RobiRoberto Objavljeno Julij 1, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 1, 2014 (popravljeno) Nekje na cesti med "koncem gradbišča" in pr' Bevku je bil pred preeecej časa tudi start Rallyaturnus "HP ???" proti Vojskem, ki sem si ga takrat, kakor "starejši mladinec", seveda moral tudi ogledati. In ker mi "dalnoročni" spomin še vedno deluje bolje kot "kratkročni" se še vedno spomnim Rusa Filimonova z njegovim "ruskim poršejem" ... Tedanje rezultate tega relija se seveda še vedno najde s pomočjo Googla = Rally Saturnus Filimonov ... ENTER .) results top 10 (1986): 1. Rolf Petersen/Andre Bockelmann ZRN Opel Manta 400 2. Brane Küzmič/ Rudi Šali YU Renault 5 Turbo 3. Valerij Filimonov/ Mihajl Dovel SZ Moskvič Rally 1600 SL 4. Gerhard Karlhofer/Peter Müller A Mitsubishi Lancer 5. Vladislav Štikov/Igor Kolobajev SZ Moskvič Rally 1600 SL 6. Milan Tesar/Vladimir Odroušek CSSR Škoda 130LR 7. Peter Geitel/Kai Haekkinen FIN Opel Montana 200 8. Vojko Podobnik/Vojko Hočevar YU Porsche 911 SC 9. Romana Zrnec/Špela Kožar YU Renault 11 Turbo 10. Silvan Lulik/Dušan Vidmar YU Opel Manta 20E Popravljeno Julij 1, 2014. Popravil RobiRoberto Fantocci 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 1, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 1, 2014 Upam, da mi je Google "prav pokazal", da je bil, oziroma je še vedno, SILVAN LULIK iz "Wajdouvšne" (Ajdovščine), in če se ne motim, sem "nekoč" njegov "dirkalnik" tudi večkrat videl pred njegovo hišo (ali mogoe stanovanjskim blokom ???), kmalu po priljučitvi na cesto Nova Gorica - Vipva, v smeri proti Novi Gorici ??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 1, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 1, 2014 Zakaj na Vojsko ??? Prav sigurne NE samo zaradi dokazovanja samemu sebi kaj še lahko ... 800 x 600 1366 x 768 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 1, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 1, 2014 Še nekoga sem se spomnil "iz časov Relija Saturnus skozi Idrijo". Tudi on je Primorec in tudi še vedno dirka, tedaj pa je, vsaj mislim, vozil opel kadet-a. Nekaj pa ne morem ugotoviti s pomočjo zemljevida Slovenije in sicer, kam se je Reli Saturnus iz ceste proti Vojskem nadaljeval, ker na Vojskem sigurno ni bil že njegov cilj. Spomnim se le, da smo si ta del relija šli (peljali) ogledati skozi Idrijsko Belo, najbrž mimo klavža na Belci (v Idrijski Beli levo) in tam se moj spomin, če je sploh pravilen, konča ... Na netu sem iskal tudi "traso" takratnega relija Saturnus (1984), vendar neuspešno ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 1, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 1, 2014 S pomočjo Google Maps bi bilo možno nadaljevanja takratnega Relija Saturnus, nekje pred Vojski levo, mimo Čepovana in Grgarja do Nove Gorice ??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 1, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 1, 2014 (popravljeno) Še to in potem obljubim, da vsaj danes nič več ... Silvan Lulik in njegova takratna opel manta, sta bila res iz Ajodovšine in njegov avto, sem prihajajoč iz Idrije, zagledal že v križišču "proti Colu" ... Popravljeno Julij 1, 2014. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 (popravljeno) Še to in potem mislim, da vsaj nekaj časa nič več ... Od doma sem se odpravil ob 9.00 uri, pri zunanji temperaturi 15 stopinj , zato sem si lahko oblekel "pozno zimski / zgodnje spomladanski" kolesarski "kombinezon". Smer VOJSKO ... "Uf, uf, uf" sta rekli obe moji nogi brez pomoči katerih, v tak klanec ni šlo ... "Odstavni pas" vsekakor pride prav ... Popravljeno Julij 3, 2014. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 Predvodena smer vrnitve - spodnji smerokaz, vendar ne skozi "isti Čekonik" kakor prej, ker tam se je včasih reklo "Nikova" ... Mogoče Golaki ??? :notworthy: Tukaj je nekoč reli Saturnus zavil proti Mrzli Rupi ... :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 (popravljeno) Še ravninica ... ... pred zadnjim vzponom na ... Zavoj v desno do "Doma na Vojskem" (?) ... ... kjer nisem poizkusiil "prosto plezati" ampak sem si privoščil samo , in ker ko so videli s čem sem se pripeljal in potem še z berglami prišel do njih, mi je res niso mogli zaračunati ... Popravljeno Julij 3, 2014. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 (popravljeno) Kam se asfaltirana cesta "v desno" nadaljuje ??? Vsak mcadam se nekje konča ... Seveda levo proti Kanomlji ... .) Popravljeno Julij 3, 2014. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 Zopet levo ... Brez pomoči pedal nazaj ne bo šlo in še mcadam je ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 (popravljeno) Takoj "za vodo čez cesto" se začne "zadnji peš vzpon" proti PARTIZANSKI TISKARNI SLOVENIJE ... Zelooo prijazna "kustosinja" (?) Damjana mi je rekla, da se vsaj v njeni prisotnosti, proti tiskarni Slovenije ni še nihče vzpenjal s pomočjo bergel .. Popravljeno Julij 3, 2014. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 (popravljeno) Tiskarski stroj so nekja iz Italije "prešveracali" v tovornjaku z mlekom, kar je "italijansko patruljo (?) prepričalo, da v kamijinu ni drugega, vendar to ni uspelo prepričati Nemške patrulje, ki je tiskarski stroj našla "med gajbami s steklenicami mleka", vendar je "naše" rešil lealsski napad "prav takrat", ko se Nemci zbežali "vsak na svojo stran", "naši pa urno naprej" ... .) Stavnica ... Seveda brez "njegovih" tiskovin ni šlo ... Popravljeno Julij 3, 2014. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 (popravljeno) Kuhinja ... Jedilnica ... In še tisto, kar vsake toliko časa zahteva poln trebušček ... .) Popravljeno Julij 3, 2014. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 3, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 3, 2014 Dosti naprej od kraja, kjer se s Kanomljske strani konča asfalt, mi lansko leto s 3eMom ni uspelo priti ... Naprej proti Spodnji Idriji seveda skozi Kanomljo ... :notworthy: Najmanj 13 km "gorskih", lahko pa tudi še kakšen več ... Matej207 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 6, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 6, 2014 Prav njemu, oziroma njegovim besedam v nekaj najinih pogovorih, se lahko zahvalim, da mi je do nadaljnega življenja ostalo še toliko volje, kolikor jo še imam ... POČIVAJ V MIRU Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 6, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 6, 2014 Če, kakor Roberto, še niste vedeli, poleg radarske slike padavin v Sloveniji, obstaja tudi RADARSKA SLIKA PADAVIN V EVROPI (by forum Modearji.com) Ktr1sk 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 19, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 19, 2014 Ne zato, da bi zopet "oživel" to temo, ampak ker ker to v temo Najava dnevnih voženj ne sodi, ker še ne vem kdaj se bo to zgodilo ... Ker sem se za moje in 3eMovo "zdravje" makadamu v prihodnje odpovedal bom "preklopil" samo na asfalt in že nekaj časa "se mi po glavi valja" ta ideja, ki sem jo sigurno vsaj enkrat, verjetno pa tudi že večkrat odpeljal pred ......, vendar se zopet ne spomnim kakšni klanci naju s 3eMom čakajo in če bosta oba akumulatorja vzdržala tudi zadnji vzpon Žiri - Ledinsko Razpotje, ali me bosta že prej "poslala nekam" ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 20, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 20, 2014 (popravljeno) Včeraj popopoldne sem bil "na ranču" prisoten kot "zunanji opazovalec" , fotoreporter, reševalec Žepnega ugankarja in še kot "ugotovljalec", da mojem canonu IXUS ne manjka popolnoma nič, če ima na voljo dovolj svetlobe ... Zvečer se je s počitnic vrnia tudi moja hčerka in mi prinesla "maketo" za spomin, kam smo na skupne dopuste najraje hodili vsi skupaj in kamor bi jaz hodil še raje, če bi že takrat imel Victorijo (daljinsko voden model jadrnice)... Popravljeno Julij 20, 2014. Popravil RobiRoberto Ktr1sk 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 20, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 20, 2014 Že dooolgo časa me je zanimalo, koliko je moje desno koleno "debelejše" od levega in ker tega nisem mogel izmeriti s kjunastim merilom ..., ..., mi je danes to uspelo izmeriti malo drugače :notworthy: , le z rezultaom meritve nisem bil najbolj zadovoljen ... By zdravnik na Polikliniki "otečeno", by Roberto "deforrmirano" ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 21, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 21, 2014 (popravljeno) Včeraj me je najprej spravil v dobro voljo mister M.A. s svojimi "vriskajočimi komentarji" med začetkom dirke F1, ob prihodu na ranč pa še "prometno umetniška" nadarjenost mojega "svaka" ... Krompir so, glede na današnje vreme , "vsi sodelujoči" "izkopali" še pravi čas ..., ..., pri čemer sva jim Bil in jaz "pomagala" vsak po svojih zmožnosth .. + Popravljeno Julij 21, 2014. Popravil RobiRoberto Nikii 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 21, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 21, 2014 (popravljeno) Še vprašanje za "digifoto znalce". Med slikanjem svojega maketraskega dela nisem z narejenimi slikami skoraaj nikoli zadovoljen, predvsem zato, ker bela barva ni nikoli bela, kljub dodatni osvetlitvi s 100 W halogensko žarnico ..., ..., zato sem včeraj "na ranču" naredil poizkus, nečesa kar sem jaz videl zmeraj enako, objektiv pa obakrat drugače, odvisno od tega, kje se je "ustavilo iskalo" (?) in glede tega prilagodilo "odprtost ali zaprtost" zaslonke in čas njenega "odpiranja" (?) ... "Canonovo pamet" sem imel nastavljeno na avtomatsko. Mogoče bi bila monost, da bi najprej "vse avtomatske nastavitve naredil" na strehi "vrtne lope", premaknil canona malenkost v desni in takoj potem slikal s takojšnjim pritiskom na "gumb za slikanje", brez kakršnekoli možnosti spreminjanja "prejšnih nastavitev" ??? Popravljeno Julij 21, 2014. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 21, 2014 Deli Objavljeno Julij 21, 2014 Odvisno od fotoaparata, ampak običajno deluje tako, da če držiš gumb (do polovice) ne spreminja nastavitev. Po mojih izkušnjah je barva (ki jo "zajame" fotoaparat) odvisna predvsem od procesorja ki je v fotoaparatu in se od znamke do znamke razlikuje. Dejanske barve pa prikažejo edino kakšne bolj resne zadeve (npr. SLR) . lp RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 21, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 21, 2014 Verjetno hočem preveč od mojega canona in od samega sebe, ker so tudi od mene, z mojimi sposobnostmi, na maketarskem forumu "zahtevali preveč" in je to še vedno ostalo "v meni" ... Verjetno fotoaparat za 100 € + ne more dati vseh željenih rezultatov ... "Me že ni več" ... .) Oziroma še "za trenutek nazaj". Glede na vremensko napoved tega tedna, bo moj "preskok" severna Primorska (Cerkno) Gorenjska (Žiri) bolj težko izvedljiv ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Julij 22, 2014 Avtor Deli Objavljeno Julij 22, 2014 Moj vtis z dnevne vožnje 22.07.2014 = doma na kavču za prenosnikom ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave