Skoči na vsebino

Sune? Mit ali resnica (nabijanje ali 2cilindra 650 ccm res suneta, pa o 650vs1000)

Priporočene objave

Objavljeno

a nista 2 valja od 650ccm razlog za sunek? :P

Objavljeno
pred 2 urami, Snecer pravi:

razlogi za sunek :)

WP_20170917_002.jpg

A če auspuhe spucam, bo tudi moj moped sunil? Jo, pa že od začetka sezone imam tisto čistilo doma, pa nisem vedel. Samo potem bo preveč sunil, zdaj mi je ravno prav. :P

Objavljeno

Spučeš še men izpuhe? Dam za čistilo in pivo. Bi sam, pa mam slaba kolena, še slabš hrbet, pa tut drugč sm zjamran :P

Objavljeno

krom filtr je pa grd ko prasec... nasploh ves ta krom ko mulci na avte in mopede mečejo je res mimo

Objavljeno
pred 52 minutami, Snecer pravi:

Še krom filter daj gor :) 

Pri Anglešu se ne vidi tako kor pri suvaču. Je od spodaj namontiran, pa še skoraj se ga ne vidi, ker ga je 3/4 pokritega s karterjem. A če dam kromane pokrovčke na ventilčke gum bo kaj pomagalo?

Objavljeno
pred 1 minuto, gretzky pravi:

Pri Anglešu se ne vidi tako kor pri suvaču. Je od spodaj namontiran, pa še skoraj se ga ne vidi, ker ga je 3/4 pokritega s karterjem. A če dam kromane pokrovčke na ventilčke gum bo kaj pomagalo?

alu morajo bit, da bo lažja kola in bo bolj suvalo :)

povej mi, kakšno čistilo imaš za izpuh, cena in kje si nabavil...

pred 37 minutami, Rogerg pravi:

krom filtr je pa grd ko prasec... nasploh ves ta krom ko mulci na avte in mopede mečejo je res mimo

zlatega bi mel pa ni :) 

pred 45 minutami, NejcZ pravi:

Spučeš še men izpuhe? Dam za čistilo in pivo. Bi sam, pa mam slaba kolena, še slabš hrbet, pa tut drugč sm zjamran :P

na tanku ne moreš spucat, ker so rori pregreti in deformirani, tak da bodo vedno modri

raje menjaj za kakšno bolj kvalitetno kovino

Objavljeno
pred 14 minutami, Snecer pravi:

povej mi, kakšno čistilo imaš za izpuh, cena in kje si nabavil...

Na mimovrste Autosol Bluing Remover, stane 13,30 €. Naj bi bil ok, za koliko časa ga pa imaš pa ne morem povedati. Če ga uporabljaš toliko kot do zdaj jaz, bo za vedno. :D

Objavljeno

... navadna solna kislina iz BauBau uniči rjo u nulo. Samo hitro moraš delat, pa malo pazit... ker je kislina, pa ni fajn, da v uć špricne.

... pol pa sam še malo napoliraš, pa je  ... najprej s kako 1000 šmirglom... pa malo purola....

Objavljeno (popravljeno)

..aha... to je drugo.

"Pregreta" kovina pomeni, da se površina neoksidirane površine jekla obarva..... in na osnovi teh barv lahko določiš (zelo natančno) koliko se je ta kovina segrela.....in če boš to odstranil, boš ob naslednjem pregretju dobil enako obarvano krivino..  :D

Popravljeno . Popravil Zivnorc
Objavljeno
Pravkar, Zivnorc pravi:

..aha... to je drugo.

"Pregreta" kovina pomeni, da se površina neoksidirane površine jekla obarva..... in na osnovi teh barv lahko določiš (zelo natančno) koliko se je ta kovina segrela.

in koliko sune :P

Objavljeno

... bolj ko je pregret... bolj je sunil...   :D

Objavljeno
pred 22 minutami, Zivnorc pravi:

... bolj ko je pregret... bolj je sunil...   :D

moje krivine so ćist frjolćaste :huh:

ne rjavi ampak frjolći ... sune pa vseen :P 

Objavljeno

Bo treba koga sunit f rit, vidim .....

Spet ste temo uničl, uničwauci tem :P

Objavljeno
pred 57 minutami, maus pravi:

... na...poglej si, koliko so se ti segrele:

59bf89cdb1e6b_temperaturajekla.png.2d58d8587a1f7760f703c0a7262ad5b2.png

Objavljeno

nevem kaj se obremenjujete s temi krivinami.... men so cist lepe take kot so zapecene.... itak pa nima smisla pucat kot je reku norc ker bo takoj nazaj obarvana...

Objavljeno
15 hours ago, Snecer said:

na tanku ne moreš spucat, ker so rori pregreti in deformirani, tak da bodo vedno modri

raje menjaj za kakšno bolj kvalitetno kovino

Tank? Če se dajo na Versys spucat (sem jih na svojem ko sm bil še mlajši :P ) se dajo na vsakem motorju :) Plava barva je OK, RJA ki se gor nabere ni.

Objavljeno
pred 13 minutami, NejcZ pravi:

Tank? Če se dajo na Versys spucat (sem jih na svojem ko sm bil še mlajši :P ) se dajo na vsakem motorju :) Plava barva je OK, RJA ki se gor nabere ni.

Na Versunu ni ne plave barve, ne rje :) samo kak pesek in svinjarija, ki se zažre, predvsem po vožnji po dežju, ko speska zadevo.

Na nemškem tanku pa gre za pregrevanje cevi, ki se deformira in taka tudi ostane :) 

Objavljeno
pred 2 urami, maus pravi:

Dragi maus...enostavno se boš moral sprijazniti,da le ti niti ne ves kaj pomeni SUNE  saj imaš vedno 4 cilindraše...

• Haha 2
Objavljeno
pred 25 minutami, sesir pravi:

Dragi maus...enostavno se boš moral sprijazniti,da le ti niti ne ves kaj pomeni SUNE  saj imaš vedno 4 cilindraše...

ni res on ima SS mode:

cvaj zillinder only!!!

• Haha 3
Objavljeno

bom pa dva cilindra pokvaru, pol bo pa sunu :P 

Objavljeno
pred 5 urami, NejcZ pravi:

Snecer, a pol mi neboš zrihtu?

purol in plenička pa bo, fotkaj, da vidimo stanje po sunku (mimosun) :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!