RobiRoberto Objavljeno April 13, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 13, 2016 (popravljeno) Med včerajšnjo vožnjo s 3 HP (horse power) pod sabo me je precej močan zahodni veter bolj upočasnjeval, kakor današnji veter s samo 1 DP (donkey power) v svojih nogah ... Popravljeno April 13, 2016. Popravil RobiRoberto Bmflar, SuNa, builder in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno April 14, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 14, 2016 (popravljeno) V ponedeljek med vračanjem iz Strmce me je na "zakleti cesti" med Kalcami in Hotedršico dohitel "šlepar" Avtoprevoza Tolmin in ker me na preeecej ovinkasti cesti ni mogel prehiteti, začel trobiti "100/h", dokler mu nekako le ni uspelo zvoziti mimo mene ... Popravljeno April 14, 2016. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno April 14, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 14, 2016 Ker je iz mojega soft diska očitno brez mojega nadzora zginil tudi pomen beede počivati , bom svojo naslednjo kolesarsko vožnjo opravil s preceeecej bolj čistim kolesom ... NumLock in builder 2
RobiRoberto Objavljeno April 14, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 14, 2016 (popravljeno) OBETI V soboto bo sončno, več oblačnosti bo občasno na severozahodu države. V nedeljo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Oba dneva bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Popravljeno April 14, 2016. Popravil RobiRoberto builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 15, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 15, 2016 Če bi bil kdo, ki bi mi to naredil za darilo, potem bi bilo moje kolo take barve! Bmflar in builder 2
RobiRoberto Objavljeno April 15, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 15, 2016 "Napovedujem", z MMV, enkrat v prihodnosti ... builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 15, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 15, 2016 Ker je bila v današnji vremenski napovedi tudi možnost ploh v hribovitem delu zahodne Slovenije, sem imel v hrbtnem žepu zgornjega dela kolesarskega oblačila tudi dežno vetrovko, vendar je nisem rabil ... Uspelo mi je izgubiti tudi etui za moj fotoaparat, v katerem je tudi rezervni akumulator , vendar zaradi moje vztrajnosti (?), samo za 10 ali 15 minut ... builder in Kmet2 2
RobiRoberto Objavljeno April 16, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2016 (popravljeno) Moj današnji namen obiska Nanosa z MMV = dragi ne danes, rajši kdaj drugič ... Popravljeno April 16, 2016. Popravil RobiRoberto builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 16, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2016 Zakaj bi ugibal, raziskoval po netu in "mučil samega sebe", ker je veliko lažje to vprašati tiste, ki to že vedo. Kakšna je cesta od Podnanosa do TV pretvornika na Nanosu, oziroma koliko je aasfalta (MMV) in koliko makadama, ter če je potrebno hoditi tudi kaj peš (pohodne palice)? Pri pretvorniku na Nasu sem že bil, kmalu po "osvoboditvi" Slovenije, ko smo nekje nad Podnanosom "stražili" vojaški objekt "nekdanje" JLA in smo si seveda vzeli tudi čas za obisk pretvornika na Nanosu, kar z mojim avtom ...
Kmet2 Objavljeno April 16, 2016 Opozori Objavljeno April 16, 2016 pred 17 minutami, RobiRoberto pravi: Zakaj bi ugibal, raziskoval po netu in "mučil samega sebe", ker je veliko lažje to vprašati tiste, ki to že vedo. Kakšna je cesta od Podnanosa do TV pretvornika na Nanosu, oziroma koliko je aasfalta (MMV) in koliko makadama, ter če je potrebno hoditi tudi kaj peš (pohodne palice)? Pri pretvorniku na Nasu sem že bil, kmalu po "osvoboditvi" Slovenije, ko smo nekje nad Podnanosom "stražili" vojaški objekt "nekdanje" JLA in smo si seveda vzeli tudi čas za obisk pretvornika na Nanosu, kar z mojim avtom ... Večinoma asvalt ,proti vrhu mal makedama 3-5km in do antene lohk prideš tud z tistim čmrljem ,no vsaj mislim . Je pa od koče do antene ene 100m . Vse km in m sem ti pisal pavšalno ....gore dole... builder, RobiRoberto in DAMI34 3
DAMI34 Objavljeno April 16, 2016 Opozori Objavljeno April 16, 2016 pred 2 urami, Kmet2 pravi: Večinoma asvalt ,proti vrhu mal makedama 3-5km in do antene lohk prideš tud z tistim čmrljem ,no vsaj mislim . Je pa od koče do antene ene 100m . Vse km in m sem ti pisal pavšalno ....gore dole... Bo kr držalo, če sem jaz z SXom prilezel gor, bo tut SYM. RobiRoberto, NumLock in builder 3
RobiRoberto Objavljeno April 16, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2016 (popravljeno) Torej, ko "se bo veter malo polegel" ... Kljub zelooo močnem današnjem jugozahodniku, sem z današnjo povprečno hitrostjo, takoj po kosilu, zelooo zadooovoljen. Slikanje "vprašanja" ali je v regratovi solati več železa ali betona , me je privedlo do prvega kontakta s policisti po moji nesreči, ker sta se ravno takrat pripeljala mimo v policijskem avtomobilu. Kolo sem imel na nasprotni strani ceste naslonjeno na obcestno ograjo, zato me je eden od njiju najprej vprašala, če je kaj narobe in ko sem mu odgovoril, da ni in da samo fotografiram, mi je on odgovoril, da se tako ne dela = nepregleden ovinek !!! Popravljeno April 16, 2016. Popravil RobiRoberto DAMI34 in builder 2
RobiRoberto Objavljeno April 17, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 17, 2016 V sredo Nanos1 ali Nanos2. Razlika je približno 20 km. OBETI V torek zjutraj bo občasen dež večinoma ponehal. Sprva bo še precej oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Še bo pihala burja. V sredo bo pretežno jasno. Pihal bo šibak vzhodni veter. robot, builder in DAMI34 3
RobiRoberto Objavljeno April 17, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 17, 2016 Še vedno iščem "malarja dobrotnika", ki bi mi pomalal moj bycykl v še bolj zapleteni barvni kobinaciji ... builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 17, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 17, 2016 Z včerajšnjim vetrom sem se "spopadel in ga tudi premagal", danšnjega pa ne bom poizkusil "niti izzvati" !!! builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 17, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 17, 2016 Če zunaj preveč piha za vožnjo s kolesom = Google + vožnja s kolesom na Nanos = se že veeeseeelim srede ... builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 18, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 18, 2016 ? Asfaltirana cesta nas pripelje mimo lovske koče in kmalu po tem jo zamenja grob makadam. Sicer so posamezni ovinki in strmejši vzponi betonski in kakšen del je tudi pred kratkim asfaltiran, ampak grobo kamenje na makadamu povzroča kar nekaj problemov pri kolesarjenju v taki strmini. Na srečo ni bilo nobenega avtomobila, ki bi dvigal prah in lahko sem užival v svežem zraku. ? = to sem našel na netu in e zanima, če je makadamski del res takšen. builder in Kmet2 2
RobiRoberto Objavljeno April 18, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 18, 2016 (popravljeno) Zakaj bi obremenjeval sebe in MMV z vožnjo do pretvornika na Nanosu, ker je do nekdanjega idrijskega hotela Nanos samo kakšna 2,5 km ravnine in asfalta ... Popravljeno April 18, 2016. Popravil RobiRoberto builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 18, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 18, 2016 Ker nisem prepričan, da bo MMV zmogla vzpon proti oddajniku na Nanosu, sem ji samo za to vožnjo, že danes odstranil blokado 25 km/h ... "Oglasi" Če kdo rabi za yamaho FZS 1000 FAZER avzpuh LEOVINCE SKB, jaz ga že 7 let ne uporabljam več ... DAMI34, La.Bonaparte in builder 3
RobiRoberto Objavljeno April 18, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 18, 2016 Če pogledam uvodno stran Motosveta samo z levim očesom, pri katerem mi je odstopila mrežnica (?), vidim prebrati samo Motosvet in Kategorije.
RobiRoberto Objavljeno April 19, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 19, 2016 Za slabši vid mojega levega očesa sem kriv popolnoma sam !!! V "mojem spletnem dnevniku", kateri je prav ta tema , sem pravkar prebral, da sem opazil, da z mojim levim očesom ne vidim več dobro že 15.03.2015, operiran sem bil pa šele 23.03.2015, ker nisem takoj šel do svoje osebne ali urgentne zdravnice, ki bi mi tudi takoj napisala napotnico za Očesno kliniko, ampak sem raje čakal na "očesno zdravnico", ki prihajo v idrijsko optiko enkrat tedensko, ali celo enkrat na 14 dni ... Ker je Leovince "firma kot se šika", se pri njih res dobi tudi dimnik za MMV ... builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 19, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 19, 2016 (popravljeno) Dobra hrana + politika + šport + = tema Moje izkušnje ... Vedno kadar je moja draga prinesla domov bučno olje, sem bil zelooo vesel in zadovoljen, ker sem ga imel rad zaradi okusa in zdravja , sedaj ga imam rad samo še zaradi zdravja ... Nikoli se nisem ukvarjal s politiko več kakor s spremljanjem tekočih dogodkov v dnevnih poročilih, vsaj toliko, da me je tisto kar mi ni bilo všeč, večkrat precej razjezilo... Vir podatkov: včerajšnji osrednji dnevnik na TV SLO 1. Novinarka: "kar ena". Snemalec in fotograf: Roberto pred približno 1/2 ure ... Ali bo morala ministrica za kulturo res odstopiti zaradi idrijskega rudnika živega srebra v zapiranju? Na sliki je Jožefov jašek, kar sem moral najprej poiskati na netu ... Ker je do Idrije in nazaj domov približno 5 km, se mi seveda ni ljubilo oblačiti kolesarskega oblačila, zato sem si pomagal s kombinacijo Zavarovalnica Triglav + moja draga ... Popravljeno April 19, 2016. Popravil RobiRoberto La.Bonaparte 1
RobiRoberto Objavljeno April 21, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 21, 2016 Zakaj sem včeraj pred vožjo na Nanos "pojedel" en Naklofen. Prvega sem "pojedel" že prejšnji večer, ker mi je najbrž bolečina iz vratu "sevala" v območje leve lopatice in tudi danes me še vedno boli, tudi vrat ... Včerajšnje slike z Nanosa sem poslal tudi moji psihologinji z ocenjevanja mojih delavnih sposobnosti na Soči in odgovoria mi je poobno kakor moja psihiatrinja, tako da sedaj res ne vem, če se splača psihično in fizično trpeti, če ni prav nič sigurno, da bojo rezultati dobri ... Želim vam, da dobro opravite pregled. Odločitve glede posega v stegnenico so pa, verjamem, težke. Če le ni nujno, čim manj poseganja v tkiva, ker so vsakič kakšne posledice.......pa tudi zapleti. Tako mi povejo pacienti.. builder in DAMI34 2
RobiRoberto Objavljeno April 21, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 21, 2016 V mapi kolo/vespa na prenosniku sem imel samo še eno neprevoženo traso, ki sem jo danes malo skrajšal, ker sem se spomnil, da sem daljšo različico že prevozil, krajše pa še ne, edino to me skrbi, če bi "po hribih in dolinah" slučajno preluknjal zračnica, kako ali kdo bi mi lahko pomagal, ker sem Louisov "set za popravilo izpraznjene zračnice" nekomu podaril ... builder 1
RobiRoberto Objavljeno April 21, 2016 Avtor Opozori Objavljeno April 21, 2016 (popravljeno) Pravkar sem v internetnem Loisovem katalogu preveril, če imajo v svoji ponudbi še vedno komplet za popravilo preluknjane zračnice in ugotovil, da ga imajo , vendar je sedaj malo drugačen kakršnega sem imel jaz ... Popravljeno April 21, 2016. Popravil RobiRoberto builder in Bmflar 2
Priporočene objave