dave the wave Objavljeno Februar 26, 2003 Opozori Objavljeno Februar 26, 2003 Od prijatlja iz Hannovra sem izvedel, da si je za njegov nov GSX-R narocil napravo, ki avtomatsko menja prestave. Njegov nakup ni zelja po vec komfortu ali sportnejsem menjavanju, pac pa ima po zadnji nesreci probleme z levo nogo. Nakup se mi zdi smiseln, tehnika preprosta in v praksi se naprava dobro obnese. Na sreco sam cesa podobnega ne potrebujem. Zanima me pa ce kdo kaj podobnega pozna. http://www.alphatechnik.de/alphaweb/htmls/...s/ags_infos.htm lp DTW
Ice Objavljeno Februar 26, 2003 Opozori Objavljeno Februar 26, 2003 air shifter se ze desetletja uporablja pri drag races,zgornja zadeva je samo prirejena za konstantno prestavljanje gor/dol.
BIG YELLOW Objavljeno Februar 27, 2003 Opozori Objavljeno Februar 27, 2003 Moto Guzzi 1000 SP Convert 80-ta leta.Motor je v Brdih samo nima več avtom.menjalnika. Zamenjali so ga za klasičnega 4-brzinskega,ker avtom. ni delovala najbolje.
Lucky Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Hm, zakaj pa to zadevo delajo samo za "dirkalnike"? Kako pa ta zadeva deluje? Žal ne znam po Goethejevo.
k69mj Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 Nekaj podobnega je avtomatska sklopka: www.revloc.com www.efm-billet.com Namesto zavore si lahko potem naštimaš še zadnjo zavoro na roko (uporabno za desne ovinke pri supermoto).
rebel Objavljeno Oktober 19, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2005 DN-01 “scooter moto” :D :D 1. pravi motor z avtomatskim menjalnikom bo predstavljen v Tokiju na sejmu, od 22.10 -6.11.2005 V2 , 680ccm iz turistične Deauville HFT (Human Fitting Transmission) torej: opcija za popolnoma avtomatski menjalnik ali, prestavljanje 6-ih prestav z gumbom na krmilu....
P182 Objavljeno Oktober 19, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2005 zakaj bi na motorju sploh hotu met avt. menjalnik :nono:
SiR Objavljeno Oktober 19, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2005 zakaj bi na motorju sploh hotu met avt. menjalnik :nono: ← Iz istga razloga, kot kufer, ABS in še kaj ...
simonsi Objavljeno Oktober 19, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2005 Idealno bi blo avtomatski menjalnik in klasične prestave obenem.
P182 Objavljeno Oktober 19, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2005 (popravljeno) Iz istga razloga, kot kufer, ABS in še kaj ... ← tut tega ne rabm, to je na motorju nepotrebna krama :BUA: če hočeš met avtomatika si kupš maxiskuterja pa je,motorji pa nej kr ostanejo s klasičnim menjalnikom Popravljeno Oktober 19, 2005. Popravil P182
Robert Objavljeno Oktober 19, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2005 (popravljeno) tut tega ne rabm, to je na motorju nepotrebna krama :BUA: ← Kot za koga. Meni kufer na celodnevnih turcah pride še kako prav. V njem imam pijačo, jedačo (če se nimam namena ustavljat v kakšni gostilni oziroma za to ni časa), kamero, fotoaparat, dežno opremo, ..... ABS-a do danes ne bi nikoli potreboval, kar pa ne pomeni, da mi kdaj ne bi v prihodnosti prišel prav .) (npr. nepravilno odreagiranje na mokrem asfaltu, če te kaj preseneti)-nisem Rossi .) Avtomatski menjalnik? Ne vem, bi ga moral sprobat .) Pozdrav od Roberta Popravljeno Oktober 19, 2005. Popravil Robert
P182 Objavljeno Oktober 19, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2005 Kot za koga. Meni kufer na celodnevnih turcah pride še kako prav. V njem imam pijačo, jedačo (če se nimam namena ustavljat v kakšni gostilni oziroma za to ni časa), kamero, fotoaparat, dežno opremo, ..... ABS-a do danes ne bi nikoli potreboval, kar pa ne pomeni, da mi kdaj ne bi v prihodnosti prišel prav .) (npr. nepravilno odreagiranje na mokrem asfaltu, če te kaj preseneti)-nisem Rossi .) Avtomatski menjalnik? Ne vem, bi ga moral sprobat .) Pozdrav od Roberta ← da se mal popravm kufr ja ,ABS in podobni dodatki pa ne B)
Gricko Objavljeno Oktober 19, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2005 Iz istga razloga, kot kufer, ABS in še kaj ... ← tega pa ne zastopim najbolje .) kufr....ja ful prov pride, ko greš na kako dalšo turco, sploh če greš v dvoje, drugače ga raje nimam....je včasih prov nadležen v ovinkih ABS...ga nimam, vendar je to bol varnostno, kot kaj drugega.... avtomatski menjalnik :BUA: ....in kaj ti pol ostane, da počneš na motorju ( meni je bilo na frčku vedno dolgčas...)......če ga že hočeš imeti, kupiš skuter (maxi skuter), na motorjih pa naj kar ostane na nogo :P pač moje mnenje
rebel Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 (popravljeno) evo.. še nekaj slikic..... ima tudi ABS!!! in GPS .) ... :)) motor je pač namenjen umirjenim in neutrudnim križarjenjrm po cestah..... Popravljeno Oktober 20, 2005. Popravil rebel
rebel Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 (popravljeno) :afro1: Popravljeno Oktober 20, 2005. Popravil rebel
Tratnjak Damijan Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 Ne bi imel čiste avtomatike, ker te lahko zafrkava v določeni situaciji ko hočeš prehitet z več obrati pol pa avtomatika prestavi in izgubiš pospešek. Če bi že bi raje imel polavtomatsko, se pravi na balanci in ročno menjal brzine.
HHV Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 Ta mopi ima pa čist čopersko držo. :SS S to držo, četudi z avtomatskim menjalnikom je popolnoma neuporaben za mestne gužve. Področje, kjer edino vidim prednost avtomatskega menjanja brzin ali skuterjev nasploh.
SiR Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 tega pa ne zastopim najbolje .) kufr....ja ful prov pride, ko greš na kako dalšo turco, sploh če greš v dvoje, drugače ga raje nimam....je včasih prov nadležen v ovinkih ABS...ga nimam, vendar je to bol varnostno, kot kaj drugega.... avtomatski menjalnik :BUA: ....in kaj ti pol ostane, da počneš na motorju ( meni je bilo na frčku vedno dolgčas...)......če ga že hočeš imeti, kupiš skuter (maxi skuter), na motorjih pa naj kar ostane na nogo :P pač moje mnenje Gre za udobje v vožnji... men se včasih tut v avtu ne da šaltat, na motorju bi pa včasih tudi z veseljem imel avtomatski menjalnik ... zgolj zaradi ležernosti vozakanja, al pa če grem kam dlje od 30 km ... je pa res, da včasih paše mal adrenalinsko šaltat...
Kölm Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 Sicer nisem za avtomatiko in za skuterje, toda tole Hondino skropucalo mi pa deluje kar solidno in udobno.
Hanzi Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 nekaterim bi pa mogoče prav prišel, ne gledat tako ozko in sebično :angry:
HHV Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 nekaterim bi pa mogoče prav prišel, ne gledat tako ozko in sebično :angry: ← Hja, hebat ga Hanzi. Vsak gleda iz svojega zornega kota. Zato ne bit :angry2: Pa en :yea1:
P182 Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 tega pa ne zastopim najbolje .) kufr....ja ful prov pride, ko greš na kako dalšo turco, sploh če greš v dvoje, drugače ga raje nimam....je včasih prov nadležen v ovinkih ← sej sem se popravu; kufr OK če ga res rabš ne pa da ga maš cel cajt gor
P182 Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 Gre za udobje v vožnji... men se včasih tut v avtu ne da šaltat, na motorju bi pa včasih tudi z veseljem imel avtomatski menjalnik ... zgolj zaradi ležernosti vozakanja, al pa če grem kam dlje od 30 km ... je pa res, da včasih paše mal adrenalinsko šaltat... ← kar se avt. menjalnika v avtu tiče sem vedno ZA ,sam je motor je čist druga pesem.... avto uporabš da prieš od točke A do B čim hitrej in s čim manj napora se pravi da je vožnja udobna in lagodna. motor pa večina uporablja kot hobi ,za razvedrilo itd... in se mi zdi čudn ,da bi se usedu na motor pa se ti v bistvu sploh nebi dal vozt in bi si želel da bo vožnja čim bl ležerna .Razen po celodnevni vožnji ko si že mal utrujen in bi bil rad čimprej doma ,takrat pa vržeš u višjo prestavo in se počas prpelješ domov. to je sam moje mnjenje B) Lp
Hanzi Objavljeno Oktober 20, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2005 HHV: mogoče sem res malo kruto reagiral ampak danes dopoldne ni bil moj dan :SS Nekateri bi si ga pa mogoče privoščili še a čem drugem kot na maxijih :hmm:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se