Skoči na vsebino

MACBOR - Honda? BMW? Vsega malo... JAWA RVM 500, Brixx Venturi 500, Tekken RVM 500, ...od kopij, do nelojalne konkurence, do expanzije čajna tržišča....tudi splošen čvek

Priporočene objave

Objavljeno

Evropa bi morala stremeti k visoko tehnološkim izdelkom in razvoju. Poceni robo pa prepustiti "kitajcem" , ker jim tako ali tako ne more konkurirati. Za "masovno proizvodnjo" pa evropa potrebuje tujo delovno silo, ki je še vedno predraga, da bi lahko tekmovali s kitajci.

Glavni problem, je "koncentracija kapitala" , ko je par ljudi ekstremno bogatih na račun vseh ostalih. Ob malo bolj normalni ureditvi (obdavčitvi prebogatih) bi vsi živeli precej bolje in nam ne bi bilo potrebno skrbeti za prihodnost.

Zdaj bomo raje vlagali v oboroževanje (pa še tam nimamo razvoja) .

lp

• Všeč mi je 4
Objavljeno

še orožje uvozit s Kitajske :P

• Haha 3
Objavljeno

@skalar36 JU je priročni izgovor, ampak brez JU država ne deluje. Problem pa je politizacija JU in izrivanje stroke. Plače "raje" v JU so še vedno bedne in posledično je tudi "usluga" (strokovnost) vedno slabša, pa še slabše bo...

lp

Objavljeno

Seveda je JU potrebna. Ampak bolj ucinkovita, ter precej zmanjšana. Tist višek denarja, ki bi ga prihranili z zmanjšanjem vsez zajedalcev, bi kamot znižal davke na dohodke, s tem bi se povecala kupna moč. Nepotreben kader po obcinah, ter upravnih enotah, pa nagnat delat. Pa ne rabmo tuje delovne sile.

Objavljeno

Saj poznaš tisto o čevljih in Kopitarju.

Problem je precej večji in zaskrbljujoč.

Sistem kakršnega imamo (parlament, poslanci, zakonodaja) , žal ne deluje. Zakonodaja je zblojena, nelogična in neizvedljiva. Posledično je JU neučinkovita in preobsežna. Da bi vsa ta kolobocija vsaj približno delovala, bi jo morali drastično povečati ali pa spremeniti sistem. Na žalost se ne bo zgodilo ne eno ne drugo.

Strankarska politika in nagajanje en drugemu nas je pripeljalo kjer smo in kakor gledam bo še veliko slabše (Yuga je bila gnil sistem, ampak je delovala neprimerljivo boljše, pa če to ni stvar zaradi katere bi se morali zamisliti... ) .

lp

Objavljeno

Ostale drzave in mesta so odlicen primer, da ne rabimo toliko občin, ministerstev....

Cevlji in kopitar..

No coment.

Objavljeno

Koliko pa dejansko poznaš druge države in mesta?

Ni vse tako rožnato kot se vidi od daleč.

Jaz še nisem bil v državi ali govoril s kom od drugod, ki bi bil zadovoljen in ga ne bi motilo kup stvari. Drži pa, da smo na dobri poti da v tem "zmagamo" .

lp

Objavljeno

ps. 3/4 kitajskega šrota bo itak propadlo. Ostali bodo taki, ki nekaj nudijo za vložen denar, taki ki imajo vsaj EU primerljivo poprodajno podporo (že tu so relativno nizki standardi)

Objavljeno
pred 12 minutami, franc pravi:

Koliko pa dejansko poznaš druge države in mesta?

Ni vse tako rožnato kot se vidi od daleč.

Jaz še nisem bil v državi ali govoril s kom od drugod, ki bi bil zadovoljen in ga ne bi motilo kup stvari. Drži pa, da smo na dobri poti da v tem "zmagamo" .

lp

Več millionska mesta imajo po enga zupana. V 2 mill Slo jih je 212. Švica ima 6 ministerstev, Slovenija 21. Češka... Ne da se mi naštevat. Lahko sam preveriš podatke...

Valda so ljudje po EU nezadovolni. Sej ni velikih razlik po drzavah, povsod je tole politicno/strankarsko sranje prislo predaleč. Ceprav Nizozemc, Norvežan, Danc be jamra prevec. Bl greš severno bolje je. Bl na jug slabše je. Balkanska duša, predvsem morala...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 minutami, skalar36 pravi:

Ceprav Nizozemc, Norvežan, Danc be jamra prevec. 

Lahko ti garantiram, da hudičevo jamrajo (preverjeno iz prve roke) . Samo imajo "malo" drugačne probleme kot mi.

(lahko dodaš še Švede, Belgijce. S Finci pa res nimam izkušenj, ampak glede na to, da so eni redkih, ki imajo višjo stopnjo samomorilnosti, se nezadovoljni očitno obesijo in ostanejo samo zadovoljni, ali pa lažejo) .

lp

• Haha 1
Objavljeno
pred 41 minutami, franc pravi:

(lahko dodaš še Švede, Belgijce. S Finci pa res nimam izkušenj, ampak glede na to, da so eni redkih, ki imajo višjo stopnjo samomorilnosti, se nezadovoljni očitno obesijo in ostanejo samo zadovoljni, ali pa lažejo) .

lp

So bile neke študije. Samomorilnost in alkoholizem se povečuje z pomanjkanjem dnevne svetlobe in daljše zime. Sevreno je tega več kot na jugu. Zdej se pa vrnimo v motorizem,  dani pa nej pobriše vso brezvezno nabijanje.

• Hvala 1
Objavljeno
pred 2 urami, Kawl pravi:

Sem imel napisan cel spis. Pa sem zbrisal. Bom povzel.

V veliko stvareh se strinjam s tabo. 

Kvaliteta kitajcev je zrasla tudi na račun preseljevanje evropskih tovarn na kitajsko. Tukaj je bil za evropo dvorezni meč - pohlep - želja po še večjem dobičku bo evropske proizvajalce počasi posekala enega za drugim. Kitajsko gospodarstvo je že tako močno da ne rabijo več delati za evropske proizvajalce. Lahko delajo svoje izdelke in jih prodajo za manj pa še vedno dobijo več.

Vseeno pa mi ni všeč da se kot potrošniki obnašamo tako lahkomiselno. 

Kljub vsemu bi bilo bolj pametno da se podpira domače gospodarstvo(s tem mislim evropsko) kot tuje. Pa tudi če je le to dražje. Saj bo na dolgi rok to za nas kot narod bolj pametno. Isto je pri hrani. 

Motorji na notranje izgorevanje so prišli do takšne točke, da jih lahko "vsak" naredi, tudi tehnologija proizvodnje je hudo napredovala, tako da danes ni problem narediti motocikla

Azija je gigant v avto in pa moto industriji (manjše kubikaže)

Problem je tudi mega potrošnja, ki uničuje planet. 

Zdaj pa ti meni povej, katerega evropskega proizvajalca naj gledam za nakup :) ga ni? Ducatija? Triumph? edino tu bi se kaj našlo morda zame kot nadomestek temu kar imam.

Po drugi strani pa ne vem, zakaj bi menjaval obstoječe, samo zato ker so novi modeli zunaj in imam višek novca? to je šele uničevanje planeta

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 9 minutami, Snečer pravi:

Motorji na notranje izgorevanje so prišli do takšne točke, da jih lahko "vsak" naredi, tudi tehnologija proizvodnje je hudo napredovala, tako da danes ni problem narediti motocikla

Azija je gigant v avto in pa moto industriji (manjše kubikaže)

Problem je tudi mega potrošnja, ki uničuje planet. 

Zdaj pa ti meni povej, katerega evropskega proizvajalca naj gledam za nakup :) ga ni? Ducatija? Triumph? edino tu bi se kaj našlo morda zame kot nadomestek temu kar imam.

Po drugi strani pa ne vem, zakaj bi menjaval obstoječe, samo zato ker so novi modeli zunaj in imam višek novca? to je šele uničevanje planeta

Zato pa jaz vozim 22let starega bmw-ja kateri bo čez 22let še vedno vozen.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, Kawl pravi:

Zato pa jaz vozim 22let starega bmw-ja kateri bo čez 22let še vedno vozen.

Pohvalno :) če ti služi, zakaj pa ne, tankaj, vozi. Sicer pa 22 let star motor ni neka huda zadeva (glede na to da se z motorjem ne vozi celo leto).

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 7 urami, franc pravi:

Evropa bi morala stremeti k visoko tehnološkim izdelkom in razvoju.

Jpg.JPG.5b45b270c4198f01bd9bac5c0acf7475.JPG

• Všeč mi je 1
  • Haha 4
Objavljeno
pred 9 urami, franc pravi:

Evropa bi morala stremeti k visoko tehnološkim izdelkom in razvoju. Poceni robo pa prepustiti "kitajcem" , ker jim tako ali tako ne more konkurirati.

tako so nas učili v šoli že pred 40 leti ampak očitno ne gre, bodo kitajci delali visokotehnološke izdelke, nam bo ostala poceni roba...standard se nam bo znižal, to v najboljšem primeru, razen tistim, ki bodo kradli...🙂

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!