Skoči na vsebino

MACBOR - Honda? BMW? Vsega malo... JAWA RVM 500, Brixx Venturi 500, Tekken RVM 500, ...od kopij, do nelojalne konkurence, do expanzije čajna tržišča....tudi splošen čvek

Priporočene objave

Objavljeno
Citiraj

Loncin Holdings, Ltd is a large company in Chongqing, China that distributes throughout the world.[1] It trades under names such as Chongqing Longting Power Equipment, Longting and Loncin (USA) Inc. It is known for its Loncin brand of motorcycle and ATVs produced by its subsidiary Longxin Motorcycle Industry Co., Ltd.[citation needed] and for the UAVs produced by its Loncin UAV subsidiary. In Italy and Turkey, its motorcycles are sold under the Voge brand name, Viper Motorcycles in Ukraine, Italika in continental latin america except Costa Rica, where it is called Katana.

Katana mi je najbolj všeč.

Objavljeno

Ashampoo_Snap_2024_07.17_13h22m28s_001_.png.c317b270664b649ee898f3504849f03c.png

Ne smem direktno replicirat, ker ne bo v pravi temi...

ja, zahodne države so se odločile uničit same sebe...😕

Objavljeno
pred 9 minutami, vandrovec pravi:

Ashampoo_Snap_2024_07.17_13h22m28s_001_.png.c317b270664b649ee898f3504849f03c.png

Ne smem direktno replicirat, ker ne bo v pravi temi...

ja, zahodne države so se odločile uničit same sebe...😕

sej je tule super :P

Hallelujahhh :D

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Kitajski bmw f900 na testu :D

Objavljeno

Tale tudi. Vože. To j to! da je afrika za u mlin vržt. Kaj bo šele ko na Kove narajma...

Objavljeno

Ne vem kako sta uspela iz Avsrije na jadranko pridrajsat s temi kinderjajčki?

IMG_20240921_151300.jpg.59f1614c715e724045e9119dcfc7d051.jpg

Prava avanturista...

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Morbideli 1000 V2. Tempomat, ogrevan stol, ogrevane rocke, vsa stikala osvetljena…, 9900€ s tremi alu kufri. 

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Mal gledam Eicmo 2024 (na yutubi itak) in vedno bolj dobivam občutek, da so Kitajci ponoreli. Ni da ni, karkol si človek zaželi od 300ccm adventure do 1000ccm specialk. Električarjev za okol bajte tudi kolikor hočeš Vse dokaj lično, predvsem pa naloudano. 

Upam, da bo ta ekspanzija kaj zbila cene in izboljšala odnos tudi Evropskih in Japonskih proizvajalcev. Je pa res, da je kup noname proizvajalcev, oziroma firm, ki pri nas nimajo nikakršne poprodajne podpore. Z vidika vzdrževanja in stroškov, pa to postaja kar pomemben in odločilen faktor, no vsaj pri meni.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Še eden v poplavi "novih"...

Zontes703.JPG.fa54b7d1a653c386c0e2f31951ceef00.JPG

Več pa tukaj...

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Malo dvomim, da bomo navadni smrtniki imeli kaj od tega, ker nas bodo naši dušebrižniki "zaščitili" pred "ZLOBNIMI" kitajci in nabili carine, če jih ne bodo, bodo pa kitajci "prilagodili" cene, tudi kitajska roba ni več ravno zastonj in povečujejo dobičke (pa še manj problemov imajo na ta račun zaradi "zaščite"... ) .

lp

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred eno uro, franc pravi:

Malo dvomim, da bomo navadni smrtniki imeli kaj od tega, ker nas bodo naši dušebrižniki "zaščitili" pred "ZLOBNIMI" kitajci in nabili carine, če jih ne bodo, bodo pa kitajci "prilagodili" cene, tudi kitajska roba ni več ravno zastonj in povečujejo dobičke (pa še manj problemov imajo na ta račun zaradi "zaščite"... ) .

lp

Tko kot si rekel, Kitajci se bodo znajdli. Nas bodo pa verjetno "tabrihtni" hoteli zaščititi pred grdimi, grdimi "kitajčki" ki uvažajo poceni izdelke. Hvala kur** da jih uvažajo. Evropa je čist zgubila kompas. Če ima en severnjak 5k eur plače, za njega en evropski motor okrog 20K eur ni drag. Za enga južnjaka, ki pa zasluži malo boljšega tisočaka, je pa drag. Mi na "dnu" plačilne liste pač posegamo po poceni kitajskih izdelkih, ki pa niso več slabi. Če Evropa hoče zaščitit potrošnika in evro trg, naj po vsej EU uvede podobne davke za prihodke, in izravnalno plačilno politiko, pa bomo kupovali "premium". Da pa vsako leto rajši kupujemo ceneje, so nas prav evro politiki prisilili. Samo, to njim dopovedat...človeku, ki je prebral preveč nepotrebnih knjig...in se jih na pamet naučil...prakse pa nobene...

Objavljeno
pred 3 minutami, skalar36 pravi:

Če ima en severnjak 5k eur plače, za njega en evropski motor okrog 20K eur ni drag. 

To sem tudi jaz mislil, pa sploh ni tako.

En povprečen norvežan, zasluži 4-5x več od mene, pa si precej teže kupi (enak) motor kot jaz. Motorji so luksuz ("vzdrževanje" je drago) . Peščica tistih, ki nimajo problemov z denarjem, pa ni ravno nek velik trg.

lp

Objavljeno
pred eno uro, franc pravi:

To sem tudi jaz mislil, pa sploh ni tako.

En povprečen norvežan, zasluži 4-5x več od mene, pa si precej teže kupi (enak) motor kot jaz. Motorji so luksuz ("vzdrževanje" je drago) . Peščica tistih, ki nimajo problemov z denarjem, pa ni ravno nek velik trg.

lp

Švaba, Nizozemc, pa še en par jih je k lahko. Ja Norvezan je dobr obdavčen pr motorju (1000ccm+). 

Vidim pa da je akcija ista pri CF in Voge trenutno pri nakupu dobiš kamero. Nebi men čudilo, ce bi vsi ti motorji prihajali iz "iste tovarna" ali pa iz istega proizvodnega traku. Sam malo imena prebekslajo.

Objavljeno

Nabava za "bogatejše severnjake" niti ni največji problem. Vzdrževanje (servisi, zavarovanje... ) pa marsikomu povzroča težave. Pa tudi življenjski stroški niso ravno zanemarljivi (in potem motor odpade) . Poznam kar nekaj "severnjakov" , ki jim stroški motorja ne bi smeli povzročati problemov, pa so mi razložili, da ni ravno tako. Večina, ki si lahko privošči motor, je samskih in brez otrok ali pa so otroci odrasli, imajo odplačane kredite... (samo takrat so počasi že prestari) . Pa seveda ni samo to, da imaš motor. Moraš imeti tudi čas in denar, da ga uporabljaš (potuješ) .

lp

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!