Popularna objava izibajker Objavljeno Oktober 2, 2016 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 2, 2016 (popravljeno) Petek, štart ob 9h. Ožemanje dolgočasnih 70km ac do Postojne, od tam naprej dobra stara cesta. Ob 10h kava v Kozini z osebo, ki je že dooolga leta nisem videl. Žal morava oba po uri in pol prijetnega druženja naprej. Na fly skrin namontiram analogni garmin (glej sliko). V Črnem kalu odvijem v smeri Kubed potem pa mimo vinogradov in oljčnih nasadov na Sv. Anton - Marezige - Koštabona - Sv. Peter...Lepi razgledi na kraški rob in tržaški zaliv. Tole špuro je pa verjetno izmojstril lokalni wana be rally šampion V dolini Dragonje ob meji na Sečovlje do Portoroža. V Izoli se podprem (zmažem pizzo) in pokličem @c eagla. Ker ima ravno še eno uro časa se zmeniva na kavi v Žusterni. Od tam greva skupaj do stare žel. postaje Parenzane v Kopru, kjer zavije proti domu. Jaz pa preko Bertokov, Cepkov, Črnega kala in Razdrtega do Postojne, kjer se spet priklopim na ac. Ob pol osmih sem že doma. Krasen dan, odlična družba, pa nekih 330km v totalu. Popravljeno Oktober 2, 2016. Popravil izibajker BMWRIDER, lucif3rka, Fazer03 in 28 others 31
izibajker Objavljeno Oktober 17, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 17, 2016 Barje on the road... Yoghurt in DAMI34 2
Popularna objava izibajker Objavljeno Oktober 24, 2016 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 24, 2016 Ker mi avgusta na familjarni dopust ni uspelo zraven odpeljati še kobilce, je bil skrajni čas za popravni izpit. V soboto štart na izi ob 11h, temp zunaj kaže 3 stopinje!! Po ac do Postojne, kjer se na Ravbarkomandi končno prikaže sonce. Prvi postanek blizu Ilirske Bistrice. Čez mejo v Rupi spet na ac in reško obvoznico. Display kaže obetavnih 16 stopinj. Toooo. Lepi pogledi na bakarski zaliv. Po kofetu in palačinkah pri frendu ga navdušim, da se mi pridruži del poti. Ga ni bilo treba dosti prepričevat, obleče se in kick start na Z-jčka. Vreme je naravnost fenomenalno, razgledi z Jadranke pa tudi. V Senju pit stop na drugi kavi, nato gre pred mano še do Stinice. Tam obrne, jaz pa naprej proti Prizni. Nekaj čez 18 uro zagledam luko in trajekt, ki mu lahko samo pomaham, saj mi je dobesedno odpeljal pred nosom. Naslednjega čakam uro in pol, tako da sem pri svojih gostiteljih na Pagu nekaj čez 20 uro. Po večerji in ene par takratkih domačih štamperlih samo še tuš in spavanac. V nedeljo vstanem ob 7h in grem na sprehod po plažah, kjer smo poleti veselo uživali. Na bližnjem rtičku je bilo takrat vse polno kamenih stebričkov, osebni rekord sem imel stolp, sestavljen iz šestih gradnikov. Od takrat so burja in valovi poravnali vse, zato sem tega malega na hitro spet postavil nazaj... Po zajtrku in klepetu z gostitelji sem ob 10:30 že na motorju. Ne ne, danes mi pa trajekt ob 11:30 ne bo pobegnil. Vmes se zapeljem še na plažo v Zrčah, šele danes sem prebral, da je bil @Kmet2 en dan prej tudi tam v izvidnici. Na poti do trajekta naredim še tole kvazi panoramco. Na trajektu se zapletem v pogovor z ameriškim parom. V Italiji sta tri mesece nazaj rentala Varadero, in naredila krog čez celo zahodno Evropo, do juga Italije, pa z ladjo do Grčije in po Balkanu. Prek 12.000km, smejalo se jima je do ušes. Nekaj časa vozimo skupaj, v Senju zavijem na Velebit. Na vrhu je tabla kjer piše 888m nmv (se mi zdi), temu primerna je bila tudi temperatura. Nadaljujem v smeri Brinje - Jezerane - Josipdol. Na tej trasi bi zelo uživali kolenčkarji, hudih ovinkov je v izobilju, pa hribčkov in dolinic. Tounj, zelo zanimiv most, kjer se ustavim in napravim še zadnjo fotko. Nato pa pravac Generalski stol - Bosiljevo - Vinica - Črnomelj - Črmošnjice - Novo mesto. Tam spet na ac do doma. Števec je zabeležil 599km v teh dveh dneh. Od tega jih je bilo vsaj 100 dolgočasnih po ac, in vsaj 150, ko me je zeblo ko cucka. Ampak ta dodatek vseeno ni pokvaril lepih vtisov. notranc, Schultz, Tedybear in 40 others 43
izibajker Objavljeno Oktober 31, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 31, 2016 KKK. V tem primeru ne gre za Ku Klux Klan ampak za Kavarna Kapetanija Koper Kmet2, igc1, GoBobi in 4 others 7
Popularna objava izibajker Objavljeno November 4, 2016 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno November 4, 2016 Tale darilčk.... Wakasaki, Akito, Bmflar in 9 others 12
izibajker Objavljeno Januar 2, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Januar 2, 2017 Včerajšnje popoldnevne vožnje je bilo približno 1km, vtisov se je pa tudi nekaj nabralo. Aja, motorja se mi ni dalo iz garaže ven vlečt, sem raje pognal skirco. Gume v nagibu odlično držijo... Miha X, notranc, Kmet2 in 6 others 8 1
izibajker Objavljeno Januar 6, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Januar 6, 2017 Nocoj bosta v Lj 2 koncerta v počastitev Elvisa. The King of Rock and Roll ni imel samo žametnega glasu pa hudih gibov, tut z motorji se je rad zapeljal... Bmflar, C eagle, dr.looney in 1 other 4
Popularna objava izibajker Objavljeno April 2, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno April 2, 2017 Dve z Letališke pa še ena iz neta Akito, C eagle, Yoghurt in 9 others 12
Popularna objava izibajker Objavljeno April 13, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno April 13, 2017 Loški Potoški odtis... Schultz, pik1, lucif3rka in 15 others 18
Popularna objava izibajker Objavljeno April 20, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno April 20, 2017 Par dni nazaj en mali krog do Rašice, pa prek Kureščka... da sprobam Offline Maps aplikacijo, ki sem si jo pred kratkim naložil na tablico. V bistvu dela ok. GPS v tablici pokaže točne koordinate kje se trenutno nahajaš. Karte so dobre (za vsako državo si jih naložiš posebej), pokažejo tudi zapore, dela na cesti... Velik display tablice funkcionira skoraj kot da imaš v roki klasičen zemljevid... Je pa en velik praktičen oz. nepraktičen problem. Podnevi se zaradi bleščanja in odsevov na steklu ne vidi skoraj nič. Razen če ne greš v kako senco ali zaprt prostor, pa malo čekiraš... Zaključni vtis; varianta je pogojno uporabna, morda kot back-up h klasični karti. Pa še to verjetno samo za tiste, ki ne uporabljajo smart phona ali Garmina na motorju... Za moje potrebe bo pa še naprej dovolj dober old skul zemljevid v zgornjem žepu tank torbe... NumLock, RobiRoberto, Schultz in 15 others 18
Popularna objava izibajker Objavljeno Maj 22, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 22, 2017 V načrtu za soboto je bil Krk, vendar je neugodna vremenska napoved zahtevala korekcijo. Zato je že v petek padel kraški obmejni čirkolo. Po ac do Postojne, kjer sem v analogni garmin vstavil koordinate. Nato pa po stari cesti v smeri Razdrto - Divača - Lokev. Tale muzej sem si ogledal že pred leti, zato tokrat samo kratka pavza v lepi senčki. Nadaljujem prek Lipice in Sežane v Dutovlje ter naprej ob meji. Malo prometa, lepe ceste, pokrajina in vasi, kot je tale, ki sliši na ime Pliskovica pa vožnja mimo vinogradov in nasadov skozi Tublje pri Komnu, Brje, Gorjansko, Zagrajec... Ker je že čas kosila se ustavim v tejle gostilni v Opatjem selu. Pizze imajo dobre, glede na veliko število miz (notri + na vrtu zadaj) pa gre sklepati, da tudi ostala klasična kulinarika ni od muh. Po komentarjih oštirja je čez vikend tam pri njih kar precejšnja gneča... S podprtim želodčkom (prazna vreča ne stoji pokonci) nadaljujem v smeri Miren, še prej pa vzpon na Cerje, od koder se razlegajo fantastični razgledi. Ogled muzeja si prihranim za družinski izlet v prihodnje... Nato sledi spust čez Miren pa mimo Vrtojbe, Šempeta, Nove gorice v Solkan. Tam zavijem v Goriška brda in se v vasi Gonjače odcepim v smeri Plave. Kmalu zopet zagledam "krasna si bistra hči planin, brhka v prirodni si lepoti..." ter ob zeleni lepotici nadaljujem z lagano vožnjo. V Kanalu je zopet čas za kratko pavzo in naprej na Most na Soči, kjer se konča najino druženje. Od tam naprej sledim Idrijci vse do Idrije, kjer se še zadnjič ustavim, tokrat ob fuzbal treningu Sledijo še ovinki do Logatca in prek ac domov. Za konec pa še zastoj pred Brezovico, zato odvijem na Tržaško. Tudi tam je gneča, kamion s tovorom je prebil ograjo na nadvozu. Gasilci, policija, reševalec pa precej lokalnih firbcev. Se mi ni dalo ustavljat in slikat.... Vsega skupaj se je po števcu nabralo 330km. Uživaških. zan0088, n_majk, notranc in 26 others 29
Popularna objava izibajker Objavljeno Maj 28, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 28, 2017 Ene 35 se nas je peljalo danes na relaciji Lj Šentvid-Horjul-Šentjošt-Rovte-Medvedje brdo-Dole-Gore-Idrija - Vojsko. Tisti dve vasi pred Idrijo pa v imenih lepo ilustrirata, kako je potekala celotna današnja trasa... KyoKon, builder, MiNa in 16 others 19
izibajker Objavljeno Junij 1, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Junij 1, 2017 Dva hadeja na poznopopoldanskem počitku... Akito, GoBobi, Kmet2 in 1 other 4
Popularna objava izibajker Objavljeno Junij 15, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 Sobota. Da bom šel ta dan do Umaga je bilo že nekaj časa jasno. In jasno je bilo tisto jutro tudi nebo. Moto zbor Staaari Rokeri je bil samo en element v mozaiku, ki je povezal prostor in čas. Istra je čarobna in prelepa, da bi se samo tja in nazaj kilometre lovilo, zato sem imel vmes v načrtu še en mali krog. Poleg tega je en frend najavil svoj prihod šele v popoldanskem času, tako da se mi ni prav nikamor mudilo. Muske, motorjev in bevande pa tudi ne bo zmanjkalo, sem si mislil… Od doma štartam ob 8h, da ujamem še hladno sapo vsaj za uro, dve. Do Postojne po ac, od tam naprej po 409. Kava v Kozini, pa čez Črni kal na Sočergo. V Buzetu pade prva fotka Potem pa ob reki Mirni do Motovuna. Tisti dan je bila očitno kar precejšnja gneča, zato so regulirali moto dostop do starega jedra. Grem kar naprej, saj sem bil tam gori že vsaj petkrat, pa ne bom nič zamudil. Pri črpalki se spustim do stare železniške postaje in tunela pod hribom. Dobro stoletje nazaj je tam skozi sopihala ozkotirna železnica Parenzana, ki je povezovala Trst-Koper-Buje-Poreč. Od otvoritve proge 1902 pa do njene ukinitve 1935 je tistim krajem in ljudem v istrskem zaledju pripomogla k razvoju, saj so svoje pridelke in živila lažje tovorili do bogatega pristaniškega Trsta… Po asfaltni cesti nadaljujem skozi kraje, ki jih je takrat povezovala železna cesta. Karojba, Rakotule, Vižinada… Spustim se do Mirne in nadaljujem do Livade. Tu je sedaj muzej Parenzane, v bližini pa Istarske toplice. Sledi ponovni vzpon v smeri Oprtalj. S te razgledne točke se lepo odpira panorama na Motovun… Malo naprej pa zalotim ta dva, ki škljocata sem in tja… V debeli senci te birtije je čas za kosilo in podaljšan počitek V smeri proti Grožnjanu opazim tole pipo, kjer so včasih napajali Boškarine Sledi še kratek postanek v Grožnjanu in Bujah V Umag pridem okrog 15 ure. Do večera čiliram v druženju, rokenrolu in bevandi, ne nujno v tem zaporedju. Četrt čez osmo zvečer pa se odpravimo proti domu. Do Buzeta vozimo skupaj, od tam pa vsak svojo pot. Neki temni oblaki so na vidiku v smeri proti severu, pa ni bilo na koncu nič iz tega, razen slabe vidljivosti skozi tiste ovinke. Mimo Črnega kala do Kozine, od tam pa po ac do doma. Ob enajstih sem v garaži, pa nekih 420km je bilo na števcu. MiNa, DAMI34, Frenk 67 in 23 others 26
izibajker Objavljeno Julij 6, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Julij 6, 2017 Ruski tovariš na avstrijskem motorradu v deželici sonca in grozdja... C eagle, DAMI34, Kmet2 in 2 others 5
Popularna objava izibajker Objavljeno Julij 21, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 21, 2017 Prejšnja sobota. Štart ob 8h v smeri Medvode - Škofja Loka - Železniki - Podbrdo, kjer v tej gostilni pade prva pavza Nadaljujem mimo Hudejužne Grahovo ob Bači. V tisti okolici je bil leta 1947 posnet prvi slovenski zvočni film Na svoji zemlji In skozi Most na Soči ter Tolmin. Takole so češki turisti uleteli v moj kader V Kobaridu je čas za kofe in malico. Moped je tam na avtobusni postaji sameval zelo kratek čas, samo da sem napravil tale škljoc... Naredim še mali krog do vasi Breginj. Tisti kraji so bili med potresom v 70ih precej porušeni, v originalnem stanju so pustili (in delno obnovili) samo tole mini vas oz. spomeniški kompleks šestih domačij. Nazaj čez Kobarid v smeri Bovec, kjer v enem lepem manjšem hotelu zagledam Bianchija. Naslednji postanek je ob trdnjavi Kluže Zatem splezam še na Mangrt. Pa ne peš, da ne bo pomote. Prekrasni razgledi, ampak ravno ko pridem na vrh je začelo deževati. Skupaj še z eno manjšo skupino smo slabe pol urice prevedrili v prvem tunelu pod vrhom Nato pa skozi Cave del Predil in Trbiž do Kranjske gore Na Jesenicah se ustavim pri Walterju na čevapih s kajmakom in radlerju. In glej ga zlomka, na svoji Yamahi se pripelje in za sosednjo mizo vsede znanec, ki ga nisem videl že vsaj 3 leta. Ta naša domovinica je pa res mala... Po stari cesti nadaljujem skozi Žirovnico in Begunje in čez hrib v Tržič. Nekje vmes naredim še zadnji posnetek Pa skozi Križe - Golnik - Kranj. Ker se začenja mračiti zaključim do doma po ac. Dobrih 300km se je nabralo, pa super vtisov... Scarabeo 500, blazzarss, igc1 in 35 others 36 2
Popularna objava izibajker Objavljeno Julij 22, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 22, 2017 Dopoldanska. Turjak - Velike Lašče - Karlovica - Bloško jezero - po kratki pavzi naprej v smeri Cerknica - Rakitna, kjer se ustavim na malo daljši pavzi, kapučinu in štrudlu... pa čez Podpeč proti domu...Lepih 100km. Pa na tistih ovinkih iz Cerknice proti Rakitni, en avto in traktor total na mojem pasu, z nasprotne strani seveda. Pa še en z avtom (blizu Gorenje Brezovice), ki mi je v škarje uletaval... Za malo me je zgrešil. DAMI34, a79, NumLock in 13 others 16
izibajker Objavljeno Julij 23, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Julij 23, 2017 Danes na bolšjaku v Lj. Se mi zdi, da sem ene par Harleyev ujel na tejle fotki, drugi z leve je pa ziher custom... Big Py in C eagle 2
Popularna objava izibajker Objavljeno Avgust 22, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 22, 2017 Današnji popoldanski, bloškojezerski... Palačinke imajo pa tudi kr u redu... Janezs, Schultz, Tex in 22 others 25
izibajker Objavljeno Avgust 24, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 Na tejle fotki sta dve plus eden. Četrti se je pa zadaj za lečo skrival... dr.looney, gretzky, DAMI34 in 5 others 8
C eagle Objavljeno Avgust 24, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 Fouš sm vam Važno da ste se meli dobro Bmflar in sunnygirl 2
Popularna objava izibajker Objavljeno September 15, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno September 15, 2017 Ene par vtisov prejšnjega tedna Torek, 5. september 2017 Štart ob 13h. Preko barja, Borovnice, Vrhnike, mimo Idrije... Prvi kapučino pade blizu Kobarida. Kolegi na parkplacu so na svojih HD-jih priropotali iz osrednje Nemčije... Ob Soči do Bovca, pa mimo Mangrta na Predel. Prekrasni razgledi na hribovje in gorovje. Preko Trbiža smo v zgodnjih večernih urah v hotelu blizu Arnoldsteina. Soba za 3 je 110€/noč. Sreda, 6. september 2017 Po izdatnem zajtrku zakrožimo v smeri Tarvisio - Pontebba - Nassfeld. Na vrhu sledijo pavza, kofi in malica. Pa nobene taprave vročine ni bilo zunaj. Sledi spust in naprej do Hermagor-a. Popoldne nadaljujemo do Faaker See-ja, kjer ostanemo do večera. Stojnice zgledno založene, Harleyev ko listja in trave, ponosni lastniki (in lastnice) pa so tudi uštimani na nivoju.. Četrtek, 7. september 2017 Samopostrežni zajtrk v stilu nice and easy. Spakiramo in odpeljemo. Na krajši sprehod in kavo pa se ustavimo v Velden-u (Vrba na Koroškem), kjer je postavljen tudi en manjši Harley village. Po severni strani jezera nadaljujemo do Celovca, kjer nas začne kar konkretno prati. Navlečemo dežjake in nadaljujemo v smeri Borovlje. Tam zavijemo proti Železni kaplji. Čez nekaj kilometrov, na tistem odcepu, kjer bi šli lahko naprej čez Pavličevo sedlo v Logarsko dolino, pa ob ograji stojita dva modela. Precej zagorele polti, ampak ni izgledalo, kot da sta bila pred kratkim v solariju. Oblečena v trenirke in tanke jakne, na nogah natikači. Očitno tudi gobarila in planinarila nista v tistih koncih. Gledamo mi njih, gledajo oni nas. Sem imel pa fon v jakni pod dežjakom in brezrokavnikom, tako da se mi ni dalo brskat in slikat... Jezersko V Kranju se priključimo na staro cesto do Medvod. Vsi trije naši mopedi imajo ne ravno briljantno vzmetenje, zato se tiste betonske plate mimo Labor kar opazno čutijo. No ja, smo se vsaj malo razmigali. V Ljubljani sledi še zadnja kava. Smo se jo namenili srknit v Harley baru v Stegnah, ampak je bil zaprt. Iz Lj pa na ac rink in proti domu. Odlična družba, super fura in obilo dogajanja. Pa nekih 630 kilometrov je pokazal števec. Igi Pop, zan0088, Dark in 24 others 27
izibajker Objavljeno September 18, 2017 Avtor Opozori Objavljeno September 18, 2017 Danes zvečer na Gornjem trgu. Morda je moped parkiral, da je s transparentom lahko šel košarkaše pozdravit na Kongresnega... C eagle, dr.looney in Bmflar 2 1
izibajker Objavljeno September 21, 2017 Avtor Opozori Objavljeno September 21, 2017 Da se ne bo kdo zapiču, ker tekst zraven fotke ni 100% motorističen. Je pa razmislek, ki močno presega plehnato-železno-plastično-inšekakšnodrugo ropotijo... Akito, C eagle, dr.looney in 1 other 3 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se