Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 57 minutami, skalar36 pravi:

Kolikšna je kazen za ta prekršek?

A se da kje preveriti, koliko takhih voznikov ste kaznovali?

Prejšni teden, sem se peljal in Ljubljane domov. Traktorist je od LJ do Medvod vozil cca 4o km\h. Naredil je ogromnooo kolono. Nikjer se ni umaknil. Radar je bil postavljen v naselju Medno. Lahko, bi šli za tem voznikom, pa bi mu napisali globo...ampak je lažje pošiljat slikce domov...in tudi bolj donosno.

Za statistiko vprašaj tiste, ki jo urejajo. Na Policija.si bo kakšen kontakt. 

Lahko bi poklical na 113 in prijavil traktorista. Ampak je lažje tukaj jokcati, kako se nič ne naredi. 

(7) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbo četrtega ali petega odstavka tega člena.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 3 urami, Kmet2 pravi:

To ni pisal Borutt!

Je. Preberi si še enkrat njegov post...

Objavljeno
pred 18 minutami, Borutt pravi:

Za statistiko vprašaj tiste, ki jo urejajo. Na Policija.si bo kakšen kontakt. 

Lahko bi poklical na 113 in prijavil traktorista. Ampak je lažje tukaj jokcati, kako se nič ne naredi. 

(7) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbo četrtega ali petega odstavka tega člena.

Sem mislil, da mi boš ti pomagal, da se lahko obrnem nate, tudi ko bom jokcal. Se pravi nič ne bo s tvojo ramo?

Jest sm pa mislil, da rad pomagaš...:lol1:

Objavljeno
pred 4 minutami, skalar36 pravi:

Sem mislil, da mi boš ti pomagal, da se lahko obrnem nate, tudi ko bom jokcal. Se pravi nič ne bo s tvojo ramo?

Jest sm pa mislil, da rad pomagaš...:lol1:

Postavil si dve vprašanji, na kateri si dobil odgovor. 

Tretja stvar pa je bila jokcanje. Sem ti predlagal jokcanje na rami tistih, ki so bili tam. 

Objavljeno
pred 14 minutami, SF pravi:

Je. Preberi si še enkrat njegov post...

DAMI34

• radirka
  •  
  • DAMI34
  • Moderatorji
  •  55216
  • 22311 objav
  • Motocikel: KTM 1290 superduke GT 2016 oranžn

Stop policija, držite se teme. nabija se lahko v drugi "stop policiji"

DAMI34

• radirka
  •  
  • DAMI34
  • Moderatorji
  •  55216
  • 22311 objav
Ob 16. 2. 2017 ob 9:50, sesir pravi:

Pa pol ti ne bi imel kaj prestavljat...skrbi se,da ti ni dolgčas :smoke:

saj skrbijo drugi, da mam delo.

Ne resno, tule naj bi bila tehnična vprašanja,

debate, moraliziranje, kreganje, pa v temi nabijanje. Zato brišem, kar je za brisat.

DAMI34

• radirka
  •  
  • DAMI34
  • Moderatorji
  •  55216
  • 22311 objav
Ob 16. 2. 2017 ob 10:09, Kmet2 pravi:

Mogoče bi bilo dobro prebrat prvo stran avtorja teme .....

Da ne bo pomote, prva stran je iz leta 2003. Od takrat se je marsikaj spremenilo, s tem, da sem/smo uvedli še dodatno Stop policijo (kar ni v zvezi z motorizmom), obstaja pa tudi cestno črno sivo nabijanje.

Ker moram skrbeti vsaj za malo reda in dostop do informacij, ta tema že dolgo ni ali vsaj naj ne bi bila namenjena temu, da se vsepovprek pritožujemo čez policijo, pa jim je...o vse po spisku in oni nazaj, temveč konkretnim vprašanjem, ter rešitvam le teh. Za vse ostalo, sta še najmanj dve temi, da se lahko spucamo. Samo zato bi bilo fajn, da tema ostane pregledna. 

Tako sem si zadevo zamislil, in temu bom poskušal slediti, neglede, kdo je avtor posta.

Tudi ne gre se za brisanje postov ampak za premikanje, da ostane tema pregledna, sploh če se bo pokazalo, da bo daljše nabijanje in jebanje drug drugega, potem bom zadevo premaknil.

Objavljeno
pred eno uro, Borutt pravi:

Spet si samo na pol prebral. Kar preberi si, kaj piše pod točko 5. 

Vprašaj odvetnika, kaj je kriminalec. 

5.      nedostojno vedenje je vedenje posameznika ali skupine, s katerim povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali kadar z žaljivimi besedami in dejanji škoduje ugledu posameznika ali skupine ali uradne osebe pri uradnem poslovanju.

tole piše.  In verjem, da policaja se lahko zelo hitro vznemiri, nekatere prej nekatere kasnej :P

se opravičujem, dodajam pred besedico kriminalec naslednjo besedo: "kot"

Objavljeno
pred 23 minutami, DAMI34 pravi:

5.      nedostojno vedenje je vedenje posameznika ali skupine, s katerim povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali kadar z žaljivimi besedami in dejanji škoduje ugledu posameznika ali skupine ali uradne osebe pri uradnem poslovanju.

tole piše.  In verjem, da policaja se lahko zelo hitro vznemiri, nekatere prej nekatere kasnej :P

se opravičujem, dodajam pred besedico kriminalec naslednjo besedo: "kot"

Je malce razlike med kaznivim dejanjem in prekrškom. To sem mislil. 

Objavljeno
pred 18 minutami, Borutt pravi:

Je malce razlike med kaznivim dejanjem in prekrškom. To sem mislil. 

Če ne druga si enkrat na sodišču drugic pri sodniku za preserčke..hehe

Objavljeno (popravljeno)

Zdravo, 

ali sem dolžan plaćati plaćilni nalog od italijanske policije za prekoraćitev hitrost.

Omejitev 70, izmerjena hitrost 94.

Prekršek storjen 1.5.2016 v okolici Benetk

Kazen 132 eur če plačam takoj + 3pike

V 60 tih dneh 182 eur

Po 60 dneh v primeru neugodne pritožbe 353 evrov.

Obrazložitev je v angleškem jeziku. Pritožbo pa moraš oddati v italjanskem jeziku

Lp,n

Popravljeno . Popravil notranc
Objavljeno
pred 3 urami, notranc pravi:

Zdravo, 

ali sem dolžan plaćati plaćilni nalog od italijanske policije za prekoraćitev hitrost.

V 60 tih dneh 182 eur

Obrazložitev je v angleškem jeziku. Pritožbo pa moraš oddati v italjanskem jeziku

Lp,n

Če nočeš imet problemov v italiji plačaj. V kolikor ne boš, te lahko ob morebitni kontroli zajebavajo. Podatke majo onlajn. Pa na kazen ne bodo pozabili, če ne boš plačal ti posljejo opomin. Preverjeno :D

Objavljeno

Posvetuj se s kakšnim policajem, odvetnikom, ki se spozna na te stvari. Predvidevam pa, da je najbolje plačat kazen in pač pozabiš na teh 132 Eur, čim prej. Ali pač..., ne. Kljub temu se poraja vprašanje, zakaj nisi dobil plačilni nalog v slovenskem jeziku. V EU, so zakonsko enakopravni vsi jeziki, brez izjeme. Glede na to, da je Italija nam sosednja država, še toliko bolj. Čudi me to, da so ti poslali plačilni nalog, celo v angleščini.

Spomnim se primera, ko se je moj prijatelj, naš nekdanji član, (ki je bil s teh strani neupravičeno izbrisan, prav zaradi takšne debate), zaradi kazni avstrijske policije prijel na dom plačilni nalog v nemškem jeziku, ki ga resnično ni razumel. Šel je na našo policijo, kjer so dejali, da je morda bolje, da plača kazen, čeprav bi bilo prav, da bi dobil obrazložitev tudi v slovenskem jeziku. Zadeva je nato šla tako daleč, da je romala v medije in na avstrijski konzulat pri nas in tam dobila tudi končen epilog, neplačilo zaradi nepravilnega postopka jodlarske policije. Sam prijatelj je poudaril, da mu ni problem plačat prekrška, ki ga je zavedajoč storil, temveč mu je šlo zgolj za princip, neenakosti do slovenskega jezika.

App, me zanima v kakšnem jeziku pošiljajo morebitne kazni naši policaji, italijanskim državljanom.

Pozdrav izpod vinogradov!

Rocky :cool: 

Objavljeno
pred 21 minutami, Rocky pravi:

Posvetuj se s kakšnim policajem, odvetnikom, ki se spozna na te stvari. Predvidevam pa, da je najbolje plačat kazen in pač pozabiš na teh 132 Eur, čim prej. Ali pač..., ne. Kljub temu se poraja vprašanje, zakaj nisi dobil plačilni nalog v slovenskem jeziku. V EU, so zakonsko enakopravni vsi jeziki, brez izjeme. Glede na to, da je Italija nam sosednja država, še toliko bolj. Čudi me to, da so ti poslali plačilni nalog, celo v angleščini.

Spomnim se primera, ko se je moj prijatelj, naš nekdanji član, (ki je bil s teh strani neupravičeno izbrisan, prav zaradi takšne debate), zaradi kazni avstrijske policije prijel na dom plačilni nalog v nemškem jeziku, ki ga resnično ni razumel. Šel je na našo policijo, kjer so dejali, da je morda bolje, da plača kazen, čeprav bi bilo prav, da bi dobil obrazložitev tudi v slovenskem jeziku. Zadeva je nato šla tako daleč, da je romala v medije in na avstrijski konzulat pri nas in tam dobila tudi končen epilog, neplačilo zaradi nepravilnega postopka jodlarske policije. Sam prijatelj je poudaril, da mu ni problem plačat prekrška, ki ga je zavedajoč storil, temveč mu je šlo zgolj za princip, neenakosti do slovenskega jezika.

App, me zanima v kakšnem jeziku pošiljajo morebitne kazni naši policaji, italijanskim državljanom.

Pozdrav izpod vinogradov!

Rocky :cool: 

Avstrijci še zmeraj pošiljajo v nemškem jeziku - dobil jeseni lanskega leta.

Trije listi v njihovem jeziku, vse kar sem razumel je bilo štraf v višini XX evrov. Položnice ne moreš plačati pri nas, ker je sistem ne zazna pravilno. Sledi ročno pisanje, pa ne veš kam bi kaj vpisal. Če bo naslednja, pa upam, da ne - grem plačati v Pliberk.

Italijanske pa itak ne bi razumel, hvala bogu je v ang. j. - prav pa bi bilo, da bi bilo v našem jeziku.

Scarabeo

Objavljeno

kopipejst od lani:

glede rabe jezika vam pojasnujemo naslednje: vročanje obvestil v prekrškovnih postopkih med državami članicami EU ureja Konvencija o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah med državami članicami EU, pripravljena na podlagi 34. člena Pogodbe o Evropski uniji. Konvencija predstavlja ustrezno pravno podlago za izvajanje postopkov v prekrškovnih zadevah.
5. člen konvencije določa neposredno vročanje prekrškovnih obvestil. Skladno s tem členom lahko vsaka država članica posreduje prekrškovna pisanja osebam, ki živijo na območju druge države članice. Konvencija tudi določa, da je, kadar obstaja razlog za domnevo, da naslovnik ne razume jezika, v katerem so pisanja sestavljena, potrebno obvestilo oziroma osnovne poudarke iz obvestila prevesti v jezik, ki naj bi ga naslovnik razumel. Na podlagi navedenega lahko kot prejemnik takega pisanja, organu, ki mu je pisanje posredoval pošlje pritožbo z zaprosilom, da mu posreduje dopis v njemu razumljivem jeziku. Vendar vas moramo opozoriti, da  pritožba ne izniči prometnega prekrška, ki ga je storil upravljavec vozila in ne izbriše kazni.

V primeru, da naslovnik na pisanja tujega prekrškovnega organa ne reagira, lahko pristojni organi držav članic,  na podlagi zgoraj navedene  konvencije, pristojnim organom v RS posredujejo zahtevo za izterjavo neplačane kazni za storjeni prekršek.

Objavljeno
pred 5 urami, skalar36 pravi:

Kolikšna je kazen za ta prekršek?

A se da kje preveriti, koliko takhih voznikov ste kaznovali?

Prejšni teden, sem se peljal in Ljubljane domov. Traktorist je od LJ do Medvod vozil cca 4o km\h. Naredil je ogromnooo kolono. Nikjer se ni umaknil. Radar je bil postavljen v naselju Medno. Lahko, bi šli za tem voznikom, pa bi mu napisali globo...ampak je lažje pošiljat slikce domov...in tudi bolj donosno.

Če pa so imeli nalogo kontrola prekoračitve hitrosti, jim šef ni naročil, da naj izločajo in kaznujejo TUDI počasneže :)

Objavljeno
pred 1 uro, notranc pravi:

Zdravo, 

V 60 tih dneh 182 eur

Lp,n

Po vrsti. 

Si storil omenjeni prekršek ? Je na sliki vidna registrska tablica tvojega vozila ? To sprašujem zaradi tega, ker je prejšnji teden en znanec dobil kazen iz Avstrije, vendar na sliki ni bila njegova registrska tablica. Pri prepisovanju so se zmotili v eni številki in poslali njemu. 

Dolžni so ti poslati v slovenščini. Jaz bi jim poslal nazaj z obrazložitvijo, da ne razumem ničesar in, naj mi pošljejo v slovenščini, katero razumem. 

Je pa zanimivo, da je kazen višja, kot pri nas. Če se je to zgodilo v naselju, je kazen višja za 7 eur, izven naselja pa za veliko več. Kje so sedaj tisti nabijalci z visokimi kaznimi pri nas ? Seveda vse to velja ob predpostavki, da je izmerjena hitrost 94 km/h, kjer je potrebno upoštevati še varnostno razliko in seveda polovično kazen pri nas. Torej smo cenejši. Še bolj cenejši pa v primeru plačila do 60 dni in po 60 dneh. 

Objavljeno
pred 15 minutami, pajkica pravi:

kopipejst od lani:

glede rabe jezika vam pojasnujemo naslednje: vročanje obvestil v prekrškovnih postopkih med državami članicami EU ureja Konvencija o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah med državami članicami EU, pripravljena na podlagi 34. člena Pogodbe o Evropski uniji. Konvencija predstavlja ustrezno pravno podlago za izvajanje postopkov v prekrškovnih zadevah.
5. člen konvencije določa neposredno vročanje prekrškovnih obvestil. Skladno s tem členom lahko vsaka država članica posreduje prekrškovna pisanja osebam, ki živijo na območju druge države članice. Konvencija tudi določa, da je, kadar obstaja razlog za domnevo, da naslovnik ne razume jezika, v katerem so pisanja sestavljena, potrebno obvestilo oziroma osnovne poudarke iz obvestila prevesti v jezik, ki naj bi ga naslovnik razumel. Na podlagi navedenega lahko kot prejemnik takega pisanja, organu, ki mu je pisanje posredoval pošlje pritožbo z zaprosilom, da mu posreduje dopis v njemu razumljivem jeziku. Vendar vas moramo opozoriti, da  pritožba ne izniči prometnega prekrška, ki ga je storil upravljavec vozila in ne izbriše kazni.

V primeru, da naslovnik na pisanja tujega prekrškovnega organa ne reagira, lahko pristojni organi držav članic,  na podlagi zgoraj navedene  konvencije, pristojnim organom v RS posredujejo zahtevo za izterjavo neplačane kazni za storjeni prekršek.

Torej v Salzburgu so domnevali, da znam nemški jezik, ker potujem ali morda, ker živim blizu meje. :) Zdaj imam možnost, da se pritožim, da mi pišejo v mojem jeziku. V katerem jeziku jim naj pišem? Dvomim, da kdo zna slovenščino v Salzburgu.

Obrazce bi lahko imeli vsaj v jezikih sosednjih držav. Zamisli si, da Madžari pošljejo v svojem jeziku štraf :lol1:Avstrijcu.

Pajkica, ne leti nate - samo na glas razmišljam. :)

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, Scarabeo 500 pravi:

Avstrijci še zmeraj pošiljajo v nemškem jeziku - dobil jeseni lanskega leta.

Tkole zgleda.

pred 12 minutami, Borutt pravi:

Je pa zanimivo, da je kazen višja, kot pri nas. Če se je to zgodilo v naselju, je kazen višja za 7 eur, izven naselja pa za veliko več. Kje so sedaj tisti nabijalci z visokimi kaznimi pri nas

A nisi ti govoril za sever. Italija ni na severu. Vsaj jaz je ne vidim. Jokcaj v kaki drugi temi. Lohk ti pa jest dam ramo...

20170223_182322.jpg

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno
pred 3 minutami, skalar36 pravi:

Tkole zgleda.

A nisi ti govoril za sever. Italija ni na severu. Vsaj jaz je ne vidim. Jokcaj v kaki drugi temi. Lohk ti pa jest dam ramo...

20170223_182322.jpg

A si se pritožil in potem dobil prevod?

Verjetno se postopek razlikuje od pokrajine do pokrajine. Borutt, jaz sem plačal 30€, samo v vednost.

Objavljeno (popravljeno)

Včeraj prišla kazen in Avstrije...omejitev 70 izmerjeno 88...kazen 35eu

Piše nemško in slovenjsko

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno

Prevod je prišel takoj. Plačal naslednji dan na banki.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Evo  situacija od danes. V kočevski vukojebini možak parkira pred jodlarsko štacuno na mestu, kjer ni označeno parkirno mesto. Ni pa nikogar oviral- ni vozišče, ni pločnik, ni prehod, ni nč. Se prpele za njim ta plau in takoj začne pisat nalog. Malo sem si ogledal okolico in prometne znake na vstopu na parking. Nikjer prepovedi ustavljanja ali parkiranja niti talnih označb, da tam ne bi smel parkirati. Me zanima, kako se obravnava parkirišča s strani organov kasiranja ...Evo ena hitra slikca in oranžno označeno mesto prekrška.hof.thumb.png.72b9b092eacdd7b5048a5faa00170d1f.png

Objavljeno

hvala tistmu k kasira, pred jodlarsko štacuno, končno.... ne vem zakaj se taki kr not ne zapelejo z avto? zakaj pa ba rabli znake? sej nis(m)o vsi v glavo invalidi, pa nam ni treba na vhod parkirat .... invalidi majo pa itak svoj parking, tja naj ga da drugič

pred eno uro, Scarabeo 500 pravi:

Torej v Salzburgu so domnevali, da znam nemški jezik, ker potujem ali morda, ker živim blizu meje. :) Zdaj imam možnost, da se pritožim, da mi pišejo v mojem jeziku. V katerem jeziku jim naj pišem? Dvomim, da kdo zna slovenščino v Salzburgu.

Obrazce bi lahko imeli vsaj v jezikih sosednjih držav. Zamisli si, da Madžari pošljejo v svojem jeziku štraf :lol1:Avstrijcu.

Pajkica, ne leti nate - samo na glas razmišljam. :)

jaz ne vem, kaj je tuki nelogičnega, niso vsi jezikovno pismeni, pač  napišeš v slovenščini ? pa zakaj bi se pritožil če si naredil prekršek? a ga nisi?

Objavljeno

Bom povedal za Italijo, kjer me večkrat preverijo. Vzamejo izpit in prometno, ter preverijo v svojem kompjuterju v avtu. Takoj ko dobijo neplačan prekršek bodisi na vozniško ali na prometno se začne zajebancija. Sedaj se pa naj vsak sam odloči al plačat al ne. Še vedno so kazni nižje kot pri nas.

Tako da vsi izgovor, ne razumem tujega jezika, sem se pritožil itd...jih ne briga nič, ponavad so organi bolj omejeni kot naši.

Objavljeno
pred 6 minutami, pajkica pravi:

jaz ne vem, kaj je tuki nelogičnega, niso vsi jezikovno pismeni, pač  napišeš v slovenščini ? pa zakaj bi se pritožil če si naredil prekršek? a ga nisi?

Zakaj bi se pritožil?

Ja zato, da bi vedel kaj je napisanega na treh straneh v nemškem jeziku. Saj nisem rekel, da nisem naredil prekrška.

Objavljeno
pred 1 minuto, Scarabeo 500 pravi:

Zakaj bi se pritožil?

Ja zato, da bi vedel kaj je napisanega na treh straneh v nemškem jeziku. Saj nisem rekel, da nisem naredil prekrška.

aaa, sam prevod rabiš :P no to men ni ravno pritožba :D v  bistvu je pritožba kot prošnja :) 

pol pa napiš da te cel svet razume :P 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!