kronik Objavljeno Januar 22, 2017 Deli Objavljeno Januar 22, 2017 Relativno cesto vozim po Sloveniji u krug ili kroz Sloveniju prema Jadranskoj magistrali. Ali mi sada malo fali ideja! Zapravo i hrabrosti za isprobati nesto nepoznato, Kako bas i nemam puno vremena onda uvijek koristim vec isprobano. Znaci od Austrije pa prema RH sam vozio dionicama: - preko Predila ( Magart isto odradjen ) - dolina Soce i dolina Idrijice pa preko Kacje / Postojna na Rijeku - Preko Tarvisa i Ucje na dolinu Idirijice i opet na Postojnu i Rijeku - naravno da sam vozio i preko Vrsica - kada bi sjevernu stranu popravili - bila bi to jedna od najljepsih cesta u EU ( po meni ) - preko Ljubelja ( ili Zgornje Jezersko ) i Skofje Loke na Zelezniki, Podbrdo ( ili pak Cerkno ) i opet dolina rijeke Idirijice pa Postojna - Beld - Bohinjska Bistrica - Kogel - Podbrdo - Postojna - samo jednom ili max. dvaputa sam vozio preko Dravograda, Velenja, Celja i Novog Mesta prema Karlovcu ali me nije nesto dionica odusevila - previse prometa ... I tu mi je sada potrebna vasa pomoc. Kako smo vrlo cesto nas relativno mala grupa ali i dinamicni po putu ( cbr1000rr, bmw s1000r, tuono v4r, r1, mt-10 ) ne bih volio voziti po rupama ili skliskom asfaltu. Iako Slovenija ima puno bolje odrzavane ceste od npr. u Hrvatskoj. Autoput i slicne ceste me i ne zanimaju. Zato bih volio znati kako izgledaju dionice / u kojem je stanju asfalt / kakav je grip ...... : - Planina - Cerknica - Babno Polje - Prezid - Gerovo - Crni Lug - Delnice - Skofljica - Kocevje - Delnice - Tolmin - Nova Gorica - pa nekako na Postojnu - Crna na Koroskem - Bad Vellach - Solcava - Radmirje - Kamnik - Skofja Loka - Ziri - Logatec - Godovic - Crni Vrh - Ajdovscina - Postojna - Razdrto - Crni Kal - Buzet Hvala unaprijed!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zoranko Objavljeno Januar 22, 2017 Deli Objavljeno Januar 22, 2017 pred 3 urami, kronik pravi: - Razdrto - Crni Kal - Buzet Za mene jedna od ljepših dionica. Pravi užitak. Nešto slabiji asvalt od Kubeda do granice, osobito dio prema Gračišču i djelomice ižmeđu graničnih prijelaza. Na hrvatskoj strani potpuno obnovljenena cesta u većem dijelu do Buzeta kronik 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kronik Objavljeno Januar 22, 2017 Avtor Deli Objavljeno Januar 22, 2017 22 minutes ago, zoranko said: Za mene jedna od ljepših dionica. Pravi užitak. Nešto slabiji asvalt od Kubeda do granice, osobito dio prema Gračišču i djelomice ižmeđu graničnih prijelaza. Na hrvatskoj strani potpuno obnovljenena cesta u većem dijelu do Buzeta Hvala na informaciji! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Januar 23, 2017 Deli Objavljeno Januar 23, 2017 Ob 22. 1. 2017 at 13:30, kronik pravi: - Tolmin - Nova Gorica - pa nekako na Postojnu tule bi obvezno šel preko krasa torej N.G.- Dornberk-Štanjlel-Sežana-Kozina-Pasjak lepa ovinkasta cesta, dovolj dober grip za aktivno vožnjo - Godovic - Crni Vrh - Ajdovscina - Postojna- Razdrto - Crni Kal - Buzet (to bi združil) Prav tako dober asvalt. Pravzaprav, je vsak asvalt boljši kot v vaši Istri. Imej pa v vidu, da so tako pri nas (kot pri vas) kazni zelo visoke, da se v vaseh, mestih, naseljih držiš omejitev 50km/h zaradi ogromno radarjev, policijskih kontrol in nevarnosti, ki nate prežijo od budal, ki izsiljujejo, do otrok, živali in kmetijske mehanizacije na cesti. Izven naselij je lažje in bolj varno, tudi če ga malce bolj odpreš. Mič_15 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nemo Objavljeno Januar 23, 2017 Deli Objavljeno Januar 23, 2017 Ob 22. 1. 2017 ob 13:30, kronik pravi: - Planina - Cerknica - Babno Polje - Prezid - Gerovo - Crni Lug - Delnice Lepa cesta, na nekaterih mestih se pojavi kakšna razpoka v asfaltu. Če ti je na primer, cilj Ljubljana, pelji iz Babnega polja na Bloke in potem preko Rakitne (znana "rekreacijska" ruta za Ljubljančane) na Podpeč in preko Barja v Ljubljano. - Skofljica - Kocevje - Delnice - standardna ruta za izlet do Starigrada/Paklenice. Po mejnem prehodu je cesta na nekaterih mestih dotrajana, vendar jo vztrajno popravljajo in delajo nov asfalt Dark 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kronik Objavljeno Januar 23, 2017 Avtor Deli Objavljeno Januar 23, 2017 (popravljeno) 1 hour ago, DAMI34 said: Ono u Istri nije asfalt vec *ovno!!! U Istri mi je ok od Opatije do Plomina pa na Ucku do Opatije opet. U RH su kazne stvarno visoke. Cak i pretjerano. Pogotovo kada vide da imas strane tablice ( ja imam austrijske jer ne zivim u RH vec u Austriji ). A kada im se obratis na nekom hrvatskom dijalektu onda malo smire strasti. Ali i dalje smatram lopovlukom to sto rade. Bez obzira odakle gost dolazi. Jer nije dosao biti oderan od strane iznajmljivaca apartmana, vlasnika kafica, odrzavatelja plaza, policije .... vec je dosao uzivati u blagodatima drzave koju posjecuje. Kao npr. sto su meni naplatili na autoputu kaznu od 350hrk jer nisam JEDNOM ( od 1354 puta prije toga ) upalio zmigavac kod prestrojavanja iz trake u traku. A znao sam da su iza mene!! Krenuli su sa 2.000,- hrk! Sa slovenskim policajcima sam imao do sada uvijek skroz OK iskustva. I kada su imali itekako razloiga za kazniti nisu me kaznili vec su me pustili sa opomenom. Popravljeno Januar 23, 2017. Popravil kronik Port Folio, Efendi, DAMI34 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kronik Objavljeno Marec 27, 2017 Avtor Deli Objavljeno Marec 27, 2017 Jos neka iskustva ili prijedlog?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 Tule je en zanimiv pogled od soforumaša @protector Knjiga "Pogled s ceste - Slovenija" ima novi link za download: https://jumbo.iskon.hr/dl/b842aef4-c615-41d8-bb65-1ef084ea8fba GO_Tomi in kronik 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 @protector Iako nemam tajni o području, koje si opisao "Pogled s ceste - Slovenija" u poglavju "U tri dana na sto strana", jer sam ih i benzinom i biciklom sve več stotine puta prošao, zadovoljstvom sam to pročitao, jer si vrlo smooth sve to napisao. Stvarno lepo, svaka čast! Idem sad napred, u "Logarsku dolinu" (gde sam bio 10 puta u poslednjih pet godina, ali jedva čekam ...) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 Ob 22. 1. 2017 ob 13:30, kronik pravi: - Solcava - Radmirje - Kamnik Relacija Bad Vellach - Solčava je zelo ovinkasta, ampak dober asfalt. Vmes imaš možnost da si ogledaš še Logarsko dolino (nacionalni park). Potem pa naprej v smeri Luče - Radmirje - Gornji Grad - Kamnik. Ni pa ta cesta za neko zelo dinamično vožnjo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 15 minutes ago, izibajker said: Relacija Bad Vellach - Solčava je zelo ovinkasta, ampak dober asfalt. Vmes imaš možnost da si ogledaš še Logarsko dolino (nacionalni park). Potem pa naprej v smeri Luče - Radmirje - Gornji Grad - Kamnik. Ni pa ta cesta za neko zelo dinamično vožnjo... kaj pa gor do cerkve Sv. Duha se da prit po asfaltu ali je samo makadam? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 pred 32 minutami, Tex pravi: kaj pa gor do cerkve Sv. Duha se da prit po asfaltu ali je samo makadam? Ne vem kje je ta cerkev. Na relaciji, ki sem jo opisal, sem vozil samo po asfaltu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 8 minutes ago, izibajker said: Ne vem kje je ta cerkev. Na relaciji, ki sem jo opisal, sem vozil samo po asfaltu. google maps sem se pa peljal iz črne na koroškem do solčave, več al manj skoz makadam .. z 3 dni starim mopedom Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 pred 5 minutami, Tex pravi: ...sem se pa peljal iz črne na koroškem do solčave, več al manj skoz makadam .. z 3 dni starim mopedom Po tej trasi, ki jo omenjaš, smo se jeseni 2016 peljali z avtom. Prav lepo je bil zaprašen. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 (popravljeno) uverturna v 2017 in že tretje leto zaporedoma. 300km dokaj zavitih :-) moja objava z zemljevidom v temi: Vtisi dnevnih voženj 2017 dne 20 marec 2017 Popravljeno Marec 27, 2017. Popravil gsxf750 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
boych Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 pred eno uro, Tex pravi: google maps sem se pa peljal iz črne na koroškem do solčave, več al manj skoz makadam .. z 3 dni starim mopedom Razgledi so pa fenomenalni ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 (popravljeno) 24 minutes ago, boych said: Razgledi so pa fenomenalni ... To sicer drži, ampak bo drugič treba z xt-jem it .. edit .. aja, pa ženko doma pustit .. .. offtopic? .. Popravljeno Marec 27, 2017. Popravil Tex Quest, DXR16, boych in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 pred 2 urami, Tex pravi: kaj pa gor do cerkve Sv. Duha se da prit po asfaltu ali je samo makadam? delno makadam, vendar pa je lažje dostopna iz smeri Pavličevega sedla, ker se pelješ po grebenu oziroma je cesta označena kot panoramska cesta nad Logarsko dolino lep makadam, nič posebnega DXR16, DAMI34 in izibajker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 tudi ta je v redu google maps noče vnest povezavo. slika Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 solit se pojdi urejevalnik C eagle 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 pred 1 uro, gsxf750 pravi: tudi ta je v redu google maps noče vnest povezavo. slika klikni link istead.....spodaj desno ti ponavadi napiše opcijo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kronik Objavljeno September 9, 2018 Avtor Deli Objavljeno September 9, 2018 ekipa - da li netko zna da li je dionica Kalce - Most na Soci vec zavrsena? Tj. da li su gradilista koja su bila u proljece vec zavrsena? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno September 9, 2018 Deli Objavljeno September 9, 2018 pred 38 minutami, kronik pravi: ekipa - da li netko zna da li je dionica Kalce - Most na Soci vec zavrsena? Tj. da li su gradilista koja su bila u proljece vec zavrsena? Končano ni, tu bodo gradili še par let. Trenutno je še nekaj semaforjev, ni pa makadama, je asfalt. Morda je čez vikend kakšen semafor manj ampak ni neke panike sedaj. kronik 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kronik Objavljeno September 9, 2018 Avtor Deli Objavljeno September 9, 2018 Pravkar, vandrovec pravi: Končano ni, tu bodo gradili še par let. Trenutno je še nekaj semaforjev, ni pa makadama, je asfalt. Morda je čez vikend kakšen semafor manj ampak ni neke panike sedaj. Hvala na informaciji - nadao sam se ovakvom odgovoru!! vandrovec 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jovanboris Objavljeno April 14, 2022 Deli Objavljeno April 14, 2022 Pozdravljeni! Prosil bi vas, da rešite tale motoristični vprašalnik. Mi bo v veliko pomoč pri tržni raziskavi, ker ste vsi s v enduro/touring/adventure segmenu ciljna skupina te ideje! Hvala vnaprej! https://1ka.arnes.si/a/fc4a75b6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se