Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 1, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 1, 2020 Danes prevozila 8-co cez prelaze Sustenpass, Grimselpass, Nufenenpass, passo d S. Gotthard in Furkapass, ne vem kateri je lepsi, vsak po svoje zanimiv za prevozit, na S. Gottgard gor po stari tlakovani cesti, dol po asfaltni zgrajeni kasneje, na vrhu polno turistov, avtodomov, motoristov, najvec pa kolesarjev, v vecini domacini. Tujci smo prava redkost. Vreme je popoldan nestabilno s plohami, imela sva sreco, sla pred ali za plohami in ostala suha V Andermattu imeli nek obcinski praznik, zaprt center mesteca za promet, noben ne nosi mask, nimajo nekih hudih ukrepov, sla na vecerjo, nic kaj posebnega 95€, cene imajo......ob 20 uri pa ze vse prazno. Jutri se enkrat cez Furko, nato za Francijo....pa se kak passo bo vmes ? Scarabeo 500, raza, LunaticFringe in 18 others 20 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava raza Objavljeno Avgust 2, 2020 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 2, 2020 No tole s telefonom mi ne gre ravno od rok. Tole ostane od mopeda, ko prideš na prelaz...... DAMI34, RobiRoberto, Luka66 in 8 others 4 6 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Avgust 2, 2020 Deli Objavljeno Avgust 2, 2020 Pa še ena bolj resna Tihožitje pred jutrišnim napadom na Bonette.... Luka66, ALEŠ M, a79 in 5 others 6 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 2, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 2, 2020 Midva danes iz Ch v F, cez Furko pass in proti zahodu, Ch cene konkretno "topijo plastiko" ? gotovino € in ChF pa prodajalci menjaji kar 1:1, dva makiata na Furki 9€. Za vstop na balkon in ogled doline 1€, vstop v ledeni tunel 9€. Spotoma sva zavila se na Simplon pass, gor in dol iz Ch, dolge galerije preko katerih tece voda in nekaj tunelov, zgoraj pa prijetno ravno in kup Ch coperistov z HD. V bistvi nic hudo posebnega, sem "moral" gor, ker je en vlak imel tako lepo ime "Simplon express" in me je vedno zanimalo kaksen je ta prelaz v zivo ? Vreme zelo spremenljivo, a sva imela sreco, vseskozi brez dezjaka, naju ni napralo, ko pa sva prisla v hotel pa se je usul dez. Jutri bo po napovedih precej dezeven dan, zato bova stacionirana v Morzinu in po moznosti turca ob Ženevskem jezeru. V torek, ko naj bi se vreme cez dan izboljsalo, pa naprej cez proti jugu. Quest, Scarabeo 500, RobiRoberto in 15 others 17 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Avgust 2, 2020 Deli Objavljeno Avgust 2, 2020 potem gresta nazaj? ta cesta je tud lepa, ne toliko kot visoki prelazi, ampak je lepo: Maš znotraj tega par variant, tudi ena dva prelaza. Pa Klausenpass med Glarusom in Altodorfom je meni en najlepših v Švici: Sicer vaju pa do Španije čaka še toliko lepega, jaz grem vsaj enkrat na leto tja iz Švice, ponavadi tolčem kar malo na slepo, tako da ti sploh ne znam povedat katera trasa je najlepša, ker jih imam vse pomešane med sabo, ampak vse so krasne Kje gresta čez Francijo? Saint Ettiene - Le Puy - Mende - Rodez - Albi je kar lepa. Mogoče še boljše Chamberly - Valence - Le Puy ........ tam severno od Grenobla so krasne ceste. Švico je najboljše preživet na sendvičih, potem pa se nažirat v Franciji in Italiji kjer za isti denar dobiš 2x do 3x več. amateur in Luka66 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Avgust 3, 2020 Avtor Deli Objavljeno Avgust 3, 2020 Hvala za koristne info, ne bo casa za vse....trenutno naju pere ob Ženevskem jezeru, napoved vremena za naprej pa obeta ? RobiRoberto, MiNa, FACO in 6 others 8 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Avgust 3, 2020 Deli Objavljeno Avgust 3, 2020 Še kako urco pa bo https://www.meteoschweiz.admin.ch/home.html?tab=rain amateur 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 3, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 3, 2020 Letos ne greva do Espane, kljub temu, da nama je Andaluzija res super in je E ostala v lepem spominu, ter celi moto druzbi se neraziskana. Okvirni plan, cez CH in v F, proti jugu, nekaj po Routes des Grandes Alps, tisto kar naju zanima, ali bo slucajno prislo pod kolo. Sva se odlocila, da prevedriva blizu Zeneve, ker se konkretno lije, se pa na obzorju ze kaze izboljsanje....zena slucajno nasla lep nov hotel v blizini njihovega "BTC centra", s pojasnilom, ne rabis deznika, ko gres malo pogledat.....tole "spanje" bi znalo bit se drazje kot v CH. V glavnem danes se posusiva in jutri naprej, cez Colombiere, Madeleine.......se stacinirava nekje v osrcju prelazov za dva dni, da prevoziva, tisto kar zeliva in lani ni slo.....nato Combe Laval, Verdon, potem proti obali, nato pa od Nice cez Turini zopet nazaj v hribe okvirno....kaj bo realizirano pa...... V F veliko bolj strogi ukrepi glede Corone kot v CH, kjer jih prakticno ni bilo zaznati. Info: v F v kolikor placujes z brezsticno kartico tuje banke, ti zaracunajo 5€ stroskov na placilo. Pojasnilo na recepciji hotela. MERCI ? Quest, Andrej P, Joker in 8 others 9 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Avgust 3, 2020 Deli Objavljeno Avgust 3, 2020 Tri leta nazaj sem se potepal po Routes des Grandes Alpes. Mogoče kot predlog...za Col d Isoard, Telegraph, de la Bonette, za ogled Briancona in kanjona Verdon sva našla super in dokaj poceni hotel v kraju Pra Loup. Imena ne vem, je pa direktno na smučišču. amateur in Luka66 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 4, 2020 Deli Objavljeno Avgust 4, 2020 V bližini Annecy-a imaš kanjon Gorges du Fier https://www.gorgesdufier.com/en/visit.html Kakšno urico "sprehoda" . lp amateur in Luka66 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Avgust 4, 2020 Avtor Deli Objavljeno Avgust 4, 2020 Vceraj malo po mestu, urbana sredisca v F so v izrednem stanju zaradi Corone, vecina ostarij zaprtih, vsi v maskah, v avtu, po ulicah,....... vstop v trgovine omejen, vrste in narisane razdalje za cakajoce, po medijih novice samo Cor, .......nacin obratovanja hotela, prehrane hudo zakompliciran, umres prej od lakote, kot od Cov........ nekaj mest v karanteni.....na obali kaos z nediscipliniranimi pijanimi turisti.......spreminjava plan, obala odpade in se kaj, ostajava v hribih.... FACO, amateur in MiNa 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 4, 2020 Deli Objavljeno Avgust 4, 2020 Sospel je "zanimivo" izhodišče (blizu obale "pa čisto stran" ) . Ne vem kakšni so hoteli (jaz sem kampiral) . Kamp: Le Mas Fleuri https://www.camping-mas-fleuri.com/ ima menda bungalove (hišice) in restavracijo (jaz sem kampiral en kamp višje ob bazenu in mi ni bilo hudega. Ima hišice, nima pa restavracije, samo trgovino https://www.camping-sainte-madeleine.com/fr/ ) . lp amateur 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 4, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 4, 2020 Danes ob 7 ze sonce skozi okno, a preden naju je z zahtrjom postreglo osebje iz "Star treka" se je ze pooblacilo, obcasno rahel dezek in mrzlo, megleno, zoprno.....na C.d. Colombiere megleno, spodaj gozd, ni nic za videt, zadnje 3km odprt razgled, ce je lepo vreme se gre tako je bil pa tolk za ga odklukat, nic posebnega, ga nebi se enkrat vozil....gor bilo svezih 8°C,......zena zadi zmrzovala, na C. Madaleine niti nisem zavijal, ker ni imelo smisla v takem vremenu, ceprav sem s tezkim srcem peljal mimo odcepa. Nadaljevala kar za Val d'Isere, spotoma zavila do Tignesa, tam bilo le 7°C k pozim. Se stacionirala v Val d'Iseru, jutri naj bi menda posijalo sonce in cez tri carske....I'Isseran, Galibier, Huez, ki smo jih sicer ze lani prevozili.....samo so vredni 2x nato pa do Grenobla. V Val d'Iseru pa prijetno in zivahno, obvezno pa maske povsod......tudi na ulici, v avtih, trgovinah, lokalih, niso pa tko dosledni po ulici k v vecjih mestih. Fazer03, Andrej P, MiNa in 10 others 12 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 5, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 5, 2020 Koncno soncek ? ftp, DAMI34, RobiRoberto in 9 others 9 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 5, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 5, 2020 Danes top moto dan, brez oblacka, zjutraj na startu sicer samo 5°C v V.d.Iseru....razgledi pa fenomenalni....C. I'Iseran, Telephgraf, Galiber, Lataret, A. d. Huez....tiste pod 2jurja sploh ne....vreme naredi svoje, ogromno pohodnikov, motoristov, najvec kolesarjev....super vzdusje na vseh prelazih, komunikacija, vsi zadovoljni, sprosceno vzdusje top.....najbolj na Galiberju, je res fenomenalen prelaz, bi ga bilo za prevozit tudi s kolesom.....vecino sami F, tujcev nas je bilo malo, srecal dva gospoda motorista na GS iz Londona in tri mlade luftarje iz Udin na Ducejih, samo z malimi rukzaki na ne tako kratki turi po F, ....a midva pa tri kufre in se je tesna ? malo pokramljali in pofotkali....res topsit moto dan, eden izmed boljsih. Vsakemu bajkerju zelim, da ga na teh prelazih dozivi? Jutri na cesto Comb Laval, potem pa proti domu. Situacija zame v F res zoprna, komaj najdes odprt lokal za popit kavo, za pojest ze zlo tezka, cakas pred trgovino v vrsti, vsi vse povsod v maskah, povsem drug svet.....ne ves vec... Tedybear, Joker, ftp in 11 others 11 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 7, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 7, 2020 Danes Comb Laval....'kratka ali sladka" in ekstra posebna...jo 3x prevozila.......vreme brez oblacka, prekrasni razgledi......superca......v tem Naravnem regionalnem parku Chartreuse, je se kup prelazov in razglednih cest, res krasno za prevozit, en tedn za uzivat tam.......potem se na C.d'Izoard.......top moto dan.....no ce odstejem, da mi je kompaktni fotoaparat dvakrat padel na tla in drugi padec je bil usoden zanj ? pri ta velikem pa mrknila baterija......jutri bo ze mbt oddelal svoje na c.d. Bonettu, potem pa proti domu. Danes sva imela sreco, da sva bokirala hotel v katerem sva lahko pojedla vecerjo ? in to dobro. Sicer pa so se mi Francozi pokazali v lepi luci, kulturni, ustrezljivi, pripravljeni pomagat, komunikativni tudi v ang, samo, da jih prej pozdravis v njihovem jeziku, na cesti pa do pescev, motoristov skrajno uvidevni in pazljivi. Francija mi je vse bolj vsec, tista mala mesteca z avtohtonim prebivalstvom.....dobra hrana, kolikor se je da pojest v teh cudnih casih.....o Svicarjih, pa je dejal nek starejsi gospod, v ostariji kjer sva se ustavila na pijaci "there are lazy people"? Imam obcutek, da francozi "znajo" ziveti zivljenje, si vzet cas zase in najdrazje, hrano, ter ne zabusijo ogromno € v beton tko k mi....vsak pac po svoje. ID, amateur, mladench in 17 others 16 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Avgust 9, 2020 Deli Objavljeno Avgust 9, 2020 Ker sem temo onečedil z par objavami med potjo, si zdaj lahko nekaj slik ogledate na povezavi. Pri nalaganju slik, je tehnika obrnila zaporedje slik od konca proti začetku poti. Če administrator lahko kaj popravi, prosim za intervencijo. Hvala! MiNa, ALEŠ M, amateur in 3 others 5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Avgust 12, 2020 Avtor Deli Objavljeno Avgust 12, 2020 Ob 9. 8. 2020 ob 23:34, raza pravi: Ker sem temo onečedil z par objavami med potjo, si zdaj lahko nekaj slik ogledate na povezavi. Pri nalaganju slik, je tehnika obrnila zaporedje slik od konca proti začetku poti. Če administrator lahko kaj popravi, prosim za intervencijo. Hvala! Pomembno, da je bila varna in uživaška moto tura SREČNO amateur 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 12, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 12, 2020 Srečno doma čez vikend....zadnji dan prespala v Briançonu, hotel brez garaže, zato sem bajk priklenil v ulici zadaj za hotelom in je "obstal"........ do doma, okrog 800km, zjutraj štartala in popoldan, doma, brez kakih zapletov tranzit po AC; le drago tankanje, kavica, pijača, jedla sva v SLO........stanje v restavracijah Grill na It AC porazno, polovica prostora zaprto, ostala polivica pa umazana, brez čiščenja in dezinfekcije, slabše kot v "normalnih" časih.............zadnja guma je zdržala.........taka po cca. 14500km, od tega 12k km v dvoje s kovčki, bil nežen z ročico za gas, da nebi ostal na platnu nekje v hribih, kjer je verjetno bolj problem menjat..... če pa bi odvozila celotno planirano ruto bi jo bilo potrebno menjat v F. So se mi pa ob dežju povsem obrabile in skoraj razpadle rokavice, po treh sezona.......ne voženo samo z njimi.....bom moral nazaj na Phantomke. Kjerkoli sva prestopila mejo nikjer žive duše, ali kakih kontrol dokumentov, zdravstvenega stanja. V celoti luštna moto turca, veliko videla, naju je pa Comb Laval navdiušil......... nisva odvozila vse kar je bilo planirano, zato je še ostalo SREČNO LunaticFringe, Mavti, siks in 24 others 25 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 13, 2020 Deli Objavljeno Avgust 13, 2020 @Luka66 , @raza lepa prispevka, kljub koroni nismo bili prikrajšani. @Luka66 pripomba glede Briancona, ja, tam so cene zasoljene in zasedeno, ampak če se zapelješ čez hrib v Italijo, imaš super hotele, ugodne, z garažo. V tem spodnjem sem bil, okoli 50 eur z zajtrkom na noč... je pa 1a, čistoča itd.. Citiraj https://www.booking.com/hotel/it/chaberton.sl.html?aid=335206;label=chaberton-XSoXE04Sthlx7DeS2xQQ7AS18643482705%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atikwd-32988980364%3Alp9062557%3Ali%3Adec%3Adm%3Appccp%3DUmFuZG9tSVYkc2RlIyh9YVcLb15uXY9dySYwa2X3BTY;sid=f9d6a135aa9b593ae0d8185b5f870a51;dest_id=-115231;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1597346449;srpvid=f57588083ff4015e;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl amateur in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Avgust 14, 2020 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 14, 2020 pred 21 urami, Snečer pravi: @Luka66 , @raza lepa prispevka, kljub koroni nismo bili prikrajšani. @Luka66 pripomba glede Briancona, ja, tam so cene zasoljene in zasedeno, ampak če se zapelješ čez hrib v Italijo, imaš super hotele, ugodne, z garažo. V tem spodnjem sem bil, okoli 50 eur z zajtrkom na noč... je pa 1a, čistoča itd.. THX ? planirala sva prenočiti povsem ob meji v smučarskem mestecu Montgenèvre, pa nama je bil Briancon tako všeč, da sva kar v centru našla hotel in tako lahko zvečer pretegnila noge po mestecu, kjer za spremembo ni bilo večino lokalov zaprtih, v restavraciji hotela sva pojedla tudi okusno večerjo .......cena je bila na ravni drugih v F, 80€ za dva na noč z zajtrkom, ki ga sicer nisva zaužila, ker sva štartala proti domu že ob 6:30, nama je pa zato prijazno osebje zjutraj pripravilo "SDO" s pijačo za po poti Je pa bila higiena in čistoča v CH in F na nivoju, tudi v Livinju, le po It AC je bilo grozno, slabše kot v "normalnih" časih. Sva pa odvozila nekaj tudi "po poti spominov" ...... spodaj par primerjav, z več kot desetletje nazaj let nazaj........ hudič kk hitro teče čas se vse bolj strinjam, da je manj lahko tudi več...... Na Bernini tabla malo bolj zdelana........ Na Stelviu.......še vedno prodajajo iste nalepke kot pred mnogimi leti..... za P isto gužva, tudi v C krizi. V St.Moritzu pred staro cerkvico odstranili drevo, lepo vzdržujejo in .......kava še vedno draga k ....... Na Julierpassu nič vidno drugače ..... V Livignju jez še drži tunel delno že obnovili..... MiNa, mladench, CINDAPP in 14 others 14 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Oktober 4, 2020 Avtor Deli Objavljeno Oktober 4, 2020 Škoda, spustil sem ga lani, spustil sem ga letos.......kdo ve kdaj bo spet za vozit. Upam, da so v Franciji bolj hitri pri popravilu cest, kot pri nas. https://siol.net/avtomoto/novice/neurje-odneslo-kilometre-slavne-ceste-v-franciji-535750 SREČNO raza in RobiRoberto 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Oktober 4, 2020 Deli Objavljeno Oktober 4, 2020 (popravljeno) Škoda! Midva sva ga obdelala v prvi zaresni solo avanturi leta 2010. Izjemna doživetja tale Col de Torini. Pa saj še ni konec potovanj...... Popravljeno Oktober 4, 2020. Popravil raza Luka66, mladench, Quest in 4 others 6 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FACO Objavljeno Maj 30, 2021 Deli Objavljeno Maj 30, 2021 Jutranja kava v Olba☀️?...po dokaj kompliciranem(beri Coronskem) vstopu se zacenja uzivancija??☀️ Joker, raza, mladench in 3 others 5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Maj 30, 2021 Avtor Deli Objavljeno Maj 30, 2021 Kakšni so pogoji vstopa v F, v reali, berem da komplicirano........upam, da se v mesecu še kaj sprosti......... kakšno je stanje z odprtjem ??☕ ..........lani bilo žalostno, zato sva predčasno zaključila.....letos imava namen pogledat etapo Toura in "dovršiti posao" Hvala. SREČNO Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se