Popularna objava avtomoto Objavljeno Maj 13, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 (popravljeno) Ker z "iransko kmetijo" ni šlo (srečanje), sem jo mahnil pa naprej. Kaj preostane motoristu drugega, kot da gre pogledat motoristični tempel Om-Banna. Pot je sicer malo daljša (8800 km), a vsak km doživetij šteje !! In teh doživetij je bilo do sedaj uuuullaaaalaaaaaaa, . .. ;-) Popravljeno Maj 13, 2018. Popravil avtomoto amateur, Janezs, Kmet2 in 52 others 46 9
MiNa Objavljeno Maj 13, 2018 Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 (popravljeno) Presenečaš kot vedno! ! Obrneš ali še naprej? Popravljeno Maj 13, 2018. Popravil MiNa
Bambi61 Objavljeno Maj 13, 2018 Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 Nič ti nisem fauš...ker jaz se ne vozim tak daleč ha..ha..ha!!
DAMI34 Objavljeno Maj 13, 2018 Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 Srečno naprej, pa vzemi si čas za potopis in potoslik
Popularna objava avtomoto Objavljeno Maj 13, 2018 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 pred 8 urami, MiNa pravi: Obrneš ali še naprej? Glede na to, da je guma Mitas E07 Dakar pri 9.000 km še kar zadovoljna z mojim "analognim" stilom vožnje, bom mogoče še naredil "kakšen premik" preden zavijem domov ;-) Bostjan L, MiNa, basbas in 16 others 16 3
avtomoto Objavljeno Maj 13, 2018 Avtor Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 pred 2 urami, DAMI34 pravi: Srečno naprej, pa vzemi si čas za potopis in potoslik Hvala. Glede na to, da nisem ravno "online" popotnik nič ne obljubim (danes je izjema - imam "Pc dan"). SIcer pa več, ko bom doma. bosa, izibajker, MiNa in 4 others 5 2
Dr.SPEED Objavljeno Maj 13, 2018 Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 Do Nepala bo šloin srečno na poti MiNa in bosa 2
MiNa Objavljeno Maj 13, 2018 Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 (popravljeno) Ti sam uživaj v in se ne pusti motit. Bomo že. SREČNO! ps, una slika s "kalašnikovim" in PVC vrečko na komolcu zmaga Popravljeno Maj 13, 2018. Popravil MiNa bosa, avtomoto in DAMI34 3
DAMI34 Objavljeno Maj 13, 2018 Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 pred 30 minutami, avtomoto pravi: Hvala. Glede na to, da nisem ravno "online" popotnik nič ne obljubim (danes je izjema - imam "Pc dan"). SIcer pa več, ko bom doma. seveda, po koncu avanture, srečno naprej. avtomoto 1
SuNa Objavljeno Maj 13, 2018 Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 7 minutes ago, MiNa said: ps, una slika s "kalašnikovim" in PVC vrečko na komolcu zmaga Samo beli zokni ti še manjkajo! Srečno še naprej, kaj več pa obvezno ko se vrneš! MiNa 1
pajkica Objavljeno Maj 13, 2018 Opozori Objavljeno Maj 13, 2018 (popravljeno) ma kakšen potopis, sam zastonj bi se naslajal ti kniigp napiš, pa pridemo na žur Popravljeno Maj 13, 2018. Popravil pajkica MiNa, bosa, Akito in 1 other 2 2
AK84 Objavljeno Maj 22, 2018 Opozori Objavljeno Maj 22, 2018 Ma jest sem pa ne dolgo nazaj študiral, kje se je zgubil tale avtomoto. Evo ti ga v Indiji . Srečno še naprej pa ne pozabi kaj napisat. bosa 1
Popularna objava avtomoto Objavljeno Maj 28, 2018 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 28, 2018 Potovanje počasi prehaja v zaključno fazo - vračanje in zato še nekaj naključnih slik "s prizorišča". :-) basbas, DXR16, izibajker in 32 others 28 6 1
Popularna objava avtomoto Objavljeno Junij 6, 2018 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 6, 2018 Ob 4. 6. 2018 ob 7:53, AK84 pravi: Komaj čakam nadaljevanje. Izvoli. Več in z opisom slik pa od doma (kmalu). ;-) notranc, Rdeči, Erik99 in 33 others 29 7
Gost Objavljeno Junij 6, 2018 Opozori Objavljeno Junij 6, 2018 (popravljeno) Ti kar počasi, vzami si čas Pa srečno! Popravljeno Junij 6, 2018. Popravil Gost
AK84 Objavljeno Junij 7, 2018 Opozori Objavljeno Junij 7, 2018 Še težje čakam nadaljevanje . Res nore slike!!!
Popularna objava avtomoto Objavljeno Junij 14, 2018 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 14, 2018 Midve sva po 19.942,2 km nazaj. Voznik pa še "malo luta" - očitno rabi kakšen dan več, da se "umiri". . .. ;-) AK84, SuNa, skalaprava in 37 others 35 5
MiNa Objavljeno Junij 20, 2018 Opozori Objavljeno Junij 20, 2018 Tehnika zdržala, pravzaprav tudi ti, ki si jo gonu...
Popularna objava avtomoto Objavljeno Junij 22, 2018 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 22, 2018 Ob 20. 6. 2018 ob 23:46, MiNa pravi: Tehnika zdržala, pravzaprav tudi ti, ki si jo gonu... Z veliko sreče in z malo moje "nežnosti" na ročici plina nama je uspelo . . . .. ;-) Zdaj samo še čakam, da se mi prsti na desnici malo poravnajo in se lahko "približam" tipkovnici ter napišem kakšen stavek ali dva o avanturi. basbas, Rdeči, bosa in 27 others 27 3
Dr.SPEED Objavljeno Junij 22, 2018 Opozori Objavljeno Junij 22, 2018 Komaj čakamin slike,nič jih ne šparaj,samo lepi MiNa, bosa in SuNa 3
Popularna objava avtomoto Objavljeno Julij 4, 2018 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 4, 2018 Malo se "pardoniram", ker še nisem začel s pisanjem krajšega potopisa s potepanja do Indije (in nazaj). V bistvu so mogoče tile stavki nekakšen začetek - upsss zaključek mojega potovanja (potopisa). Le-ta se pri meni pač zaključi, ko je "motoristov najboljši prijatelj" spet nared za nove dogodivščine. Še nekaj dni "pisarskega molka", da ga sestavim - poservisiram, potem le napišem kaj bolj "resnega" s poti. Do takrat pa nekaj slik z "regeneracije prijatelja" . . .. Explorer, Rdeči, Bostjan L in 25 others 28
Popularna objava avtomoto Objavljeno Julij 23, 2018 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 23, 2018 Indija. Nikoli me ni zanimala, dokler mi žena pred mnogimi leti ne omeni, da bi jo rada enkrat doživela. Kaj lažjega kot reči – obljubiti, da bova pač enkrat "skočila" do nje. Takrat sem eno sivo celico v mojih malih možganih poimenoval Indija. In od takrat dalje sem vsako, meni zanimivo dejstvo - informacijo o njej (Indiji) pridno vnašal vanjo. Kljub temu, da nisem bil čisto siguren kaj se bo izcimilo iz tega se je z leti nabralo kar nekaj zanimivih podrobnosti – točk, ki bi jih bilo dobro obiskati. Pot do Indije ni nekaj posebnega za vsakogar, ki se rad vozi z motorjem. Nekoliko "odvečen" je sicer tranzit in Pakistan, ki mi je pomenil nekakšen izziv. Dodatno me je podkurilo dejstvo, da je "nekdanji svetovni popotnik" na družbenem omrežju pred leti "potožil" da mu je pot preko Pakistana do Indije nekoliko odvratna zaradi prečkanja Belučistana (v spremstvu policije oz. paravojaških enot). Ker je žena spoznala, da ji ne bo uspelo prisesti na zadnji del sedeža in je zaenkrat odstopila s projekta Indija sem sam nadaljevati z idejo o moto Indiji. Sprva sem bil primoran sprejeti odločitev s katerim motorjem na pot ? Vzeti starega (preverjenega) R80GS-a ali novinca pri hiši G650XChallenge-a ? Po tehtnem razmisleku sem se odločil za "tamladega", na katerem sem si že prej dodatno ojačal prtljažnik in dodal aluminijast rezervoar, saj je originalni nekoliko majhen s svojimi 9 l kapacitete. S tem sem iz cca. 200 km prišel do cca. 450 km prevožene razdalje preden se je prižgala lučka rezerve. O delovanju in nedelovanju dodatnega rezervoarja pri visokih temperaturah pa " *VOPP". Opomba: *Več Osebno oz. na Potopisnem Predavanju Ker so se mi letošnjo zimo-pomlad zvezde končno postavile v primeren položaj sem začel s postopkom pridobivanja viz (Iran, Pakistan in Indija). Postopek je preprost in hkrati kompliciran. Od prvega telefonskega klica v drugi polovici januarja do sredine aprila ko sem v rokah držal potni list z vizami je bilo ogromno napetih in živčnih trenutkov. Za lažjo pridobitev pakistanske vize sem se obrnil na Char Avanture iz Nove Gorice. Toplo priporočam. *VOPP Končno je nastopil trenutek, ko sem vstavil ključ v ključavnico in pognal G-ja proti Indiji. Ob tem naj omenim, da so naslednji prijatelji in znanci: Branko (Avtooptika Ducman), Miha (Megaprint), Vinko (Moto center Promotor), Matej (Yogi moto center) in Marta (Green Gold Brewing) "krivi", da se je potovanje uspešno začelo, odvijalo in tudi zaključilo. Sledili so štirje dolgočasni tranzitni dnevi, do Dogubayazita pred TR/IR mejo. Prespim v Murat kampu pod Isak Pasha palačo, saj načrtujem "zavzeti" Iran naslednji dan. Vidne so še snežne zaplate, saj je prejšnji dan sneg pobelil okolico in hribe okoli Dogubayazita. Mejne formalnosti naslednji dan so hitro končane in že hitim v tranzitu po Iranu. Vzpostavim stik z "enim Kmetom" s katerim nameravamo narediti slovensko moto srečanje v Iranu. Žal se nam poti niso prekrižale zato nadaljujem do Na'In-a, kjer si privoščim enodnevni odmor. V dnevu počitka si malo ogledam mesto in spoznam, da so ljudje še vedno zelo prijazni in ustrežljivi podobno kot leta 2002, ko sem bil prvič v Iranu. Bistvena razlika od takrat je vozni park, saj na cestah skoraj ne vidim starih Paykan-ov, ki so takrat prevladovali na cestah. Tudi G-ju prija počitek saj so temperature že precej "prijetne" 35-38 st.C (dodatni rezervoar "ne dela") *VOPP. V bližini mesta Bam srečam dva nemška motorista Max-a (30) in Holger-ja (39), s katerima ugotovimo, da imamo skupno pot do Lahorja v Pakistanu. Pot proti IR/PK meji nadaljujemo ločeno, ker računamo, da bomo po Pakistanu skoraj sigurno potovali skupaj v konvoju s spremstvom. Še isti dan, pozno popoldne se pred mejo zopet srečamo, saj je meja na pakistanski strani že zaprta in odpravimo se prespati v hotel v obmejnem Mirjaveh-u. Zvečer imamo dovolj časa, da se razgovorimo o naših načrtih glede skupnega dela poti. Kot rečeno se bomo v Lahore-ju ločili saj bosta Nemca nadaljevala proti Islamabadu in naprej po Karakorum cesti preko prelaza Khunjerab v Kitajsko. Naslednje jutro uspešno "premagamo" obe mejni proceduri, a žal zamudimo konvoj proti Quetti, zato pristanemo na policijski postaji Taftan, kjer moramo počakati na naslednji dan. *VOPP Dan izkoristimo za pregled tehnike, prtljage, pranja perila itd. Med pregledovanjem ugotovim, da mi je "počil" ekran na prenosniku. Sigurno "je kriva žena", ker ni uporabila dovolj kvalitetnega mehčalca, saj sem imel prenosnik zavit med perilom. Se nadaljuje … Frenk 67, Dr.SPEED, Bostjan L in 42 others 32 13
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se