GUMY Objavljeno Februar 22, 2003 Opozori Objavljeno Februar 22, 2003 Letošnji Erzberg rodeo bo od 29.5. do 1.6. trenutno prijavljenih že več kot 1000 voznikov. Pohitite s prijavami. Upam da nas bo letos kaj več Slovencev. Prijave in info na http://www.erzberg.at
lightning Objavljeno Februar 23, 2003 Opozori Objavljeno Februar 23, 2003 Zivjo Gumy :!: Daj prosim kaj vec povej o tej zadevi,ker nemsko ne znam,angleska verzija je pa bolj skopa!Pa koliko je Erzberg stran od nase meje(priblizno in kero smer je)? P.S:A je tvoj kolega ze prodal KTM-a? LP
GUMY Objavljeno Februar 26, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Februar 26, 2003 Gre za največji off-road dogodek v Evropi. Erzberg je na avstrijskem štajerskem, malo napraj od Zeltwega. Proga je rudniku železove rude (dnevni kop seveda) in traja 3 dni. Prva dva dni je prolog: Posamični štart na 13 km dolgi progi s kakšnih 700m višinske razlike. Proga v glavnem hiter in širok makadam. Prvih 500 po času ima pravico nastopiti na nedeljski HARD dirki. Lani jih je bilo na cilju le 35 od 500. Lahko se prijaviš samo za prolog in si v nedeljo samo gledalec. Prolog je primeren za vse enduro motorje, vozijo tudi s cestnimi (vendar ne priporočam)
Noise Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Proga v glavnem hiter in širok makadam. Pozabil si povedat, da je naklon tega makadama malo hud... :shock: :shock: :arrow: Prvih 500 po času ima pravico nastopiti na nedeljski HARD dirki. Lani jih je bilo na cilju le 35 od 500. Lahko se prijaviš samo za prolog in si v nedeljo samo gledalec. Prolog je primeren za vse enduro motorje, vozijo tudi s cestnimi (vendar ne priporočam) Aja, prolog je bolj normalna varianta kot DIRKA?
Ice Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Iron Road Prolog je _blaga_ verzija Hare Scramble-a v nedeljo.hmm... kakor za koga.... kini je pred dvemi leti "letel" na vrh v prologu z priblizno 30 sec. prednosti (na 660 rally za dakar :P ). prolog vozijo tudi npr. z FJ 1200,XV 1100 (virago po domace),bmwjev C1,skuterji itd.hare scramble je pa resna inacica,nekje na nivoju roof of africa ali six days brez mraza.na progi so postavljene kontrolne tocke,dlje kot prides visje si na lestvici.
lightning Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Aha ...to mam jst posnet,sem snemal offroad magazin na Eurosportu..Sam se mi tud sanjal ni kje je to!Ja Kinija sem pa gledu ja ,je sel ko sneta skera.Majster je majster :D Gumy in kok pri tej zadevi unicis motor oz.kok se motorju pozna taka preizkusnja?Koliko priblizno te stane vse skup(gume,startnine....)??
Noise Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Hmmm, za blago inačico bi se pa jaz tudi prijavil... nice view from up there ... :shock: :shock: :arrow: :arrow:
cypena Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Aha ...to mam jst posnet,sem snemal offroad magazin na Eurosportu......)?? Ali imaš v digitalni obliki, lahko zrihtaš? Bi si rad ogledal kako zgleda.
batzajla Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 jst bi šel samo gledat.a bo kšn prevoz mogoč organiziran?lani sem gledal na DSFu,zna bit kr zanimivo:)
GUMY Objavljeno Februar 27, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Aha ...to mam jst posnet,sem snemal offroad magazin na Eurosportu..Sam se mi tud sanjal ni kje je to!Ja Kinija sem pa gledu ja ,je sel ko sneta skera.Majster je majster :D Gumy in kok pri tej zadevi unicis motor oz.kok se motorju pozna taka preizkusnja?Koliko priblizno te stane vse skup(gume,startnine....)?? Motor na prologu nimaš kaj uničit saj gre za makadam, razen če se pelješ s čoperjem in leti kamenje po kromiranih blatnikih in sevede če se ne razlimaš na kakšnem ovinku. Tudi gum ravno ne uničiš na 2x13km proge. Progo vidiš na sliki od Noisa. Štartnina za prolog je 75 EUR. Kini je lansko leto zmagal na prologu z LC8, moja malenkost je zaostala za 2:28.
lightning Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Aha..no tisto varianto ki jo imam jst posneto na VHS je Kini vozil KTM 660Rally(mislim da imam posnetek iz leta `99).Ja kaseto ti lahko posodim BP.No Gumy ti dobr odvoz,mogoce bomo pa kdaj skup na startu!!Sam da jst KTM kupim :D :D
Noise Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Progo vidiš na sliki od Noisa. Štartnina za prolog je 75 EUR.Kini je lansko leto zmagal na prologu z LC8, moja malenkost je zaostala za 2:28. Si se že prijavil za letos?
Noise Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 jst bi šel samo gledat.a bo kšn prevoz mogoč organiziran? Kako misliš organiziran prevoz??? Pelješ se gor pa je!??!
GUMY Objavljeno Februar 28, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Progo vidiš na sliki od Noisa. Štartnina za prolog je 75 EUR.Kini je lansko leto zmagal na prologu z LC8, moja malenkost je zaostala za 2:28. Si se že prijavil za letos? Ja!
Husky Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Do kdaj se pa lahko prjaves??? Nism nc najdu da bi kje pisalo, pa me zanima ce mam se kej cajta!!!
GUMY Objavljeno Marec 1, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Marec 1, 2003 Mislm da je še čas. Zadnji rok za plačilo štartnine je namreč 30.4.
cypena Objavljeno Marec 4, 2003 Opozori Objavljeno Marec 4, 2003 Gumy, a si lani vozil v nedeljo? Sem videl, da si se uvrstil med "nedeljce" za hard enduro vožnjo 8) . Kaj se ti je zdelo najtežje, najhuje :shock: :? .... , dej nam prosim malo povej, kako je bilo, občutki,...? Razsvetli nas :D
GUMY Objavljeno Marec 5, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Marec 5, 2003 Sem se uvrstil na nedeljsko dirko, vendar nisem vozil, ker sem bil prijavljen samo za prolog. Sedaj ko sem videl, kako stvar izgleda v nedeljo, pa sploh ne bi, ker je to za moje znanje samomor, pa tudi motor (LC4-640) ni ravno primeren. Če pogledaš rezultate nedeljske dirke so spredaj sami 250 in 300ccm 2T, teža je torej glavni faktor. Stvar je res ekstremna, dolgi zelo strmi vzponi z le nekaj metri zaleta, večinoma melišče, mehko in skalnato. Nekaj prepadnih spustov. Kaj je v zgornjem delu ne vem, ker se ni dalo povsod priti zraven. Na progi je 11 kontrolnih točk in na vsaki odpade skoraj polovica tekmovalcev. Po prvi kontrolni točki jih je bilo v dirki le še okrog 250, na koncu 35 od 500. Zanimivo je bilo gledati zadnji vzpon proti cilju, ko so bili vsi že totalno izmučeni, od motorjev je vse že viselo proč. Nor je tudi skupinski štart, je treba slišat zvok 500 motorjev. Sicer se pa vse dni še zraven dogaja: freestyle MX, skupinska vožnja vseh tekmovalcev skozi vas, zvečer pivo in zajebancija,.. Zame je bil tudi prolog doživetje in adrenalin. Nekaj delov je bilo zares hitrih, sem ležal na motorju in gas do daske. Privoščil sem si tudi let s helikopterjem nad prizoriščem za 40 EUR, pa firme majo štante z opremo po ugodnih cenah in se da kej pametnega kupit.
HUB Objavljeno Marec 5, 2003 Opozori Objavljeno Marec 5, 2003 No pa se je št. slovencev prijavljenih na Erzberg povečalo za dva! Sva se s kolegom prjavla na dirko- prolog in hare scramble. Po lanskem prepoznem kontaktu je letos le uspelo! GREMO!!!
beno Objavljeno Marec 6, 2003 Opozori Objavljeno Marec 6, 2003 Jest bi su z skutrjm gor. Sm slisov da so z skutrji tut vozil. Samo je oče sponzor ... tko da je od nega odvisno kaj bo :D
Ice Objavljeno Marec 6, 2003 Opozori Objavljeno Marec 6, 2003 vse o tem :arrow: http://www.erzberg.at/
GUMY Objavljeno Maj 29, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Maj 29, 2003 Ob 15:00 štartamo proti Erzbergu. Upam da pride kdo navijat, predvsem v nedeljo, kajti Hub je prijavljen tudi za nedeljski Hare scramble. Držite pesti, da se kvalificira, kajti letos je kar 1450 prijavljenih.
5ER Objavljeno Junij 2, 2003 Opozori Objavljeno Junij 2, 2003 Ob 15:00 štartamo proti Erzbergu. Upam da pride kdo navijat, predvsem v nedeljo, kajti Hub je prijavljen tudi za nedeljski Hare scramble. Držite pesti, da se kvalificira, kajti letos je kar 1450 prijavljenih. Kako je blo?
GUMY Objavljeno Junij 2, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Junij 2, 2003 Odprava je bila uspešna, predvsem Hub je dokazal, da ne zaostaja veliko za najboljšimi na svetu. Letos je bila proga za prolog skrajšana za približno minuto v spodnjem najhitrejšem (in meni najljubšem) delu. Razlogov za to ne vem. V petek zjutraj je bila proga še mokra na nekaterih delih so bile globoke luže, proti koncu dneva pa se je že precej posušilo. V soboto je bila proga že popolnoma suha in prašna, tako da je bilo za dober rezultat zelo pomembno, da nimaš pred sabo kakšnega od počasnejših tekmovalcev, ki ti zapraši in spravi vidljivost na 0. V petek je imel Luka dokaj hud padec, ki pa se je na srečo končal le s črnicami in odrgninami. Tudi meni ni veliko manjkalo do padca, saj sem pri več kot 100 kmh zadel s prednjim kolesom v skalo in me je nekontrolirano vrglo v zrak, na tla pa sem nabil s prsti in imam še vedno plav palec, pa tudi šepal bom še kakšen dan. Rezultat je tudi skrivljena feltna. Neuradni rezultati prologa, kjer šteje boljši čas od obeh dni: Hub 48. mesto, Gumy 300. mesto in Luka 535. mesto, od 1000 uvrščenih tekmovalcev. Na nedeljsko dirko se uvrsti prvih 500, ki štartajo v vrstah po 50 naenkrat na 2 minuti. V soboto zvečer nas je pral dež in Hub je samo zmajeval z glavo in upal da bo čimprej ponehal. V nedeljo se je zjasnilo, tako da so bili pogoji za dirko skoraj idealni. Hub je štartal iz prve vrste skupaj s Coxom, Nicolijem, Despresom, Pfeiferjem in ostalo svetovno klaso. Dobro se je držal celo dirko in po treh urah, ko je dirka prekinjena, končal na 12. kontrolni točki od 15, kar bi moralo zadostovati za uvrstitev okrog 40. mesta (rezultati še niso znani). Na cilj je prišlo le okrog 25 tekmovalcev, med njimi ni bilo Coxa in lanskoletnega zmagovalca Despresa. Zmagal je Nicoli s časom okrog 1 ura 15 min, drugi je bil Pfeifer s 5 min. zaostankom. Hub je po dirki izjavil, da v Erzberg ne pride več, ker da je pa tole le tu mač, ampak jaz sem prepričan, da se dugo leto spet dobimo na istem mestu, saj je izziv priti do konca dirke le prehud, posebno ker je bil letos tako blizu, le kakšnih 20 min. mu je zmanjkalo.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se