Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 56 minutami, kawamoto pravi:

Jest sem eno kupu. Se tako dobr pele, da bom bmfa verjetno prodal. Če koga zanima, kr navali narod.😁😁😜

ugoden nakup. Pa poceni. Predvsem pa: srečno vožnjo.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 7 urami, DAMI34 pravi:

mt450 je širok, to je dejstvo, tak kot 901husa. Sem tudi tenere šlatal, in se kar strinjam z zapisom. T700 ima blazno dober agregat, ne skoz preformanse ampak kot elastičnost in linearnost. Mt450 še nisem sprobal.

Prev tako mi je "ciklistika" (beri 174cm višine voznika ) na T700 sfaljena. Preozko krmilo (najmanj kar lahko zapišem in počasen odziv na voznika)...najmanj kar me moti. Ampak kot sem rekel, profiči delajo pa "saltemortale" na njem. Jaz ocenjujem zadeve kot laik. Na MT450 sem bil takoj doma. Seveda je potrebno vzeti v obzir, kaj vozim in česa sem navajen.

Ja agregat T700 perfektno. 

Objavljeno
pred 7 urami, pik1 pravi:

.

... ne, to ne primerjam s Kove 800 ... ampak s Kove 500,  510 in ostalimi plastik fantastik kinderjajčki :dry:

800 je v drugem rangu, in ga je treba primerjat v "njegovem" razredu :eek:

Ne rečem pa, da Kove 450 rally "najbrž" ni ok za offroad ... je pa treba zraven upoštevat, da tisto pa sploh ni še za kakšne "pametne" relacije zraven :eek:

... pa še mehankar moraš bit, da si ga sam servisiraš kar naprej :eek:

Ja olje spustit, pa filter spucat je kar jeba 😅😅😅😅. Če z levo roko delaš pa kavo zraven srkaš je cca 30min dela. 

Pa hud hud strošek je. Slabe 2 litra olja pa filter. 😉 

Servis te stane z Fuchs oljem pa filtrom 35eur. 

pred 4 urami, pik1 pravi:

.

... Miran :kva2:

Iskreno pogrešam 500tko, ko bo viška denarja ga kupim nazaj.

• Haha 1
Objavljeno
pred 2 urami, miran985 pravi:

Iskreno pogrešam 500tko, ko bo viška denarja ga kupim nazaj.

.

... kokr hitr te kinderjajčki zgubljajo na ceni, ne boš rabil prov dost viška, da ga boš lahko spet nazaj kupil :kva2:

• Haha 2
Objavljeno
pred 23 urami, MiNa pravi:

...če se komu ne da gledat kako 450-ko preganja je zanimivo pogledat njegovo razmišljanje od 35:35 minute naprej

Zanimivo, da ne omenja druge primerjave kot Transalp in Tenere pa Himalayan. Večji konkurenti so mu Honda NX 500 in njeni derivati kot so Kove 500, Brixton Storr 500, Benelli TRK in še kup podobnih. Pri slednjih je agregat od Honde pri CF kaj je, kitajski ali ktm-ov? Agregat je srce motorja...drugače je res najbolj podoben Tenerejki

Objavljeno
Ob 21. 3. 2025 ob 8:55, MiNa pravi:

...če se komu ne da gledat kako 450-ko preganja je zanimivo pogledat njegovo razmišljanje od 35:35 minute naprej...

Kot pravi nadaljevanje sledi.

.

... ja, realno 

... res imamo nekateri mogoče "malo" kitajskih predsodkov :eek:

... ampak ... meni se je vtisnil v spomin tisti njegov 

..."we don't know, it's too early" :worship:

Objavljeno

Tale mt450 je že dobro in dovolj  dolgo zlorabljana po azijskih koncih, da bi vse lahko bilo na tubi. Tako da njegov "too early" je v bistvu že tulejt 😛

Sicer pa za vsak nov model, ki pride na trg velja ista zgodba. Nekdo mora nekaj kmjev odvoziti, da se pokažejo problemi. CF ima 5 let garancije, tako da mene kot lastnika pa da sem blizu servisa doma, bi me gladko 5 let BK :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 58 minutami, pik1 pravi:

..."we don't know, it's too early" :worship:

hja, to je pa tako, CB500x je na trgu že od leta `13. Parkrat so model prenovil, celo ime so zamenjal v NX500...

Motor je veljal za problemfree kar je za Hodo normalno, tudi "kopiral" so agregat vsi po vrsti. Ampak v zadnjih letih se tudi pri originalih pojavljajo problemi, ki jih pri renomirani znamki nebi pričakoval.

Potrošniki pač hočemo-jo vsako leto nekaj novega in to proizvajalci z veseljem izkoriščajo. Bruhajo nove in nove modele. Nekateri se "primejo" drugi pač ne.

CF450 je ne tič ne miš je pa cel svet "nahajpan" pa še za večino je cena zelo zelo ugodna. Marsikdo si ga kupi kot II. motor samo zato ker je "poceni", ne zato ker ga rabi kot prevozno sredstvo :whistle:

"Višek" šuškovcev pač moramo nekam vložit. Večina na tem in podobnih forumih pač v dvokolesa...

• Všeč mi je 4
Objavljeno
pred 26 minutami, DAMI34 pravi:

CF ima 5 let garancije, tako da mene kot lastnika pa da sem blizu servisa doma, bi me gladko 5 let BK :D

.

... to je pa u bistvu tud res :)

Objavljeno
On 3/21/2025 at 10:00 AM, Ditrich said:

Včeraj je bilo že kar na “hard”, saj sva zalutala do pešpoti. Vzmetenje vrhunsko.. Kamnita podlaga na začetku, proti vrhu pa bolj blatna in listnata, tako da sva se vrnilo po isti poti nazaj. Najvrjetneje bodo padle Mitas XT+

IMG_7171.jpeg

IMG_7173.jpeg

IMG_7174.jpeg

IMG_7175.jpeg

Ni za kej:)

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Ne vem, cel splet sem obrnil. Ne najdem nobene pnevmatike v dimenzijah 140-70-18. Tako kot imam sam zadaj. Mitas so samo 140-80-18. Ali tista razlika med 70-80 veliko vpliva, oziroma bi bilo OK, če dam višino 80?

Objavljeno

Ali Ti bo to kaj  POMAGALO  , ali sem kaj spregledal ali narobe vpisla v Google, kar je "moja kronična nenamerna navada".   :blush:

Zajetaslika.JPG.c42797951261058afb9bf2515def9f4a.JPG

gume.jpg.b71b41a9d255b916c23dabf0c13c0c8b.jpg

• Hvala 1
Objavljeno

Hvala, ampak iščem Enduro pnevmatike. Najraje bivše E07.

Objavljeno

Tisto so procenti. Ne bi smelo biti velike razlike, vendar pozor: dlakocepci na tehničnih znajo to zavrniti. Mene so zaradi širine zadnje gume (110 namesto 120) 

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno

Naj ti dobro in čimdlje  SLUŽIJO  če nisem zopet kaj zaj ....   :blush:

enduro2.jpg.4f15a8eebee444c949a6084f3b8e5071.jpg

enduro1.JPG.e8b054f671282c0dcaed50b77ae446a6.JPG

Objavljeno

@skalar36 poglej obseg, pa če ti nikjer ne drsa, ni problema, razen kar je Brane omenil (ampak tehničnega tako ali tako ne boš videl še nekaj let) .

Če bi bil problem obseg lahko greš na 130/80 ali 120/90 ipd. Če jaz prav razumem,ti je višja guma boljša za teren.

Lp

• Všeč mi je 1
  • Hvala 1
Objavljeno

yutuber https://www.youtube.com/@zx14.r je namestil mitas XT. Ker se je z njim preganjal @miran985bi vedel, kaka je to dimenzija. Predvidevam da je dal 80 namest 70, to pomeni da je obseg in posledično guma malce višja, važno da ne podrsa po vilicah, blatniku itd.... Kako se obnaša? Pojma nimam.

Ktm390 ma zadaj dim 140/80/18.

Objavljeno
pred 50 minutami, franc pravi:

Če bi bil problem obseg lahko greš na 130/80 ali 120/90 ipd. Če jaz prav razumem,ti je višja guma boljša za teren.

Lp

Obseg kolesa se z višino gume spremeni na istih feltnah...malo hitreje bo šel z višjo gumo na enakih obratih. Če se ne dobi 70 višine ni druge kot dat gor 80

Objavljeno

Torej, v homologaciji je vpisana mera 140/70-18. Ko sem kupil motor mi je bilo rečeno, da bo v homologaciji vpisana tudi mera 140/80-18, vendar se to ni zgodilo. Zadnjič sem klical Branko na dolgem mostu in je rekla da obvestijo vse, ki bi želeli omenjeno mero imeti v kartonu, saj je original dimenzija bolj za vzhodni trg.

Pri nas imaš veliko izbire 140/80-18 in gre preverjeno na ta moped, prav tako pa lahko izbereš 150/70-18, za katero se bom sam tudi vrjetno odločil, saj je tu kompromis, da se bom z njim vozil tudi v službo in se zatadi širine lahko tudi manj obrablja. Nisem še siguren, ampak mislim da je to-to.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

S Kitajske sm naroču. 54 eur. Upam, da nav zdej EU propadla zarad tega. Originalna zašcita radiatorja je plasticna in se zvija. Tale je nek činezium, vsaj mal kovinski, pa cca 2cm odmaknjen, tko da tud ce prileti kak kamen je še zmer mal luft do radiatorja.

Se enkrat cense vam bo kupna moč zmanjsala, jebi ga. V EU se tole ne dobi.

IMG_20250325_093441.jpg

IMG_20250325_092917.jpg

IMG_20250325_092856.jpg

• Všeč mi je 6
  • Hvala 1
Objavljeno

Aja. Za pnevmatike pridejo nove homologacije. Bo treba zamenjat prometna dovoljenja.

Objavljeno (popravljeno)

čakam @miran985 , da še lažji Kove takole obrne :) 

Popravljeno . Popravil Snečer
  • Haha 2
Objavljeno
pred 3 urami, Snečer pravi:

čakam @miran985 , da še lažji Kove takole obrne :) 

Kar čakaj. Kako že gre slavni stavek? Počakajmo 10let da vidmo kaj bo..🤣🤣🤣 

• Zmeden 1
Objavljeno
pred 17 minutami, miran985 pravi:

Kar čakaj. Kako že gre slavni stavek? Počakajmo 10let da vidmo kaj bo..🤣🤣🤣 

.

... za Kove bo zadost samo dve leti, pa se bo videlo kako in kaj:kva2:

Objavljeno
pred 2 urami, pik1 pravi:

.

... za Kove bo zadost samo dve leti, pa se bo videlo kako in kaj:kva2:

Prjatu, leta grejo, je že kar več kot dve leti minilo....10 let bo treba počakat menda. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!