Popularna objava GO_Tomi Objavljeno Junij 22, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 22, 2018 (popravljeno) Tri dnevno potovanje, ki sem ga (bolj ali manj podobnega) dvakrat preložil in mi je bilo zato veliko prevroče. Ampak hej! Odpreš čelado, odpreš plin, pa je življenje lepše dan 01: Cesta 919, od Starega trga do Učakovcev (kosilo pri žlahti me je že čakalo na mizi), je čista ludnica. Gladka in čez teden prazna. Do Ogulina AC, potem pa po 3256 med Kamenico Skradniško in Slunjem. Cesta je OK. Malo bolj počasi je šlo, ker je bolj ozka in zavita, ampak bp. Razlog je bil obisk Robinzon kampa na Mrežnici. Delajo, urejajo, zgleda zelo obetavno. Dva čika in ena kokakola v Slunju, pa sem imel tri nove fotke. Bi si lahko vzel več časa, da bi si pogledal še kakšno reč, pa sem rajši odbrzel naprej. So me čakale večje zanimivosti. Sledila je cesta D1 do D217, ki te pripelje na D504 in v Željavo. Tri fotke, par besed z belgijcema in popotna navodila paru iz Andore je bilo dovolj, da mi je zakuhalo. Mejni prehod, M5 in Bihač. Nameraval sem švercati tobak, zato sem se podal na lov po trafikah. Kupil sem ga na pumpi, ker v trafikah nimajo iskane robe ... Dobil sem se z gazdarico, razkazala mi je hišo, račun sem poravnal takoj in že odbrzel pogledat Štrbački buk. Cesta M5 je super, v Dubovski zaviješ na R408 do Orašca. Tudi super. Potem se pa po makadamu prekladaš do slapov. 10 km slabega makadama, obup za več sledna vozila. Štrbački buk te pričaka stisnjen med hribi, z izredno čisto Uno in v popolni samoti. V nasprotju s Plitvicami, kjer je milion turistov na dan, tu ni nobenega. Park je zelo urejen, sprehajalne poti so stabilne, široke in nedrseče. Razgled na reko je nenormalno dober Celo uro sem bil čisto sam. Ne moreš verjet ... Slapovi so pa ... ah ... Slapov je še več, razgledna pot je še daljša kot do tu, ampak hej ... pojdi si pogledat! Nazaj po istih cestah, direkt v restavracijo Sunce, na večerjo. Točka spanja tega dne je zabeležena tukaj, dve fotke zunanjosti hiše, ki jo dobiš za 15 €, so pa spodaj.dan 02: Kofe sm si skuhal v hiški, ima gazdarica vse pripravljeno. Pito sa sirom i jogurtom poješ pri obcestni pekarni. Zanesljivo najboljši zajtrk. Tega dne sem jedel šele ob sedmih zvečer v Karlobagu. Prej pač nisi lačen, če se nabašeš s sirnico navsezgodaj. Po M11 do mejnega prehoda Užljebič. Tam za ovinkom je. Spodaj Una. Po res zelo lepi cesti 218 mimo spomenika padlim za slobodu ... ... in mimo Donjeg Lapca ... ... na križišču sredi ničesar zaviješ desno za Dobroselo. Če si mona, kot jaz. Pokrajina je fenomenalna, ampak cesta je pa obupna. Kr vidiš tablo 'oštećen kolnik 20 km', pol veš, da lahko čakaš na luknje, k še Fergusonu nardijo probleme. Ampak je pa lepo ... Po D1 v Gračac, kjer spijem kafe in liter vode. Nadaljujem po magistralki D27 čez Velebit in hitro za prelazom zavijem levo na 6027. Pri drugem smerokazu za Kudin most, sredi zelo majhnega naselja, zavijem desno in odmotoriram do konca asfalta. Tam pri hiši, kjer prodajajo kozji sir in med, pustim motor in opremo. Sledil sem poti in markacijam in se spustil dol, v globel, da vidi to Kudino čudo. Legenda pravi, da je mladenič Kuda zgradil most čez Krupo, da si ne bo močil nog, ko bo hodil vasovat ter da bodo svatje lahko prešli reko, ko se bo ženil. Očitno v sposobnosti svojega vasovanja ni dvomil 20 min dol in pol ure nazaj, po soncu in vročini. Majku mu Kudinu ... Najprej se ti odpre tale razgled. Mosta še ni videti, skriva se na levi, za tem grebenom. Potem ga zagledaš (in vidiš, da si še daleč stran ...) Končno se sprehodiš po njemu in vidiš, da je na drugi strani drevo, ki nudi malo sence Takole izgleda to čudo Kudino K motorju sem se vrnil po pol drugi uri, moker totalno in zmatran malo manj totalno. Ma bi šel še enkrat. Prvo senco, ki sem jo videl, sem izkoristil za pavzo pred soncem. Tunel ceste, ki vodi do črpališča, je bil več kot primeren. Naslednji cilj je bil kanjon Zrmanje in Pueblo Winnetou. Po D27 in D54. Opravljeno, pofotkano. Sledil je naskok na Velebit, kakor ne bi pravkar prišel čezenj. Ampak ta prelaz ni bil mačji kašelj, kakor oni prej. Ta se imenuje Mali Alan. Do Tulovih gred je super, na ono stran, v Sveti Rok pa pizdarija. Gozdarji pospravljajo gozd in je po makadamu ostalo neskončno veliko ostankov sečnje. Ta lesno-šodrasta ludnica je trajala nekaj kilometrov in ni bila prav nič zabavna. Zavil sem torej na cesto 5166. Do začetka makadama, nad tunelom Sveti Rok, je zelo zabavna. Okolica pa ludo neviđena Tulove grede, kjer moj rdeči brat Vinetu igrati v film Od Svetega Roka do Gospića po D50, ki je cesta, na kateri zagotovo dobiš čb fotko, ki ti jo priporočeno pošljejo domov. Čakam V Gospiču se nisem zamujal, ampak takoj zavil levo na D25, na Tereziano. Do prelaza na Baškim Oštarijama je zelo hitra in lepa. In prijetno hladna. Nemudoma se znajdeš na prelazu, 900 metrov nad morjem. Kar sledi, pa je: - 17 km ovinkov zelo dobrega asfalta - izjemen razgled na Pag (škoda, da ni na Pagu ničesar za videti ... ) - z vsakim kilometrom vse višja temperatura Zelo zadovoljen sem se v Karlobagu najprej zabrisal v morje in potem na pojstlo. Odpočil sem si ob steklenici pira in fuzbalu Zvečer sem skočil še na večerjo in se sprehodil po rivi, da je hrana našla pot do debelega črevesa dan 03: Navsezgodaj zjutraj, ko so še vsi v Karlobagu spali, sem še zakurblal motorin in se do Senja ustavi zgolj za tole slikco. Sonce je pravkar osvetlilo Rab. Čeprav sem prekinil vožnjo po skoraj prazni jadranki, sem to pač moral fotkat. Nad Bakarcem sem zavil iz AC na D501 in potem na D3 in pred Delnicami na D32. 80 km čiste perfekcije! Tole Omladinsko sem sproti škljocnil, tako, za spomin Do doma po vsem znanih cestah. Mi je blo fajn in sem vesel, da so me doma 'spustili iz ketne'. Ker sem prišel nazaj živ, bom lahko še kdaj kam šel, so rekli. Lepo, sem dodal jaz Še video iz Štrbačkega buka: _DSC0045 video.mp4 Popravljeno Junij 22, 2018. Popravil GO_Tomi Someone12, igc1, otko in 57 others 51 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Junij 22, 2018 Deli Objavljeno Junij 22, 2018 Lepo. Čista petka za izbiro poti. Vse bi naredil enako...edino jogurta ne bi zjutraj...ker ga ne maram. Ampak to se da rešit...... Tudi kar se mene tiče, lahko še greš sam...nemara se nekega dne kje na kaki zakotni stezi celo srečava... GO_Tomi in Quest 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dano33 Objavljeno Junij 23, 2018 Deli Objavljeno Junij 23, 2018 Supre hvala za tole aventuro. GO_Tomi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Junij 23, 2018 Avtor Deli Objavljeno Junij 23, 2018 Če se kdo ne znajde s številkami cest ali pa mu je bližje sled na zemljevidu, in bi rad videl, vedel ali imel bolj natančno pot, naj pove. Imam seveda vse začrtano, narisano in v GPS sled spremenjeno. Someone12 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Quest Objavljeno Junij 23, 2018 Deli Objavljeno Junij 23, 2018 pred 40 minutami, GO_Tomi pravi: naj pove Povem. GPS sled bi mi prav prišla. GO_Tomi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 23, 2018 Deli Objavljeno Junij 23, 2018 pred 1 uro, GO_Tomi pravi: Če se kdo ne znajde s številkami cest ali pa mu je bližje sled na zemljevidu, in bi rad videl, vedel ali imel bolj natančno pot, naj pove. Imam seveda vse začrtano, narisano in v GPS sled spremenjeno. Super izlet. Lepe slikce. Sled pa lahko tudi tule objaviš al pa jo kam prilepim. Quest in GO_Tomi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava GO_Tomi Objavljeno Junij 23, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 23, 2018 Torej tako: dan 01, meja s HR - Štrbački buk - modra: meja - AC - roza: AC - Ogulin - zelena: cesta 3256, med Kamenico Skradniško in Slunjem. Cesta je OK, okolica je super, hlajenje v Mrežnici je zgledalo mamljivo - roza: Slunj - Ličko Petrovo selo. Prometna tranzitna cesta, sicer pa hitra in lepa. Okolica? Nimam pojma, je šlo preveč naglo - temno zelena: Željava - Bihać - restoran Sunce. Nujno zlo. - rjava: M5 in R408. Perfektne obe. Makadam do slapov pa ni najboljši. Pa cca 10 km ga je. --- dan 02, Bihać - Karlobag - oranžna: M11 po Bosni, D218 po HR. Super cesta, super okolica - modra: še vedno D218. Na križišču za Dobroselo do Bruvna. Pokrajina je fenomenalna, cesta je pa obupna. Ampak bi šel še enkrat, tam mi je blo res lepo. - oranžna: Bruvno - Gračac, D1. Cesta državnega pomena, bp. - oranžna in svetlo modra: Gračac - križišče nad Obrovcem (preko prelaza na Velebitu, ki mu ne vem imena). Cesta je postrgana. Fuj. Okolica je za 10+. Ko bo tu nov asfalt, po pa D27 fenomenalna cesta. - zelena: Kudin most, 6027. Sicer lepa ampak ozka in zelo počasna, ker rastje iz obeh strani sega nad cesto. Ne vidiš nič. - rjava: Pueblo Winnetou - konec asfalta nad tunelom Sveti Rok, D54 (magistralka, kjer te odpihne če piha burja) in 5166 (simpatična, ovinkasta, ozka, vendar urejena) - vijola: makadam. Nisi še bil? Moraš it. Me boš potem preklinjal - rumena: moraš it po tej, ni druge, do Svetega Roka. - svetlo modra: Sveti Rok - Gospić, D50. Cesta za doseganje hitrostnih rekordov. Predstavljaj si, da so tam 3 kamere na kilometer, ker če ne se boš ubil ... - zelena: Gospić - Karlobag, D25. Prvi del je klasično lepa vzpenjajoča se magistralka, z dolgimi ovinki, drugi del, za Baškimi Oštarijami sem pa zgoraj opisal tako: - 17 km ovinkov zelo dobrega asfalta - izjemen razgled na Pag (škoda, da ni na Pagu ničesar za videti ... ) - z vsakim kilometrom vse višja temperatura --- dan 03, Kraljevica - meja s SLO - zelena: AC odsek, izhod na prvem izvozu, na D501 - oranžna: D501. Vzpenjajoči se biser! Čudovito! - zelena: D3, do Delnic. Državna cesta, skoraj popolnoma v gozdu, zelo lepa in ustrezno hitra, le od Omladinskega jezera (jezero Lokve ali Lokvarsko) do Delnic jo semaforizirano popravljajo tri ali štirikrat. - roza: Delnice - meja, D32. Čudovito vijugasta, zelo gladka, prazna, perfektna. Kar traja in traja in traja ... super! Evo. V prilogi še tri datoteke, katere sem opisoval zgoraj. dan 01.gpx dan 02.gpx dan 03.gpx Mavti, Kaldu, Grut in 17 others 16 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaldu Objavljeno Julij 30, 2018 Deli Objavljeno Julij 30, 2018 Hojla Ali je cesta R408 asfaltna? ene 4 leta nazaj je bil (še) makadam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Julij 30, 2018 Avtor Deli Objavljeno Julij 30, 2018 1 hour ago, Kaldu said: Hojla Ali je cesta R408 asfaltna? ene 4 leta nazaj je bil (še) makadam. 408-ka (od naselja Orašac do slapov, cca. 10 km) je makadamska. In se pelje precej počasi, ker je luknjasta za posrat ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaldu Objavljeno Julij 30, 2018 Deli Objavljeno Julij 30, 2018 Kaj pa cesta od Dubovsko do Martin Broda? Takrat so začeli z deli z asfaltacijo. Me res zanima, če so jo uspeli asfaltirati. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hitrii Objavljeno Avgust 9, 2018 Deli Objavljeno Avgust 9, 2018 Ob 30. 7. 2018 ob 15:18, Kaldu pravi: Kaj pa cesta od Dubovsko do Martin Broda? Takrat so začeli z deli z asfaltacijo. Me res zanima, če so jo uspeli asfaltirati. še ni asfaltirana kakih 4km še manjka Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaldu Objavljeno Avgust 20, 2018 Deli Objavljeno Avgust 20, 2018 Hvala za odgovor. Preverjeno, res je 4 kilometre, pa tudi dela potekajo. Tabla pri Martin Brodu laže, tam piše, da je makadama 8 km. Če bodo s takim tempom nadaljevali, bo čez 4 leta vsa asfaltirana . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se