Skoči na vsebino

Moje izkušnje - Arhiv

RobiRoberto

Priporočene objave

Če bi imel še 10 akumulatorjev, "malo manjših in malo lažjih", bi se danes odpeljal "v smeri", katera mi je bila zelooo všeč in čisto sam, brez vsake družbe, ki bi "diktirala" mojo vožnjo ...

mangart.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včerajšnje slike nisem objavil, ker mi zaradi tresočih rok ni uspela :blush:  . Danes sem pa najprej preveril, če je bilo to res, in bilo je res res, da je imelo vsako zadnje kolo štiri matice ...,

post-12027-0-33406300-14.jpg

..., od katerih se je ena na kolesu z zavoro "nekam izgubila", zato sem jo nadomestil kar s tremi (?) podložkami, ki so kolo najbrž zopet spravile v tak položaj, da zavora ni več "cvilila" ... :notworthy:

pict8296.jpg

Zakaj kar s podložkami ??? Zato ker nimam ustrezne matice s "colskim navojem" (???) in se bom po kosilu s cultom peljal do servisa Bonča in tam "žical" za njo ...

pict8298.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne gre drugače, kakor da sem na netu poiskal sliki metričnega in colskega navoja, tako da bom sploh vedel, kakšnega imam in kakšnega rabim ... :blush:

post-12027-0-96323700-1411388072.jpg

post-12027-0-82991500-1411388089_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:blush:  :blush:  :blush:   Iz slik se vidi, da imam colskega in bi rabil metričnega, toda to skoraj sigurno ni to ... :blush:  :blush:  :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

HVALA vremenu, da sva se s cultom vrnila iz Idrije suha ...   :notworthy:

pict8301.jpg

HVALA serviserju g. Valterju, ker je ko sem mu omenil, da "je izginila" ta matica takoj vedel, da brez nje zadnja zavora mora "škripati" in HVALA mu tudi za njo, ker je imel celo tako matico, kakršne sploh nisem pričakoval ...

pict8300.jpg

In nazadnje HVALA tudi meni, ker mi sedaj nič več "ne cvili", "šponar" na ročici za zadnjo zavoro pa je še nepremaknjen, tisti pri zadnjem kolesu pa je že "našponan" do konca (po slikanju) ... :notworthy:

pict8304.jpg

pict8306.jpg

pict8308.jpg

pict8310.jpg

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Med vračanjem iz Idrije mi je zazvonil telefon in klicali so me s servisa 3M in me obvestili, da moj fotoapart canon dela "sto na uro" in mi ga bojo poslali nazaj: HipHipHura ...   :grupni:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Menjaj zajlo, ta je preveč "scufana" in če "scufan" del pride do bovdna bo zatikalo. Če nova zajla na koncu ni zaščitena jo pocini, da se ne bo razpletala.

lp

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Franc HVALA za "podaljšanje" mojih včerajšnjih misli, ker se ne mislim nikoli več truditi, da bo tako "nacufano" zajlo še enkrat poskušal spraviti skozi tako majhno "luknjico" ... Današnja vremenska napoved je idealna  za popodanski test mojega včerajšnjega "rokodelstva" na zadnji zavori. Ampak nisem še pozabil, da je bila "glavna zavora" na triemu sprednja zavora "na gumice", zadnja pa nikoli ni bila namenjena "zaviranju v sili", ampak je bila vedno "bolj tako ali tako" ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker bi se tudi jeseni še vedno rad vozil "v rahlem rosenju" in tudi še vedno na elektriko ... :OK:

elf.jpg

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:blush:  :blush:  :blush:

Še do pošte ga moram dostaviti ... :grupni:

2014-08-29-093237.jpg

:notworthy:

pict8319.jpg

:notworthy: :worship:

pict8320.jpg

:grupni:  = BREZPLAČNO IN DELUJOČE = :grupni:

pict8321.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Menjaj zajlo, ta je preveč "scufana" in če "scufan" del pride do bovdna bo zatikalo. Če nova zajla na koncu ni zaščitena jo pocini, da se ne bo razpletala.

lp

Takoj ko bo vreme brez dežja se bom odpeljal do Kolesarskega centra Bonča in vprašal če ima kakšno tako dogo zajlo ...

Ne vem kako so si to predstavljai Kitajci, toda meni se zdi,  da ko "pritisneš" na ročico za zadnjo zavoro, zavira samo ena "zavorna obloga" (?) ???????

pict8272.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem kako je tukaj narejeno, ampak ponekod je tako, da porine eno oblogo do bobna potem pa se druga obloga "odrine" v nasprotno smer. Če močno zaviraš "držita" obe, če bi pa samo malo stisnil bi pa drsala po bobnu samo ena. Se tisti člen med zeleno in rdečo puščico na desni strani premika?

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

"Ekscenter" na levi stranu slike, označen s tanjšo rdečo puščico, porine oblogo proti bobnu. Kako se pa druga obloga lahko "sama odrine" mi pa res ni znano ... :blush:

V Kolesarskem centru Bonča sem dobil matico s pravim navojem, toda tako, kakršna je na zunanjih straneh obah osi zadnjih koles, ki pa je zaradi "svojega podnožja", za recimo 2 mm preširoka, zato sem levo zadnje kolo komaj "stlačil" na svoje mesto. Ker mi to seveda "ni šlo v račun", sem kolega prosil, naj preveri če ima slučajno tako matico, kakršno jaz rabim in danes mi jih je prinesel kar pet, od katerih so štiri imele prevelik notranji "fi", peta, katare "fi" je bil pravi, pa "pregost" navoj ... :blush:

pict8298.jpg

img0017.jpg

Ker vožnja brez zavor RES NI VARNA, sem danes zopet malo "našponal" sprednjo zavoro, tako, da bo UPAM, zavirala vsaj malo, tudi če je kolesni obroč poškodovan. Jutri sem bom odpeljal do Kolesarskega centra Bonča in gospoda Valterja vprašal, če ima slučajno tako dolgo pletenico, ki bo ustrezala za mojo zadnjo zavoro.

img0018.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Servis Bonča mi ne bo prodal nove zajle (pletenice ?) za zadnjo zavoro, ker jo je že preveril in "v bužirki ne cveti", zato sem samo še malo "našponal" sprednjo zavoro, ki mi med vožnjo v Idrijo ni zavirala prav nič ...  :blush:

Sosed mi je včeraj popoldne prinesel še dve matici, toda tudi ti dve imata napačen navoj, zato sem "serviserjevo" zopet zamnjal s tremi podložkami, da bo sosed obstoječo lahko imel za vzorec ...

post-12027-0-81010300-1411727978_thumb.jpg

post-12027-0-69303700-1411727987_thumb.jpg

post-12027-0-89768100-1411727998_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Raza, če mi sosed ne bo mogel najti matice s pravim navojem, imam tvoj predlog :notworthy:  tudi jaz že pripravljen za njega ... .)

Danes mi je kljub zamenjavi matice s tremi podložkami uspelo prikolesariti do Idrijske Bele in nazaj, brez kakšnihkoli "cvijenj & ostalih zvočnih efektov", toda ker mi zadnja zavora ni zavirala čisto nič in sprednja zelooooo maaaaaalo, od sedaj naprej zame s triemom velja:

stop.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker sem včeraj nekaj obljubil, je triem danes "odpotoval" v delavnico "na čakanje" in v vhodni veži ga je že zamenjal cult (brez v Idrijski Beli razbitega vzratnega ogledala, ki pa je že naročeno v Kolesarskem centru Bonča) ... :notworthy:

2014-09-27-095623.jpg

In ker zame še vedno velja pravilo, da so pri vsakem prevoznem sredstvu najbolj pomembne zavore, sem tudi na cultu malo "našponal" zadnjo zavoro ... :grupni:

2014-09-27-095238.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Upam, da me kdo ne bo zopet podil na maketarske forume, ker sem tam to že objavil, vendar se moram malo považiti tudi tukaj.

Ker mi nekako še manjka v moji zbirki "glavnih" v drugi svetovni vojni in ker ga "naš" spletni prodajalec še nima v svoji ponudbi, sem ga po nasvetu fanta svoje hčerke poiskal na ebay.de in ga našel za zelooo podobno ceno, skupaj s poštnino, kakor če bi ga naročil pri našem spletnem prodajalcu ... :OK:  Včeraj je bil po manj kot tednu dni od mojega naročila že pri meni doma :OK:   Pri naročilu sem vse razen ebay vstopnega gesla in "njegove" številke plačine kartice v "spletni obrazec" vpisal sam ... :worship:

img0087.jpg

img0088.jpg

img0089.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj sem včeraj sploh kolesaril od Godoviča po "ključah" nazaj domov? Zato ker sem iskal "hišo na samem", v kateri sva s hčerko pred enajstimi leti prevzela našega Bila in sem hotel videti, če njegova vzreditelja še obstajata, in sta drugače doma iz Wajdovšne (on lovec + pilot). Zaradi včerajšnjega "iskalnega neuspeha" sem mislil to iskanje med vikendom ponoviti z izhodiščem v Črnem vrhu, vendar sem danes s pomočjo Googlove zemlje ugotovil, da "nova trasa" ne bo potrebna, ker sem bil včeraj zelooo blizuuu ... Zakaj med vikendom ? Ker upam, da se bojo do takrat vse moje nožne mišice, "že zmehčale nazaj" ... :blush:

bil.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z mojim trenutnim desnim kolenom prav sigurno ne, z novim pa UPAM !!!

Danes mi je poštar prinesel priporočeno pismo in sem seveda takoj mislil, da je končno le "vabilo"  iz Valdoltre, toda že na kuverti sem prebral, da ga je poslala UE Idrija,  ki me vabi na oddelek za vojne veterane:   ... kjer boste zaslišani kot stranka v postopku prevedbe pravice vojnega veterana do veteranskega dodatka ... :blush:

post-12027-0-32420900-1412673267_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!