TakeALookAround Objavljeno December 8, 2019 Deli Objavljeno December 8, 2019 Ob 15. 6. 2017 ob 22:54, MiNa pravi: Najin "moto" je MOTO. Enako turo bi lahko naredila z avtom bilo bi mnogo udobneje. Danes sva že tik pred "skalo" jutri jo bova obiskala. 660 kilometrov od Ribamar-a na Portugalskem do San Roque malo severno od Gibraltarja. Ob startu je bilo le 18 stopinj in megleno, ja mrzel Atlantik poskrbi za nizko temperaturo in meglo, potem pa je temperatura rasla in v okolici Sevilie je bilo že 39 stopinj. Celo pot prevozila brez AC. Start ob osmih. Most na reki Tajo. Kafe... Mestece Ubrique Hrast plutovec Nekje vmes. oleandri ob potoku, Takšne ceste imajo Španci sredi ničesar. Kolk pa pride takle hec do Portugalske? K eni pari pisejo, da jih je prslo 3 tedne 1200 al 1500...a ni to nekam mal? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno December 9, 2019 Deli Objavljeno December 9, 2019 pred 15 urami, DinDiin pravi: Kolk pa pride takle hec do Portugalske? K eni pari pisejo, da jih je prslo 3 tedne 1200 al 1500...a ni to nekam mal? Odvisno, kaj in koliko si privoščiš. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno December 9, 2019 Deli Objavljeno December 9, 2019 pred 21 urami, DinDiin pravi: Kolk pa pride takle hec do Portugalske? Hm...Bila sva dva tedna, tule pripenjam pregled prevoženih kilometrov in cene spanja. Dva motorja poraba cca 4l/100km, vsak. Na takšni poti nikoli ne "divjava", voziva umirjeno v okviru omejitev, zato je včasih poraba še nižja. Koliko porabiš (zapravil bi za....) na poti je pa odvisno od posameznika kot je zgoraj zapisal @franc. Portugal2017.pdf SuNa, Snečer, Scarabeo 500 in 3 others 5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno December 9, 2019 Deli Objavljeno December 9, 2019 E to Mina, hvala! Hja, js sm mislu,da vsi tm tm pokurmo. MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Erik99 Objavljeno December 9, 2019 Deli Objavljeno December 9, 2019 pred 3 urami, MiNa pravi: Hm...Bila sva dva tedna, tule pripenjam pregled prevoženih kilometrov in cene spanja. Dva motorja poraba cca 4l/100km, vsak. Na takšni poti nikoli ne "divjava", voziva umirjeno v okviru omejitev, zato je včasih poraba še nižja. Koliko porabiš (zapravil bi za....) na poti je pa odvisno od posameznika kot je zgoraj zapisal @franc. Portugal2017.pdf 38.58 kB · 25 downloads Te cene spanj so verjetno na osebo, četudi imaš v naslovu navedeni dve osebi? Thx Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno December 10, 2019 Deli Objavljeno December 10, 2019 pred 14 urami, Erik99 pravi: dve osebi? Cena spanja je za dve osebi (booking rulz! ). Kilometre pa sva "vrtela" vsak na svojem motorju. Zato so stroški po tej strani malo višji. Dvojne cestnine, trajekti, gume...tu profitirajo tisti z dvema na enem motorju . Erik99, raza, mladench in 2 others 3 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno December 10, 2019 Popularna objava Deli Objavljeno December 10, 2019 (popravljeno) V Andori sva našla spanje 50% off v prijetnem hotelu res kar oddaljen od "centra" za 27€ vključno z zajtrkom. Ob vračanju prav tako precej iz centra v hotelu Bruxelles za 33€. Po drugi strani sva v Španiji v gorski koči Cassa Veleta plačala 35€ mogoče za koga precej "kavbojsko" vendar nepozabno zaradi gostoljubnosti lastnika. Upokojen vojak španske legije, ki je eno leto in pol "služboval" tudi v BiH. Posebej zanimiv je bil tudi njegov kolega, biši dirkač. Čeprav nista govorila razen španščine nič, smo ob izdatni pomoči hmeljevega napitka kmalu našli skupni jezik. Ja to so zgodbe, ki ostanejo. Zaradi tega greva rada malo bolj med ljudi in ne v "centre". Granade v vznožju si pa nisva pogledala sva pustila za stara leta z potovalno agencijo . Popravljeno December 10, 2019. Popravil MiNa Frenk 67, skalaprava, basbas in 13 others 13 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno December 10, 2019 Popularna objava Deli Objavljeno December 10, 2019 Mogoče še to. Takrat nama je bil edini cilj, ki sva ga postavila doma Cabo de Roca in Gibraltar. Ostalo sva planirala sproti. Po najzahodnejši in najjužnejši celinski točki Evrope sva na poti proti domu "šla" še malo v hribe. Punta de Tarifa, žal dlje na jug z motorjem ni šlo, je bilo prepovedano. Tudi Francija znana po kar visokih cenah nama je bila naklonjena. V kraju Mezel sva v hotelu Bar Hotel De La place prespala dve noči vmes pa obiskala Col dela Bonette. Na poti nazaj pa prevozila še del poti po soteski Verdon Kot zanimivost naj napišem, da sva na vrhu "Boneta" opazila cca 10-15 slovenskih tablic. Šele po nekaj časa sva ugotovila, da sta poleg naju le še 2 Slovenca na vrhu. Motorji so bili rentani pri Adiaticmototours. Kugelschreiber, DAMI34, Joker in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gasperX Objavljeno December 11, 2019 Deli Objavljeno December 11, 2019 Ob 9. 12. 2019 ob 16:40, DinDiin pravi: E to Mina, hvala! Hja, js sm mislu,da vsi tm tm pokurmo. Tole bi se kr dal enkrat a??? sammidva morva pol se ksn € vec zravn racunat zeja je kur... basbas in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno December 11, 2019 Deli Objavljeno December 11, 2019 Do Spanije przgemo popoldne po sihtu, pa smo tm drug dan zvecer, pa bo ze cnej per. ? MiNa in gasperX 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno December 11, 2019 Deli Objavljeno December 11, 2019 2 hours ago, DinDiin said: Do Spanije przgemo popoldne po sihtu, pa smo tm drug dan zvecer, pa bo ze cnej per. ? Sm su pobrskat po zaznamkih s tripa. Ob 13:00 sva strtala s postojne, in katrco prvic resno ustavla na la jonqueri, okrog 4:00. Vozila sva 2, edin postank je bil nekje na AC v Franciji, za 45min, skuhala torteline in gas naprej. butastimav20letnikoma v R4 je blo kul. Zdej In na motorju? Ne bi ponovil. 100% bi spal nekje v Franciji. TakeALookAround in franc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno December 12, 2019 Deli Objavljeno December 12, 2019 Pri 20 malo drugače dojemaš stvari. Jaz sem popoldne po službi štartal iz Ljubljane (z Yugom) in sem bil dopoldne v Amsterdamu (pa smo se peljali čez Katchberg, da smo prišparali na tunelih) . Z motorjem sem v malo bolj "zrelih letih" rabil do Portugalske 5 dni. lp MiNa in ligenjček 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno December 12, 2019 Deli Objavljeno December 12, 2019 Ma itak, sam morm enkat Na Kmeta probat. ? MiNa in Kugelschreiber 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 Polenovka- fuuuj (manjka ti še v oblicah krompir, to je pri polenovki edino užitno) . Na tistem koncu se je zrezke. Jaz boljšega "šnicla" še nisem jedel (z malo sreče in pomočjo lokalcev) . Ali pa "koline" (imajo zelo podoben okus kot mi) . lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 (popravljeno) pred 3 urami, franc pravi: Polenovka- fuuuj Na tistem koncu se je zrezke. Jaz boljšega "šnicla" še nisem jedel (z malo sreče in pomočjo lokalcev) . . ... ja, sej mi je prov ven prinesel pokazat ... "metrski" kos mesa za šnicl, in "metrsko" polenovko ... pa sem se rajši odločil za polenovko ... in ti morm priznat, da je bila zelo okusna ... sicer pa je to stvar okusa ... tko da ... ps. .... bom pa zdej naslednji obrok res poizkusil "tvoj" šnicl ... pa da vidim Popravljeno Maj 31. Popravil pik1 Loba, franc, DAMI34 in 3 others 5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARE 65 Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 Bravo Pik - i, da se ne boš sam po Jadranki fural DAMI34 in pik1 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 Saj tudi portugalcem samim ni jasno kje so "pobrali" polenovke kot tradicionalno hrano uvoženo z norveške. Saj ni tko grozno slaba, samo imajo veliko boljše hrane. Ribe jim ravno ne "grejo" , oz. imajo svojstven način priprave (nekako kuhajo cele, brez čiščenja) , polenovke dobijo že očiščene... Dober tek... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 pred eno uro, pik1 pravi: . ... ja, sej mi je prov ven prinesel pokazat ... "metrski" kos mesa za šnicl, in "metrsko" polenovko ... pa sem se rajši odločil za polenovko ... in ti morm priznat, da je bila zelo okusna ... sicer pa je to stvar okusa ... tko da ... ps. .... bom pa zdej naslednji obrok res poizkusil "tvoj" šnicl ... pa da vidim tastar, jebeš šnicle in morsko hrano, dej kako informacijo o 38+ promila. Kaj se dobi, kako gre po grlu itd... :D VS800, pik1 in Mavti 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 Mene pa zanima, katera je sopotnica, ker žena se kao ne vozi na motorju? To ste tam rental ta motor, kakšna je vožnja s to Hondo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 pred 1 minuto, vandrovec pravi: Mene pa zanima, katera je sopotnica, ker žena se kao ne vozi na motorju? To ste tam rental ta motor, kakšna je vožnja s to Hondo? Zakaj bi te to zanimalo, h komu se zvečer vleže? če pri tebi zvečer ne fali, ni tvoja schwantz, Tedybear, Luka66 in 5 others 1 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 pred 5 minutami, Snečer pravi: Zakaj bi te to zanimalo, h komu se zvečer vleže? če pri tebi zvečer ne fali, ni tvoja To je zanimivo...če bi jaz kakšno mlado peljal na izlet bi bila to večja sprememba kot kraji, kateri so več ali manj povsod enaki. Pa drug motor tudi...🙂 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 31 Deli Objavljeno Maj 31 pred 2 urami, vandrovec pravi: To je zanimivo...če bi jaz kakšno mlado peljal na izlet bi bila to večja sprememba kot kraji, kateri so več ali manj povsod enaki. Pa drug motor tudi...🙂 pol jo pa ne vozi na Portugalsko, ukul bajte jo stestiraj vandrovec in pik1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Satao Objavljeno Junij 1 Deli Objavljeno Junij 1 @pik1 je Honda kej bul letela...po odhodu iz kevdra....😀 pik1, Kawasaki_rider, Quest in 3 others 1 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Junij 1 Deli Objavljeno Junij 1 3 hours ago, pik1 said: . ... današnji obisk priznane vinarije na Portugalskem ... "Quinta da Pacheca" 😊👍👍👍 ... sej ne, da bi potenciral "alkohol" 😮😮😮 ... ... ampak ... ...pokušina vin ... 👍👍👍 ... začeneš z belim vinom ... "reserva" ... nadaljuješ z rdečim ... ... "čez čas" pa spoznavanje portovčka 😁 ... bel .. zelooo ohlajen ... za pred jedjo ... in rdeč ... desetletni "Tawny" ... za po jedi 💪💪💪 Moturizem. IMO je to TO. Jp. To je to. Btw, pr nas je tudi danes že deževalo. DAMI34 in pik1 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se