Snečer Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 (popravljeno) Al pa si vzameš doma 5 minut na booking.com, poiščeš ustrezno namestitev, klik, klik in je zadeva rešena. Ni treba hodit po nobenih turist centrih, ki bodo po pravilu ravno takrat zaprti Bolje se doma pripraviš, manj je "težav" na poti, kjer potem samo voziš in gledaš. Najslabši so nasveti za nekoga, ki gre prvič v taki špil, že itak mu je vse tuje in novo, potem pa se še s takimi zadevami heca, da ne govorim, da mladi ne govorijo niti besedice južnega jezika. Popravljeno September 23, 2016. Popravil Snecer Igi Pop, Erik99, MiNa in 1 other 4
Vito23 Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 Lansko leto šel skoraj po isti poti. Budva ni nič posebnega meni se je malo zamerila. Raje ubrni proti žabljaku in durmitorju. Rezerviral sem zmeraj preko bookinga zjutraj ko sem se zbudil. Pa srečno pot. Igi Pop 1
Motocaster Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 Hvala za vse nasvete, ste mi res v pomoč. To je v bistvu moje prvo pravo potovanje z motorjem tako da mi vse prav pride. Spreminjam pa sedaj sproti, preko vaših nasvetov potek,… Res je mogoče brez veze, da plačujem hotel za 3 dni, ker prvi dan bi samo prespal in zadnji tudi, tako sem sedaj sklenil, da se res posluživa sob in si mogoče vzameva en dan pravega počitka pa mogoče takrat posluživa razvajanja v hotelu. Sem pa po duši čisti »go with a flow« tako da lokacije na poti nebi v naprej rezerviral preko bookinga, mogoče le na končni lokaciji. Bom pa še te vaše linke zvečer malo prečekiral. Za enkrat hvala vsem. MiNa 1
DAMI34 Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 (popravljeno) Ja pol pa tut na Lovčen moraš it Ža zaradi razgledov, če ne drugega Popravljeno September 23, 2016. Popravil DAMI34 ALEŠ M, MiNa, siks in 6 others 9
pajkica Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 go with flow...pa ne poslušat snecerja on ma verjetn še gate po barvah in dnevih zložene.... Frenk 67 in TakeALookAround 1 1
Snečer Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 pred eno uro, pajkica pravi: go with flow...pa ne poslušat snecerja on ma verjetn še gate po barvah in dnevih zložene.... ene vzamem poleg, drugič grem s tabo Bmflar in DAMI34 2
pajkica Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 pred 3 minutami, Snecer pravi: ene vzamem poleg, drugič grem s tabo nič ne bo, ker jaz ne jem v sparu, sponzorja pa tut ne bom špilala drugač pa tkole: delat iz ljudi invalide, in jih strašit da ne morejo nikamor, če ne znajo jezika je bedarija. Ker če se ne zna zmenit za sobo, kaj bo šele v gostilni, kjer bo mogu kikirikat da bo kelnerju povedu da bi rad pišče jedu....vse ostalo bo pač težje pokazat jaz verjamem, da je v sparu najlažje se prehranjevat, ker ne rabiš nič kazat prodajalcem, ampak niso vsi tebi podobni, kdo rad tut kaj drugega poje, kot jogurt pa kos nečesa z neznano vsebino sory, sam res komplicirate ...eni igc1, ZdravkoK, TakeALookAround in 1 other 4
Snečer Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 Mladenič očitno le ni "z vetrom", sicer se ne bi pojavil na forumu in malo povprašal o zadevi in bi se spustil direkt na jug, spalko poleg pa je zmagal. Ok, neznanje jezika ni takšna ovira, vsekakor pa današnja mladina nima pojma o srb-cro, znajo pa angleško, to gre tudi vsepovsod skozi. p.s. burek je bil iz Konzuma-Mercator v bistvu drugi komplicirate, jaz jem, kaj pride pod roko in ne iščem celo popoldne ošterije, ki ima 2centa cenejšo ponudbo od druge, ki itam hrano pripravi iz zamzrovalnika... ne nalivam se s kafejem in ne čikam, tak da tudi teh komplikacij nimam in abstinenčne krize... če pa imajo drugi kaprice in posebne prehranjevalne navade na moto tripu pa je to njihov problem, ne moj tudi nimam komplikacij z menjavo valute, kartice, tudi nimam komplikacij s spanjem, ker doma kliknem in tudi nimam komplikacij z iskanjem in spraševanjem poti, ker si doma pogledam če pa vidim še kaj viška izven plana, pa je itak super Frenk 67, DAMI34, Igi Pop in 2 others 5
MiNa Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 pred 6 urami, Motocaster pravi: Sem pa po duši čisti »go with a flow« tako da lokacije na poti nebi v naprej rezerviral preko bookinga, mogoče le na končni lokaciji. Končna lokacija je ponavadi doma, tam menda ja ni potrebno rezervirat . igc1, bosa, Igi Pop in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 (popravljeno) Buking, lahko al pa ne, tut samo en dan prej, lahko pa sam pogledaš kje je kaj, pa kako zgleda, pa se osebno ustaviš, al pa greš po principu (ta je men osebno najboljši) kjer se vsedeš v restoranu dol, nešto pomeziš, vprašaš kelnarja če ve za kak apartma ali sobo in lej, do sedaj tudi v sezoni so nam vedno super zrihtali in to v Kotorju. Vsak ma svoj stil in način, važno da mu odgovarja. Popravljeno September 23, 2016. Popravil DAMI34 solorider, Frenk 67, avtomoto in 1 other 4
Motocaster Objavljeno September 23, 2016 Opozori Objavljeno September 23, 2016 pred 4 urami, MiNa pravi: Končna lokacija je ponavadi doma, tam menda ja ni potrebno rezervirat . hmmmm....ah ti ne poznaš moje...! No jutri dan D. Poročam kako se je razplelo. Mogoče vas pa še kaj vmes za rokav pocukam;)lp MiNa 1
Joker Objavljeno Julij 11, 2017 Opozori Objavljeno Julij 11, 2017 (popravljeno) . Popravljeno Julij 11, 2017. Popravil Joker
Popularna objava Joker Objavljeno Julij 11, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 11, 2017 (popravljeno) Ker naju je lansko jesen vreme odvrnilo od septembrskega izleta do Albanije in nazaj, sva to realizirala prejšnji teden. Ravno prav, ker so bile temperature primerne tudi za kakšno uro ali dve martinčkanja in kopanja v morju, kar se je po odpeljani dnevni ruti prav prileglo. Prvi dan sva imela cilj nekje v okolici Makarske. Ker je v soboto zjutraj še deževalo, sva v nasprotju z navado, štartala nekoliko kasneje. Prav tako sva, v nasprotju z navado, prekršila pravilo o striktnem izogibanju avtocest in sva avtocesto uporabila med Šibenikom in Omišem, saj je ta del jadranske magistrale, vsaj zame, prej mukotrpen, kot kaj drugega… Promet je bil, kljub soboti, znosen, (tudi motoristov komaj za vzorec) zato sva malo po četrti popoldne že hladila noge v Baški vodi… Naslednji dan je sledila etapa do Petrovca na moru. Do meje sva prišla hitro, tam pa katastrofa. Kljub občutku, da je prometa malo, je bila pred mejo kolona dolga kakšen kilometer pa čeprav so imeli odprte 4 steze. Seveda sva jo obvozila in se vrinila vanjo kakšnih 5 ali 6 avtov pred policajem. Kljub temu je trajalo in trajalo da sva prišla na vrsto in nama je hrvaški organ, ko je videl da sva Slovenca, samo zaželel srečno pot. Na črnogorski strani zgodba podobna, le da sva bila tu tudi midva enakopravno obravnavana. Nato gneča na cesti, kup Kitajcev na črpalki, za katere je bila moja draga in njen Suzuki neverjetna atrakcija in povod za fotografiranje, na trajektu čez Boko vse znova. Sredi popoldneva končno prispeva v Petrovac, kjer sva na standardni lokaciji ostala 3 dni. Sveti Štefan Petrovac ponoči Vmes sva malo pogledala kaj je novega v Črni gori. In je. Ceste delajo, da se dobesedno kadi. Od Cetinja proti Njegušem je kakšna tretjina praktično gotova, tretjina je tik pred asfaltiranjem, na preostalem delu pa so šele pri zemeljskih delih. Ko bo končano, bo to znova en čudovit odsek… Tudi iz Cetinja proti Budvi je v velikem delu že končano. Od Podgorice proti Mateševem pa Kitajci gradijo avtocesto. Tuneli in mostovi… Ko sva se peljala po cesti, ki se severno od Podgorice odcepi proti Mateševem in jo sledi trasa bodoče avtoceste, nama s terase hišice ob cesti, v pozdrav maha starec. Odločim se da ustavim. Po parih besedah in spoznanju, da sva Slovenca je sledilo povabilo na kavo, ki ga nisva mogla zavrniti. Najboljši način da izveš, kaj se pri njih dogaja… Eden od mostov železniške proge Beograd – Bar Vhod na eno izmed gradbišč avtoceste Gradbišče tunela in naselje za delavce Kotor Rijeka Crnijevića Skadarsko jezero Po treh dneh kroženja po Črni gori sva jo pičila naprej v Albanijo. Ker sva imela namen ujeti dopoldanski trajekt na Komanskem jezeru, se je, kljub zgodnjemu štartu, malo tudi po zaslugi počasnih mejnih organov, precej mudilo in sva tistih 30km ob jezeru do jezu prevozila precej v naglici, zato ni slik pa še prerukalo naju je prav dobro. Sledilo je komično vkrcavanje na nekaj, kar pri »Berisha Ferries« pravijo trajekt. Nekako so nanj stlačili 8 avtov, manjši avtodom, tri motorje ter nekaj koles. Voznik Citroena je iz avta lahko prišel le skozi okno… Trajektna »luka« Koman Zloženi kot sardine. Še dobro, da potujeva le z zadnjim kovčkom. Za 10 dni poletnega juga človek res ne potrebuje več… Cest, ki ne bi bile vsekane v skalo ali tako ali drugače podprte z zidovi je malo Dve uri in pol plovbe mineta hitro in malo pred poldnevom se že izkrcamo v Fierzah. Razkladalno rampo so na hitro skopali v breg takoj, ko smo pristali. Ker sva imela na voljo le nekako tri dni sva se odločila, da se ne zapeljeva v Valbone, saj bi bil sicer dan prekratek za vrnitev v Skadar. Cesta od Fierz do SH5 je sicer malo ožja a z relativno novim asfaltom. Ograj ni, zato me spomeniki ob cesti ne čudijo. Cesta iz Fierz proti SH5 Živine je na cestah res ogromno Sama SH5 pa je bila popolno presenečenje. Tako obetavna debela rdeča črta na zemljevidu pa tako razpadla cesta… Ni vredno nadaljnih komentarjev. Pri 37°C prispeva v Skadar in hitro najdeva prenočišče. Precej nov objekt, 100m od pričetka korza, ograjeno dvorišče, velik apartma za 30€ na noč z zajtrkom… Sam Skadar naju je prijetno presenetil. Sploh center je prijeten, živahen, na korzu pa veliko spedenanih »žensk nasprotnega spola« kot bi rekel Herr Flick ter seveda Mercedesi vseh tipov in letnikov. Skadar zvečer Za naslednji dan sva imela v planu Theth. Ampak zakaj bi enostavno, če si lahko zadevo oteživa. Zato se odločiva, da en motor pustiva v varnem zavetju dvorišča in se v Theth odpraviva na enem po daljši poti čez Kir. O tej »cesti« je bilo že veliko napisanega, mnenja takšna in drugačna, midva sva si najbrž ustvarila spet neko tretje. Na kratko pa: Prevozno je, tudi s sopotnico na zadnjem sedežu, brez da bi morala sestopati ali celo riniti. Motor se ti ne sme preveč smiliti, gume je bolj varno imeti napumpane malo bolj in pripravljen moraš biti voziti 50km 90% časa v 1. prestavi in tako po kakšnih štirih urah prispeš v Theth… Da je na mnogih mestih zelo prepadno in da je za zijanje okoli bolje prej ustaviti, najbrž ni potrebno posebej povdarjati. Sem se pa ves čas videl, kako z GasGas-om letim po tem terenu… Na celi poti sva prehitela kombi in manjši tovornjak ter srečala 4 terence, od tega dva tik pod Thethom. O motorjih ne duha ne sluha. Še zanimivost: Vsi vozniki so govorili po telefonu, kar pomeni, da imajo signal tudi v največjih jebinah… Nekje na poti Tale Bar Kaffe Kiri izgleda kar v redu, tudi tabla izstopa, samo na WC ne smeš… Do električnega droga cesta, nato pa konec sveta… Eden večjih mostov na poti. Veliko prečenj rek in potokov je kar po strugi… Voda v strugah pa je čudovita. Bi kar skočil… GSA se poskuša skriti a je le prevelik… Takih melišč je proti koncu precej in pogled navzgor ni ravno pomirjajoč. Je pa to eden redkih odsekov, kjer sem lahko vozil celo v drugi prestavi… Prvič se mi je zgodilo, da sem imel občutek, da za tovrsten trud nisem primerno nagrajen z dih jemajočimi razgledi. Tudi moja draga, ki je vse skupaj sicer neverjetno dobro prenašala, je med vožnjo po zadnjih meliščih in v klanec proti Thethu omenila, da zdaj ima pa res počasi dovolj. Ampak nagrada je kljub temu prišla. In to živa… 4 mesece stara mladiča, ki zelo pogrešata mamo Moja draga se še vedno rada igra in stiska z medvedki Pogled na Theth. No, čisto zaman tudi ni bilo ampak zato ne bi bilo treba tako daleč. Končno na vrhu Ker sem imel na motorju kamero in sem imel namen slike zajeti kar iz videa, sva po poti slikala zelo malo pa še to na odsekih, kjer sem lahko dal v drugo. Ko sva prispela na T'thores sem nameraval kamero sneti. A sem se začel režati ob gledanju moje drage, kako poljublja asfalt in na to gladko pozabil. Napaka me je drago stala, saj sem med potjo do Skadra, kamero izgubil. Za posnetke mi je bilo tako hudo (za kamero niti ne), da sva se odpravila nazaj in odsek dolg 20km, ki se mi je zdel najbolj verjeten, prevozila zelo počasi v upanju, da jo bova našla. Verjetno je odveč omenjati dejstvo, da je bil trud zaman… Zato sem zvečer, tako za uteho, spil kakšno pivo več… Naslednji dan sva se odpravila pogledat, če je SH20 po novem res tako dobra. In je. Še boljša. Tako dobra, da mi je resnično žal le, da te ceste nisem prevozil tudi predno je bila asfaltirana… Po poti sva se spraševala, zakaj so porabili silne denarje, ko sva pa na okrog 60km dolgem odseku, srečala morda 10 avtov… Sem že omenil, da nobenega motorja? SH20 iz Rrapsh proti Grabom Po natančnem delu treh črnogorskih policistov/carinikov, ki niso niti glave pomolili iz svoje barake, sva nadaljevala proti Andrijevici nato pa levo proti Kolašinu. V lepem vremenu je bil pogled na Komove čudovit. Komovi Nato ob Tari do mostu, kjer sva se ustavila na obvezno pijačo in fotko, nato pa na Žabljak v prepričanju, da se bova lahko prijetno ohladila. Beeeee, napaka. Celo tam je bilo 29°C… Črnogorci vedo, katero vino ponuditi motoristom Durmitor Pivsko jezero ima zelo nizek vodostaj No, vsaj ponoči je bilo prijetno hladno, zato sva se dobro naspala. Zjutraj pa proti Trsi in Plužinam ter nato ob Pivi proti Foči. Na cesti sva bila dobesedno sama, vendar sem imel občutek, da bodo Črnogorci tudi iz nič znali narediti kolono. Seveda se nisem zmotil. Sledila je spet vožnja mimo kolone, pa vrivanje… Na vprašanje: »Kdaj bodo Bosanci spravili v red tistih 20km od meje do Foče?« bosanski policaj na meji odgovora žal ni poznal… Ne vem če sem že omenil: Čez ves Durmitor in ob Pivi do meje nisva srečala nobenega motorista… V Sarajevo sva prispela v opoldanski pripeki, zato sva se odločila, da kosilo pojeva kar nekje ob poti. Nadaljevanje do Ključa, kjer običajno prespiva, ni prineslo omembe vrednih dogodivščin z izjemo obilnega tipa na razmajani VTR-ki, ki je mel na vožnjo z motorjem svoje poglede… Po večerji v preverjeni gostilni se je prijetno shladilo, zato se je dobro spalo in je, tudi zato, skok do doma minil, kot bi mignil… Če povzamem: Novih nepozabnih (tudi vročih) 9 dni, 2750km in obljuba, da v Albanijo kmalu spet greva … PS: Še opravičilo za Kmet2: Obljubil sem namreč, da bom ob prvi priliki preveril dostop do Kapetanovega jezera iz vzhodne smeri. Žal tokrat ni zneslo… Popravljeno Julij 11, 2017. Popravil Joker maus, DAMI34, avtomoto in 36 others 29 10
Nearrain Objavljeno Julij 11, 2017 Opozori Objavljeno Julij 11, 2017 (popravljeno) 56 minutes ago, Joker said: FOUS !!! Tok dobro si/sta zlozila tale potopisic, da sem bil med branjem pod vtisom, ko da sem spet tam. Vrhunsko Popravljeno Julij 11, 2017. Popravil Nearrain gsxf750, ALEŠ M, DXR16 in 5 others 7 1
Snečer Objavljeno Julij 11, 2017 Opozori Objavljeno Julij 11, 2017 Ta z medvedkom je zmagovalna. maxxa, DXR16 in GO_Tomi 3
Whiskey Objavljeno Julij 12, 2017 Opozori Objavljeno Julij 12, 2017 (popravljeno) @Joker ... Ograj ni, zato me spomeniki ob cesti ne čudijo. ... Večina jih je nagrobnih spomenikov. Tudi sam sem mislil podobno kot ti, dokler nisem naletel na prvi pogreb. Ta je bil na vzponu iz Selce proti Gusinju. Drugače pa lep potopis kateri prikliče spomine. Popravljeno Julij 12, 2017. Popravil Whiskey Joker, BIF in DAMI34 3
sunnygirl Objavljeno Julij 12, 2017 Opozori Objavljeno Julij 12, 2017 pred 18 urami, Joker pravi: Trajektna »luka« Koman Kaksna je cena trajekta? Pa kako je lepse it, iz Komana gor, ali iz druge strani dol?
BIF Objavljeno Julij 12, 2017 Opozori Objavljeno Julij 12, 2017 Čisto vseeno. Na trajektu gledaš levo-desno ali desno-levo....pogled je vedno enak. igc1 1
Joker Objavljeno Julij 12, 2017 Opozori Objavljeno Julij 12, 2017 (popravljeno) pred 2 urami, sunnygirl pravi: Kaksna je cena trajekta? Pa kako je lepse it, iz Komana gor, ali iz druge strani dol? Kar drago. 2 motorja in 2 osebi: Glede smeri tudi jaz ne vem, zakaj bi bila ena boljša kot druga. Midva sva šle iz Komana v Fierze enostavno zato, ker se nama je časovno lepše izteklo. Popravljeno Julij 12, 2017. Popravil Joker sunnygirl 1
notranc Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 zdravo, z ženo odhajava v Črno goro in Albanijo naslednji teden, pa me zanima pokritost teh dveh držav s bankomati in ali so zanesljivi, kako je s plačilnimi karticami ali je bolje s seboj nesti komplet gotovino? lp, notranc dr.looney 1
Snečer Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 Vse je povsem normalno. BIF in notranc 2
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 (popravljeno) pred 16 minutami, notranc pravi: zdravo, z ženo odhajava v Črno goro in Albanijo naslednji teden, pa me zanima pokritost teh dveh držav s bankomati in ali so zanesljivi, kako je s plačilnimi karticami ali je bolje s seboj nesti komplet gotovino? lp, notranc Nekaj gotovine za sproti, bankomati so povsod. Brez strahu. Glej, da se kje ne srečamo Popravljeno Julij 13, 2017. Popravil The Lakl notranc 1
notranc Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 pred eno uro, The Lakl pravi: Nekaj gotovine za sproti, bankomati so povsod. Brez strahu. Glej, da se kje ne srečamo Midva kreneva v petek 21.7. preko BIH, če se srečamo dam za pijačo. Lp, n SAR-Solo Adventure rider, dr.looney in DAMI34 3
BIF Objavljeno Julij 13, 2017 Opozori Objavljeno Julij 13, 2017 Ob 12. 7. 2017 ob 13:55, Joker pravi: Kar drago. 2 motorja in 2 osebi: Glede smeri tudi jaz ne vem, zakaj bi bila ena boljša kot druga. Midva sva šle iz Komana v Fierze enostavno zato, ker se nama je časovno lepše izteklo. To je Berisha....je dobro preverit še Alpin Ferry...čeprav so začeli lepo kasirat za ta trajekt na Komani-ju. Po drugi strani pa je kar zanimivo in tudi vožnja mislim da traja 2 uri (če se prav spomnim). Pa če greš 1x ni za crknit strošek....drugič pa po cesti....da ti roke odpadejo od ovinkov.... sunnygirl 1
sunnygirl Objavljeno Julij 14, 2017 Opozori Objavljeno Julij 14, 2017 Ob 12. 7. 2017 ob 13:55, Joker pravi: Kar drago. 2 motorja in 2 osebi: Glede smeri tudi jaz ne vem, zakaj bi bila ena boljša kot druga. Midva sva šle iz Komana v Fierze enostavno zato, ker se nama je časovno lepše izteklo. Tnx Ja vcasih je tako da je v eno smer lepse kot kontra Ni poceni, ma mislim da bova vseeno sla v eno smer.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se