Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 2, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 2, 2021 Game of Savoy: Season 3, part 1 Pakiranje traja.......jutri "paljba" čez Italijo. Loba, dolenc100, ID in 14 others 16 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Julij 3, 2021 Deli Objavljeno Julij 3, 2021 Srečno! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 3, 2021 Deli Objavljeno Julij 3, 2021 srečno! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 3, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 3, 2021 Prvi dan tranzit nekaj cez 800km, do Tignesa. Odhod od doma 6:30, pred APP 17:25. V glavnem AC, potem pa po dolini Aoste, preko p.s.Bernarda do Tignesa. Po AC postnek na cca. 200km, kava, pijaca, tankanje na 400km. Bencin v It 1,6-2,1€, cestnine tud dobro lupijo. Do Aoste nama je bilo vreme naklonjeno, visoka oblacnost in do 31st.C. potem pa se je skisalo, cez P.S. Bernard rahel dez, ki se je stopnjeval do Tignesa. Tko, da je blo treba v dezjake. Cesta v zacetku drsalnica, ko jo je spralo pa OK. Malo sprasujem, da najdeva APP, Francozi res zelo prijazni, z dobrim znanjem ang. Prenehalo je dezevati, je pa napoved za jutri slaba. VSEENO BOMO NAVIJALI ZA NASE KOLESARSKE SAMPIONE. Na vsakem drugem avtodomu je SLO zastava, po ograjah, stebrih, ljudje imajo piknike ob cesti....Italjani, Nizozemci, Belgijci, Francozi,....sport zdruzuje. Tukaj je vec SLO zastav kot pri nas za drzavni praznik. Imam obcutek, da bo jutri nepozabno dozivetje na klancu pred ciljem. DAJMO SLOVENCI ????? ftp, Joker, Quest in 16 others 15 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaizer Objavljeno Julij 4, 2021 Deli Objavljeno Julij 4, 2021 Srečno! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 4, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 4, 2021 Jutro v Tignesu je bilo sveze in delno jasno, ce nebi bila napoved slaba bi imel se upanje. V bliznji pekariji si privosciva kavo in francoske rogljicke se tople in prekleto dobre ? Imeli so jih X vrst, tezko izbrati, se meni sladkosnedu, vajenemu vsega sladkega ? najdu enega, ki je bil polnjen s "peceno" smetano ? APP imava prakticno v centru zato sva se sprehodila 2km ob jezeru do cilja etape. Spotoma si ogledam se zanimivega veterana. Ze precej ljudi, tudi kontrole, vendar nevsiljiva, v ciljni prostor so dovolili le z masko, vljudno pa so pregledovali nahrbtnike.....razturavali so le tiste bolj zapecene....v glavnem varnostne sluzbe, policaji in specialci prijazni, radi spregovorili kako besedo. Na sploh presenecen nad vljudnostjo in prijaznostjo, na ulici te na plocniku pozdravi tip, ki ga prvic vidis v lajfu. Slovenev nas je veliko, nase zastave plapolajo povsod, fajn obcutek. Francozi kujejo oba nasa sampiona v zvezde, Pogacarja imajo za mladega Mesija kolesarstva. Na cilju se vidi tudi blisc kolesarstva. Organizacija izgleda vrhunska, vse tece po ustaljenih, splaniranih postopkih, komerciala, intervjuji, snemanja, komentianje, analize in studii postavljeni v mestu med gledalci, VIP gosti....vse nastudurano v piko, profesionalno. Po medijih non stop Le tour de France, komentarji, kolesarji so pravi junaki....kar dejansko so....ko sem 2km pred ciljem ob koncu klanca gledal te 50kg fantice s kaksnimi grimasami na obrazu so premagali zadnjo klanec so se mi zasmili, garaski sport, se najbolj poker face je imel Pogacar....Quintana pa k da bi mu pravkar en ja.. odtrgu. To mesto z okolico je prava smucarska meka, tudi poleti pa imajo veliko turistov, kot je povedal hotelir so imeli lani v krizi +10%, letos pa jim kaze se bolje.....znajo ocitno....Vreme se je pricelo slabsat dez in hladren veter, zato sva v APP spremljala dirko do 40km pred ciljem, nato pa odsla v center na konec klanca. Gledalci so se zbirali, bilo veselo in mrzlo, skoraj se mi je zanohtalo v roke. Se nikoli nisem hodil okrog v moto deznem kombinezonu spodaj pa imel obleceno skoraj vse kar sem imel s sabo ? Glasno navijanje od spodaj je najavljalo vsakega junaka, ki je prikolesaril na vrh, nekateri res v mukah. Tisti zadnji res v mukah.......gledalci so pocakali vse, tudi zadnje in jih nagradili z glasnim vzpodbujanjem. Res edinstven sportni dogodek....najvecja kolesarska dirka na svetu brez dvomav vseh pogledih in taksen pristop imajo tudi Francozi. Gledalci pa iz vseh koncev sveta, nobenih izgredov kljub temu, da so nekateri predvsem mladi unicili precej alkota. Skoda le, da je bilo tako slabo vreme in, da je nad Roglic zakljucil. Vseeno pa imamo Slovenci kolesarja s stevilko 1 od lani tudi letos v rumeni majici ???? raza, RobiRoberto, schwantz in 18 others 13 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 6, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 6, 2021 LIVE ?? Joker, RobiRoberto, MiNa in 13 others 12 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 7, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 7, 2021 Ponedeljkovo jutro je bilo v Tignesu hladno, oblacno z obcasnim rahlim dezjem, zato se odlociva, da se odpeljeva do Albervilla, kjer no start torkove etape TdF in malo pogledava po mestu. Najprej obvezna jutranja kavica in pecivo nato na bajk, vreme de je izboljsalo in voznja je bila prijetna. V Albervilu pa ze vse v pripravi na dirko.....tematski park v rumenem vse v zvezi s kolesarjenjem in dirko Ko sem sparkiral bajk, se ustavi starejsi mozkar pogleda motor in vprasa Sloveni? Pokimam mozakar se zasmeji in rece Dobrodosli....mi padla celjust dol....res sem presenecen nad prijaznostjo Francozov... na prireditvah zanimivo....ko postojim pred enim od sotorov, ki ga ima njihovo min za promet, me takoj vkljucijo v nagradno igro za novo Skodo....seveda je potrebno prvo pravilno odgovoriti na 5 vprasanj, ki se nanasajo na CPP koles, vprasanja v francoscini, ne bo slo....bo bo dobim plastificiran vprasalnik v ang izpolnjujem pa v F.....sproti mi mozakar pojasnjuje....predpisi za kolesarje so v F povsem drugacni, kot pri nas...so bolj zasciteni.....od 5 odgovorim prav na 3 ? mozkar pravi da v F nebi naredil kolesarskega izpita ? ker nimam vse odgovore pravilne ne morem v nagradno zrebanje za skodicko .....za trud dobim par mikic in varnostni brezrokavnik da se bom lah nekako cel pripeljal do Slo ? zabavno in na vsakem koraku vsi zelo prijazni....Francozi me vse bolj pozitivno presenecajo ? Na ploscadi si privosciva se kosilo Preden greva postojim pred reklamnim tovornjakom tujske legije, kjer testirajo kolesarsko moc in vabijo v tujsko legojo. Pokramljam z enim od vojakov, ki je bil poljak in enim od oficirjev, zmanjkuje jim kandidatov, so v tezavah, nimajo dovolj ljudi za operacije v Afriki.....nimajo vec power force.....omenil sem da ni cudno saj je J.C. Van Dam ze star....ob sta ???? Po vrnitvi v Tignes si privosciva se kratek sprehod, koncno po soncu, pa vseeno hitro sveze in pivce. Bajk v garazo Naslednji dan je bil v planu premik proti jugu. ALEŠ M, Erik99, 97fare in 12 others 13 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 7, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 7, 2021 V torek koncno soncno jutro v Tignesu, pokanje....skoz premalo prostora.....vsak dan vec vsega .......in cez prelaze proti jugu, za spanje se sproti odlociva odvisno kam prideva....letos nimava natancnega urnika, le okviro raziskovanje F in seveda par prelazov ? Takoj za zajtrk skozi Val d'Isere in na Col d'Iseran ? Nato kosilo Zrezek je bil mehek k, da bi dva dni cez s tovornjakom vozili....okusno pa itak vse v F.....povprecno kosilo za dva cca.50€ brez kave ali sladice.....v trgovinah je glede na nase cene cca. +30% v ostarijah pa odvisno kaj se poje cca. 50%....njihova prijaznost, kultura in ustrezljivost pa +200% Nato na Col de Telegraph, ki ni neki posebnega...niti nisem ustavljal...nato pa carski Col de Galibier??? zame eden z najboljsimi razgledi, le cesta bolj boga.... mrzlo hitro se spustiva Col d Lautaret in zena komentira, da ze pozna vse ovinke ? ker se tretje leto zapored vozi po njih, a je treba lih tuki....in precej prepricljivo (beri raz....) zahteva naslednji dan AC in pesceno plazo St. Tropeza ?..... zacne rahlo dezevati, kot skoraj vsak dan proti veceru, zato se ustaviva v Brianconu in odlociva, da ostaneva dva dni in si ogledava staro mestno jedro s trdnjavo, ki sva ga spustila lani. In zvecer ob kozarcku, ko je Tequlia sunrise za mal prijela ji "razumno" razlozim, da nisem jaz kriv ce so Francozi naredili cesto do obale lih cez hribe....slucajno cez Col de la Bonette ? ni druge k cez ..... Jaz sem mal bolj mocno ? In odlicno tortico.....obicajno sem na moto turi shujsal, no na tej mam obcutek, da sem se ze po 5 dneh zredil ? Podaljsava v Brianconu in si danes ogledava staro mesto s trdnjavo zanimivo......priporocam.... morda zaradi nestabilnega vremena podaljsava se za en dan.....v petek bo sonce ravno za na Col de la Bonette? Potem pa raziskovat obalo? ALEŠ M, izibajker, Fazer03 in 14 others 14 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 8, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 8, 2021 Vreme je aprilsko, vsake tolk casa rahel dez......ce bi bilo lepo vreme, neb blo casa za tole pisat ? Ostaneva se dan v Brianconu, raziskujeva star del mesta, trgovinice in utrdbe, ter se predajava kulinaricnim uzitkom ? Dobre solatke Zvecer je ze problem napolniti vso potrebno zalogo energije ? Bajk pod streho Jutri bo lepo vreme in cez prelaze proti obali ? Fazer03, HyperJack, dolenc100 in 19 others 19 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 9, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 9, 2021 Koncno sonce gassa LIVE Sledita Cola Vars in La Bonett ? Quest, DAMI34, raza in 9 others 9 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 9, 2021 Deli Objavljeno Julij 9, 2021 Col du parpaillon? K si lih tam Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 9, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 9, 2021 vreme k da bi ga narocu???? MiNa, Loba, ALEŠ M in 9 others 10 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 9, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 9, 2021 MiNa, mladench, schwantz in 16 others 18 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 12, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 12, 2021 S Col de la Bonetta sva srecno prispela v Nico in bi bila ob 17 ze v hotelu blizu sredisca, ce nebi fulal odcep in potem moral zaradi enosmernih ulic okrog in porabil za to v gostem prometu slabo uro....tri dni sva raziskovala Nico, se predajala odlicni kulinariki....prehodila po 10km na dan, zraven se javni prevoz in tur bus....res zanimivo svetovno mesto....dogajalo se je in se še.... Kaj napisat o kralju La Bonettu, sedaj, ko sem ga prevozil v lepem vremenu bi mi bilo zal, ce ga nebi....lepo speljana cesta, krasni razgledi, dober asfalt kar ni konc vzpenjanja in na vrhu veseli ljudje, fajn vzdusje, kar je najpomembnejse ? V Nici pa polno turistov, plaze polne, prevladujejo Ang, Rus in NL...tudi It in Am je precej. Polne ulice ljudi in miz, kjer se streze hrana....kulinarika res odlicna, kosilo ali vecerja za dva se vrti med 50-60€, brez sladice, pijaca za dva Cene so v primerjavi z nasimo kar visoke....kepca sladoleda 3€, malo pivo 5-8€, veliko od 9€ naprej....private plaza, dva lezalnika z sencnikom 66€, dodatno se blazina za vsak lezalnik +8€ ? Na korzu in po ulicah razlicni ulicni umetniki popestrijo dogajanje.....veliko muzike, harmonika prevladuje, prijetno in zanimivo. Danes prevozila Col de Turini in zakljucil Route les grandes Alpes ? .....hudooo....podobni obcutki kot za La Bonett, zal bi mi bilo, da ga nebi prevozil. Srecala le nekaj bajkerjev, na vrhu pa prazno. Po eni cesti gor po drugi bolj direkt za Nici dol. Obe bomba.... v info, uredili so prakticno vse poskodbe cestisca zaradi lanskih plazov, se zadnji odsek ravno urejajo in bo koncan konec tega tedna.......Francozi? Peljala se tudi po Monte Carlu, del tudi po trasi proge F1, gost promet z zastoji.....gradijo na veliko, povsod sami zerjavi in kup zdolgocasenih bogatasev v marini, pa tudi kup hudih avtov, prvic videl taxi MB AMG ? Glede na dobro pocutje v Nici, sva se odlocila, da bivanje tukaj podaljsava se za nekaj dni in si privosciva nekaj "pravega" dopustovanja s kopanjem, vmes pa kaksen enodnevni moto izlet v okolico. Dva A bajkerja sta mi dala nekaj dobrih tock za ogled in voznjo, ena izmed njih je tudi tovarna parfumov v blizini, z utemeljitvijo Happy wife, happy life ? Prijazna fanta pohvalila Lj in nas Slovence...... nasmejali smo se Slo in A stereotipu, da F ne marajo Ang in ne zelijo govoriti ang....v vecini so vsi jedelni listi poleg F v Ang in Rus....k malo preberes zgodovino Nice ugotovis zakaj tako in zakaj je toliko Rus turistov.... Danes v parfumarno in malo po Cannu in Antibesu....se pametno drzat starega Ang pregovora.....mi pase happy life ?? ALEŠ M, siks, kaizer in 16 others 16 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 13, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 13, 2021 Zajtrk Nato pa do prijetnega mesteca Grasse, stari del zgoscen, na hribu, vidi se do morja. Ostali del naselbine, pa hise razmetane po hribckih. Parfumarna Fragonard v starem mestnem jedru. P pred zgradbo Najprej voden ogled, imajo dolgo zgodovino. Pri nas v Zasavju bi rekli...mat beeep k dab šnopc kuhal ? V trgovini pa ni, da ni....dobis pehar in nabiras.......na konc moras iz zgradbe na svez zrak, ker nimas vec pravega vonja od vseh disav, ki jih ovohavas. Prevzel sem vlogo nosaca in se podredil visjim ciljem ? Raj za zenske tako da sem si pridobil bonusa se za nekaj tistih "dolgocasnih" prelazov ? No vsaj pri teh disecih zadevah, so cene vec kot pol nizje kot pri nas v Slo. Prijetno mestece Nato do Cannesa se malo okrepcala Cene hrane 20-30% visje kot v Nici. 74. Filmski festival je, polno Amerov in NL...guzva povsod....policajev in specialcev je mrgolelo, vendar nevsiljivo, poseben prometni red, ograje, omejeni dostopi...pred hoteli so obozevalci cakali svoje filmske zvezde....hudi avti, toalete....drug svet.... nato pa ob obali nazaj v bazo, ob 21 pred hotelom v Nici. Jutri je nov dan ? Mavti, mladench, raza in 13 others 15 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 14, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 14, 2021 Danes je v F drzavni praznik.... Delavni dan, vse odprto... Vive le France ?? RobiRoberto, Mavti, mladench in 7 others 9 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Julij 14, 2021 Deli Objavljeno Julij 14, 2021 17 hours ago, Luka66 said: 1 hour ago, Luka66 said: Vračata pa se s tovornjakom? Ali sta prikolico nabavla? Luka66, siks, Mavti in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Julij 14, 2021 Deli Objavljeno Julij 14, 2021 A je problem odnest na pošto, zapakirat in poslat domov? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Julij 14, 2021 Avtor Deli Objavljeno Julij 14, 2021 Danes je v F drzavni praznik.... Delavni dan, vse odprto... Vive le France ?? DAMI34, raza, mladench in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 14, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 14, 2021 Dodaten nahrbtnik in torba na stranska kovcka, ce kaj ostane pa na posto ? Vsekakor pa vsem, ki gredo s svojo drago v F poleg motoriranja tudi na dopust prazen ta velik kovcek v odhodu k se nabere robe ? Pogacar osvojil prestizno etapo, jaz pa zeleznisko postajo v Nici....o tem kar pri nas 20 let teoretiziramo oni ze 20 let imajo ? Danes izredno stanje zaradi drzavnega praznika in terosisticnega napada pred 4 leti....stolnico strazijo specialci in policajo povsod blokade, nadzor....zivljenje pa se vrti naprej, ljudje na ulicah... Tudi taki, ki smo unicevalci sladkega ? V ostariji pred vecerjo pokramljal z lastnikom, ki se je vrtel med gosti. Clan mestnega sveta, povedal, da je F pred velikimi izzivi, imajo 12% islamskega prebivalstva, menda najvec v EU, kup problemov s kriminalom in preprecenimi terosisticnimi napadi, ki jih se pometejo pod preprogo....kaj storiti, kako in kdo....naslednje leto imajo volitve Vive la France SRECNO SLOVENIJA Quest, FACO, izibajker in 14 others 16 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Julij 18, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 18, 2021 Antibes je prijetno mestece..... Sam kaj k imajo hudica tudi tukaj polno trgovinic z zanimivo robo...? V soboto proti domu....iz Nice direkt domov....ne vem kam sva vse spravila, kufri nabito polni, se na njih robe.....kakor koli kovcki zgledajo bogo, so mi dosedaj zdrzali vse hude temperature, slabe ceste, precejsnje preobtezbe in velike prekoracitve hitrosti ?....mi jih bo tezko prodat z motorjem, k je na njih toliko lepih spominov s prevozenih poti?.....obcutek sem imel da peljem sleper? Na mejah nikjer zive duse, da bi lahko pokazal EU potrdilo o cepljenju ali vsaj OI ? Na AC kar gost promet....pri Benetkah se je kot obicajno vse ustavilo, zraven pa se rahel dez, soprano pri 27 st.C, sam sem oblekel dezjaka, zasvical....zena se je skrila za mano ? kot obicajno. Ob 8 iz Nice ob 16 sva bila v NG, kjer je cakalo "resevalno vozilo", sin prisel po utrujeno mamico ? in drugi del tovora ? Po tem "raztovoru" sem imel obcutek, da sem se s sleperja presedel na vojasko letalo ? V glavnem lepa dva tedna dopusta z motorjem. Lepih obcutkov......in videogradiva dovolj....za lepe spomine. Rezime se pride. SRECNO mladench, Tex, MitcH' in 26 others 15 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxiscooter Objavljeno Junij 10, 2023 Deli Objavljeno Junij 10, 2023 Pozdravljeni, Potovali bi od Barcelone, preko Andore po Pirenejih do Atlantske obale, nato do Porta in nazaj. Zanima me ali ima kdo mogoče omenjeno traso v GPX obliki za posredovat , da bi morda dobil še kako idejo oziroma nečesa na poti ne bi spregledal tnx Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava dolenc100 Objavljeno Julij 29, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 29, 2023 Sem pogledal od Luka66 zapis potovanja, pa sem ga vzel v obzir. 😁 Tako da plan je bil Sestriere-2035m, nato na Col du Mont Cenis- 2083m n.v., potem Col de L'Iseran- 2770m n.v., Col du Telegraphe 1566m, Col du Galibier 2642m, Col d'Izoard -2360m, Col du Vars- 2108m, nato na Maddalena pass - 1996m, na Col de la Lombarde 2350m, ter Col de la Bonette- 2802m,. 😁 Ter še nato čez dolino Verdon in reka Var, ter na koncu se na prelaz Mont Ventoux-1910m. Vmes nas je razvajal vonj sivke, katero so dlih želi z kombajni. Nazaj pa čez Nico, Monako, kjer so me ustavili policisti- (smo nepriljubljena vrsta tam, naslednji policist ni dovolil vožnjo čez glavno avenijo ob morju 🙄😳🤬), z drago sva spila kofe na koncu Monaka in odšla proti Genovi, kjer je slabo vreme pokvaril obisk tako, da sva obrnila proti SLO. Skupaj 3400 kilometrov. 😉😁 Naučil sem se, da Francozi od leta 1815 (Napoleon izgubil poslednjo bitko) slabo shajajo z angleščino ☺️, hrana je odlična, je pa zelo veliko omejitev 30 v naseljih z visokimi ležečimi policaji. 😕 Scarabeo 500, MiNa, Kawasaki_rider in 11 others 13 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava dolenc100 Objavljeno Julij 29, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 29, 2023 Še nekaj slik- Col du Galibier, ostale so malo razmetane. Nisem ravno fotograf.😄 Joker, MiNa, DAMI34 in 8 others 10 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se