DAMI34 Objavljeno včeraj ob 12:48 Avtor Objavljeno včeraj ob 12:48 Zanimivo, ko sem letos tule spraševal kje najugodneje nabaviti motorex 10-50 power sint 4T, se nobena cura ni oglasila . Edini, ki je podal info je bil @franc(hvala) in lani je odgovoril @MiNa(hvala) aja 25€ je cena že vsaj eno leto ista za 1l Ker ma CF prav tako motorex, bi lahko tudi za lastnike (vsaj 800) to bila pomembna informacija. Pa tu ni govora o 10% nižji ceni ampak 30% nižji ceni, katero jo nekateri člani MSja z lahkoto baje dobijo. 2
kaizer Objavljeno včeraj ob 12:58 Objavljeno včeraj ob 12:58 Ekola specifikacija računa: Olje Motul 7100 15w50 3,1 L/ 23,18 = 71,86 Filter olja CFMOTO 800MT 1 kom = 24,40 Vžigalna svečka LMAR9AI 2 kom/31,72 = 63,44 MOTUL MOTO COOL EXPERT 0,1 L /17,01 = 1,70 Sponka zračnega filtra CF MOTO 1 kom = 3,66 Redni servis moto 1 ura 73,20 = 73,20 Prevzem odpadnih olj in čistilcev 1 kom = 3,66 Čistila/maziva/drobni potrošni 1 kom =36,60 Nastavitev ventilov 6 ura / 73,20 = 439,20 Servisna diagnostika 0,2 ura 73,20 = 14,64 = 732,36 EUR 1 2 2 1
vandrovec Objavljeno včeraj ob 13:00 Objavljeno včeraj ob 13:00 pred 19 urami, DAMI34 pravi: kje najugodneje nabaviti motorex 10-50 power sint 4T, se nobena cura ni oglasila . Edini, ki je podal info je bil @franc(hvala) in lani je odgovoril @MiNa(hvala) aja 25€ je cena že vsaj eno leto ista za 1l Na hitro sem našel na dveh spletnih mestih liter po 20€ in nekaj centov, pod 21€....Motornaolja24 in Shoppster. Mimogrede za mojega dobim liter za 8€
franc Objavljeno včeraj ob 13:26 Objavljeno včeraj ob 13:26 pred 15 minutami, vandrovec pravi: Na hitro sem našel na dveh spletnih mestih liter po 20€ in nekaj centov, pod 21€....Motornaolja24 in Shoppster. Mimogrede za mojega dobim liter za 8€ + poštnina + provizija pa si na 25€/l 1
vandrovec Objavljeno včeraj ob 13:26 Objavljeno včeraj ob 13:26 pred 25 minutami, kaizer pravi: Ekola specifikacija računa: Dražje od BMWja... bom kar ostal na dobrem starem bokserju. Ventili mala malica, olje skoraj zastonj, teža motorja podobna...🙂
Supertech Objavljeno včeraj ob 13:28 Objavljeno včeraj ob 13:28 34 minutes ago, DAMI34 said: Zanimivo, ko sem letos tule spraševal kje najugodneje nabaviti motorex 10-50 power sint 4T, se nobena cura ni oglasila (vključno s svetovnimi curami motorizma) Edini, ki je podal info je bil @franc(hvala) in lani je odgovoril @MiNa(hvala) aja 25€ je cena že vsaj eno leto ista za 1l Ker ma CF prav tako motorex, bi lahko tudi za lastnike (vsaj 800) to bila pomembna informacija. Pa tu ni govora o 10% nižji ceni ampak 30% nižji ceni, katero jo nekateri člani MSja z lahkoto baje dobijo. Ej putana, sej teb se jebe za une 3litre, ne rabiš.. Pa cura ti komu drugmu govor, pa ne bod preveč pameten in prevelik heroj prek ekrana. 2
DAMI34 Objavljeno včeraj ob 13:31 Avtor Objavljeno včeraj ob 13:31 pred 1 minuto, vandrovec pravi: Dražje od BMWja... bom kar ostal na dobrem starem bokserju. Ventili mala malica, olje skoraj zastonj, teža motorja podobna...🙂 veš tule ni debata o oljih, ampak samo enem modelu. Poceni Motul dobim tudi jaz. Hočem pa konkretno motorex 10-50 fullsynt 4T, ker to ustreza mašinam, ki jih vozim. Nadalje servisni interval je uradno 15kkm....tak da, sam pokaž mi BMW, ki to dela...ti kapo dol dam, drgač pa : sam mal poveličuješ določeno znamko in izkazuješ neznanje. ps. za kavo je olje enga črnga in enga beuga...sam povem. Ampak ta informacija ni za ktm, Cf in ostale 800ke.
DAMI34 Objavljeno včeraj ob 13:36 Avtor Objavljeno včeraj ob 13:36 pred 18 urami, kaizer pravi: Ekola specifikacija računa: Olje Motul 7100 15w50 3,1 L/ 23,18 = 71,86 Filter olja CFMOTO 800MT 1 kom = 24,40 Vžigalna svečka LMAR9AI 2 kom/31,72 = 63,44 MOTUL MOTO COOL EXPERT 0,1 L /17,01 = 1,70 Sponka zračnega filtra CF MOTO 1 kom = 3,66 Redni servis moto 1 ura 73,20 = 73,20 Prevzem odpadnih olj in čistilcev 1 kom = 3,66 Čistila/maziva/drobni potrošni 1 kom =36,60 Nastavitev ventilov 6 ura / 73,20 = 439,20 Servisna diagnostika 0,2 ura 73,20 = 14,64 = 732,36 EUR sem lajkal, ma račun je kr neki...kje v tri pizde matrne. Bom po domače povedal: tesnilo pokrova ventilov so fuknili kar staro? Fotke merjenja ventilov, to mam res rad, to pomeni, da so delo res opravili so jih tudi nastavili ker 6 ur dela so zihr vmes. Filter olja 24€? a je zlat? Nastavitev ventilov, koliko so zadeve letele vn iz tolerance? Za 6 ur dela??????Al je to vse skupaj, torej demontaža oklepov (kar je zamudno), rezervoarja, pokrova ventilov in kontrola ter nastavitev..... Olje Motul???? je res to predpisano?
vandrovec Objavljeno včeraj ob 13:37 Objavljeno včeraj ob 13:37 pred 4 minutami, DAMI34 pravi: veš tule ni debata o oljih, ampak samo enem modelu. Poceni Motul dobim tudi jaz. Hočem pa konkretno motorex 10-50 fullsynt 4T, ker to ustreza mašinam, ki jih vozim. Nadalje servisni interval je uradno 15kkm....tak da, sam pokaž mi komentiral sem ceno celotnega servisa...cena olja je pa taka kot je, veliko ne vpliva na skupno ceno servisa
DAMI34 Objavljeno včeraj ob 13:45 Avtor Objavljeno včeraj ob 13:45 pred 22 minutami, Supertech pravi: Ej putana, sej teb se jebe za une 3litre, ne rabiš.. Pa cura ti komu drugmu govor, pa ne bod preveč pameten in prevelik heroj prek ekrana. nis ti cura, te pa zlahka odcuram, putana moja draga v agregat gre 2,8 litra pri kove 2,9 v CF isto 2,8 , računal so 3,1...se pravi preveč olja In še vedno ne vemo, kje lahko kupimo motorex 4T power synt 10-50 za 15€ po litru.
franc Objavljeno včeraj ob 13:47 Objavljeno včeraj ob 13:47 pred 44 minutami, kaizer pravi: Ekola specifikacija računa: Olje Motul 7100 15w50 3,1 L/ 23,18 = 71,86 Filter olja CFMOTO 800MT 1 kom = 24,40 Vžigalna svečka LMAR9AI 2 kom/31,72 = 63,44 MOTUL MOTO COOL EXPERT 0,1 L /17,01 = 1,70 Sponka zračnega filtra CF MOTO 1 kom = 3,66 Redni servis moto 1 ura 73,20 = 73,20 Prevzem odpadnih olj in čistilcev 1 kom = 3,66 Čistila/maziva/drobni potrošni 1 kom =36,60 Nastavitev ventilov 6 ura / 73,20 = 439,20 Servisna diagnostika 0,2 ura 73,20 = 14,64 = 732,36 EUR "Nastavitev ventilov" je oderuška (to delajo vsi servisi, kao po normah, ko sem jaz nastavljal ventile po "priročniku" in youtubu + pivo pavza sem naredil v dobri polovici "norme" , pa tega nisem nikoli delal, tudi "zamik ure" je kazal na to, da serviser ni porabil niti 1/3 časa "norme" ) . Pa filter ima tudi "krepko" ceno, ostalo v mejah. lp 2
DAMI34 Objavljeno včeraj ob 13:48 Avtor Objavljeno včeraj ob 13:48 pred 10 minutami, vandrovec pravi: komentiral sem ceno celotnega servisa...cena olja je pa taka kot je, veliko ne vpliva na skupno ceno servisa začelo se je s ceno olja (tudi tip in znamka in viskoznost, sta bili navedeni)
franc Objavljeno včeraj ob 14:00 Objavljeno včeraj ob 14:00 Jaz sem enkrat prek vez, sosedovega SP-ja in ostalih mahinacij, dobil liter 10w60 Motorexa za enih 16€ (ali nekaj takega) . Če potem vrneš uslugo, plačaš pijačo... je nekako ceneje, če ga kupim rednim potom za 25€. lp
Snečer Objavljeno včeraj ob 14:51 Objavljeno včeraj ob 14:51 pred 18 urami, kaizer pravi: Ekola specifikacija računa: Olje Motul 7100 15w50 3,1 L/ 23,18 = 71,86 Filter olja CFMOTO 800MT 1 kom = 24,40 Vžigalna svečka LMAR9AI 2 kom/31,72 = 63,44 MOTUL MOTO COOL EXPERT 0,1 L /17,01 = 1,70 Sponka zračnega filtra CF MOTO 1 kom = 3,66 Redni servis moto 1 ura 73,20 = 73,20 Prevzem odpadnih olj in čistilcev 1 kom = 3,66 Čistila/maziva/drobni potrošni 1 kom =36,60 Nastavitev ventilov 6 ura / 73,20 = 439,20 Servisna diagnostika 0,2 ura 73,20 = 14,64 = 732,36 EUR Zakaj ventile pri novem motorju? pri 30k km? halo? pri vrstnem agregatu... svečke so zlatarske, 30% dražje olje z zlatom, 100% dražje kot v štacuni filter olja 100% dražje kot generik hladilno ti je dolil, ajde... Pa zakaj servisa sam ne narediš doma, ni to neka umetnost... Tudi mene vedno zanima, kje nekateri dobivajo dele in material za smešne cene In potem je hudo težko vedno odgovor napisat... 3
DAMI34 Objavljeno včeraj ob 14:54 Avtor Objavljeno včeraj ob 14:54 pred 2 minutami, Snečer pravi: Zakaj ventile pri novem motorju? pri 30k km? halo? pri vrstnem agregatu... svečke so zlatarske, 30% dražje olje z zlatom, 100% dražje kot v štacuni filter olja 100% dražje kot generik hladilno ti je dolil, ajde... Pa zakaj servisa sam ne narediš doma, ni to neka umetnost... Tudi mene vedno zanima, kje nekateri dobivajo dele in material za smešne cene In potem je hudo težko vedno odgovor napisat... venitili majo predpisano kontrolo na 30kkm (podobno imajo vsi ostali podobneži, ktm 790, 890, kove..) Servisa ne naredi doma, ker ima garancijo verjetno celo 4 leta pri CFju.
BRANE Objavljeno včeraj ob 15:52 Objavljeno včeraj ob 15:52 Po moje je vse skupaj predrago, krepko. Olje in filtri zlatarski, za čas štelanja ventilov pa je tako: neglede ali jih štelaš ali ne, do njih pridet je ena velika jeba. In če so na tem motorju vage, pomeni da ni treba podirat odmičnih, pol je samo čas štelanja zanemarljiv glede na ostala čreva. 1
miran985 Objavljeno včeraj ob 16:31 Objavljeno včeraj ob 16:31 Kot sem rekel večkrat ljudem....kupi kupi cf... GARANCIJA 5 let! In tukaj vas naperejo do amena. Skozi ta leta jim plačate še en motor polahko... Lepo so se znašli. Ni vse samo garancija na tem svetu. Raje jo imam manj pa ceneje. Pa možnost svojega mehanika 😉. 1 1
pik1 Objavljeno včeraj ob 17:56 Objavljeno včeraj ob 17:56 pred eno uro, miran985 pravi: Kot sem rekel večkrat ljudem....kupi kupi cf... GARANCIJA 5 let! In tukaj vas naperejo do amena. Skozi ta leta jim plačate še en motor polahko... Lepo so se znašli. Ni vse samo garancija na tem svetu. Raje jo imam manj pa ceneje. Pa možnost svojega mehanika 😉. . .... no, no, no ... samo počasi ... ne prehitevaj tok dogodkov ... do sedaj je vse, kar je bilo zaslediti, o poprodajni podpori in servisiranju Kove mopedov, bilo zaslediti samo to, kako "uslužni" serviserji dajejo praktična navodila novim lastnikom te znamke ... tako da morajo servise delat očitno kar lastniki sami ... pa čeprav se eni s tem celo pohvalijo, kok je fajn, da lahko nov moped šraufajo kar sami ... če to pomeni za prodajalce Kove kvalitetno poprodajno podporo ??? ... disaster ... na kakšen pravi račun iz teh delavnic (očitno zaenkrat samo v oblakih) bomo pa morali očitno še malo počakati ... ko se bo kdo pohvalil s specifikacijo njihovih servisnih del, materijala in ostalega, tako kot je to storil Kaizer
franc Objavljeno včeraj ob 18:08 Objavljeno včeraj ob 18:08 Realno, kaj pa je za servisirati pri novem motorju? Zamenjati olje in filtre ni nobena znanost, kaj drugega pa tudi ne rabiš. Servisi v garanciji so ena huda natega. Sem dal to skozi. Od konca garancije ni videl servisa pa še vedno dela in če mi ne bi drekac v garanciji zmešal map se sedaj ne bi zajebaval s tem. Lp 2
miran985 Objavljeno včeraj ob 18:16 Objavljeno včeraj ob 18:16 pred 2 minutami, pik1 pravi: . .... no, no, no ... samo počasi ... ne prehitevaj tok dogodkov ... do sedaj je vse, kar je bilo zaslediti, o poprodajni podpori in servisiranju Kove mopedov, bilo zaslediti samo to, kako "uslužni" serviserji dajejo praktična navodila novim lastnikom te znamke ... tako da morajo servise delat očitno kar lastniki sami ... pa čeprav se eni s tem celo pohvalijo, kok je fajn, da lahko nov moped šraufajo kar sami ... če to pomeni za prodajalce Kove kvalitetno poprodajno podporo ??? ... disaster ... na kakšen pravi račun iz teh delavnic (očitno zaenkrat samo v oblakih) bomo pa morali očitno še malo počakati ... ko se bo kdo pohvalil s specifikacijo njihovih servisnih del, materijala in ostalega, tako kot je to storil Kaizer Nisem tukaj ciljal na Kove. V oblakih (cloud system) pa prehaja baza zgodovine motorja pri Kove, servisi, reklamacije in vse okoli tega. P.s. še vedno čakam kako pridem do tvojega Emoja z velkimi učki? Prosil sem lepo.... 1 1
Kugelschreiber Objavljeno včeraj ob 18:26 Objavljeno včeraj ob 18:26 Fuck, ampak to je Desmoservis teritorij. Se mi zdi da se je moj notranji dialog o kitajcih zaključil 1
pik1 Objavljeno včeraj ob 18:26 Objavljeno včeraj ob 18:26 pred 4 minutami, miran985 pravi: V oblakih (cloud system) pa prehaja baza zgodovine motorja pri Kove, servisi, reklamacije in vse okoli tega. P.s. še vedno čakam kako pridem do tvojega Emoja z velkimi učki? Prosil sem lepo.... . ... to je pa res ... za enkrat je prav pri Kove še vedno veliko stvari v oblakih ... za razliko od CF-ja ps. ... kar se pa emojev tiče, pa pusti to rajši ob strani ... raje se loti organizacije poprodajne podpore
miran985 Objavljeno včeraj ob 18:38 Objavljeno včeraj ob 18:38 pred 8 minutami, pik1 pravi: . ... to je pa res ... za enkrat je prav pri Kove še vedno veliko stvari v oblakih ... za razliko od CF-ja ps. ... kar se pa emojev tiče, pa pusti to rajši ob strani ... raje se loti organizacije poprodajne podpore p.s. DA 1
skalar36 Objavljeno včeraj ob 18:43 Objavljeno včeraj ob 18:43 Motorizem je nepotreben strošek. Servis je od vsega še najcenejši, če se voziš seveda. Da bi zaradi cenejših servisov kupil Kove Ne rečem, da je Kove slab. Ne vem. Vem pa da je CF dober. To pa vem. 2
Snečer Objavljeno pred 23 urami Objavljeno pred 23 urami pred 24 minutami, skalar36 pravi: Motorizem je nepotreben strošek. Servis je od vsega še najcenejši, če se voziš seveda. Da bi zaradi cenejših servisov kupil Kove Ne rečem, da je Kove slab. Ne vem. Vem pa da je CF dober. To pa vem. Je pa tudi hobi in malo pošraufat ni več problem danes, to ni vesoljska znanost, sploh pa ne redno vzdrževanje. Service manual pa take ... 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se