Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Da te razsvetlim; šef me je prijavil informacijskemu pooblaščencu. Takoj so uspešno izvedli postopek in ..., nisem dobil denarno globo. Ukrep je bil izveden, za kar se odvetnik še sedaj čudi, kako je to mogoče. 

Sem prijavil informacijskemu pooblaščencu nekega krimiča, kateri me je pred tem kazensko ovadil preko nekoga drugega (burleska na kubik) in sedaj zvedel, da so izgubili vso dokumentacijo oziroma o zadevi ne vedo nič. Imam povratnico, da so dokumentacijo sprejeli. Pa še zastaralo je vse skupaj. Čudno, da pri meni tega ni bilo. Plus tega trdijo v službi tega krimiča, da ni storil kaznivega dejanja, čeprav je jasno razvidno iz računalniških evidenc, da je to njegovo delo. Jaz pa zopet kazensko ovaden, ker nekdo laže, čeprav nas pet trdi čisto drugače. 

Ko boš dovolj velik, da ti bodo zrasla jajca, pa poskusi nekomu višje nekaj povedati in dopovedati in ne več meni, ki sem nekje pri tleh. Jaz jih nonstop j... in jih bom še naprej. Zdaj pa ne vem ali sem neumen ali pa so mi jajca preveč zrasla. 

Sem tako velik , da sem šefa za vrat stisnil in dobil kazensko premestitev 60km stran od svojega doma . Prej sem imal do službe 2 minute . 

Izgleda , da še vedno nisi velik in imaš mala jajčka :jezik:

Objavljeno
pred 15 minutami, Borutt pravi:

Dami je pisal o nepriznavanju šole in posledično opravljanju šolanja nižje stopnje, kot jo nekdo že ima. Kdo sedaj ne zna brati? 

mal se pozanimaj o fakulteti za varnostne vede in možnostmi zaposlovanj :P

Burleska pa še kaka

Objavljeno
pred 5 minutami, Kmet2 pravi:

Sem tako velik , da sem šefa za vrat stisnil in dobil kazensko premestitev 60km stran od svojega doma . Prej sem imal do službe 2 minute . 

Izgleda , da še vedno nisi velik in imaš mala jajčka :jezik:

Na manjše od sebe se spravljati ni neke hvale vredna lastnost :jezik:

Si razumel moje pisanje? Na visokih položajih so zaščiteni, kot kočevski cigani ali medvedi. Ne vem točno. Vem, da je nekaj kočevskega. 

Ko bi le vsi imeli takšna jajca, kot jih imaš ti, da se upreš krivici. Ker predvidevam, da ga nisi zastonj prijel. Jaz si fizičnega nasilja ne morem privoščiti. Zato jih pa lahko drugače j...  

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

mal se pozanimaj o fakulteti za varnostne vede in možnostmi zaposlovanj :P

Burleska pa še kaka

Verjamem. Nima nobenega strica? 

Prednost imajo nečaki in njihovi štipendisti po starševski strani. Poznam kar nekaj takšnih, katerih starši so dali življenje za državo (tako ali drugače) in so se lahko šolali in zaposlili. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 minutami, Borutt pravi:

Verjamem. Nima nobenega strica? 

Prednost imajo nečaki in njihovi štipendisti po starševski strani. Poznam kar nekaj takšnih, katerih starši so dali življenje za državo (tako ali drugače) in so se lahko šolali in zaposlili. 

nope, stricev ni. Mam kar nekaj poznanstev, a nisem hotel v tej smeri karkoli pritiskat, ampak je sin (brez mojega vpletanja) šel po legalni poti.

Sicer pa dovolj o tem, mogoče bi celo v drugo temo sodila kompletna zadeva, recimo v temo kjer so fakultete same sebi namen.

Objavljeno
pred 1 uro, Borutt pravi:

Na manjše od sebe se spravljati ni neke hvale vredna lastnost :jezik:

Kako da ne...tam si zmagovalec..ves da se nebos spravljal na mocnejsega ce ves da jih bos dobil po piskri.hehhehe?

Grem zaj šefa gnjavit..še sreča da je bolj šibek da me nemore not v mašino zapret.??

Objavljeno
pred 6 minutami, Miha1985 pravi:

Kako da ne...tam si zmagovalec..ves da se nebos spravljal na mocnejsega ce ves da jih bos dobil po piskri.hehhehe?

Grem zaj šefa gnjavit..še sreča da je bolj šibek da me nemore not v mašino zapret.??

Če si vsaj za glavo višji od njega, ga primi za vrat :lol1:

Objavljeno
pred 17 minutami, Borutt pravi:

Če si vsaj za glavo višji od njega, ga primi za vrat :lol1:

sj .. če je za dve glavi večji, ga pa primeš za drug vrat pod glavi ... :huh: 

• Haha 2
Objavljeno

Ej maus, a si ti sefa za vrat prjel da si prlezu tolk visoko?

• Haha 2
Objavljeno
pred 8 minutami, krucymucy pravi:

Ej maus, a si ti sefa za vrat prjel da si prlezu tolk visoko?

mene nesejo štuporamo :ras:

a to je un pregovor .. kdor visoko zleze je maus :huh: 

Objavljeno
pred 4 urami, Arzen pravi:

Hehe mislu sem pač en, pač nekdo. K ne vedo kdo je bil. Ruknu pa spizdu. Kokr si reku, povzročitelj neznan. Kolegu so policisti rekli, da imajo gužvo in da naj pričakuje v roku nekaj tednov, da bodo preverili. Možno, da vedo za tisto kamero, koliko časa imajo, da pogledajo. Je pa šel kolega vprašat varnostnika, če gre lahko preverit za nazaj, če se kaj vidi. Do zdaj mu še niso klica vrnili. 

Kasko ima zavarovan, parkinga pa ne. Ima pa bmw 5. Saj sem mu rekel, da je idiot, da je tako zavaroval. Barva vozila, ki je trčila vanj je pa srebrna ali bela, so pa vzeli vzorce, tako da bo vse znano. 

Upam, da se prijavi in da dobi za sodelavca borutta. Bo vsaj mir tu :lol1:

90% posnetkov teh nadzornih kamer je popolnoma neuporabnih. Tablice so večinoma neberljive, da bi mu tip in barva avtomobila kaj pomagali, je pa bolj malo verjetno (take so moje izkušnje) .

lp

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

Sicer pa dovolj o tem, mogoče bi celo v drugo temo sodila kompletna zadeva, recimo v temo kjer so fakultete same sebi namen.

Slovenska država je posredno preko javnega sektorja največji posamični zaposlovalec tod naokoli. Trenutno dela v javnem sektorju nekaj čez 168.000 zaposlenih (to je brez podjetij v posredni državni lasti, se razume). V javnem sektorju napreduješ po plačni lestvici na dva načina (razen politično požegnanih, sam tistih je precej manj kot vseh ostalih) - leta zaposlitve (v javnem sektorju, izven ne šteje) in izobrazba.

Meni se zdi, da se iz teh 168.000 zaposelnih najde kar nekaj takih, ki bi radi imeli višjo plačo. In onim, ki se nameravajo zaposliti tam je tudi jasno, da rabijo nek faks v kolikor hočejo več od minimalca in drobiž. Zdaj veš čemu so namen kupi nekih fakultet, ki ponujajo kao izobrazbo brez dodane vrednosti.

p.s. Če v mix vržeš še podjetja v posredni in neposredni državni lasti, nepremičnine, ipd... pol je jasno da je največji prekleti kapitalist tod naokoli država Slovenija d.d. Tudi največji kršitelj delovne zakonodaje in generator prekarnih zaposlitev. Sam to je že ena druga debata...

Objavljeno

Statistika je kurba ... zaposlenih v javnem sektorju v Sloveniji je pod povprečjem držav članic EU, glede na celotno zaposlenost prebivalstva v posamezni državi ;)

v povprečju je ena tretjina prebivalstva posamezne države zaposlena v javnem sektorju in ta tretjina kupuje izdelke, večinoma proizvedene na tržnem gospodarstvu ...

Če je javni sektor močen in bogat pomeni, da je tudi ostalo gospodarstvo v državi močno .. gostinstvo, hotelirstvo, motorizem, avtomobilizem, serviserji, bela tehnika, gradbeništvo itd itd ...

to je moje laično mnenje laika :huh: 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 55 minutami, maus pravi:

Statistika je kurba ... zaposlenih v javnem sektorju v Sloveniji je pod povprečjem držav članic EU, glede na celotno zaposlenost prebivalstva v posamezni državi ;)

Država Slovenija d.d. je največji kapitalist v Sloveniji. Temu dejstvu ne pobegneš. In kot taka se tudi obnaša... in s tem veselo izkrivlja trg za vse. Da lahko nebroj glupih faksov v Sloveniji uspeva zgolj na račun potreb birokacije pa tudi ni nobena skrivnost.

pred 56 minutami, maus pravi:

v povprečju je ena tretjina prebivalstva posamezne države zaposlena v javnem sektorju in ta tretjina kupuje izdelke, večinoma proizvedene na tržnem gospodarstvu ...

Če je javni sektor močen in bogat pomeni, da je tudi ostalo gospodarstvo v državi močno .. gostinstvo, hotelirstvo, motorizem, avtomobilizem, serviserji, bela tehnika, gradbeništvo itd itd ...

Veš od kod pridejo plače za javni sektor? Se mi je zdelo da ne ;)

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, jskrablin pravi:

Slovenska država je posredno preko javnega sektorja največji posamični zaposlovalec tod naokoli. Trenutno dela v javnem sektorju nekaj čez 168.000 zaposlenih (to je brez podjetij v posredni državni lasti, se razume). V javnem sektorju napreduješ po plačni lestvici na dva načina (razen politično požegnanih, sam tistih je precej manj kot vseh ostalih) - leta zaposlitve (v javnem sektorju, izven ne šteje) in izobrazba.

Meni se zdi, da se iz teh 168.000 zaposelnih najde kar nekaj takih, ki bi radi imeli višjo plačo. In onim, ki se nameravajo zaposliti tam je tudi jasno, da rabijo nek faks v kolikor hočejo več od minimalca in drobiž. Zdaj veš čemu so namen kupi nekih fakultet, ki ponujajo kao izobrazbo brez dodane vrednosti.

p.s. Če v mix vržeš še podjetja v posredni in neposredni državni lasti, nepremičnine, ipd... pol je jasno da je največji prekleti kapitalist tod naokoli država Slovenija d.d. Tudi največji kršitelj delovne zakonodaje in generator prekarnih zaposlitev. Sam to je že ena druga debata...

se strinjam, še bolj me pa boli, da nekateri izobrazbe niso "zaposljive" v tujini jih pa odprtih rok tja vabijo.

kar pa se tiče javbnega sektorja...bolniška np, 13 plača nekje np, finančne izgube in minusi np, službe ostajajo plače prihajajo. No v privat firmah ni tako, še plač nam ne usklajujejo, da o božičnici? Kaj je to?'??? Štrajk? Kaj je to?

Nekateri so lahko kar veseli svojih službic..tut policisti.

Objavljeno
pred eno uro, maus pravi:

no je pa še ena varianta, Tito verzija, dajmo folku službe, dajmo jim pozitivo, ustrezimo sindikatom kar hočejo (nisem rekel da jim ne pripada), radi nas bodo imeli, pa volil nas bodo. A od kje bomo vzeli? Ah bo že....mam hud filing da deluje naša vlada po tem principu.

Tako da še vedno se pri nas ne zna, ne podpira in ne razvija tega sektorja, ki prinaša denar. Matematika je zlo enostavna in podobna temu, kot če bi jaz moji ženi kradel denar iz denarnice in se hvalil koliko ga imam. Ampak skupno....sva še vedno reveža.

To je pa moje laično mnenje.

ps. plače mi že 20 let niso uskladili :(

Objavljeno
pred 40 minutami, DAMI34 pravi:

se strinjam, še bolj me pa boli, da nekateri izobrazbe niso "zaposljive" v tujini jih pa odprtih rok tja vabijo.

kar pa se tiče javbnega sektorja...bolniška np, 13 plača nekje np, finančne izgube in minusi np, službe ostajajo plače prihajajo. No v privat firmah ni tako, še plač nam ne usklajujejo, da o božičnici? Kaj je to?'??? Štrajk? Kaj je to?

Nekateri so lahko kar veseli svojih službic..tut policisti.

13. plačo nisem nikoli videl, božičnica mi je nepoznana, regres po zakonu in zato včasih manjši, za vsako najmanjše sranje nas jebejo in mečejo iz službe, plača usklajena z zakonom in zato že kar lep čas manjša in potni stroški samo polovični, izobrazba nepomembna in nič bolj vredna, ker je plačano delovno mesto in ne izobrazba, katero ima marsikdo visoko in še višjo. Verjamem, da vse to veš. 

Pred tem sem bil v eni veliki firmi in nekaj manjših. Torej lahko primerjam javno in zasebno. Lahko ti primerjaš? 

pred 45 minutami, DAMI34 pravi:

no je pa še ena varianta, Tito verzija, dajmo folku službe, dajmo jim pozitivo, ustrezimo sindikatom kar hočejo (nisem rekel da jim ne pripada), radi nas bodo imeli, pa volil nas bodo. A od kje bomo vzeli? Ah bo že....mam hud filing da deluje naša vlada po tem principu.

Tako da še vedno se pri nas ne zna, ne podpira in ne razvija tega sektorja, ki prinaša denar. Matematika je zlo enostavna in podobna temu, kot če bi jaz moji ženi kradel denar iz denarnice in se hvalil koliko ga imam. Ampak skupno....sva še vedno reveža.

To je pa moje laično mnenje.

ps. plače mi že 20 let niso uskladili :(

Če vse to nima kakšne veze z naslovom teme, bi te prosil, da ravnaš tako, kot od drugih zahtevaš v drugih temah. 

Objavljeno
pred 12 minutami, Borutt pravi:

Pred tem sem bil v eni veliki firmi in nekaj manjših. Torej lahko primerjam javno in zasebno. Lahko ti primerjaš? 

Če vse to nima kakšne veze z naslovom teme, bi te prosil, da ravnaš tako, kot od drugih zahtevaš v drugih temah. 

a ti odgovorim al ne?

Daleč od tega da bi imel kaj čez javni sektor, ampak, ti lahko vsaj "delno" štrajkaš. Jaz žal ne morem. Ti lahko kdaj rečeš tudi "ne, ne bom nardil, ni v skladu s pravili, zakonodajo in podobno", jaz si tega ne morem privoščiti.

Zakaj:

zato ker je moj obstoj direktno pogojen z dobičkom, ki pade na TRR.

In da, vem da nimate lahkega dela in delate turnuse, v vseh možnih pogojih, da so situacije kjer delate stresne, kjer bi malokdo zdržal, da obstaja tudi pri vas borba za pozicije, šikaniranje itd...ampak plača pa pade vsak mesec, mar ne.

ps. nekateri vidijo tudi 13 plačo v javnem

pss. moraš pa razumet da sem Mausu citiral, ne pa tebi...on bo pa povedu kako je z maljoni maljonastimi

Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

a ti odgovorim al ne?

Daleč od tega da bi imel kaj čez javni sektor, ampak, ti lahko vsaj "delno" štrajkaš. Jaz žal ne morem. Ti lahko kdaj rečeš tudi "ne, ne bom nardil, ni v skladu s pravili, zakonodajo in podobno", jaz si tega ne morem privoščiti.

Zakaj:

zato ker je moj obstoj direktno pogojen z dobičkom, ki pade na TRR.

In da, vem da nimate lahkega dela in delate turnuse, v vseh možnih pogojih, da so situacije kjer delate stresne, kjer bi malokdo zdržal, da obstaja tudi pri vas borba za pozicije, šikaniranje itd...ampak plača pa pade vsak mesec, mar ne.

ps. nekateri vidijo tudi 13 plačo v javnem

pss. moraš pa razumet da sem Mausu citiral, ne pa tebi...on bo pa povedu kako je z maljoni maljonastimi

Lahko se zahvališ in odideš. Jaz sem. In marsikdo drug tudi. Se mi pa zdi, da boš ostal in govoril, kar si zapisal. Saj tudi jaz pizdim čez ta usran sistem. In te tudi razumem. 

Kdo v javnem sektorju dobi 13. plačo, da se preselim tja? Ker se jo ne bom branil in še manj vrnil. Pa tudi božičnica je verjetno tam. 

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Lahko se zahvališ in odideš. Jaz sem. In marsikdo drug tudi. Se mi pa zdi, da boš ostal in govoril, kar si zapisal. Saj tudi jaz pizdim čez ta usran sistem. In te tudi razumem. 

Kdo v javnem sektorju dobi 13. plačo, da se preselim tja? Ker se jo ne bom branil in še manj vrnil. Pa tudi božičnica je verjetno tam. 

Sj ti bodo povedali, aja tut privat sektor marsikje dobi, kjer je gospodar pravi.

Se strinjam, se zahvališ in greš...ampak jaz sem nekaj 20 in več let ustvarjal, pa čeprav ni moje...

Objavljeno
2 hours ago, maus said:

In kaksna ke dodana vrednost na posameznika? Ponavadi je to stelo :) 

Nevem, probaj pridobiti gradbeno dovoljenje za gradnjo hise.. ali pa kaj podobnega. 

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

Sj ti bodo povedali, aja tut privat sektor marsikje dobi, kjer je gospodar pravi.

Se strinjam, se zahvališ in greš...ampak jaz sem nekaj 20 in več let ustvarjal, pa čeprav ni moje...

13. plača. Kje?

Objavljeno
pred 3 urami, jskrablin pravi:

Veš od kod pridejo plače za javni sektor? Se mi je zdelo da ne ;)

vem ... js sm samo dejstva povedal ;)

tudi v Nemčiji in drugje v Evropi in tudi v Ameriki pridejo plače za javni sektor, mar ne ;)

pred 3 urami, DAMI34 pravi:

no je pa še ena varianta, Tito verzija, dajmo folku službe, dajmo jim pozitivo, ustrezimo sindikatom kar hočejo (nisem rekel da jim ne pripada), radi nas bodo imeli, pa volil nas bodo. A od kje bomo vzeli? Ah bo že....mam hud filing da deluje naša vlada po tem principu

glej odgovor zgoraj :P

pred 2 urami, ukica pravi:

In kaksna ke dodana vrednost na posameznika? Ponavadi je to stelo :) 

Nevem, probaj pridobiti gradbeno dovoljenje za gradnjo hise.. ali pa kaj podobnega. 

tudi ti glej odgovor zgoraj ;)

Ne zdj men kaj je kaj .. js sm napisal, kar si lahko sami najdete ,,, ampak ne ... bolje je meni replicirat ...

p.s.

še 7 let pa penzija :ras:  ... delite, da bom meu za penzijo :mad:

Objavljeno

Vem, da ne bi smel napisati, ampak bom vseeno; tudi meni, kot Mausu, pride sms z vsebino xx€. Bodite pridni in plačujte naše položnice. Borutt ma vas rad.

Objavljeno
pred 12 minutami, Borutt pravi:

Vem, da ne bi smel napisati, ampak bom vseeno; tudi meni, kot Mausu, pride sms z vsebino xx€. Bodite pridni in plačujte naše položnice. Borutt ma vas rad.

men je vedno premau :P

zato k sm mjhn .. bi več :P

ampak .. javne službe so nujno zlo v vsaki demokraciji ... policija, gasilci, zdravstvo, razne komunalne storitve ... tko je ... na volitve pa spremenit sistem .. privatna policija, privatno zdravstvo, vse ceste plačljive....

p.s.

hrvati se bodo še precej nazaj čohal zaradi privatizacije avtocest oziroma zarad dajanje koncesije v zasebno partnerstvo .. tko kot se angleži, ko so dali v koncesijo železnice ...

Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

men je vedno premau :P

zato k sm mjhn .. bi več :P

ampak .. javne službe so nujno zlo v vsaki demokraciji ... policija, gasilci, zdravstvo, razne komunalne storitve ... tko je ... na volitve pa spremenit sistem .. privatna policija, privatno zdravstvo, vse ceste plačljive....

p.s.

hrvati se bodo še precej nazaj čohal zaradi privatizacije avtocest oziroma zarad dajanje koncesije v zasebno partnerstvo .. tko kot se angleži, ko so dali v koncesijo železnice ...

Točno tako; vse plačljivo in odstotek od položnice meni v žep :naughty:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!