Skoči na vsebino

Sune? Mit ali resnica (nabijanje ali 2cilindra 650 ccm res suneta, pa o 650vs1000)

Priporočene objave

Objavljeno

http://www.motosvet.com/2009/08/05/vozili-smo-bmw-f800r

Citiraj

* Na tem mestu se opravičujem za prvotno napisanih 150 KM, gre za tipkarsko napako, ki sem jo spregledal 

Citiraj

V osnovi ima čisto vse kar potrebujemo za dinamično vožnjo ali lahkotno potovanje, ni pa najmočnejši ali najbolj športni, a to so lastnosti, ki navadno ostanejo neizkoriščene oziroma so namenjene iskanju ekstremov v motorizmu.

Cmok v grlu, ko si uvidel, ima le malo nad 80ps in te je sunilo...

Objavljeno (popravljeno)
pred 8 minutami, Snecer pravi:

http://www.motosvet.com/2009/08/05/vozili-smo-bmw-f800r

Cmok v grlu, ko si uvidel, ima le malo nad 80ps in te je sunilo...

Kje sem napisal,da SUNE?Pač za normalno vožnjo dost!Ker NE sune si ga tudi nikoli nisem lastil...plus nekaj dejstev namerno izpustil v testu...

Plus R ima skrajšan prenos...še vedno pa se gre normalno s polnim gasom peljati več kilometrov...

Glej snecer dejstvo je da 70 ali 80 konjev ne Sune...Pri tvoji vožnji pa ne bi sunil niti H2R...

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno

Na prvi in zadnji fotki (sta isti) sediš gor tako, kot da se bojiš sunka.

Po gumah se pa lepo vidi pussy vožnja v prestarešeni drži.

20090725210449_F80015-768x480.jpg

20090725211135_F80027-768x480.jpg

20090725211412_F80031-768x480.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Pa nisem to jz!

Slike z trenutka prevzema!

Objavljeno

versko 650 sune.... glede na konje ki jih premore lahko komot recemo da sune....

primerjave z 1000ccm itd.... pa kok oni suvajo pa brezveze... 

Objavljeno
pred 1 minuto, Rogerg pravi:

primerjave z 1000ccm itd.... pa kok oni suvajo pa brezveze... 

Pa verjemi,da ko se vsedeš na motor predelan za pisto,vidiš kako tvoj 1000 žal NE sune...

Objavljeno

jao tis bolan , ti si vozu najmocnejs motor na svetu k je najbl suvu... a bo zdej ok?

napisem da pac ne gre primerjat motorcka ki ma  dobre 60 konjev z mocnimi bajki... a vseeno teh par konjev lepo potegne, bolj kot bi si mislu...  in ti pol pribijes da kok motorji na pistah sele suvajo... halo? verjetno da ja, drgac ce nebi pol nimajo kj na pistah sploh iskat... 

uglavnm, tud prblizn nisi dojel kaj sm hotu povedat..

Objavljeno
pred 4 minutami, Rogerg pravi:

jao tis bolan , ti si vozu najmocnejs motor na svetu k je najbl suvu... a bo zdej ok?

napisem da pac ne gre primerjat motorcka ki ma  dobre 60 konjev z mocnimi bajki... a vseeno teh par konjev lepo potegne, bolj kot bi si mislu...  in ti pol pribijes da kok motorji na pistah sele suvajo... halo? verjetno da ja, drgac ce nebi pol nimajo kj na pistah sploh iskat... 

uglavnm, tud prblizn nisi dojel kaj sm hotu povedat..

Haha...nisem vozu nobenega novejšega z turbo...pa bi...ko bi še zdrav...

Ne vem kak SUNE versys...nikoli vozil a daj no mopedek ima konjev tuk ko en jugo...

Aha...razumem zdaj...

Vi sanjate da sune versys kot so v moji mladosti sanjali kako sune jugo gvx ali 101 1300 pa dupli forgazer pa to...

Objavljeno

Jap, toliko konjev kot jugo, s to razliko da sune.

Motor za na pisto ima tudi malo konjev, manj kot povprečen tovornjak...

Sicer pa je @Rogerg že podal pravilno diagnozo.

tudi na stezi se obnese, na ravnem pridejo do izraza konji konkurence, v ovinkih pa posuva

sicer pa sem ti že dal podatke, kako "versač" drži rekord na IOM

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Ob 8. 9. 2017 ob 11:22, sesir pravi:

Kje sem napisal,da SUNE?Pač za normalno vožnjo dost!Ker NE sune si ga tudi nikoli nisem lastil...plus nekaj dejstev namerno izpustil v testu...

Plus R ima skrajšan prenos...še vedno pa se gre normalno s polnim gasom peljati več kilometrov...

Glej snecer dejstvo je da 70 ali 80 konjev ne Sune...Pri tvoji vožnji pa ne bi sunil niti H2R...

S temi tvojimi zapisi samo kažeš, kako dobro razumeš razlago nekaterih in, koliko veš o motoroznanstvu. Ker do sedaj ti še ni prišlo v možganih do spoznanja, da je bilo že več zapisov različnih avtorjev, da manj valjev pomeni bolj sunkovito podajanje navora. 

70 ali 80 konjev v enem cilindru te sune v vesolje. Če boš sploh razumel. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 8 urami, Borutt pravi:

S temi tvojimi zapisi samo kažeš, kako dobro razumeš razlago nekaterih in, koliko veš o motoroznanstvu. Ker do sedaj ti še ni prišlo v možganih do spoznanja, da je bilo že več zapisov različnih avtorjev, da manj valjev pomeni bolj sunkovito podajanje navora. 

Pusti vaše nabijanje!Dokaži mi v teoriji na grafih,da to drži !!!! Saj ti gre teorija...aja to ni zakon je pa kurba?

Vozil ekstremno veliko različnih konfiguracij mašin in trdim nasprotnoevo grafi 600ccm SS ki so mrtvi na nizkih obratih in absolutno mislim,da se strinjate,da NE sunejo,ker morajo na obrate al kako že...

In graf vašega mopeda,ki po vaše sune

08_june_supersprt_shoot_27.jpg

122_0804_11_z+2008_kawasaki_versys+dyno.jpg

Objavljeno
pred 1 minuto, sesir pravi:

Pusti vaše nabijanje!Dokaži mi v teoriji na grafih,da to drži !!!! Saj ti gre teorija...aja to ni zakon je pa kurba?

Vozil ekstremno veliko različnih konfiguracij mašin in trdim nasprotno!

Spet dokazuješ svoje nepoznavanje motoroznanstva. Uživaj v tej svoji nevednosti. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 12 minutami, Borutt pravi:

Spet dokazuješ svoje nepoznavanje motoroznanstva. Uživaj v tej svoji nevednosti. 

Borut oprosti a moja obsedenost z mopedi od plenic in nekaj letna prodaja....tako,da sem res vozil večino modelov...seveda se od l.1992 do l.2010 najde tudi kak,ki ga nisem sprobal...jih pa ni veliko oz lažje naštet modele,ki jih nisem sprobal kot,da bi našteval kva vse vozu...

Nisem vozu V4 konfiguracije nikoli a od honde rvf rc45 sanjal...zdaj ko mi prijatelj ponuja aprilijo rsv4 aprc da sprobam,pa žal vem,da nisem sposoben!Razen imel celo zase eno sezono hondo vfr800 pa brezveze mopi...

Objavljeno

Tale oslovska senca okoli SUNKOV ni vec senca...TEMA je !!!

Versache v svoji klasi cca 600 ccm, potovalnik allarounder, al kakrkoli ze je,  "sune zelo konkretno, gre bolje in "sune" bolje od primerljivih mopedov  tipa Diversion 600 skorpucal.  Sem ga imel par dni pred kratkim v renti in lahko iz prve roke povem, da se ga da z drugo prestavo v "vago" dobit brez sklopke, samo gas in pump. Navor je zaradi koncepta agregata tam k ga najveckrat potrebujes in ne v zgornji tretjini kot je pri podobnih stirivaljnikih.  

Skrajno idiotsko pa je primerjat in lapat o tem tune ali ne sune v primerjavi s  top notch brutalami s 1000ccm ali vec z 160+ konji. 

BTW: "Suzuki Swift  je v svoji klasi "suval" kot munjen, ampak proti  M3 je bil nepremicnina. "

PS: O zavorah in vzmetenju pa raj nebi :smoke:

Objavljeno (popravljeno)
pred 39 minutami, Nearrain pravi:

Tale oslovska senca okoli SUNKOV ni vec senca...TEMA je !!!

Versache v svoji klasi cca 600 ccm, potovalnik allarounder, al kakrkoli ze je,  "sune zelo konkretno, gre bolje in "sune" bolje od primerljivih mopedov  tipa Diversion 600 skorpucal.  Sem ga imel par dni pred kratkim v renti in lahko iz prve roke povem, da se ga da z drugo prestavo v "vago" dobit brez sklopke, samo gas in pump. Navor je zaradi koncepta agregata tam k ga najveckrat potrebujes in ne v zgornji tretjini kot je pri podobnih stirivaljnikih.  

Skrajno idiotsko pa je primerjat in lapat o tem tune ali ne sune v primerjavi s  top notch brutalami s 1000ccm ali vec z 160+ konji. 

BTW: "Suzuki Swift  je v svoji klasi "suval" kot munjen, ampak proti  M3 je bil nepremicnina. "

PS: O zavorah in vzmetenju pa raj nebi :smoke:

Tema od teme....

V drugi v vago je z lahkoto šla že TT 350 ali tenere 660 pa šle nikam!Plus to blo l.95

Vzmetenje in zavore tak poraz,da sneci pameten,da vozi 30% pod omejitvijo?

Objavljeno
4 minutes ago, sesir said:

Tema od teme....

V drugi v vago je z lahkoto šla že TT 350 ali tenere 660 pa šle nikam!Plus to blo l.95

Vzmetenje in zavore tak poraz,da sneci pameten,da vozi 30% pod omejitvijo?

Probaj to narest z Diversionko... :smoke:

Objavljeno (popravljeno)
pred 17 minutami, Nearrain pravi:

Probaj to narest z Diversionko... :smoke:

Sem se tudi z diverson peljal po zadnji...pač dvigneš s sklopko...ali v strm hrib in vedno v prvi!Tudi vfr800 sem "mogu" dvigovat v prvi...

Glih spomnu...prijatelj,ki veliko bolj obvlada ko jz...je dvigoval v vago yamaho dt125 leta 95 v drugi!Sam on pač zna!

Objavljeno
15 minutes ago, jskrablin said:

S sklopko gre tud na pol zariban Tomos na zadnje.

Versache je "sunil"  namrec brez  :smoke:

Objavljeno
pred 1 minuto, Nearrain pravi:

Versache je "sunil"  namrec brez  :smoke:

Nea vem a mislim,da so vse endure šle cv drugi če narediš prav...

Objavljeno (popravljeno)
1 minute ago, sesir said:

Nea vem a mislim,da so vse endure šle cv drugi če narediš prav...

Spet jabolka in hruske.

Probaj z Versachejem in njemu primerljivimi mopedi in potem elaboriraj.

Popravljeno . Popravil Nearrain
Objavljeno
Pravkar, Nearrain pravi:

Spet jabotka in hruske.

Probaj z Versachejem in njemu primerljivimi mopedi in potem elaboriraj.

Pač očitno različno dojemamo kaj pomeni SUNE

Za tiste,ki versys SUNE to očitno pomeni,da doseže v ne vem 5s 100kmh in v minuti po strmem hribu 170 ?Aja pa da se po položaju primerja z endurami in ga gre brez sklopke dvignit v vago?

No tudi moj apn6 je šlo v drugi dvignit pač zabil si ga not in močno potegnil in hrati usedel...da ne govorima o atx z e90 mašino...whelli mašinca za otroke...

Objavljeno (popravljeno)
4 minutes ago, sesir said:

Pač očitno različno dojemamo kaj pomeni SUNE

Za tiste,ki versys SUNE to očitno pomeni,da doseže v ne vem 5s 100kmh in v minuti po strmem hribu 170 ?Aja pa da se po položaju primerja z endurami in ga gre brez sklopke dvignit v vago?

No tudi moj apn6 je šlo v drugi dvignit pač zabil si ga not in močno potegnil in hrati usedel...da ne govorima o atx z e90 mašino...whelli mašinca za otroke...

Probaj in potem trolaj.

Got my drift?

:smoke:

Se enkrat:  V svoji klasi med primerljivimi mopedi relativno dobr "SUNE".

Popravljeno . Popravil Nearrain
  • Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
Pravkar, Nearrain pravi:

Probaj in potem trolaj.

Got my drift?

:smoke:

Grem k svojim :whistle:

21430164_1512352962141094_4725678430299785021_n.jpg

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!