Popularna objava Kmet2 Objavljeno Junij 13, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 13, 2017 2.5.2017 Rabat-Chefchaouen cca 250km ....rutina in že smo v sedlu sovražim mesta v mestnem vrvežu se prebijemo na podeželje, kjer je spet bolj na poskok .... ...odpira se nam Maroška Toscana , tu je pravljica ....... .......čik pauza ...... ...po poti nas spremljajo avtohtoni prizori in opomnik ,da je kljub lepoti ,tu življenje težko ..... ....peljemo se mimo ene od večjih tržnic v bližini , tu prebivalci vseh okoliških hribov in dolin prinesejo , menjavajo ,trgujejo s tem kar so ustvarili . Vidiš tudi prelepe rezbarije oz. umetniška dela . Če bi si želel doma opremit hišo v njihovem slogu , bi to lahko naredil zelo poceni , kontejner napolnit , še kakšnega za partnerja vzet in opremiš komplet hišo za drobiž...... .....želodec spet opominja , ustavimo se v enem od malih mestec .......ne bom posebej opisoval , po tolikih dneh na poti ,so mi že vsa mesteca , vasi ista, sem ter tja še kaj poslikam . Tare me tisti občutek .....proti koncu gre ........ .....vroče kot v peklu , ni morja , ni za dihat ....Toscane je konec , začnemo se spet dvigovat , ko končno zagledamo mistično Modro mesto ........ ....s toplim pivom iz kovčka proslavimo zadnjo osvojeno točko našega plana pred vkrcanjem na ladjo ...... ....nočni klub pred našim prenočiščem , prav tako tudi v kleti našega hotela ......to bo še zanimivo si rečem ....raztovorimo,stuširamo , Marđan pa že ogovarja brhko mladenko , ki dela kot receptorka , seveda se že poznata ....kot zanimivost naj povem ,da grejo lahko v taxi največ 4 osebe z voznikom vred in tako smo se lovili po vseh mestih ravno tu naročimo dva, najin je že imel eno osebo notri , Marđan in Dragica pa sta bila sama . Taxist ni znal tudi dober dan po angleško , tako, da sem mu pol poti tolmačil ,da mora slediti taxiju pred sabo , kjer sta bila Marđan in Dragica ..................taxi od Marđana zavije , mi pa naravnost in mimo ...no lepa , nikoli več se ne bomo najdli taxist pa nervozen, monologi so padali en za drugim , prestavno ročico sem mislil ,da bo izpulil , ustavljal , kričal na druge taxiste ................resnično sva samo čakala ,da ga bo stisnilo zaripel v glavo ,rdeče oči ................odložimo potnico in me gleda , kako naj zdaj jaz razložim ,da bi moral že prej slediti taxi nič , center Medina mu pravim , pa spet začne kričat in noro vozit , noro ne mislim hitro , temveč sunkovito pospeševanje, zaviranje ............to še nisem doživel ....resno !!! ......v centru se čudežno zagledamo v bistvu sem obupal ,da bomo skupaj raziskovali mistično mesto a imam srečo v življenju ..... Ne vem in nisem izvedel , zakaj so tu začeli vse barvat na modro , kot tisti balvani pri Tafraoute ......je pa posebno in lepo , nevsakdanje in če se potikate po Maroku ,označite to mesto na zemljevidu ! ...ekipa ne sme manjkat .takšne torbice, bolj male, so po 5€, kar se mi zdi enormno poceni , pravo usnje, ročni šivi , res lep izdelek . Pa se ženske smukajo gor pa dol , pa bi, pa nebi , ko rečem , 5€ za pivo nam ni škoda , za torbico pa al kako ............obe me pogledate in pravita kako dobro razmišljam ..........+ pike so padle ,da ne kasiram samo tistih policijskih ...stopnic pa ni konca , pa gor pa dol ...na sredini mesta večji trg , kjer beračijo , igrajo lokalni bendi pred gostilnami itd ....živo , čeprav na sliki ne izgleda ...... ......v trgovini prodajajo tudi mačke ...itak na modro , kakšno pa ...... .moje zlato se itak samo smeji , pri meni pa je nasmešek že bolj kisel od vseh stopnic ...izbereš sadje in ga pred tabo stisne v sok , ko res lahko rečeš 100% nature , problem je bolj, ker je to vse toplo , ne pa sploh razmišljat, da bi prosili za led , ker se Marakeš lahko hitro ponovi . ...preden spet pokličemo kakšnega nervoznega taxista ,se podpremo , prav sredi tistega trga , ki sem ga prej omenil , ambient jeee ................Maroški ............ ...poleg mene mi družbo dela maček ,saj je navajen ,da včasih "ponesreči" kaj pade dol ....... .......večer je že , počasi se odpravljamo iz starega dela proti hotelu , ki leži na obrobju mesta , ko srečamo v množici isti slovenski par (plezalca) , ki potujeta peš in z javnim prevozom po deželi , plezata in izkoriščata dopust na svojevrsten način .Srečali smo se v Legzira beach in zdaj cca1200km stran v Modrem mestu ta trenutek ................takoj smo si izmenjali kontakte ...še malo poklepetamo in v taxi , sreča je bil zdej normalen Maročan , ki je na ves glas nabijal radio in ligo prvakov v njihovem jeziku ....v hotelu ovlažimo grla z domačim brinjevcem in malce piva .........za prebavo se gre ......... malo še posurfamo po netu in spat , jutri je dan nervoze , čakanje na meji , obrazec ta pa tist pa ...............jutri je jutri ,danes pa nas v posteljo pospremi prelep pogled iz sobe . ......se nadaljuje........ Dark, nemo, Quest in 34 others 37 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.... Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 Škoda, da nisi snemal videa v taksiju So cene enako smešne kot so bile za torbice? Skupno vsem slikam je tudi to, da ste se coca cole ornk napili...damn, to je morala biti muka piti brez ledu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 14, 2017 Avtor Deli Objavljeno Junij 14, 2017 pred 7 urami, Arzen pravi: Škoda, da nisi snemal videa v taksiju So cene enako smešne kot so bile za torbice? Skupno vsem slikam je tudi to, da ste se coca cole ornk napili...damn, to je morala biti muka piti brez ledu. V taxiju se nisem upal niti slikat ,kaj šele snemat , mislim ,da bi ga res kap ja taxi je od 1-2€ pot pa kot bi te pri nas peljal iz enega konca Ljubljane na drugi konec . Ja kokakola je obvezna , pomaga pri zatiranju parazitov ...resno ...... Pijača , ki si jo naročil je bila v 90% mrzla ,a se pri temperaturi cca 40 hitro segreje , led delajo pa iz svoje vode , pa riskiraj ..........ne hvala , dost je bilo DAMI34, Bmflar, ALEŠ M in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Junij 14, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 14, 2017 3.5.2017 Chefchaouen-Tanger-Tanger Med cca 170km ......ponoči je bilo takšno kot ,da so se spodaj v klubu klali pod Marđanovo sobo na tleh je model mrtvo pijan zavijal in tulil v luno , poscan , posran , pravi lisjak ,da ga je kot mačke , ki se gonijo želel politi z mrzlo vodo .......no po arijah se je umiril in zaspal na udobnih blatnih tleh ......zbudimo se bolj klaverno , zadnji dan na črni celini ..... Nastavimo se sončku in zajtrkujemo , kar pred hotelom , naše domače dobrote .....pogledi švigajo ,a nas ne gane , mi jemo svinjino naprej ..na poti iz mesta nas pospremi relikvija .........no na sliki so dve .......obala je blizu ...... ...in obala ,s tem pa posledično tudi nižje temperature, kar je pravo olajšanje ..... ......tik tak smo bili v Tangerju ...... ...v Tanger Med pridemo cca 17h in se začne procedura ,tako biokratska , kot varnostna ..........ne bom posebej opisoval ,samo rekel bom ,da smo odpluli ob 2h vmes pa vsega , od carinikov ,policajev do Mariborčanov ...midva sva šla prva čez rentgen , takoj za tem policijski psi ,a po večini motoristom samo mahajo za naprej . Slikat se nisem upal , ker vem ,da fašejo alergijo in nisem želel podaljševat agonije pri prehodu ..... ...za tem je bilo pa čiči pa čaki pa kakšno pivo spij ....zapletemo se v pogovor s simpatično motoristko ,sama na GS-u po Maroku , carica ...srečamo še veliko slovencev ,tudi ekipo , ki je šla na pot s Srbskimi motoristi , ki jih je vodil mož z imenom Marokanac . V motorističnih krogih poznan stric ...in končno se prikaže naš trajekt takoj še enega spijemo ........zunaj mrzlo kot pes, vsi zadekani......... ......a zdej se šele začne izkrcavanje , ki je trajalo in trajalo . ...na spodnjih slikah se vidi , kaj vse pripelje iz Barcelone in Genove . Vse to se vozi po EU , mene pa naši modri hecajo za smernik , če ni prave oznake na njemu ..smo se pa nasmejal ..........da ga samo ne šimfam , motor je res priročen , lahko ga uporabiš kot fotelj, motor ali pa nemesto drv ......tako sva počivala in čakala , Marđan in Dragica sta bolj skakljala okrog ..... ...........po šestih urah čakanja, zapeljemo iz Maroških tal na ladjo , mešani občutki .......... ...dobro je imeti pri sebi kakšen kovanec za en evro , daš osebju zadolženemu za privez motorja , pa mu mal sufliraš , ne bi se zgodilo prvič ,da bi bila na motorju kakšna poškodba , ker so privezali na neprimerno mesto . ....evo ,zgornja slika ima že datum 4.5 kar pomeni da je ura preko polnoči , ko smo še v tovornem delu . Imeli smo 3 urno zamudo .... ...soba identična prihodu . Komaj smo čakali ,da se slečemo in sprostimo .Na palubi pomahamo v slovo Afriki in spijemo še eno pivo ......še zadnje ovohavanje predno odplujemo meglena slika pomeni ,da sem že megleno videl ....... .....zatlačim si še čepke v ušesa in povesim veke ..................... ....se nadaljuje ...... Janezs, VS800, Scarabeo 500 in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 To greš skozi rentgen z ljudmi (voznikom) vred? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 14, 2017 Avtor Deli Objavljeno Junij 14, 2017 pred 5 minutami, franc pravi: To greš skozi rentgen z ljudmi (voznikom) vred? Ja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 To bi res rad videl "navodila" . Sem delal z "industrijskim" rentgenom za pregled prtljage (mu ne smejo med delovanjem ljudje niti blizu) zadeva je daleč od nedolžne. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 14, 2017 Avtor Deli Objavljeno Junij 14, 2017 pred 23 minutami, franc pravi: To bi res rad videl "navodila" . Sem delal z "industrijskim" rentgenom za pregled prtljage (mu ne smejo med delovanjem ljudje niti blizu) zadeva je daleč od nedolžne. lp Lej Franc ne vem , ne bom trdil , mogoče je kakšen skener za radiaktivne snovi , samo ko sem šel mimo je to ogromna naprava na vlačilcu , notri pa nadzorna soba z monitorji ..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nearrain Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 4 minutes ago, Kmet2 said: Lej Franc ne vem , ne bom trdil , mogoče je kakšen skener za radiaktivne snovi , samo ko sem šel mimo je to ogromna naprava na vlačilcu , notri pa nadzorna soba z monitorji ..... Rentgen je. Skratka... mal te prezarcijo, da ne bos prevec ploden in potenten. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 Verjetno je res rentgen, samo to naj bi delovalo tako, da postaviš motor (avto, kamion... ) oni "slikajo" in ti potem odpelješ. Zadeva deluje tako, da deluje izredno kratek čas z veliko "močjo sevanja" , konec koncev se vidi skozi kovčke avtomobile, rezervoarje... edino kakšen kristal ali večja kovinska gmota je "neprebojna" . Malo so preterali s tem (vključno z rentgeni za ljudi na letališčih) , to ni hec, zadeve se kopičijo in če si večkrat izpostavljen imaš lahko resne posledice (vse ostalo so pravljice za male otroke, kako zadeve niso škodljive in kako nepomembno je to) . lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Junij 14, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 14, 2017 4.5.2017 Tanger Med-Barcelona-Genova -Ajdovščina-Ljubljana cca 650km ......prva noč je za nami , še dve ladja je največja mora celega tripa, prekladaš se iz postelje na palubo in obratno , vmes malo klepetaš z ostalimi , po večini pa dooolgčaaas ...... ...zajtrk si prinesemo na palubo , najdemo kotiček kjer je zavetrje in jemo suho meso še iz Slovenije . Tri tedne se je pacalo po vročini v kovčkih . Pršut oz. mast je res že malo vlekla na zeleno ,samo okus je bil pravi Na tripu sem obležal edino jaz ,ostala ekipa je imela nekaj težav vsake toliko , kakšna slabost , polivka ,celo zaprtost Vesno je začelo matrat šele na ladji ,slabost,griža brez apetita in to se je vleklo še 14 dni doma . ...... ure tečejo , kot dnevi ....... ...slika pove več kot tisoč besed ............. .......mine še ena noč , ko se zjutraj zbudim grem na WC tam pa dreki plavajo v školjki prvi sem bil na recepciji , že ob 6h zjutraj in tolmačil o dreku v školjki Kasneje smo zvedeli da je en moten osebek , kljub vsem nalepkam in opozorilom odvrgel v sistem plenico . Tako smo stali v Barceloni na remontu ........mine še en dan in večer ob remiju ........ ...zjutraj se zbudimo bolj v megleno jutro in že pred italijansko obalo . Čistilke so kaj hitro začele podit iz sob in že pripravljat za nove goste . Genova .......Batmanov čoln ...in ko čakamo izkrcanje , nov pleh že čaka in načakali se bodo ...z Marđanom odveževa sama ,spakiramo in spet čakamo ....... ....juhu pa se je začelo premikat proti domu ....... ...po AC pa spet dolgčas , 200km pauza in tako do doma ...... ...spet smo začutili veselje, ladja te zamori in pivo na ladji je alergija za denarnico ......najlepša tabla ......v Ajdovščini se ustavimo in pozdravimo Damija , privoščimo si pa tudi domačo govejo juhco . Okus božanski , čez pa pečenko in restan krompir z domačo zeleno solato . Zelenjave se nisem dotaknil vseh 22 dni razen kuhane , zato je bil to top of the top obrokov ......proti domu malo deževno . Z Marđanom in Dragico se poslovimo in si zaželimo vse dobro . Moram povedat ,da sva se z Marđanom in Dragico spoznali šele pred kratkim a kljub temu lahko samo rečem ................še bi šel z njima ! Imeli smo se super , kljukca narejena na trip bom imel lepe spomine pa tudi malo bolečih , do zdaj je na mojem motorju z delom vred za 1200€ popravila , pa še se je pojavila napaka na sklopki ali menjalniku ,še ugotavljajo , tako da motor bo spet kot nov , če bi kdo kupil pa to Doma sva z Vesno uletela direkt na piknik ,smrdeča, umazana ,toda sprejeli so nas toplo Trip sem prikazal kakor sem ga doživel in upam ,da Marđan doda sklepno besedo . Za nami je cca 5400km lih segreli smo se pa je bilo konec lp do naslednjič gretzky, mladench, roksy in 46 others 41 7 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Erik99 Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 Kapo dol celotni ekipi, sem res užival ob vseh slikah in še bolj ob zanimivem opisovanju dogajanja..., če bi moral izpostaviti 2-3 stvari, kaj te je pozitivno in kaj negativno presenetilo v Maroku? LP Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 14, 2017 Avtor Deli Objavljeno Junij 14, 2017 pred 27 minutami, Erik99 pravi: Kapo dol celotni ekipi, sem res užival ob vseh slikah in še bolj ob zanimivem opisovanju dogajanja..., če bi moral izpostaviti 2-3 stvari, kaj te je pozitivno in kaj negativno presenetilo v Maroku? LP A nisi bral Hvala za kompliment Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 Ob 13. 05. 2017 ob 13:40, Frenk 67 pravi: Dejta mal na gas stopit, drugač bo tale potopis traju dlje kot pa potovanje. Jp, glih dvakrat dlje. Je blo pa vseeno zelo zanimivo branje. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
imker Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 Respect Kmet2 !!!!! Nekdo je v eni drugi temi napisal , da ne ve kje kamikaze na Isle of Man kupijo kombinizone , da v njih stlačijo svoje pirhe. Po mojem mnenju mu lahko odgovoriš kar ti , saj bi se redko kdo odločil , da bi na takšen trip šel z motorjem kot sta šla vidva. Kmet2 in skalar36 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 14, 2017 Avtor Deli Objavljeno Junij 14, 2017 DAMI34, Mavti, MiNa in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 Vsaka vam čast za potopis in preživeto avanturo. Opis za 5+! Z veseljem sem prebiral potopis.:) DAMI34 in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Junij 15, 2017 Deli Objavljeno Junij 15, 2017 @Kmet2 - lepo si celo pot opisal. Tako, da imajo uporabne informacije lahko tudi popotniki na cestnih motorjih. Mogoče bi lahko Mac dodal še zemljvid dnevnih tras. Za boljši občutek tistim kateri Maroka ne poznajo. Če se ne motim, so se v suhih razmerah preko Ouana vozili tudi s Harleyi. Ko sem bil nazadnje doli še ni bilo tistega rentgena. Tudi čedalje več cest je asfaltiranih. Recimo tista ob obali in čez hrib do Ketame je bila navadna kolovozna pot. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 15, 2017 Avtor Deli Objavljeno Junij 15, 2017 pred 1 minuto, Whiskey pravi: @Kmet2 - lepo si celo pot opisal. Tako, da imajo uporabne informacije lahko tudi popotniki na cestnih motorjih. Mogoče bi lahko Mac dodal še zemljvid dnevnih tras. Za boljši občutek tistim kateri Maroka ne poznajo. Če se ne motim, so se v suhih razmerah preko Ouana vozili tudi s Harleyi. Ko sem bil nazadnje doli še ni bilo tistega rentgena. Tudi čedalje več cest je asfaltiranih. Recimo tista ob obali in čez hrib do Ketame je bila navadna kolovozna pot. Ja , večinoma so bili po teh makedamskih luknjah in prelazih HD in SS motorji Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Junij 15, 2017 Deli Objavljeno Junij 15, 2017 (popravljeno) pred 5 minutami, Kmet2 pravi: Ja , večinoma so bili po teh makedamskih luknjah in prelazih HD in SS motorji Za enega s HD sem 100%. Za kakega s SS pa nimam pojma. Se pa da s sportakom ob idealnih razmerah tudi pridt gor Popravljeno Junij 15, 2017. Popravil Whiskey Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 15, 2017 Avtor Deli Objavljeno Junij 15, 2017 pred 22 minutami, Whiskey pravi: Za enega s HD sem 100%. Za kakega s SS pa nimam pojma. Se pa da s sportakom ob idealnih razmerah tudi pridt gor tud s scooterjem gre Whiskey 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Junij 15, 2017 Deli Objavljeno Junij 15, 2017 pred 24 minutami, Kmet2 pravi: tud s scooterjem gre Na Youtube najdeš tudi video kako so z Vespami vozili vse do Dakarja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Junij 15, 2017 Deli Objavljeno Junij 15, 2017 Škoda k je že konc. Šmrc šmrc ... prou fajn je blo čitat Kmet2 in Erik99 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vstromar Objavljeno Junij 15, 2017 Deli Objavljeno Junij 15, 2017 Bravo ... z veseljem sem prečital in si pogledal fotke. basbas in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nemo Objavljeno Junij 28, 2017 Deli Objavljeno Junij 28, 2017 Odličen potopis, zdaj je to že tvoj standard . Čestitam! Ni dosti manjkalo, da bi se srečali sredi Gibraltarja... Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se