Kmet2 Objavljeno Maj 23, 2017 Avtor Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 35 minutami, Whiskey pravi: @Kmet2 - ne gre za "konjsko kopito", ampak Želvo Zavedli so me ....:-p DAMI34, Bmflar, amateur in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 Tako sem prebral v vodniku Morocco Overland :-) Pa to sploh ni važno. V glavnem, da ste užival v vsem. Edit: Škoda je le, ker ste imel kar precej peska v luftu. Men je pesek zaribal zajlo za dvig/spuščanje polarizacijskega vizirja na Schubertki. Pa tud zračni filter je blo treba pucat :-) Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 23, 2017 Avtor Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 6 minutami, Whiskey pravi: Tako sem prebral v vodniku Morocco Overland :-) Pa to sploh ni važno. V glavnem, da ste užival v vsem. Edit: Škoda je le, ker ste imel kar precej peska v luftu. Men je pesek zaribal zajlo za dvig/spuščanje polarizacijskega vizirja na Schubertki. Pa tud zračni filter je blo treba pucat :-) Tud Macu je tesnilo zribalo vizir . Sem tudi čelade takoj peljal k Compako.... Bmflar in Whiskey 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 11 urami, maus pravi: a si vsaj takrat name spomnu čakam nadaljevanje Nate se je spomnil, ko je bilo potrebno moped dvigovat. Kmet2, Bmflar, .... in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 zakaj pa name .... js ne vzdigujem motorja .. zravn se uležem in čakam, da kdo mim pride res pa je, da ta fora ne pali sred puščave p.s. čakam nadaljevanje.. nehi me motit J.a.m.e.s, DAMI34, Bmflar in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 Nadaljevanja ni!.......mu je pesek v kulico prišo! Drugače pa se samo smejim ko čitam.Jaz sem tam tak žgal da sem enkrat dvakrat prišo!! breg, maus, fish1968 in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.... Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 Zanimivo, da si se odločil it z LTjem. Lep potopis, si ne predstavljam kaj se zgodi, če ti motor mrkne sred ničesar. Komaj čakaj nadaljevanje Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 Mislim da gre za Želvino kopito! Kmet2 in fish1968 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 Dober "potopis" . Samo mi ni jasno zakaj LT pri dveh "potovalnih" KTM-ih v garaži? lp Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred eno uro, franc pravi: Dober "potopis" . Samo mi ni jasno zakaj LT pri dveh "potovalnih" KTM-ih v garaži? Tudi ženam je potrebno ugoditi ! Zelo pohvalno @Kmet2 . Quest, DAMI34 in Kmet2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava fish1968 Objavljeno Maj 23, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 11 urami, bambi61 pravi: Nadaljevanja ni!.......mu je pesek v kulico prišo! Drugače pa se samo smejim ko čitam.Jaz sem tam tak žgal da sem enkrat dvakrat prišo!! ...a tule... ataIBA, pik1, Bostjan L in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 2 urami, franc pravi: Dober "potopis" . Samo mi ni jasno zakaj LT pri dveh "potovalnih" KTM-ih v garaži? lp Kdo bi ga zastopil . Samo napisano je pa zanimivo . Bmflar, vandrovec, maus in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 13 urami, Arzen pravi: Zanimivo, da si se odločil it z LTjem. Pa saj je že kmalu od začetka napisal, da ni sam o tem odločal. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 24, 2017 Avtor Deli Objavljeno Maj 24, 2017 pred 14 urami, amateur pravi: Pa saj je že kmalu od začetka napisal, da ni sam o tem odločal. Odločal sem sam , samo mi je bilo suflirano na uho od drage ,da bi se vseno bolje počutila na LT , po pogovoru z Macom , ki je nekaj rut že prevozil smo se odločili, da gremo z trajektom . KTM se pripravlja na Rašaaa sesir, DAMI34, maus in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 24, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 24, 2017 24.4.2017 Agoudal-jezero Tislit-Cascades D"Ouzoud .-Marakeš cca 500km Zbudimo se v novo jutro , pred nami planirana daljša etapa . Vsak dan ista rutina , kava cigaret,WC,zajtrk,pakiranje ...... Ibrahim nam zjutraj postreže kavo Štart ob 9h , poslovimo se, Ibrahimu obljubimo ,da se še vrnemo . Aguodal mi je bil kraj , kjer sem v vsem Maroku bil najbolj sproščen,neobremenjen, lahko si s pirom v roki hodil po vasi pa te ni nobeden čudno gledal . Je pa res ,da so tudi drugi v vasi kadili "cigarete" sproščeno, mogoče tudi zaradi tega takšna dobra energija ......ga vprašam , če nič ne skrivajo ,sploh alkohol , ki je pri njih prepovedan in je sankcioniran.Odgovori, da tu še niso videli policaja .....Policaji turiste zaradi alkoholo ne sankcionirajo ,samo ti pa namenijo takšen pogled ,da ti je takoj jasno .....no tega v Agoudalu pri Ibrahimu ni , priporočam ......... ...pot nas vodi mimo jezera Tislit..... ...cesta pa od solidne do ku.....par odsekov ku.... ceste .... ...ja enkrat se je moralo zgoditi prideva do gradbišča, kjer so obnavljali cesto (zelo veliko je tega v Maroku) , bilo pa je cca 30-40 cm nasutega peska , ki še ni bil povaljan . Na ta šoder sem zapeljal približno 30-40kmh in dokler sem tiščal gas je šlo levo desno , ko pa sem ga moral popustiti , ker je nasproti prišel tovornjak ,se je veselje končalo .......prvo kolo je potegnilo v pesek in že sva nabirala maline v jarku ........ .....padec je bil nedolžen , niti praske niva staknila , materialne dobrine pa , polno prask Sreča v nesreči , poškodbe niso bile kritične ampak bolj kozmetične narave .......fantje , ki so šli iz šole so mi takoj priskočili na pomoč ! Dobesedno smo polen motor cca 400kg odnesli na cesto zahvalim se . V tem času pride za mano Marđan , včasih smo se ločili za par km , da je vsak fotografiral kar mu je pasalo . Nasmeji se in prišepne ,sem ti govoril, bolj počasi.Sem že rekel ,da je Marđan moder mož pri tem prometnem incidentu sem bil zelo vesel ,da nisem bil z jodlarjem ......zjokal bi se , tako smo se pa nasmejali in gasa naprej . A pridemo tudi do lepših cest in lepših razgledov .......mak in moj antidepresiv ...tovornjake , ki jih srečujemo so takšni kot na Discovery programu , ko predvajajo razne dokumentarce o Indiji . Ko bi naši modri to videli , bi bilo od helikopterja do vojske ,vse aktivirano ...na prvi možni pumpi ustavimo , poplaknemo prah po grlu , malo prigriznemo in čas je za hitri remont ,saj mi je nožno stopalko za zavoro ukrivilo navzgor. Brez zadnje zavore na makedamu sem pa s to ladjo pogoru , edino če bi vozil zeloo počasi , kar pa nisem , tudi po makedamu je letel,,,, ......stopalko sem uspešno poravnal in je bila funkcionalna . Marđan nas je zapeljal v rajski hotel , ki ga je obiskal lani ,hotel sredi ničesar , nič posebnega od okolice , tipično Maroško ...notri pa .. ...itak da smo si privoščili eden ni nobeden , tako pravijo pri nas ......ob poti nas spremljajo prelepi pogledi na narav in ljudi .... cca 40km pred slapovi , pridemo do kraja in jeza z istim imenom Bin El Ouidane , to je strateška točka, varovana tudi z vojsko .Slikanje je nazorno prepovedano z znakom ....pa smo riskiral , pa profitiral , da zdaj lahko to delimo z vami ...zadnja vmesna točka pred današnjim ciljem so bili slapovi D"Ouzoud. Takoj ko parkiramo , bi nam vsi čuvali motorje .....1€ na motor in si bil miren , čelade , opremo ,vse smo pustili gor ......sem se navadil že iz Fesa , ko so bili motorji parkirani na ulici , gledajo ,to je pa tud vse ..... Z Vesno sva se ravno pogovarjala ,kako je bilo zanimivo ,saj so po večini gledali in se hoteli slikat prav z LT ,sedeti na njemu itd , ni jih zanimal čisto nov GSA ,star en mesec ..... Lep kraj ..... Ko se spuščamo k slapovom , naletimo na provizori sekret , naši možje postave bi si lahko omislili ta izum za konjske patrulje ...od zgoraj izgledajo takole ...od daleč takole.... ...od spodaj pa ..... . ....umrli smo , preden smo prisopihali spet na vrh .....ni mačji kašelj ....vreme se spet kvari ,tvegamo in dežjakov ne oblečemo , do Marakeša ni daleč . Zadnji del poti poknemo na AC .....crknil tempomat , spet sama kozmetika V Marakešu pridemo k dvem sestram in mami ki sami vodijo hotel . Toplo,spet domače, gospe so se tako razveselile Marđana ,da je vse z rok padlo Motorje parkirava kar v recepciji ... Soba in res fensi kopalnica posebej WC in HLADILNIK v sobi takoj sva z lisjakom založila hladilnik "dobra,dobra" ...kako paše po 500km raznolike vožnje , pogled na čisto dišečo posteljo in ......... .....žene se odpravijo v posteljo . S prijateljem pa še ene dve razdreva pa greva tudi midva ........ ........se nadaljuje...... Ni3ous, RobiRoberto, Bambi61 in 43 others 46 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Maj 24, 2017 Deli Objavljeno Maj 24, 2017 pred 20 urami, Scarabeo 500 pravi: Kdo bi ga zastopil . Samo napisano je pa zanimivo . Ja, res je pravi "pisatelj"...vse pohvale Jaz bi napisal samo, sem bil v Maroku, prilepil dve slikci in to bi bilo to. Itak bi že vse pozabil, preden bi prišel domov Mufler, DAMI34 in Kmet2 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 24, 2017 Deli Objavljeno Maj 24, 2017 To bi bila mala malica z versača z Avon trailraider gumami. roksy 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Maj 24, 2017 Deli Objavljeno Maj 24, 2017 pred 6 minutami, Snecer pravi: To bi bila mala malica z versača z Avon trailraider gumami. ...že delaš načrte? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Maj 24, 2017 Deli Objavljeno Maj 24, 2017 pred 10 minutami, Snecer pravi: To bi bila mala malica z versača z Avon trailraider gumami. Snecer ne ga srat no...kako bi pol poimenoval z čudežnimi Mitas... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 24, 2017 Deli Objavljeno Maj 24, 2017 pred 21 minutami, vandrovec pravi: ...že delaš načrte? nekega posebnega načrta ne rabiš, trajekt, par dni odvozit in nazaj roksy, DAMI34 in vandrovec 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava mac Objavljeno Maj 24, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 24, 2017 pred 5 urami, vandrovec pravi: Ja, res je pravi "pisatelj"...vse pohvale Jaz bi napisal samo, sem bil v Maroku, prilepil dve slikci in to bi bilo to. Itak bi že vse pozabil, preden bi prišel domov Danes je točno tri tedne, kar smo se vrnili iz Maroka pa moram na žalost priznati, da še nisem končal s selekcijo fotk. "Samo" 3.400 sva jih naredila in kdor se je že zajebaval z podobnimi zadevami ve, da to ni malo dela. Dal sem besedo, da bom sodeloval s svojimi fotkami in komentarji pri tokratnem potopisu iz Maroka, ampak vsak dan gledam dokaze, da to niti slučajno ni potrebno, saj Sergej svoje delo opravlja natančno, dosledno in z meni zelo všečnim komentarji. Respect Sergej, moje fotke ne bodo povedale kaj dosti več, kot tvoje, dodatni komentarji pa sploh niso potrebni - iskreno, doživeto, nič dodano, s kančkom humorja. SUPER!!! Ko bo in če bo potrebno kdaj vskočit oz. kaj dodati, bom že poskrbel, da se bo obelodanilo še tisto, kar boš izpustil. Mogoče bo nekaterim tema o Maroku že malo preveč zlajnana pa bojo s klikom na miško prešaltal na svojo priljubljeno temo "do Vikija in nazaj", drugim, ki pa v povprečju 2x letno prilezejo čez trojanske klance pa tako ali tako ne boš nikoli zadostil pa četudi fotke in komentarje iz Maroka pobereš iz National Geographic-a. Letošnji Maroko je bil super, na nek način že spet neponovljiv in ne dvomim, da v jeseni ne bo še boljše. Če koga zanima - odhod v začetku oktobra - 14 dni netto + 6 dni transfer. Info na zs. Kmet2 veselo naprej. To se bere!!! Mac mladench, GO_Tomi, Synth in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 25, 2017 Deli Objavljeno Maj 25, 2017 Mac pri 3.400 fotkah zihr najdeš kakšno, ki je vredna da jo tule izpostaviš. Ne šparaj se, bo samo dopolnila potopis. RobiRoberto, mac in Kmet2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Keiko Objavljeno Maj 25, 2017 Deli Objavljeno Maj 25, 2017 Sergej - super lepo in zanimivo! Čakam na nadaljevanje Kmet2 in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Maj 25, 2017 Deli Objavljeno Maj 25, 2017 Lepo lepo .... sm mator maš pa tk usran, lih teprav za bio eko pranje DAMI34 in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Maj 25, 2017 Deli Objavljeno Maj 25, 2017 Potopis kot da sem spet tam!!! Kmet2, DAMI34, fish1968 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se