Skoči na vsebino

MACBOR - Honda? BMW? Vsega malo... JAWA RVM 500, Brixx Venturi 500, Tekken RVM 500, ...od kopij, do nelojalne konkurence, do expanzije čajna tržišča....tudi splošen čvek

Priporočene objave

Objavljeno
pred 3 urami, Luka66 pravi:

.... v tem primeru o tem čudežu s kitajske, le še tema politika dosega ta nivo ... 

.

... admin bi lahko mal razmislil, da bi tole temo počasi kar združil s kakšno politično temo ... da bodo vse "žolčne" teme, ki nimajo več prov dost veze z mopedi, na enem kupu :kva2:

Objavljeno

Js tut mislim da je Admine vsega kriv. Preklet "busanc" :P

• Haha 2
Objavljeno

Je že v redu...vsaj v eni temi da se nekaj dogaja 🙂

Objavljeno

Ashampoo_Snap_2024_12.25_19h25m44s_001_.png.bc9d4a04bd4a9fdbb9aa68f46abf02af.png

Moto Morini Alltrhike, špekulira se, da Moto Morini Alltrhike deli podlago s CFMoto 450 MT

Objavljeno
pred 6 urami, Snečer pravi:

edino Musarca od politikov fura bike, al še keri?

Tanja Fajon je letos postala novopečena motoristka. 

Objavljeno
pred 14 urami, Snečer pravi:

edino Musarca od politikov fura bike, al še keri?

kaj pa bivša političarka Violeta Tomič. :headbang:

Objavljeno

Ojej. Tomicka? Res? Nikoli zasledil. Spomnim se Gulica iz Trbovelj in Pavsic se v LJ troga z burgijem 650.

Objavljeno

Tastar,genau zate,oci ti ze mal postran vlece.   😁

• Haha 1
Objavljeno
pred 1 uro, luxsa pravi:

Tastar,genau zate,oci ti ze mal postran vlece.   😁

čeb ga slišal kaj je komentiral evo:

该死,这太疯狂了,这是一个非常棒的引擎。我明天会至少付款2件。

• Haha 7
Objavljeno
Ob 26. 12. 2024 ob 9:19, Kugelschreiber pravi:

Ojej. Tomicka? Res? Nikoli zasledil. Spomnim se Gulica iz Trbovelj in Pavsic se v LJ troga z burgijem 650.

Tudi letos Gulic, v coklah (vedno je v njih, poleti, pozimi, dež, sneg, peš ali na bajku....zasavski boem 😉) na Royal Enfieldu, vodil povorko bajkerjev, ki obdaruje otroke v trbovlejski bolnišnici 👍 👋  ni ravno medijsko promovirnao, kar je me preseneča....

• Všeč mi je 1
  • 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Kitajci so najprej poslali virus, potem fentanily v zda, sedaj pa nam prodajajo polizdelke. Ljudje pa neumni ko toča. Naj to ropotijo držijo tam v svojih koncih in bo za vse lepše. sorry

• Hvala 1
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno
pred 30 minutami, Kawl pravi:

Kitajci so najprej poslali virus, potem fentanily v zda, sedaj pa nam prodajajo polizdelke. Ljudje pa neumni ko toča. Naj to ropotijo držijo tam v svojih koncih in bo za vse lepše. 

Razširiti obzorja,sprejeti dejstvo da svet ni črno-bel, in da ni vse tako,kot drugi govorijo da je.

Pa se morda o čem prepričati na svoje oči. Tako namreč to počnejo pametni ljudje.

• Hvala 1
Objavljeno
pred 1 minuto, ADVENTURETIM pravi:

Razširiti obzorja,sprejeti dejstvo da svet ni črno-bel, in da ni vse tako,kot drugi govorijo da je.

Pa se morda o čem prepričati na svoje oči. Tako namreč to počnejo pametni ljudje.

S tem ko se prodaja in kupuje kitajsko sranje, pada kupna moč evrope. Krivi boste pa vi ki forisrate vse to sranje.

Objavljeno
pred 8 minutami, Kawl pravi:

S tem ko se prodaja in kupuje kitajsko sranje, pada kupna moč evrope. Krivi boste pa vi ki forisrate vse to sranje.

Politiko se načeloma komentira na druge vrste forumih. Ima pa seveda vsak pravico do svojega mnenja.

Na žalost,je mnogo preveč ljudi,ki svojega mnenja nimajo,ampak ga preprosto brezglavo povzamejo iz medijev,za katere menijo,daje vsaka izrečena beseda resnica.

Ko so japonci vstopili na zahodni trg, so mnogi za njih govorili enako, kot sedaj za kitajce. Pa na koncu niso pomagale ne izmišljotine o nekvaliteti,ne ogromni dvigi carinskih stopenj.

Motorizem naj ostane motorizem. Ocenjujmo ga skozi produkt sam.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, Kawl pravi:

Samo vseeno, ko pogledaš tele adventure motorje za 30 jurjev z nasrano elektroniko in 250kg+, potem se ni za čudit.

Po drugi strani pa se nimaš kaj za bat, GSka se bo še vedno za žemljice prodajala... fenomen, statusni simbol...

KTM je prvi riknil

• Všeč mi je 2
Objavljeno

mene čisto nič ne moti ekspanzija kitajcev. Na koncu si vsak od nas izbere svojega "kitajca", četudi ma značko ali nalepko od bmw, ktm :P itd.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 15 urami, DAMI34 pravi:

mene čisto nič ne moti ekspanzija kitajcev. Na koncu si vsak od nas izbere svojega "kitajca", četudi ma značko ali nalepko od bmw, ktm :P itd.

normalno da te ne, ker vsi gledate iz danes na jutri. kako bodo živeli naši potomci vam je povsem vseeno. Tudi mi je jasno da vas je veliko takih, ki le teh nimate in tega nikoli ne boste razumeli. 

Objavljeno
pred eno uro, Kawl pravi:

normalno da te ne, ker vsi gledate iz danes na jutri. kako bodo živeli naši potomci vam je povsem vseeno. Tudi mi je jasno da vas je veliko takih, ki le teh nimate in tega nikoli ne boste razumeli. 

mam 2 potomca in 3 vnuke. Kar dobro vidim kako živijo.

Veš nehote mi skače pri vsej zgodbi "tesla" v podzavest. Dviganje carin s kao zaščita domačega proizvajalca. Se pravi umetno dviganje cen, zato naj mi to plačamo?

Tako blesavo simpl je.

Lahko rečemo,da je kitajski proizvod nelojalna konkurenca, pa vendar se moramo vprašat a je to splh res. En kup delov za superduper EU blagovne znamke proizvaja, le kdo? Indija, Kitajska, poceni trgi. 

Pa se bom spet vrnil na avto trg. Res je, s Kitajske se lahko kupi poceni šrot in pa daleč bolj napredni avtomobili, kot pa jih EU ali ZDa ponujajo.

Poceni moped je pač poceni moped. Narejeni bodo v Italiji, lastniki so pa Kitajci. KTM 390adv prihaja z Indije, lastnik pa KTM, 790adv je narejen tudi v Aziji. 

Hočem povedati, da jaz kot kupec želim imeti izbiro pri nakupu, ne pa da mi država in kak miljonar v vlogi predsednika odloča, kaj lahko kupim in kaj ne.

Veš, varčevanje pri ceni se lahko vidi tudi na motorju. Moja odločitev je a bom izbral motor, ki je kao "naloudan", ki ima dobre ali poceni zavore. Ki ima 2 diska al samo enega, ki ima elektroniko, IMU ali gas na zajlo in čb armaturko. Na meni.

Podobno je bilo pred leti z invazijo Japonskih vozil, nato Korejskih...v Ameriki so jih zažigali, ker so ohranjali kao domače. Vendar ni nič spremenilo dejstva, da bi domače zadeve propadle tudi brez invazije poševnookih.

Razen če zapreš državo, kot je sedaj putin Rusijo, pa Lada dobro dela baje :P  Nekaj se šušlja, da bo tudi Yugo doživel vstajenje.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Obstaja bolj resen problem kot je uvoz kitajske robe. 

Zdaj se na veliko razpravlja o "uvozu" tujih delavcev. Načeloma nimam nič proti tujcem, ampak to je dolgoročno problem. Edini namen uvoza tujih delavcev je zbijanje mezd domačim delavcem, ker če bi domače pošteno plačali tujih ne bi rabili. Izgovor kako domači tega nočejo delati, je za lase privlečen, seveda nočejo delati za tako malo denarja. 

Še posebno pa mi je smešno, ko to podpirajo domači sindikati (seveda ni prav, da tujce še dodatno izkoriščajo, ampak problem je kot rečeno drugje) .

lp

• Všeč mi je 6
Objavljeno
pred 30 minutami, DAMI34 pravi:

mam 2 potomca in 3 vnuke. Kar dobro vidim kako živijo.

Veš nehote mi skače pri vsej zgodbi "tesla" v podzavest. Dviganje carin s kao zaščita domačega proizvajalca. Se pravi umetno dviganje cen, zato naj mi to plačamo?

Tako blesavo simpl je.

Lahko rečemo,da je kitajski proizvod nelojalna konkurenca, pa vendar se moramo vprašat a je to splh res. En kup delov za superduper EU blagovne znamke proizvaja, le kdo? Indija, Kitajska, poceni trgi. 

Pa se bom spet vrnil na avto trg. Res je, s Kitajske se lahko kupi poceni šrot in pa daleč bolj napredni avtomobili, kot pa jih EU ali ZDa ponujajo.

Poceni moped je pač poceni moped. Narejeni bodo v Italiji, lastniki so pa Kitajci. KTM 390adv prihaja z Indije, lastnik pa KTM, 790adv je narejen tudi v Aziji. 

Hočem povedati, da jaz kot kupec želim imeti izbiro pri nakupu, ne pa da mi država in kak miljonar v vlogi predsednika odloča, kaj lahko kupim in kaj ne.

Veš, varčevanje pri ceni se lahko vidi tudi na motorju. Moja odločitev je a bom izbral motor, ki je kao "naloudan", ki ima dobre ali poceni zavore. Ki ima 2 diska al samo enega, ki ima elektroniko, IMU ali gas na zajlo in čb armaturko. Na meni.

Podobno je bilo pred leti z invazijo Japonskih vozil, nato Korejskih...v Ameriki so jih zažigali, ker so ohranjali kao domače. Vendar ni nič spremenilo dejstva, da bi domače zadeve propadle tudi brez invazije poševnookih.

Razen če zapreš državo, kot je sedaj putin Rusijo, pa Lada dobro dela baje :P  Nekaj se šušlja, da bo tudi Yugo doživel vstajenje.

Sem imel napisan cel spis. Pa sem zbrisal. Bom povzel.

V veliko stvareh se strinjam s tabo. 

Kvaliteta kitajcev je zrasla tudi na račun preseljevanje evropskih tovarn na kitajsko. Tukaj je bil za evropo dvorezni meč - pohlep - želja po še večjem dobičku bo evropske proizvajalce počasi posekala enega za drugim. Kitajsko gospodarstvo je že tako močno da ne rabijo več delati za evropske proizvajalce. Lahko delajo svoje izdelke in jih prodajo za manj pa še vedno dobijo več.

Vseeno pa mi ni všeč da se kot potrošniki obnašamo tako lahkomiselno. 

Kljub vsemu bi bilo bolj pametno da se podpira domače gospodarstvo(s tem mislim evropsko) kot tuje. Pa tudi če je le to dražje. Saj bo na dolgi rok to za nas kot narod bolj pametno. Isto je pri hrani. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno

To bi vzdržalo, v kolikor bi EU proizvajalci obdržali pravi nivo kvalitete, ne pa postali "kitajci".

Definitivno bodo modeli EU proizvajalcev, kateri so na nivoju obstali.

Kot si omenil hrano, kdor da nekaj nase (vase) ve kaj izbira, veliko ljudi pa nima niti izbire in žal kupi zgolj in samo kar denarnica prenese.

Meni je bistvo samo eno: da imam pravico izbire.

ps. pa ni poplava Kitajcev kriva, da je KTM potonil, Ducati pa tolče dobičke. 

Objavljeno (popravljeno)

Problem kupne moci v EU je EU vodstvo. Trosi dnar za bedarije. Povišuje place funkcionarjem, nabija davke delavcem.

Primer SLO. Neucinkoviti, preveliki JU, so zvišal plače S.p. pa davke. Bravo. Ce bom mel vsako leto manj gnara bom gledal cenejše Kitajske izdelke. Ce bi letno zaslužil 30k eur, bi imel same Eropske motorje. Simpl.

Popravljeno . Popravil skalar36
  • Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!