Popularna objava Luka66 Objavljeno December 15, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 15, 2018 Naslednji dan smo že ob 7 na zajtrku, ki v hotelu res kraljevski, spokamo se iz sob, moški natovorimo motorje, ženski del pa.....na drugi strani, kjer je ravno oživela nedeljska tržnica imajo vse in še več.......samo malo pogledamo.......pa je šla še urca in nekaj €.......ta čas smo pregledali dnevno ruto, do Burse okrog 650km, nič posebnega tranzit proti domu.....vozili smo se po dobrih cestah z zmernim tempom.....se ustavljali kavo, tankanje, kosilo.....okrog 19 smo v Bursi, ker je Erdogan prepovedal Booking in posledično ni dostopen preko neta, tudi preko drugih portalov ne, imamo nepričakovano težave najti hotel s prostimi sobami, kar v štirih smo se ustavili pa so bili zasedeni, celo taki z najcenejšo ceno sobe po 290€.....sparkiramo v centru in se peš odpravimo na "lov".....najdemo hotel vendar brez garaže ali tako velike avle za spravit motorje.......možakar v recepciji nam priporoča dva varovana parkinga v bližini.....ko jih pogledamo, čudna in še bolj čudni varnostniki.....odločimo se, da raje motorje sparkiramo na ulici pred hotelom.......dogovorili pa smo se na recepciji, da sta dva dobila sobo nad ulico, kjer so bili sparkirani bajki......bila nočna čuvaja pobrali smo stvari z motorjev, jih zaklenili in priklenili med sabo, vklopili larme in jih prepustili ulici.....v bistvu je bilo tako prvič na celi turi......večerja v hotelu in spanje......žena me je zbudila okrog 3 ponoči, ker naj bi slišala alarm, hitro se oblečem in z liftom dol, že mi gredo po glavi čudne misli......tečem mimo receptorja in na ulico......vse mirno in OK.....receptor me čudno gleda "All right, sir? You are the third person to come to see motorcycles".... hmm ja očitno nam ni vseeno za njih......ko se vračam z liftom zgrešim nadstropje, razsvetljava v hodnikih je nočna in kar naenkrat se znajdem v še bolj temnem prostoru kjer je bilo par tipov na kolenih, ko sem malo bolj pogledal sem opazil, da sem uletel v molilnico....malo so me čudno pogledali, bil sem čisto neprimerno oblečen za ta posel, v kratkih hlačah in rdeči mikici, z baterijo v roki bolj primeren za maraton jeklenih opravičil sem se in potem na hodniku ugotovil, da sem se izkrcal eno nadstropje prekmalu......noč minila mirno, kot pa sem zjutraj na na zajtrku, ki je bil v jedilnici na vrhu hotel z lepim razgledom, izvedel, smo. čez noč vsi "opravili kontrolo" pri motorjih.........zjutraj smo se spakirali, se poslovili od prijaznega osebja hotela, vreme OK in se odpeljemo proti mestu Canakkale, kjer ni bilo gužve in smo uleteli kar na prvi trajekt....... s se trajektom pepeljemo preko morske ožine Dardanelle.......vožnja s trajektom je bila kratka, ladijskega promet v ožini pa ogormono, vse ladje v Črno morje plovejo tu skozi in seveda tudi nazaj.........takoj, ko se izkrcamo parkiramo, da se v restavraciji ob obali ožine odžejamo, no pojavi se prijazen natakar ˇnaš čovek iz skupne bivšeˇ pa si privoščimo kar kosilo.........smo že bliže doma in v sproščenem vzdušju ob znameniti morski ožini......nato zopet na motorje in proti Turško-Bulgarski meji.....okvirni cilja je bil priti v Bolgarijo do Svilengrada, cca.550km......vožnja poteka prijetno, promet pa je že proti meji gostil.....Turki na delu v tujini so se že vračali z dopustovanja nazaj v njihovo drugo domovino Deutschland.....dobrih 15km pred mejo je že stala kolona tovornjakov.....tudi kolona avtov je dolga več kot km.....kar za čakat.....počasi smo se pretakali med kolonami naprej........nekaj pred Turško kontrolo nas prijazen turški gasterbajter spustil v kolono......v pol ure smo čez kontrolo.......nato spet malo pretakanja med kolonami v prostoru do Bolgarske meje...pregled papirjev in Bolgarski carinik veselo ˇwelcom in Bolgarija in EUˇ.... jah Turčija izgled bolj EU kot Bolgarija........pa to je tema za kdaj drugič......ob mraku smo bili v Svilengradu, mestu igralnic in hotelov kamor po reg. tablicah avtov sodeč zahajajo Turki, na v Turčiji pepovedane pregrehe.......malo smo iskali po mestecu hotel, polno ali zaprto....nato zbokiramo sobe po netu......pripeljali smo se na lokacijo že v trdi temi, še vse zaklenjeno, vrstne hišice z APP.... lastnica je prišla v pol ure, motorje smo parkirali na terasi za vrati....se razpakirali in lačni.....peš smo šli do centra kjer smo si v hotelu ob 23 uri privoščimo res gurmansko večerjo, prijazno osebje nas je ob izteku delovnega časa res vrhunsko postreglo, za bagatelno ceno......pustili smo jim dobro napitnino. Naslednje jutro po zajtrku ob 9 na motorjih in proti Srbiji, Leskovcu, dobrih 500km.... "lagano i sportski" kot bi rekli dol.....kamor smo imeli namen tisti, dan ni se nam mudilo bili smo že precej bliže doma in imeli dovolj časa.....vozili smo se po polnih Bolgarskih cestah in na info tabli nad cesto pri Plovdivu opazim napis "this year 686 dead people on the Bolgarian roads DRIVE CAREFULLY" ....... and caunting bi lahko rekli .....žalostno in res za pazit. V Leskovcu smo bili pozno popoldne .....v centru smo našli hotel z varovanim parkingom...... in se zvečer odpravili v bližnjo gostilno z lepim vrtom in lesenimi separeji, na uživanje v gurmasnkih užitkih in res smo jih imeli kej bi drugje lahko imeli res vrhunsko roštiljado kot v Sebiji namenoma si nismo preko dneva privoščili običajnega kosila tako, da smo bili "pripravljeni" na mljac Naslednji dan pa do doma dobrih 800km, po AC, vsi smo bili popoldan doma Vsi polni lepih vtisov in spominov, zame eno najbolj doživetih moto potovanj, morda zaradi dobre družbe, morda zaradi vsega kar smo si ogledal in doživeli. Tako Gruzija in Armenija sta vredni ogleda, morda turistično še ne tako oblegani, kar je dobro, saj pristnost in odprtost kontaktov z ljudmi pride bolj do izraza, še posebej po nekoliko bolj odročnih področjih. Turčija nas je vse pozitivno presenetila v vsem., nedvomno še za prevozit in ogledat. Seveda nas je preganjal omejen čas, marsikaj smo si ogledali, marsikaj smo morali spustiti, zaradi nepredvidenih dogodkov spreminjali palnirane trase, vendar tako pač je na tekih potovanjih........povsod naleteli na prijazne ljudi pripravljene pomagat, nobene slabe izkušnje..... in še HVALA moto družba Rezime: nekaj podatkov vozne statistike je na zaslonu..... stroški: dva na motorju+sin sam na motorju.....vsi trije skupaj 23 dni....3300€....vključno z spominki in raznimi nakupi, spali le enkrat v šotorih, ostalo v sobah z zajtrkom, večerja vedno v lokalu, čez dan parkarat sendviči, ostalo jedli v lokalih, trenutno tam za naše razmere, še vedno zelo poceni bencin (ni ravno nabit z okani samo ni bilo problemov), tudi spanje, jedača, ter ostale storitve zelo poceni. Vredno prevozit in pogledat. Upam, da sem podal zanimive in koristne info in bodo komu koristile To bo to, SREČNO aders, Scarabeo 500, igc1 in 20 others 19 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hitrii Objavljeno Januar 13, 2019 Deli Objavljeno Januar 13, 2019 Ob 26. 8. 2018 ob 12:42, motolover pravi: V Gruzijo bi takoj spet šel, le 3.000km transferja me malo moti. Šest dni potrebuješ samo za tja in nazaj. "evo takole bi šlo" clicktrans.com jaz nekje v septembru načrtujem letalo Wien-Tbilisi kakšen tvoj nsvet predvsem gume Haidenau mogoče? Bostjan L in Kugelschreiber 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Januar 13, 2019 Deli Objavljeno Januar 13, 2019 K60 so za tako pot res v redu. Po AC zdržijo lepo, v blatu jih je pa dobro spustiti, ker zna tisti pas po sredini drseti. Če ti bodo motor dostavili tja, ne potrebuješ takih gum. Raje Karoo3 ali TKC 80. Oboje zdržijo dovolj km za po Gruziji, ki je v bistvu le dvakrat večja od Slovenije. Kugelschreiber in amateur 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Marec 13, 2019 Avtor Deli Objavljeno Marec 13, 2019 Odločitev o gumah je povezana s tem, kam se namerava z motorjem in v katerem letnem času, mi si glede na to, da smo imeli tudi povsem cestni motor, nismo privoščili, kakih off-road poti, prevozili kar je bilo "prevozno" in se prilagajali trenutni situaciji, če bi šel še enkrat bi nataknil TKC 80, ki bi mi zadostovale za dosego želenih lokacij v tej lepi deželi,.......upam, da še kdaj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava rasomon Objavljeno Junij 10, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 10, 2023 (popravljeno) Pozdravljeni, sem na "frišno" iz Gruzije, Armenije in V oz. JV Turčije, če kdo potrebuje kak svež info. Potovanje je potekalo brez problemov, vreme je bilo tako tako, ljudje prijazni in gostoljubni, sploh Kurdi na vzhodu in jugu Turčije. Bencin je +- 0,9 EUR, hrana in prenočišča v Turčiji izven turističnih krajev zelo poceni. Armenija in Gruzija sta malo dražji, vendar še vedno dokaj poceni za nas. Evo še nekaj fotk.... Popravljeno Junij 10, 2023. Popravil rasomon VS800, izibajker, Mavti in 21 others 20 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ravni Objavljeno Junij 14, 2023 Deli Objavljeno Junij 14, 2023 (popravljeno) Ja vsaka čast!👍 Dobro si to zakrožil! Popravljeno Junij 14, 2023. Popravil ravni Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MitcH' Objavljeno Julij 19, 2023 Deli Objavljeno Julij 19, 2023 Ob 10. 6. 2023 ob 11:09, rasomon pravi: Pozdravljeni, sem na "frišno" iz Gruzije, Armenije in V oz. JV Turčije, če kdo potrebuje kak svež info. Potovanje je potekalo brez problemov, vreme je bilo tako tako, ljudje prijazni in gostoljubni, sploh Kurdi na vzhodu in jugu Turčije. Bencin je +- 0,9 EUR, hrana in prenočišča v Turčiji izven turističnih krajev zelo poceni. Armenija in Gruzija sta malo dražji, vendar še vedno dokaj poceni za nas. Evo še nekaj fotk.... Koliko časa pa si si vzel za to pot ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rasomon Objavljeno Julij 19, 2023 Deli Objavljeno Julij 19, 2023 pred 6 urami, MitcH' pravi: Koliko časa pa si si vzel za to pot ? Cca 3 tedne, vse skupaj nekaj čez 10.000 km. MitcH' 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jezek19 Objavljeno Februar 18 Deli Objavljeno Februar 18 Pozdravljen-i Ker letos mislim it v tiste konce me zanima ali so kake težave dobit za spat in prehrano? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Februar 18 Deli Objavljeno Februar 18 (popravljeno) pred 9 urami, jezek19 pravi: kake težave dobit za spat in prehrano? Zakaj misliš, da bi bile težave??? Razen, če si okrog obojega izredno izbirčen, se boš moral malo potrudit. Se pa tudi za takšne najde. Srečno in uživaj!! Popravljeno Februar 18. Popravil MiNa pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jezek19 Objavljeno Februar 19 Deli Objavljeno Februar 19 Ne, nisem preveč izbirčen, važno da je soba z WC-jem Vem da v glavnih - večjih mestih ni težav, mislil sem na podeželju. Kak tip prenočišč so: hoteli, sobe, ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Februar 19 Deli Objavljeno Februar 19 (popravljeno) pred 1 uro, jezek19 pravi: Kak tip prenočišč so: hoteli, sobe, ... Google, Booking, Otelz (v turčiji), Airbnb... Vse kar si zaželiš. To so ti spremljevalci na takšnih poteh DELUJEJO! Kar se pa hrane tiče ti pa tvoja čutila pomagajo. Zna pa v kakšni eksotični deželi "dišati" drugače kot doma. UŽIVAJ! Popravljeno Februar 19. Popravil MiNa ftp 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jezek19 Objavljeno Februar 19 Deli Objavljeno Februar 19 Hvala MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Februar 19 Deli Objavljeno Februar 19 (popravljeno) pred 56 minutami, jezek19 pravi: Hvala Hi, ko se vrneš, ne pozabi napisat, kako si ti videl tiste kraje. LP Popravljeno Februar 19. Popravil MiNa Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jezek19 Objavljeno Februar 20 Deli Objavljeno Februar 20 Upam da bom, nisem kaj doti priden za take tvari Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Februar 20 Avtor Deli Objavljeno Februar 20 Po Georgiji ni nekih problemov za potovanje, odvisno v katere konce se seveda pelje.....že precej skomercializirana, cene so v večjih mestih in turističnih krajih že skoraj kar "normalno" naše, v hribih je bilo še poceni in v glavnem privatne ne-uradne namestitve, prijazni ljudje, promet je res bil kaos edino še v Tadžikistanu hujše, v stilu ko je jači, je potrebno paziti z motorjem na križiščih tudi, če imaš zeleno ali prednostno cesto, ker ti s tovornjakom "ladno" prečka križišče čez rdečo in tudi na gorskih cestah se najde kakšen dirkač po levi v nepregleden ovinek, treba pazit.....net dela po lokalih v turističnih in urbanih naseljih, ter posledično vsi ostali bokingi za rezervacijo, da se pa tudi na "licu mesta" dogovoriti še za cenejšo varianto, na meji je potrebno plačati dodatno zavarovanje za vozilo, ki je časovno omejeno, različne doline (pred dvema letoma mislim da je bilo za 14 dni okrog 25€) ...... če se gre v kake odročne kraje človek sam, morda kakšna spec SIM kartica z dodatnim "reševalnim" zavarovanjem, če pride do poškodbe, da pridejo reševalci in peljejo do bolnišnice, povsod ni pokritja običajnega mbt signala, je dobra reševalna opcija, sicer pa obvezno Coris,....država je nekako v stilu "što istočnije to je tužnjie", proti Armeniji mislim, ki je zame morda bolj vredna ogleda, za prevozit, mi je bolj ostala v srcu, revna zibelka krščanstva, vendar je tam sedaj verjetno kaos zaradi vonjih beguncev iz Azerb....vse odvisno kako se človek pripravi, kam želi, kaj si želi videt prevozit in kakšne ima poglede.....vsekakor pa taka tura malo odpre oči kakšen je dejansko svet in ljudje, ni belo črna in samo "the good and the bed guys"..... se glava reši enoumnih slo-medijskih trobil. SREČNO DAMI34, Frenk 67, MARE 65 in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jezek19 Objavljeno Februar 20 Deli Objavljeno Februar 20 Luka 66 hvala, to sem v glavnem hotel slišat, posebej kako je v hribih z prenočišči, od vrat do vrat pa smo tudi iskali. Nama je ravno to zanimivo na potovanjih kje nekateri živijo in kako srečo imamo mi kje živimo. Tisti ki toliko imajo za povedat kako je pri nas slabo bi morali iti na tako potovanje - ne na Maldive in podobno destinacije - tako je moje osebno razmišljanje Rdeči in Luka66 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiri Objavljeno Februar 25 Deli Objavljeno Februar 25 Offtopic: Mislim, da ni želel tega povedat z zadnjim stavkom... Ontopic: Tudi jaz upam, da nama letos končno rata Kavkaz prevozit. Kdaj se nameravaš odpravit tja? Kugelschreiber 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se