Popularna objava Vito23 Objavljeno Avgust 23, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 23, 2019 No nisva podaljšala dopusta sva že doma. ?? Slike vsega po malem... skalar36, mladench, Kričač in 15 others 18
Popularna objava Rubuz Objavljeno Avgust 23, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 23, 2019 (popravljeno) Včeraj oz. danes zjutraj prišel domov iz mojega coast to coast izleta po US. Popravljeno Avgust 23, 2019. Popravil Rubuz Vito23, ALEŠ M, notranc in 45 others 48
ftp Objavljeno Avgust 24, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2019 On 8/16/2019 at 9:14 PM, ftp said: Pa je tudi on prispel domov. ? Pa še malo bolj podrobno... maus, 3nity, Akito in 7 others 1 1 5 3
Popularna objava ChuckNorris Objavljeno Avgust 24, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 24, 2019 Ena popoldanska, ki se je zavlekla v večerne ure. Sevnica - Krško - Bizeljsko - Podčetrtek - Rogaška Slatina - Sl. Konjice - Frankolovo - Vojnik - Celje - Laško - Rimske Toplice - Jurklošter - Planina in pa domov. Ves dan je bilo oblačno ampak dežja od nikoder. No pa me je le dohitel približno 20km pred domom. Pa ne samo dež nekdo je tam gor zlival z vedrom. Sem najprej mislil da to nadlogo kje prevedrim ampak sem se odločil da grem naprej. Odločitev je bila dobra.? Opralo mi je motor in cote. Oboje je bilo potrebno pranja. Še luči skoraj da nisem rabil, ker so strele lepo razvetlile vse. It was fun. DAMI34, Ella, Mavti in 8 others 10 1
motom Objavljeno Avgust 25, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2019 Motor se ne vozi v nevihti s strelami, je smrtno nevarno bajkr88 1
Popularna objava dlicen Objavljeno Avgust 25, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 25, 2019 Na Plominki vse pod kontrolo. RobiRoberto, MiNa, KyoKon in 10 others 13
vandrovec Objavljeno Avgust 25, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2019 pred 21 urami, ftp pravi: Pa še malo bolj podrobno... So hude posledice, če se Wilbers zlomi ali je bolje preventivno zamenjat za Ohlins?
ftp Objavljeno Avgust 25, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2019 26 minutes ago, vandrovec said: So hude posledice, če se Wilbers zlomi ali je bolje preventivno zamenjat za Ohlins? Kateri koli se zlomi je hudo. Če bi človek vedel...
Popularna objava Tedybear Objavljeno Avgust 25, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 25, 2019 (popravljeno) Do Škofje loke ( Skalar je trgovino imel chiuso), u Selško, proti Davči in dol u Cerkno. Tam vidim tablo za Jesenico Bukovo in Gorje. Ej, to bo stari..SLO mora bit ogromna, da narediš skorej 100 km, da iz Spodnjih Gorij prideš u Gorje, pa še 100 km nazaj, da prideš u Zgornje Gorje.? Šentviška planota iz juga.. .odlično..dobre ceste, razgledi, malo prometa...se spustm v Grahovo, po gor v Podljubinj...od Tolmina do Kobarida po levem bregu Soče, pa potem moja standardna za domov..Predil, po Zgornjesavski, v Mojstrani v dolino Radovne, in na dvorišče. Natančno za en tank kilometrov. Popravljeno Avgust 25, 2019. Popravil Tedybear SAR-Solo Adventure rider, BIF, notranc in 16 others 19
farang Objavljeno Avgust 25, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2019 Jaz sem dans tud naredu eno lepo. Iz Brd preko Plešivega na Fojdo, Vedronzo, čez Učjo do Kobarida pa desno prek Robiča nazaj v ITA, prek Špetra in Fornalisa na Ceglo in nazaj domov. Lep dopoldanski krogec ( ~ 150km) preden useka vročina. Slik nimam ker nimam kamere, ustavljam pa se na tako kratki turi tudi ne. Kako pa vi pridete do slik ki jih objavljate? Namensko ustavljanje al kamera in pol poberete par fotk iz posnetka? RobiRoberto in DAMI34 2
Tedybear Objavljeno Avgust 25, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2019 Jaz se ustavim, kjer se mi zdi karkoli zanimivega. Kamere nimam, ker mi na kraj pameti ne pade, da bi svoje vožnje snemal. Fazer03, farang, BIF in 5 others 8
Kričač Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 pred 8 urami, Tedybear pravi: Kamere nimam, ker mi na kraj pameti ne pade, da bi svoje vožnje snemal. Jaz mislim, da to zadnjo leto ali dve ni niti več hit, da bi se vožnja snemala. No, razen če si v Rusiji ali Ukrajini, tam je to v avtih že serijsko. Tedybear 1
J.a.m.e.s Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 Ob 23. 8. 2019 ob 23:25, Rubuz pravi: Včeraj oz. danes zjutraj prišel domov iz mojega coast to coast izleta po US. Bi te prosil, če bi lahko malo več napisal o furi, koliko časa je trajala, kje sta vozila, koliko sta skupno prevozila, skupni strošek,... Imam željo enkrat podobno odvoziti. Hvala!
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 6 minutes ago, J.a.m.e.s said: Bi te prosil, če bi lahko malo več napisal o furi, koliko časa je trajala, kje sta vozila, koliko sta skupno prevozila, skupni strošek,... Imam željo enkrat podobno odvoziti. Hvala! Vidis parkplace? https://www.eaglerider.com/?gclid=EAIaIQobChMIxZ_9jvaf5AIVDuJ3Ch0khg95EAAYASAAEgKSFPD_BwE
DAMI34 Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 pred 10 urami, farang pravi: Jaz sem dans tud naredu eno lepo. Iz Brd preko Plešivega na Fojdo, Vedronzo, čez Učjo do Kobarida pa desno prek Robiča nazaj v ITA, prek Špetra in Fornalisa na Ceglo in nazaj domov. Lep dopoldanski krogec ( ~ 150km) preden useka vročina. Slik nimam ker nimam kamere, ustavljam pa se na tako kratki turi tudi ne. Kako pa vi pridete do slik ki jih objavljate? Namensko ustavljanje al kamera in pol poberete par fotk iz posnetka? stop, škljoc, gass, stop, škljoč itd.. MiNa, Ella, farang in 3 others 6
XTR Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 (popravljeno) 16 minutes ago, DAMI34 said: stop, škljoc, gass, stop, škljoč itd.. stop, škljoc, motosvet,gass, stop, škljoč, motosvet itd.. malo sem te popravil . Včasih tudi brez stop... Popravljeno Avgust 26, 2019. Popravil XTR Ella, Kugelschreiber, Akito in 3 others 1 5
DAMI34 Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 pred 2 minutami, XTR pravi: stop, škljoc, motosvet,gass, stop, škljoč, motosvet itd.. malo sem te popravil . ja ja, to je onlajn opcija in če dovolj pogosto to počneš ne rabiš niti GPS sledilnika. farang 1
Kričač Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 pred 19 minutami, DAMI34 pravi: stop, škljoc, gass, stop, škljoč itd.. Mislim, da v Slo ni več nekih jakih kotičkov ali zanimivostih na poti, kjer bi nonstop škljocal. Vse je že poškljocano, kot wc školka v kakšnem lokalu ob 3.oo zjutraj. farang in ligenjček 2
DAMI34 Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 pred 12 minutami, Kričač pravi: Mislim, da v Slo ni več nekih jakih kotičkov ali zanimivostih na poti, kjer bi nonstop škljocal. Vse je že poškljocano, kot wc školka v kakšnem lokalu ob 3.oo zjutraj. v bistvu če vprašaš Gugl je cel svet že poslikan in ni nekih zanimivosti več Predlagam izlet z biciklom al pa peš, ne boš verjel, koliko novih kotičkov in zanimivosti človek vidi. Naslov teme je pa itak "vtisi z dnevnih voženj" ne pa novitete. Kar je zame/zate dolgčas je lahko nekomu zanimivo in interesantno, mogoče še ni bil tam, pa bo zato šel itd itd...tut do Vikija se lahko še marsikaj zanimivega ob poti najde. MiNa 1
ligenjček Objavljeno Avgust 26, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 pred 11 urami, farang pravi: Jaz sem dans tud naredu eno lepo. Iz Brd preko Plešivega na Fojdo, Vedronzo, čez Učjo do Kobarida pa desno prek Robiča nazaj v ITA, prek Špetra in Fornalisa na Ceglo in nazaj domov. Lep dopoldanski krogec ( ~ 150km) preden useka vročina. Slik nimam ker nimam kamere, ustavljam pa se na tako kratki turi tudi ne. Kako pa vi pridete do slik ki jih objavljate? Namensko ustavljanje al kamera in pol poberete par fotk iz posnetka? če grem s kom skupaj na ovinkih ponavadi pobegnem naprej in ko čakam na hitro poslikam, drugače na daljših vožnjah pa ponavadi na obveznih pit-stopih (ko moraš tankat, malcat, obvezn kofe, ko se zgubiš pa iščeš kam zdaj...) pa tam kjer se soborec ustavi za sliko še jaz kakšno stisnem, ko sem solo pa ponavadi pozabim pred 30 minutami, DAMI34 pravi: v bistvu če vprašaš Gugl je cel svet že poslikan in ni nekih zanimivosti več Predlagam izlet z biciklom al pa peš, ne boš verjel, koliko novih kotičkov in zanimivosti človek vidi. Naslov teme je pa itak "vtisi z dnevnih voženj" ne pa novitete. Kar je zame/zate dolgčas je lahko nekomu zanimivo in interesantno, mogoče še ni bil tam, pa bo zato šel itd itd...tut do Vikija se lahko še marsikaj zanimivega ob poti najde. Lokacije so že vse poslikane, ampak če se ti posreči ujameš pravi trenutek, lepši kot, pa je čisto drugačna slika... plus če vprašaš googla na slikah nikoli ne bo moje lepotičke Kričač in DAMI34 2
Popularna objava amateur Objavljeno Avgust 26, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 Pierra de Coubertina in olimpijsko geslo »Citius, Altius, Fortius (hitreje, višje, močneje) verjetno vsak pozna. Ko sem bil julija v Atenah, sem pri + 35°C vročine v senci na stadionu 1. olimpijskih iger moderne dobe odtekel častni krog v natikačih in uspeh proslavil s fotografijo na zmagovalnem odru. Pri teku sta me spodbujali gesli hitreje in močneje. Ko berem naš forum, gledam mopede na cesti, se mi zdi, da sta hitreje in močneje pri motoristih pri nabavi mopedov še kako prisotna. Ampak zadnje čase je država pristavila še dodaten lonček: davek za užitek pri prekoračitvi dovoljene hitrosti. Merilci ždijo v živih mejah, v hosti, nadzorne škatle so postavljene vsepovsod, pišete na forumu. A sploh še rabim 200 kojnev, da se peljem od Škofje Loke do Ljubljane? Včeraj sem si zadal težko nalogo: peljati se po Poljanski dolini do Medvod, za Šmarno preko Vodic do Most, pa do Mengeša, Domžal, preko Moravč do Geossa (Spodnja Slivna pri Vačah), pri tem pa strogo upoštevati omejitve. Vas zraven vasi, omejitve 40 in 50 km na uro. Ura 8, ko sem šel od doma. Za Zbiljami me dohiti skupina makaronarjev na GS in Ducati mašinah, verjetno jih je bilo za en ducat. Peljejo počasi, 5 km čez omejitev. Ker sem se strogo držal omejitve, so se mi zelo počasi odpeljali naprej. Na Geosu mi je bilo vroče in znojno, pa ne vem ali od oblečenih cunj ali je švic povzročila psiha. Pavza 15 minut, da sem prišel k sebi, in potem nazaj po isti poti. Doma sem se vprašal, kak smisel ima tako mučenje. Tempomata nimam, vse gre na fino nastavitev mojega zapestja, ki upravlja desno stran krmila. Ja sem se pa podrobno nagledal okolice ob cesti! Na Geosu sta mi pozornost pritegnila dve stvari: grb RS Slovenije v času SFRJ (nanj sem že pozabil) in zbirka kock slovenskih kamnin v spomeniku rodoljubu (marmor s Hotavl, lehnjak z Jezerskega, čizlakit z nad Oplotnice, ...). Quest, nemo, Tedybear in 15 others 18
Popularna objava Rubuz Objavljeno Avgust 26, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 26, 2019 10 hours ago, J.a.m.e.s said: Bi te prosil, če bi lahko malo več napisal o furi, koliko časa je trajala, kje sta vozila, koliko sta skupno prevozila, skupni strošek,... Imam željo enkrat podobno odvoziti. Hvala! Motor sem imel na izposoji 14 dni. V US sem bil pa 21 dni. Pristala sma v Orlandu, kjer sem bil 3 dni, po treh dneh sma začela furo Orlando - Tallahasse - Fort Walton Beach - New Orelans (2 nočitve) - Shreverport - Forth Worth - Amarillo - Santa Fe (2 nočitve) - Gallup - Flagstaff (2 nočitve) - Las Vegas - Los Angeles. Po prespani noči v LA sem oddal motor in še 3 nočitve bil v LA. Vse skupaj sma prevozila cca 6200km. V Santa Fe sma imela extra izlet z motorjem drugi dan, iz Gallupa v Flagstaff sem naredil en velik ovinek čez Monument Valley in v Flagstaffu sem drugi dan šel do Grand canyona. Letalske karte, motor, hotele in zavarovanje mi je organizirala nemška agencija BikeTheBest ( https://bikethebest.de/ ). Z njihovim agentom sem se menil preko mailov. Je bil zelo korekten, odgovarjal hitro in vse zrihtal v nulo, ker nisem imel nobenih problemov nikjer. Agenciji sem nakazal 6400€ (v dveh delih, 3000€ v roku enega tedna po podpisani pogodbi (da so lahko kupili karte in hotele) ostalo sem imel rok do treh tednov pred odhodom). V US sma za ostale stroške porabila okoli 2500€ (hrana, vstopnine, bencin, spomniki,...). Če te še kaj zanima samo vprašaj. J.a.m.e.s, ALEŠ M, HyperJack in 11 others 11 3
Popularna objava skalaprava Objavljeno Avgust 27, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 27, 2019 V soboto smo tankali najdražji bencin do zdaj...2€/liter, pa minimalna količina je bila 10 litrov Tako da trenutni nasvet: če se pripeljete v Plužine in mislite, da boste tam točili na črpalki, ne bo šlo, ker jo prenavljajo! Najbližja naslednja črpalka je pa v Foči 45km stran, cesta do tja je pa trenutno v razsulu! Seveda se je našel podjetni domačin, ki zraven razsute črpalke prodaja bencin iz kant....po omenjeni tarifi 2€/liter. Ker pa je bilo že bolj konec dneva, se mu ni dalo niti pretakat več, torej cela kanta 10 litrov ali nič...kolegu ni preostalo drugo, kot da izvadi 20€ ali pa bi igral pešaka Še dobro da ima moja kravca kar 25 litrski tankec, pa me take nepredvidene situacije ne ganejo Kljub vsem pripetljajem (med drugim, smo imeli tudi strgano verigo) in delno mokrim cestam, je bilo prav fletno! Ella, vuk76, Quest in 26 others 29
notranc Objavljeno Avgust 27, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 27, 2019 @skalaprava zdravo, kje si posnel 5 fotografijo? Lp, n
skalar36 Objavljeno Avgust 27, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 27, 2019 Ob 25. 8. 2019 ob 21:10, Tedybear pravi: Do Škofje loke ( Skalar je trgovino imel chiuso) @Tedybear, tud če ima skala chiuso, je vsak doborodšel na sok, kavo, šnopc, vino, pivo, itd. Tud za brezalkoholike, je nekaj... gorenjski šnopc! Zate vem, da veš, za druge: Fajn z roko po hrbtu usekat, da peče. Naslednjič, bom stav pr cesti s spajki... če navš ustavu... MiNa in Tedybear 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se