stuhec Objavljeno September 9, 2019 Opozori Objavljeno September 9, 2019 Ob 25. 2. 2019 ob 22:00, marincspeedshop pravi: Napenjanje špic in centriranje "feltne" #enduro #Yamaha #tenere #servis #MarincSpeedShop ti lezajiko pride os gor, kakih dimenzij morajo bit ? os imam 12 debelino Bostjan L 1
marincspeedshop Objavljeno September 12, 2019 Avtor Opozori Objavljeno September 12, 2019 (popravljeno) Ob 9. 9. 2019 ob 9:33, stuhec pravi: ti lezajiko pride os gor, kakih dimenzij morajo bit ? os imam 12 debelino Jaz sem cetrirko naredil sam, lezaje sem dal "po obcutku". Lahko ti pa zmerim in sporocim. Vem da je notranja mera 8mm ker so privijaceni z m8 vijaki. Popravljeno September 12, 2019. Popravil marincspeedshop
marincspeedshop Objavljeno September 14, 2019 Avtor Opozori Objavljeno September 14, 2019 Struženje diskov v enem vpetju s posebno pripravo. Stružnica Cigno190 letnik 1930. #MarincSpeedShop
marincspeedshop Objavljeno September 18, 2019 Avtor Opozori Objavljeno September 18, 2019 Nastavitev ventilov #Suzuki #oldschool #MarincSpeedShop
marincspeedshop Objavljeno September 18, 2019 Avtor Opozori Objavljeno September 18, 2019 @stuhec 10x26x8 privijaceno z M10 vijakom MiNa, Zok, thumper in 1 other 4
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno September 20, 2019 Opozori Objavljeno September 20, 2019 Eno vprašanje za strokovnjaka. Imamo Kawasakija zzr600 kateri ima malo kilometrov letnik 95 vožen ljubiteljsko. Lastnik je bil umirjen starejši gospod. Motor sedaj stoji 11 let na suhem. Rezervoar ima gorivo skoraj do vrha, pnevmatike so fuč, rje ni, akumulator je bil odstranjen, če so bati zapikali ne vemo. Kaj se mora vse zamenjati, oziroma, kaj vse lahko pričakujemo, da bo potrebno urediti, zamenjati, popraviti pred zagonom in ali se nasplošno sploh izplača urejati, popravljati motor, kateri je tako dolgo sameval? Idej je več! Ali se popravi, uredi v vozno stanje ter zvozi, ali, pa ga uredimo (damo urediti) v stanje, da, ko ga pogledaš ti pade brada in rečeš samo “uauuu”! Ali pa ga odpeljejo” ta črni “. Skolpka, zavorne cevi, olje, filter, obnova vilic, električna napeljava... Ali ima kdo izkušnje z motorjem, kateri 11 let ni bil premaknjen??? Bostjan L 1
Bostjan L Objavljeno September 21, 2019 Opozori Objavljeno September 21, 2019 12 hours ago, The Lakl said: Eno vprašanje za strokovnjaka. Imamo Kawasakija zzr600 kateri ima malo kilometrov letnik 95 vožen ljubiteljsko. Lastnik je bil umirjen starejši gospod. Motor sedaj stoji 11 let na suhem. Rezervoar ima gorivo skoraj do vrha, pnevmatike so fuč, rje ni, akumulator je bil odstranjen, če so bati zapikali ne vemo. Kaj se mora vse zamenjati, oziroma, kaj vse lahko pričakujemo, da bo potrebno urediti, zamenjati, popraviti pred zagonom in ali se nasplošno sploh izplača urejati, popravljati motor, kateri je tako dolgo sameval? Idej je več! Ali se popravi, uredi v vozno stanje ter zvozi, ali, pa ga uredimo (damo urediti) v stanje, da, ko ga pogledaš ti pade brada in rečeš samo “uauuu”! Ali pa ga odpeljejo” ta črni “. Skolpka, zavorne cevi, olje, filter, obnova vilic, električna napeljava... Ali ima kdo izkušnje z motorjem, kateri 11 let ni bil premaknjen??? Prejšno leto sem kupil skuter ki je stal 9 let v garaži z malo kilometri na števcu. Pri obnovi, da je bil vozen mi je pomagal serviser ki restavrira stare motorje. Po enem letu je skuter tehnično brezhiben, vizualno pa tak kot sem ga kupil (malo popraskan). Kaj je crknilo medtem ko je stal v garaži (in smo popravili) Prednja disk bremza. Gumice na batkih so štekale (dali nove), notranjost napeljave za bremze je odstopila in se sesedla (dali narest novo). Prednje vilice so puščale olje. Zamenjali olje in oljne gumice. Sprednji ležaji v kolesu se niso dobro vrteli (nove). Cdi enota je crknila. Verjetno je bila težava v imobilizatorju, ki je crknil. Kupil novo kitajsko cdi. Cevi za bencin so otrdele in so se snemale. Kupil nove plus bencinski filter in bencinsko pumpo. Uplinjač je bil poln smeti. Miljonkat snet in ščiščen. Zračni filter (pena) je razpadla. Kupil novo. Električna napeljava do svečke je crknila (bobina). Kupil novo. Preventivno novi valčki in jermen na variomatu. Zaradi varnosti kupil nove gume Cena popravila (samo deli kupljeni v trgovini brez mojih in prijateljevih ur dela): Cena je enaka, kot bi kupil enak delujoč skuter. MiNa, SAR-Solo Adventure rider in bajkr88 3
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno September 21, 2019 Opozori Objavljeno September 21, 2019 V tem je ravno štos. Motor je vozil šefov foter. Šef je sam bil motorist in ko so prišli otroci je zaključil. Sedaj pa razmišljamo, da bi zadevo spravili v pogon. Menjava delov propadlih zaradi starosti in ne zaradi uporabe bo veliko. Stroški bodo krepko presegli vrednost motorja. Sami nimamo dovolj tehničnega znanja za obnovo. Bojim se le, da tudi, če ga generalno obnovimo ne bo še konec obnov in popravil. Jama brez dna. Ninjo pa dobiš v voznem stanju za dva čuka. Jaz osebno se v obnovo sam ne bi spustil. Razen, da sem res čustveno na bajk navezan in ga enostavno hočem imeti in pika.
hy650 Objavljeno September 21, 2019 Opozori Objavljeno September 21, 2019 Jaz sem čez zimo obnavljal MILLE, ki je stala 10 let. Če ne delaš sam in če se ne znajdeš pri nadomestnih delih sploh ni nobene računice. Bolje kupiti delujočo in imaš relativno mir....Jaz sem jo vzel, ker sem jo mislil imeti za rezervne dele. In na koncu sem jo pa "vkup spravu" in jo z veseljem zapeljem, ker je sedaj mehansko brezhibna. Lahko je to hobi, izziv in na koncu zadovoljstvo, ko se zadeva spet pelje..... Bostjan L, C eagle, Joker in 2 others 5
dlicen Objavljeno September 21, 2019 Opozori Objavljeno September 21, 2019 (popravljeno) Po mojem računice v nobenem primeru ni. Ali ga obnovi iz sentimentalnih razlogov, kar ne bo poceni, ali pa ga čim bolje proda, magari po delih, verjetno je relativno dobro ohranjen. Pred mnogo leti je moj stric potreboval nove diske za stari ZX-10 (iz '80 let). Dobilo se je samo originale in stali so dosti denarja. Tako da nekaj je odvisno tudi od sreče, koliko so kakšni deli standardni in razširjeni. Popravljeno September 21, 2019. Popravil dlicen Bostjan L in SAR-Solo Adventure rider 2
marincspeedshop Objavljeno September 29, 2019 Avtor Opozori Objavljeno September 29, 2019 Ob 20. 9. 2019 ob 21:15, The Lakl pravi: Eno vprašanje za strokovnjaka. Imamo Kawasakija zzr600 kateri ima malo kilometrov letnik 95 vožen ljubiteljsko. Lastnik je bil umirjen starejši gospod. Motor sedaj stoji 11 let na suhem. Rezervoar ima gorivo skoraj do vrha, pnevmatike so fuč, rje ni, akumulator je bil odstranjen, če so bati zapikali ne vemo. Kaj se mora vse zamenjati, oziroma, kaj vse lahko pričakujemo, da bo potrebno urediti, zamenjati, popraviti pred zagonom in ali se nasplošno sploh izplača urejati, popravljati motor, kateri je tako dolgo sameval? Idej je več! Ali se popravi, uredi v vozno stanje ter zvozi, ali, pa ga uredimo (damo urediti) v stanje, da, ko ga pogledaš ti pade brada in rečeš samo “uauuu”! Ali pa ga odpeljejo” ta črni “. Skolpka, zavorne cevi, olje, filter, obnova vilic, električna napeljava... Ali ima kdo izkušnje z motorjem, kateri 11 let ni bil premaknjen??? Ce je bil motor ustrezno garaziran na suhem nebi smelo biti vecjih problemov. Velik servis in malo srece pa bo motor spet vozen. Najbol ubija ce je motor stal v vlaznem prostoru z visokimi nihanji temperature in pomoznosti pokrit z polivinilom da ni "dihal". MiNa in SAR-Solo Adventure rider 2
marincspeedshop Objavljeno September 29, 2019 Avtor Opozori Objavljeno September 29, 2019 Menjava krmilnih lezajev. #Honda #MarincSpeedShop
marincspeedshop Objavljeno Oktober 1, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 1, 2019 Menjava sklopke #Yamaha #MarincSpeedShop MiNa in DAMI34 2
marincspeedshop Objavljeno Oktober 2, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 2, 2019 #KTM #MarincSpeedShop DAMI34 in dlicen 2
marincspeedshop Objavljeno Oktober 8, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 8, 2019 servis #Suzuki #MarincSpeedShop ciciban in Mavti 2
marincspeedshop Objavljeno Oktober 17, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 17, 2019 Servis #Suzuki #MarincSpeedShop
marincspeedshop Objavljeno Oktober 22, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 22, 2019 Gilera #twostroke #oldschool #racing #MarincSpeedShop dlicen, ciciban, schwantz in 3 others 4 2
marincspeedshop Objavljeno November 5, 2019 Avtor Opozori Objavljeno November 5, 2019 Obnova Brembo zavor #Brembo #Aprilia #Ducati #MarincSpeedShop
marincspeedshop Objavljeno November 8, 2019 Avtor Opozori Objavljeno November 8, 2019 (popravljeno) Nastavitev ventilov #Suzuki #MarincSpeedShop Popravljeno November 8, 2019. Popravil marincspeedshop
marincspeedshop Objavljeno November 11, 2019 Avtor Opozori Objavljeno November 11, 2019 Obnova vilic #Suzuki #MarincSpeedShop
marincspeedshop Objavljeno November 17, 2019 Avtor Opozori Objavljeno November 17, 2019 50ccm specijalka #Minarelli #twostroke #oldschool #MarincSpeedShop Joker, thumper, DAMI34 in 5 others 6 2
marincspeedshop Objavljeno November 19, 2019 Avtor Opozori Objavljeno November 19, 2019 Izdelava inox dimnika. 0.8mm pleh, 36°koti, dc pulzno varjenje z 15-25A Thundercat in nejc74 1 1
Darko3g Objavljeno November 19, 2019 Opozori Objavljeno November 19, 2019 Ko sem prebral samo besedilo, sem si predstavljal nekaj takega thumper, marincspeedshop, Mavti in 2 others 5
hy650 Objavljeno November 21, 2019 Opozori Objavljeno November 21, 2019 Ob 17. 11. 2019 ob 20:32, marincspeedshop pravi: 50ccm specijalka #Minarelli #twostroke #oldschool #MarincSpeedShop Tvoja prdulja?
marincspeedshop Objavljeno November 21, 2019 Avtor Opozori Objavljeno November 21, 2019 pred 2 urami, hy650 pravi: Tvoja prdulja? Zal ne.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se