Skoči na vsebino

Kako spravit motor čez stopnice

Priporočene objave

Objavljeno

Nisem zasledil nikjer nič podobnega tako da odpiram dotično temo.

Za začetek se bom pohvalu, kupu sm hiš(k)o:kva2:

Spredi mam zagrajen atrij in v atriju zidano drvarnico, kamor bi zelo lepo pasal versače. Edini catch je, da so med atrijem in ulico štiri stopnice :slap:

Se je kdo s takim problemom že ubadal ali ima kakšno pametno idejo? Edina, ki jo trenutno vidim jaz je en električen vitel, deska in lepo počasi vlečt gor...

ps. to ni moj vhod, je pa identičen

image.png.b220e4d338fedb20dacb35103bf9248d.png

Objavljeno
45 minutes ago, sebar said:

Nisem zasledil nikjer nič podobnega tako da odpiram dotično temo.

Za začetek se bom pohvalu, kupu sm hiš(k)o:kva2:

nared klančino .. nekako daj lesene trikotnike med stopnice, katere lahko po potrebi umakneš .. to sem že videl ;)

čestitam za lepo hiško .. :OK: 

p.s.

a roštilj maš na vrtu .. sam prašam :P 

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 minutami, sebar pravi:

A obstajajo hiše brez roštilja :O

obstajajo .. tam kjer nisem jedu ... ne obstaja .. štekaš :huh:

a se ti zdi ideja s trikotnimi poleni v redu ... lahko jih še kako med seboj povežeš ;)

Popravljeno . Popravil maus
  • Haha 2
Objavljeno

Ideja ni napačna ampak imam občutek, da zna bit rahlo prestrmo vse skupi... al pa sm jst softič :D 

Objavljeno (popravljeno)

še ena ideja 

59cdf28c18dfe_tenge.jpg.ff84d2a36a6ffc9fcdcc04d961ff73b7.jpg

vir: http://www.yankodesign.com/2013/05/09/convertible-ramp/

p.s.

vse mi potroji :mad: 

pred 5 minutami, maus pravi:

obstajajo .. tam kjer nisem jedu ... ne obstaja .. štekaš :huh:

pred 3 minutami, sebar pravi:

Ideja ni napačna ampak imam občutek, da zna bit rahlo prestrmo vse skupi... al pa sm jst softič :D 

a tole oboldano si zanalašć spregledu :huh: 

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 5 minutami, maus pravi:

a tole oboldano si zanalašć spregledu :huh: 

Mogoče :P 

• Žalosten 2
Objavljeno

Čestitke za novi dom.

Jaz bi dal en profil (v enem kosu), ki bi se položil čez vse štiri stopnice. Iz ustrezno debelega (narebričenega, da ne drsi) aluminija, da ne bi bilo pretežko za premikat. Pa tisto železno rešetko (za čevlje brisat) bi uporabil v nekem smislu  za vpetje, da profil notri zatakneš, da se ne premika med manevriranjem. Na zgornji strani pa rahlo zakrivljen, da se lepo nasloni (nalega) na zgornjo stopnico. Vpetje spodaj bi dal na spodnjo stran rečetke (bližje cesti), da bi bila klančina čimmanj strma.

Objavljeno

Jaz bi preprosto iz stopnic naredila betonski klanček, če te ne bo to motilo, ko boš hodil gor in dol peš. 

Ali pa, če je možnost, naredila zraven vrat še vhod za motor, s klančkom.

Saj lahko izdelaš tudi rampo, ampak nastavljanje in odstrajevanje je zamudno, pa še nekam jo boš moral pospravljati.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, KARMEN1 pravi:

Ali pa, če je možnost, naredila zraven vrat še vhod za motor, s klančkom.

Saj lahko izdelaš tudi rampo, ampak nastavljanje in odstrajevanje je zamudno, pa še nekam jo boš moral pospravljati.

Tudi jaz bi se raje odločil za permanentno rešitev, razširil vhod, naredil usrezno klančino, ker je to bolj ustrezno za vsakodnevno uporabo.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Lani sem v Grčiji rental in spraševal, kako naj spravim motor do ceste... vmes je bilo enih 20 šteng. Mi punca meter in čevap hladno prijavi, da kar po štengah, če mi je nerodno, da ga lahko tudi ona.  Punca ni niti požmrknila, ko sem se peljal navzdol in z karterjem vsekal čisto po vsaki štengi.

BTW Čestitke za hišo. Tudi jaz bi problem rešil z klančino. Pri klančinah se uporablja razmerje 1:12.

Objavljeno

Objavljeno

sekakor stalna rešitev. Namesto šteng, klančina, ali pa razširiš in imaš oboje.

Lahko pa kupiš advenčer motor in se voziš gor pa dol :D

Objavljeno

Ti lepo zakur roštilj nabavi hrane in pijace ter sporoči kam pridemo in bomo že našli neko rešitev.:jezik:

Drugače pa razširi vhod ob stipnicah ter natedi klančino, kot so že predlagali.

Lp,n

Ps. po moje je prvi predlog najboljši

Objavljeno
pred 3 urami, sebar pravi:

Se je kdo s takim problemom že ubadal ali ima kakšno pametno idejo? Edina, ki jo trenutno vidim jaz je en električen vitel, deska in lepo počasi vlečt gor...

Deska pa gasa gor. Ti lahko pridem pokazat :D Če pa nisi ziher pa si najprej za trening eno enduro nabavi pa boš še na kondiciji kaj naredil :P 

Če ti ni do treninga enduro vožnja, pa lahko ali stopnice predelaš v klančino al pa vzporedno z ograjo (zgleda kar nekaj prostora) postaviš klančino. Je pa vprašanje s to drugo varianto kolk je prostora, predvsem rajdni krog ti lahko dela probleme. Verjetno bo res najbolj stopnice predelat v klančino... pa ne je preveč speglat, da ne boš ob morebitnem hladnem vremenu pol po riti dol dričal :D 

Objavljeno

Seveda, kot sem rekla, stopnice spremeni v klanček in ko boš star in betežen, boš z vozičkom odletel direkt na cesto :panic:

• Haha 2
Objavljeno

za pravo enduro so te stopnice malo preveč položne.

Objavljeno

Čestitke...

Sam pa bi si na levem robu stopnic dal desko in pač predtem šel z motorja in stal na njegovi levi in ga prižganega z lahkoto gor zapeljal lepo nagnjene ga nase...

Delal nešterokrat!!!! 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Ma ne kompliciraj, Rabiš 2 ploha (če se ne upaš po "jskrablin-ovo" ) . Po enem pelješ, drugega imaš da se "loviš" z nogo (za bolj štoraste rabiš 3, "vožnja" in obe nogi) . Če to "združiš" je pretežko za prenašat. Če pa rabiš to vsakodnevno oz. večkrat na dan, ti je edina opcija širitev vhoda.

Čestitam za nakup.

lp

Objavljeno

Jst bi podobno naredu kukr @KARMEN1
Zrušu bi štenge, naredu bi klančino ostreznega naklona. Člouk gre čisto komot po klančini gor in dol. Bolj kukr je člouk star, težje gre po štengah. K, če se ne motim, ko gledam stare l'di, težko dvigujejo noge. Torej maš rešeno, ko se boš postaral ;) 

Objavljeno
pred 20 urami, notranc pravi:

Ti lepo zakur roštilj nabavi hrane in pijace ter sporoči kam pridemo in bomo že našli neko rešitev.:jezik:

Drugače pa razširi vhod ob stipnicah ter natedi klančino, kot so že predlagali.

Lp,n

Ps. po moje je prvi predlog najboljši

če bo roštilj zakuru bo sigurno tolk folka pršlo da lahko izhod zazida pa ga bomo kar čez ograjo prenesli..dokler je roštilj ne izvajaj zemeljskih del :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Jaz bi se za začetek strinjal z varjanto ki jo je predlagal @sesir, samo vprašanje je koliko so široke štenge. Če je divolj da greš ob motorju se mi zdi boljša varjanta kot vozit po klančini, taka bolj pussy varjanta ;) Če je ozko, železen i profil tapeciran z gumo na sred šteng. Sej versače je (cestna) endura valda zmore 3 štenge.

Objavljeno

Vsekakor nekaj trajnejšega, ker ne verjamem da se ti bo dalo vsakič klančino gor dajat pa potem pospravljat.

Objavljeno

klančina.

Le ta naj se konča za vrati, začne pa pri jašku zaradi naklona

Objavljeno
1 hour ago, GO_Tomi said:

Jst bi podobno naredu kukr @KARMEN1
Zrušu bi štenge, naredu bi klančino ostreznega naklona. Člouk gre čisto komot po klančini gor in dol. Bolj kukr je člouk star, težje gre po štengah. K, če se ne motim, ko gledam stare l'di, težko dvigujejo noge. Torej maš rešeno, ko se boš postaral ;) 

Se vid, primorci...

V žabariji in še marsikje v Sloveniji jeseni in pozimi drsi po ravnem, kaj šele po klančinah

jaz navijam za cele kolke tudi po šestdesetem

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!