Rey Objavljeno Marec 25, 2019 Opozori Objavljeno Marec 25, 2019 pred 52 minutami, smasher pravi: E ja.. to je dosti več kot montažna Lep projekt bo dosti več prostora kot samo za 1 motor. Vem vem....samo ne vem, če bi odpiral novo temo. Naj admin prestavi v primernejšo temo, če je v arhivu kakšna? Motor, pa 3 kolesa, pa dve stalaži in nekaj orodja...bo hitro polno ? Je pa 7,7mx2,9m. Zdaj izgleda veliko, ko bodo stene stale in bo par stvari notri bo hitro vse tesno ? notranc, Joker in smasher 3
Popularna objava Rey Objavljeno Maj 15, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 (popravljeno) Ob 25. 3. 2019 ob 8:01, Rey pravi: Nekaj se je 'premaknilo"✌️ Če delaš sam in povrh po službi gre vse skupaj počasi...ampak gre ? Faza 1: rušenje - najtežji del, dobesedno. Kamen je težek, zelo težek . Dve steni sta bili narejeni iz opek (nekaj podobnega modularju), dve iz kamna, vmes pa se en košček iz majhnih polnih opek. ? Kamen za kamnom sem naložil na samokolnico (karjolo bi rekli mi), odpeljal in ponovno zložil na kup? (ta kamen naj bi enkrat v prihodnosti tast porabil za zid...bomo videli kaj bo iz tega?) Faza 2: priprava terena Malo manj garaško delo, ampak hrbet je vseeno trpel ?2t tampona, Lopata, grablje ter 7kg macola. V enem popoldnevu je bil teren zravnan. Faza 3: priprava na betoniranje in betoniranje. Fizično najmanj zahtevno delo, so pa možgani delali na polno, da je zadeva na koncu bila v "livelu" ? Ker je "objekt" na takšni lokaciji kjer večja hruška nikakor ne pride blizu sem našel gradbinci z majhno, 1, 5 m3 hruško kateri je v treh furah pripeljal 4m3 betona. Pa čeprav mi matematika v srednji šoli ni šla prav dobro ? se je na koncu moj izračun potrebne količine betona izkazal za zelo natančnega. Viška je bilo za eno samokolnico. Mojster s hruško se je prav čudil ? Pravi, da je že večkrat peljal beton na objekte in je ostajalo tudi po 1m3 betona, pa so izračune delali šolani ljudje ? Naslednji teden zolacija in potem zidanje. Odločil sem se za Ytong, da bom lepo sam zidal. Evo, pa gre finančno projekt po smernicah TEŠ6 Update: 22.3. je bila zalita plošča, teden kasneje položena izolacija pod stenami, da se prepreči vlagi prehod po stenah navzgor. 15.4. se je vreme končno stabiliziralo in so končno prišle na vrsto stene. Ytong je zakon, če nimaš dveh levih rok je to kot zlaganje Lego kock ✌️Prva vrsta je na malti, potem pa z lepilom. Ker sem prvič delal kaj takega je šlo vse skupaj kar počasi...cca.1vrsta na dan (popoldan, po službi) oz. 3 vrste v celem dnevu (sobota, nedelja od 8/9h do 19h zvečer...vse delal sam - priprava lepila, čiščenje opek z metlico (so zelo prašne in če jih je počisti imaš lahko nekaj težav z lepilom, ker ga prehitro posuši), žaganje opek, napeljava vrvice za "livel"....v glavnem spet en kup nekih malih zamudnih del). 2.5.je bilo zidanaja z Ytongom konec, sledila je priprava opaža za venec. 9.5. Je posijalo sonce in sva s toastom zagnala mešalec za beton. On je mešal beton jaz pa sem imel malo fitnesa z vedri polnimi betona....enega po enega lepo na roke stresti na višini glave. Naslednji dan sem imel itak muskelfiber ? 14.5. Barvanje desk za streho. Trami so že odrezani ter pobarvani in čakajo na suhem. Malo vreme nagaja, ampak počasi pa mi bo le uspelo ✌️ Popravljeno Maj 15, 2019. Popravil Rey CINDAPP, 3nity, jskrablin in 10 others 12 1
Quest Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 Naslov teme spremen. Montažna garaža v nikol ni tako da ne bi bilo lahko še bolje. ? Odlično.?
smasher Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 @Rey ne vem kolko si star in to, ampak prelepo garažo delaš to? al je to kakšno zavetišče pred ženo? Ki sigurno pride pol en star kauč, pa žar, pa hladilnik za pivo.. in si pol cele dneve tam tomaz69, Akito, mladench in 5 others 2 6
Darko3g Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 Kaj bo to garaža? Če je širina 2,9 m (zunanje ali notranje mere?) bo kar malce tesno motorje rinit not in ven. Enega na desno in enega levo, pa še kakšno kolo ali samokolnica, pa manevrirat z motorji v garaži (razen če ne obvladaš kot Angelina Jolie v Tomb Raiderju).
smasher Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 (popravljeno) Ma kaj, če je temelj 2.9 x 7.7.. torej od oka so 20cm široki bloki, torej je notri 2.5x7.3, ni nika velika širina ampak če bi vedel kakšne akrobacije delamo eni za spravit motor iz garaže mimo stalaž, koles in razne šare... + spravit vn motor skozi navadna vrata v katera ponavadi zagrabi vsaj eno ogledalo. Popravljeno Maj 15, 2019. Popravil smasher
Rey Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 (popravljeno) 7,7x2,9m zunanje mere torej notranje 7,4x2,6m (opeke so 15cm). Vrata bodo 145cm. Če bi lahko bi seveda raje naredil 4x5m. Takšen nosilec bo rešil problem premikanja motorja. Popravljeno Maj 15, 2019. Popravil Rey 3nity 1
J.a.m.e.s Objavljeno Junij 10, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Junij 10, 2019 Ta vikend sem končno porihtal štalco za moped. Glede na to da je bil prej pasji boks, je kr vredu izpadlo. Tla se bodo zbetonirala da bo ravno, po stenah pridejo police, enkrat bo še premazana. Zok, ciciban, Quest in 4 others 7
Quest Objavljeno Junij 10, 2019 Opozori Objavljeno Junij 10, 2019 pred 8 minutami, J.a.m.e.s pravi: Ta vikend sem končno porihtal štalco za moped Mogoče kakšno luknjo z mrežico za zračenje dodaš. Eno spodaj pa eno pod stropom na drugi strani. J.a.m.e.s 1
rookie007 Objavljeno Junij 13, 2019 Opozori Objavljeno Junij 13, 2019 Kaj takega ste poskusili, morda, kako se obnese? Cena ni huda... https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F122398610809 bajkr88 1
Zok Objavljeno Junij 16, 2019 Opozori Objavljeno Junij 16, 2019 On 6/10/2019 at 2:40 PM, J.a.m.e.s said: Ta vikend sem končno porihtal štalco za moped. Glede na to da je bil prej pasji boks, je kr vredu izpadlo. Tla se bodo zbetonirala da bo ravno, po stenah pridejo police, enkrat bo še premazana. Naredi za dva mopeda. Ne ponavljaj moje napake. ligenjček, maxxa, DAMI34 in 1 other 2 2
J.a.m.e.s Objavljeno Junij 16, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Junij 16, 2019 Bom kr pri enem ostal, je že tega tolko skup da bi rabu zanj dvojno garažo.
jl79 Objavljeno Julij 6, 2019 Opozori Objavljeno Julij 6, 2019 Kaj pa uporabljate za zaščito motorjev v takih garažah, namreč vlomit lesena vrata je enostavno? Kar sem prečesal neta sem našel edino Bunker sistem, ki izgleda dokaj solidno, sploh verzija s kolešči je zanimiva kadar je problem s prostorom: http://www.bunkersecurity.com/motoparking/en/bunker-versions.html
Zok Objavljeno Julij 6, 2019 Opozori Objavljeno Julij 6, 2019 Aprilij ne kradejo. ligenjček in Mavti 2
ligenjček Objavljeno Julij 12, 2019 Opozori Objavljeno Julij 12, 2019 Ob 6. 7. 2019 ob 15:30, jl79 pravi: Kaj pa uporabljate za zaščito motorjev v takih garažah, Miro..khm..ljubne hišne ljubljenčke sesir 1
sesir Objavljeno Julij 12, 2019 Opozori Objavljeno Julij 12, 2019 (popravljeno) Mi lotili drvarnice....mislimo,da bo cca 5000eu... Popravljeno Julij 12, 2019. Popravil sesir
Rey Objavljeno Julij 13, 2019 Opozori Objavljeno Julij 13, 2019 (popravljeno) Ob 25. 3. 2019 ob 8:01, Rey pravi: Nekaj se je 'premaknilo"✌️ Če delaš sam in povrh po službi gre vse skupaj počasi...ampak gre ? Faza 1: rušenje - najtežji del, dobesedno. Kamen je težek, zelo težek . Dve steni sta bili narejeni iz opek (nekaj podobnega modularju), dve iz kamna, vmes pa se en košček iz majhnih polnih opek. ? Kamen za kamnom sem naložil na samokolnico (karjolo bi rekli mi), odpeljal in ponovno zložil na kup? (ta kamen naj bi enkrat v prihodnosti tast porabil za zid...bomo videli kaj bo iz tega?) Faza 2: priprava terena Malo manj garaško delo, ampak hrbet je vseeno trpel ?2t tampona, Lopata, grablje ter 7kg macola. V enem popoldnevu je bil teren zravnan. Faza 3: priprava na betoniranje in betoniranje. Fizično najmanj zahtevno delo, so pa možgani delali na polno, da je zadeva na koncu bila v "livelu" ? Ker je "objekt" na takšni lokaciji kjer večja hruška nikakor ne pride blizu sem našel gradbinci z majhno, 1, 5 m3 hruško kateri je v treh furah pripeljal 4m3 betona. Pa čeprav mi matematika v srednji šoli ni šla prav dobro ? se je na koncu moj izračun potrebne količine betona izkazal za zelo natančnega. Viška je bilo za eno samokolnico. Mojster s hruško se je prav čudil ? Pravi, da je že večkrat peljal beton na objekte in je ostajalo tudi po 1m3 betona, pa so izračune delali šolani ljudje ? Naslednji teden zolacija in potem zidanje. Odločil sem se za Ytong, da bom lepo sam zidal. Evo, pa gre finančno projekt po smernicah TEŠ6 Malo sem zaspal z objavami, ampak delo pa je lepo potekalo naprej Material sem se sam zvozil kar na prikolici (7palet Ytong zidakov - 350kos, porabil sem jih 339). Paleta je res malo nerodna za voziti, ker je zelo visoka zato sem moral tri vrste zidakov zložiti iz iz palete na prikolico, da ne bi prišlo do kakšne neljube situacije na cesti. Najprej sem šel po dve paleti (2 furi)....prvo sem celo preložil in zložil zidake na ploščo, drugo paleto sem pustil na prikolici in vzemal zidake direktno dol. Ko sem vse porabil sem šel po novi 2 paleti. 15.4. sem začel z zidanje. Prva vrsta na malti, naprej pa z lepilom. Hitrost zidanja ni bila ravno visoka....cca.3h sem porabil za pozidati eno vrsto (21m, cca. 33 zidakov). Tako, da je vsak dan objekt zrastel za 1 vrsto (po službi več kot toliko časa niti nisem imel, plus vsa priprava materiala, lepila, orodja...pa še pospravljanje na koncu dneva...skupaj dobre 4 ure dela. Še največ sem pozidal med prvomajskimi prazniki Imel sem tudi asistenta/varnostnika direkt na vhodu Že ve kje bo moral čuvati Objekt je počasi dobival končno obliko Še 10cm venec, da poveže stene ter nosilci za trame. Za streho sem uporabil trame 10x12cm, ter deske debeline 2,4cm. Na vrh pa še strešna lepenka. Mojster na delu Vrata sva s tastom predelala, da so postala dvokrilna. Glavno krilo je široko 95cm, po potrebi se odpre še drugo katero je široko 35cm. Notri gre motor s stranskimi kovčki čisto na komot Zdaj so že dokončana, ampak nimam nobene slike, prilepim v naslednji objavi 16.5. je bila straha pokrita z lepenko. Torej okrogel mesec, da sem "postavil" objekt. Do tukaj nekje je bil prvotni plan...torej čim ceneje in brez kompliciranja. Plošča, gole stene, streha z lepenko na vrhu, okno in vrata. Preprosto, brez kompliciranja saj za kolo in motor ne rabiš več. Ampak potem se je komaj začelo haha Več v naslednji objavi Še popis materiala in cene, mogoče komu pride prav, da se ne zakalkulira preveč na začetku tako kot jaz Pesek (tampon) + armaturne mreže ter palice....154€ Beton 4m3..............................300€ Prevoz betona.........................100€ Ytong 7 palet (350kos)...........805€ lepilo za Ytong 6vreč...............40€ pesek + maltit..........................29€ okno..........................................56€ deske + pesek+ cement+ armatura za venec 60€ trami + nosilci za trame.........180€ vijaki + vložki za okno in vrata...30€ lesni vijaki.................................42€ premaz za les..........................30€ lepenka + letvice+ vijaki + žeblji 70€ ______________________________________ SKUPAJ 1896€ potem je še razno orodje katerega tukaj nisem vkaluliral. cca.100€. LP do naslednjič Popravljeno Julij 13, 2019. Popravil Rey Quest, XTR, bajkr88 in 5 others 7 1
smasher Objavljeno Julij 13, 2019 Opozori Objavljeno Julij 13, 2019 Glih sm mislu da bi lahko vprašal @Rey če je že hladilnik v garaži in klopca spredaj. Res lepo garažo/delavnicosi naredil, ps je učitno že izrazu željo da bi spau notri Rey 1
Zok Objavljeno Julij 13, 2019 Opozori Objavljeno Julij 13, 2019 3 hours ago, Rey said: _____________________________________ SKUPAJ 1896€ potem je še razno orodje katerega tukaj nisem vkaluliral. cca.100€. Evo, pa si fuknu dva jurja. Sedaj se sele zacne... Rey 1
Thundercat Objavljeno Januar 25, 2020 Opozori Objavljeno Januar 25, 2020 https://www.ebay.co.uk/itm/Galvanized-Metal-Large-Storage-Garden-Bike-Shed-Unit-Tools-Bicycle-Store-UK-/264586956731?nav=SEARCH Kaj pa kaj takega, položiš kar na asfalt
Zok Objavljeno Januar 26, 2020 Opozori Objavljeno Januar 26, 2020 Mavti, Kugelschreiber in Thundercat 3
Thundercat Objavljeno Februar 1, 2020 Opozori Objavljeno Februar 1, 2020 https://www.shedstore.co.uk/storage/garages/metal-garages Zgleda kul, sam dostava je problem. Pa še Brexit zdej
smasher Objavljeno Februar 1, 2020 Opozori Objavljeno Februar 1, 2020 Razen tiste yard master za 709 funtov je ostalo nič posebnega, tudi cene niso nič posebno ugodne.
Thundercat Objavljeno Februar 26, 2020 Opozori Objavljeno Februar 26, 2020 https://www.paketko.si/vrt-in-okolica/vrtne-ute/vrtna-uta-a255 tole gledam, edino kar me moti pri teh je višina, 160cm je vhod oz vrata, potem notri je malo višja... ali pa tole: https://www.vidaxl.si/e/8718475622017/vidaxl-vrtna-lopa-257x298x178-cm-kovina-antracit ta je še malo nižja
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se