Skoči na vsebino

Sune? Mit ali resnica (nabijanje ali 2cilindra 650 ccm res suneta, pa o 650vs1000)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 19 minutami, DAMI34 pravi:

Ko jaz preberem tule v tej temi, kolko V2 650ccm sunejo, se prav oddahnem, da sem mel 1000ccm mlinček. Kurc, še sedaj se s 1301ccm  bojim it na 650 k nikol ne vem, če me bo dol odsunlo :P

Sprijazni se, da so 650 narejeni, da sunejo. Vaši preko jurja so že popeglani in niso zanimivi. :lol1:

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno (popravljeno)
pred 22 minutami, Kugelschreiber pravi:

pa bi u tretjo dal?!?!

eksektli. Za v dvoje je 650 dostkat premalo. pa tud jurja in 80kw je...včasih zmanjka. Solo ni problem. Vzdrževanje....Če maš japonca je po moje isti šit kot 650. mal filtrov in olja, pa gas dalje. Ko maš kak premium EU izdelk, al pa Aprilio kot jez, pol....pol se pa kej novga navadiš :lol1:

včasih zmanjka....to je glavni problem, zato greš kupit močnejšega, pa spet....včasih zmanjka, zato greš kupit močnejšega, pa spet...včasih zmanjka  ........., še Rosiju včasih zmanjka.....nikoli končana zgodba.

Sem razmišljal....... pa poskusil, pa......nisem mogel verjet....včasih spet zmanjka. Potem sem se pa sprijaznil in uživam, čeprav......včasih zmanjka

Popravljeno . Popravil xtzs
  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 20 minutami, xtzs pravi:

nisem mogel verjet....včasih spet zmanjka. Potem sem se pa sprijaznil in uživam, čeprav......včasih zmanjka

Zaradi tega vzroka @maus kupi zx10 r....ta včasih pri njem sicer le ko se mu mudi v službo na kavo...ko imel na testu H2 ga pač ni kupo,ker še tega včasih ni bilo več...

Objavljeno
25 minutes ago, xtzs said:

včasih zmanjka....to je glavni problem, zato greš kupit močnejšega, pa spet....včasih zmanjka, zato greš kupit močnejšega, pa spet...včasih zmanjka  ........., še Rosiju včasih zmanjka.....nikoli končana zgodba.

Sem razmišljal....... pa poskusil, pa......nisem mogel verjet....včasih spet zmanjka. Potem sem se pa sprijaznil in uživam, čeprav......včasih zmanjka

Ok. Bom pi pravic povedu. Na 650 u dvoje lani do paklenice, je bil resn test zivcev in zelje po motoriranju. Za domow pa se kardio šok test, ko sm se pripravljal na prehitevanje avta, pa mimo pade Lipstick. Jez sm mislu de sm dozivu prometno ned tem ko sm skor stal na mestu. Torej 650 hvala, ne hvala.

Na jurja sm pa u nedelo pizdu, ko po ac u mal klanca ni slo nit blizu 200. Pa jebe naj se in jurja in v2 in faking navor in use u tri pizde, ce ni konj, in ne morm do 200 potegnt. 

In ker sm clovek slon, tega ne pozabim. To me bo zrlo se zelo zelo dolgo. 

Autocesta je bla u nemciji  

mal resnosti  debel sm in so mi motorji pogodto premajhnI. Jurja so prostornejsi kot 650, in leps pelejo. tud v zmerni voznji je prehitevanje enostavno. Kakih afriskih dolgoprogaskih ambicij nimam  za teh 7-10kkm na leto racunica ni tako pomembna. Pa se, to je u bistvu moj motor znajmanj kw  u lajfu  morda mam zato filin da zmankuje  

Objavljeno
pred eno uro, Kugelschreiber pravi:

Ok. Bom pi pravic povedu. Na 650 u dvoje lani do paklenice, je bil resn test zivcev in zelje po motoriranju. Za domow pa se kardio šok test, ko sm se pripravljal na prehitevanje avta, pa mimo pade Lipstick. Jez sm mislu de sm dozivu prometno ned tem ko sm skor stal na mestu. Torej 650 hvala, ne hvala.

Na jurja sm pa u nedelo pizdu, ko po ac u mal klanca ni slo nit blizu 200. Pa jebe naj se in jurja in v2 in faking navor in use u tri pizde, ce ni konj, in ne morm do 200 potegnt. 

In ker sm clovek slon, tega ne pozabim. To me bo zrlo se zelo zelo dolgo. 

Autocesta je bla u nemciji  

To je vse res...sam začetnik je po mojem mnenju in hitrejši in bolj mobiln z 650 kot z jurja...

Pa Vstrom 650 ko se navadis kje držati mašino,kdaj šaltati si lahko z njim hiter...

Objavljeno

naučiš se menjalnik uporabljat pa je 650 tudi projektil

za ms šaltanje ni sprejemljivo, a po drugi strani mora bit... 

razumi kdor more

Objavljeno
pred 11 minutami, Snecer pravi:

naučiš se menjalnik uporabljat pa je 650 tudi projektil

za ms šaltanje ni sprejemljivo, a po drugi strani mora bit... 

razumi kdor more

projektil je vse, tudi 250ccm skuter, sem ga imel par dni pa leti ko sneta sekira :P

Vendar sem s podatki dokazal " 650ccm sunkarjem" da nekih bistvenih razlik ni med 2 in 4 cilindri, sploh pa ne ko se klobasa o sunkovitem ali brutalnem navoru dvo valnika. 63nm ga je na V stromu pa si ga lahko kamorkol prilimaš GSXr600ccm ga ima pa 68nm.

Razumem človeka ki uživa na 650ccm, se ga je navadil in ne rabi več, meni je premal, še največ v dvoje. Če sem sam so razlike relativno male v primerjavi jurčkom.

Ampak 2, 3 ali 4 cilindre na 600 ali 650ccm ne igra bistvene vloge, da bi pri V2 padal v nezavest, kot se rado tule poudarja.

Seveda je @Boruttmodro spregledal primerjavo :P , ki sem mu jo repliciral:

https://motosvet.com/tabla/topic/41387-sune-mit-ali-resnica-nabijanje-ali-2cilindra-650-ccm-res-suneta-pa-o-650vs1000/?do=findComment&comment=2442767

Objavljeno

"Zamolčan" pa je ključen podatek

69Nm pri 10.800rpm, ko že vse ventile ven potrga...

pa 125hp pri 13.000rpm...

----------

vrstni dvovaljnik, ki sune (bolj kot V zasnova) in cuka, ki sem ga imel 2009 er6n

pa je zmogel 66Nm pri 7000rpm,  s tem da ima sunek že "takoj"

----------

Pri vožnjo v hribovje npr. to pomeni, da pri 600 IL4 slišiš vse ventile in tišiš v obrate, pri 650 IL2 pa te suva nonstop :)

Objavljeno
pred 8 urami, DAMI34 pravi:

Tako na hitro pobrano z neta:

Vstrom 650                                                                                                             

645ccm/213kg                                                                                                       

66 Hp/63Nm                                                                                                        

0-100km: 3,8sek                                                                                                    

Samo poglej to čudo od pospeška. Nisem vedel, da je moj motor tako nor. Samo zamisli, kateri avto lahko špricne 650 pri pospešku do 100 kmh. Noro in tu imaš dokaz, da rukne :lol1:.

A je kateri Porše hitrejši do 100 kmh. Hitreje tak ne vozim :).

Objavljeno

Ne razumem za kaj se gre v tej temi. Sunil je včasih 50 ccm kros in nekaj nad 10 konjev, kaj šele 125 ccm in 30 konjev...seveda dvotaktna. Sedaj 1200 ccm in 105 konjev nič ne sune, pa ne vem, ali sem sam postal neobčutljiv ali kaj....:hmm:

Objavljeno

Če bi 1000 ccm motorji stali enako kot 600ccm, vsi vemo, katerih bi se več prodalo. Po drugi strani pa 1000ccm motorji stanejo toliko kot kak soliden avto, zato me ne čudi, da se ljudje odločajo za polovico cenejše 600take, ki še vedno nudijo ogromno veselja in prvinsko iste užitke, kot tisočak.

Objavljeno

dejansko pa, kupiš kar ti paše

jaz nisem nikogar spraševal, versač kupil prek spleta, po emaiu se vse zmenil

Objavljeno
pred 32 minutami, Snecer pravi:

pravega motosvetofca sune samo pokvarjen šnops pri Dinku

še tam si reva, če te sune :P

pred 3 minutami, skalar36 pravi:

Če bi 1000 ccm motorji stali enako kot 600ccm, vsi vemo, katerih bi se več prodalo. Po drugi strani pa 1000ccm motorji stanejo toliko kot kak soliden avto, zato me ne čudi, da se ljudje odločajo za polovico cenejše 600take, ki še vedno nudijo ogromno veselja in prvinsko iste užitke, kot tisočak.

Kupiš pa rabljenega 1000 za manj kot novega 600...:)

Ampak resno, razlike v specifikacijah so zelo majhne, največje so v udobju...600 so kot tresoči brenclji, čeprav grejo enako :lol1:

Objavljeno
pred eno uro, Snecer pravi:

"Zamolčan" pa je ključen podatek

69Nm pri 10.800rpm, ko že vse ventile ven potrga...

pa 125hp pri 13.000rpm...

----------

vrstni dvovaljnik, ki sune (bolj kot V zasnova) in cuka, ki sem ga imel 2009 er6n

pa je zmogel 66Nm pri 7000rpm,  s tem da ima sunek že "takoj"

----------

Pri vožnjo v hribovje npr. to pomeni, da pri 600 IL4 slišiš vse ventile in tišiš v obrate, pri 650 IL2 pa te suva nonstop :)

aja o teh sunkih govorite. No, sem vozu oba sunkača Štroma in Versisa....pa, no ja, če ti povem, se mi je še vedno bolj dopadla moja bivša XJ6S, ni sunla je pa dobro vlekla :P

Za eno osebo več kot dovolj, za dve je bila pa kr muka.

ps. ne mešat on/off efekta s sunkom zato so izzumili dvojni metuljček, kjer enega krmili elektronika, da ni cukanja

Objavljeno
pred eno uro, Scarabeo 500 pravi:

Samo poglej to čudo od pospeška. Nisem vedel, da je moj motor tako nor. Samo zamisli, kateri avto lahko špricne 650 pri pospešku do 100 kmh. Noro in tu imaš dokaz, da rukne :lol1:.

Realnost je drugačna...

Testirali....proti...kawasaki zx10r 2005 proti

Mitsubishi lancer evo 525 ps

Mercedes cl 63 amg

Mercedes sl 55 amg

Ferrari 360 chalenge...najmanj šel realno med temi

In vsi so hitrejši bili do okoli 100 in pri okoli 140 pa greš z motorjem mimo...nato gre le še mercedes bolj...

Objavljeno
pred eno uro, Scarabeo 500 pravi:

to itak, vsi motorji celo nižje kubature imajo veliko večje ali boljše pospeške (to se da zračunat in pogledat tudi v prometno, kjer je navedeno Kw/kg teže) kot povprečen avto. Ampak kalkulacije se hitro podirajo (če si navajen enega pospeška) ko dodaš še eno osebo in prtljago. Takrat lahko kw/kg teže tudi prepoloviš.

Objavljeno
Pravkar, Snecer pravi:

kera bolj potegne pa lahko v drugi temi :)

sej ti pravm, raje kot dober sunek imam da mi fajn potegne :P

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Oh veš....več nas takih...

Objavljeno (popravljeno)

Žena ma 600, jaz mam 1200. Ona 100ks, jaz 138. Ona 64Nm navora, jaz 121, pa švigne mim sam če se ji hoče. Razmerje W/kg 0,379 proti 0,389. Razlika v najini teži 20kg. Zmalci, kaj pravi matematika?

Bom mogu 1600 ali 1800 nabavt?

Popravljeno . Popravil raza
Objavljeno

Zobnike menjat...pa mal na dieto...hehe

Objavljeno
pred 6 minutami, raza pravi:

Žena ma 600, jaz mam 1200. Ona 100ks, jaz 138. Ona 64Nm navora, jaz 121, pa švigne mim sam če se ji hoče. Razmerje W/kg 0,379 proti 0,389. Razlika v najini teži 20kg. Zmalci, kaj pravi matematika?

Bom mogu 1600 ali 1800 nabavt?

tečaj kuhanja

• Haha 2
Objavljeno
pred 23 minutami, DAMI34 pravi:

Tu ni erotika forum, nabijaj o motorjih. :) Delaj to kar delam jaz. :) 

pred 30 minutami, sesir pravi:

Realnost je drugačna...

Testirali....proti...kawasaki zx10r 2005 proti

Mitsubishi lancer evo 525 ps

Mercedes cl 63 amg

Mercedes sl 55 amg

Ferrari 360 chalenge...najmanj šel realno med temi

In vsi so hitrejši bili do okoli 100 in pri okoli 140 pa greš z motorjem mimo...nato gre le še mercedes bolj...

Govora je o navadnem motorju 650 in primerjavi običajnega avta na cesti, kar Porše ni. :) Tvoji so pa vesoljski.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!