aleks Objavljeno Marec 17, 2003 Opozori Objavljeno Marec 17, 2003 prosil bi ce mi lahko kdo pomaga kajti imam tezave!!!!pred kratkim sem prodal motor KTM kupcu sem poslal overjeno kupo-prodajno pogodbo in pa prometno!!!!zanima me ce je to vse kar sem mu kot prodajalec dolzen dati????!motor je bil ne registriran!!!!!
bajsi Objavljeno Marec 17, 2003 Opozori Objavljeno Marec 17, 2003 Če je motor novejši od letnika 98 si mu dolžen dati še homologacijski list (papir velikosti prometnega dovoljenja na katerem so napisani tehnični podatki motocikla). Če kupec rabi oz. zahteva kaj specifičnega pa naj prosim povej in bomo poiskali rešitev. LP Bajsi PS: zadeve ne poznam stoprocentno lahko pa se pozanimam
Windsurf Objavljeno Marec 18, 2003 Opozori Objavljeno Marec 18, 2003 Bo tako, kot je napisal Bajsi... Kupec dobi staro prometno dovoljenje, originalno overjeno pogodbo (kopijo obdržiš ti), in (če je) homologacijo. Sicer pa se pri svojem zavarovalniškem agentu še pozanimaj, kaj vse rabiš, da obdržiš bonus, če ga kaj imaš. Če sem jaz prav razumel svojega, kakršnokoli dokazilo, da je motor prodan (pogodba, kopija nove prometne oz. nove zavarovalne police...). Glede tega nisem čisto ziher. LP Windsurf
johan Objavljeno Marec 18, 2003 Opozori Objavljeno Marec 18, 2003 Kot sta že napisal bajsi in Windsurf.Za zavarovanje (povračilo-bonifikacijo) pa rabiš od novega lastnika fotokopijo prom.dovoljenja ,pisanega na njegovo ime in njegovo novo zav.polico.Če nisi že prej motorja odjavo iz prometa in nalepko vrno.
Windsurf Objavljeno Marec 18, 2003 Opozori Objavljeno Marec 18, 2003 evo, točno tako, kot je Johan napisal. Sem bil danes na tehničnih in zadevo preveril. LP Windsurf
axxxi Objavljeno Marec 18, 2003 Opozori Objavljeno Marec 18, 2003 A se zdej spet da prenašat registracijo in zavarovanje al ne???
johan Objavljeno Marec 18, 2003 Opozori Objavljeno Marec 18, 2003 evo, točno tako, kot je Johan napisal. Sem bil danes na tehničnih in zadevo preveril. LP Windsurf A si ti mogoče dvomo v mene. :idea: :drinking:
CAPIROMZY Objavljeno Marec 18, 2003 Opozori Objavljeno Marec 18, 2003 Kupončkov in reg. se ne da več prenašati na novega lastnika od lani :!: J e pač taka ta naša ljuba Slovenija, skoz bl v ... :roll:
Roman Objavljeno Marec 19, 2003 Opozori Objavljeno Marec 19, 2003 Kupončkov in reg. se ne da več prenašati na novega lastnika od lani :!: J e pač taka ta naša ljuba Slovenija, skoz bl v ... :roll: Če je vozilo še registrirano lahko novemu lastniku pustiš veljavno nalepko in cestnino, tako da mora na novo uredit samo zavarovanje (pa seveda novo reg. tablico in prometno dovoljenje - kar je bilo potrebno že prej). Zavarovanja pa ne moreš niti sam prenesti na novo vozilo, ampak dobiš starega vrnjenega in vplačaš novega.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se