Skoči na vsebino

Moje izkušnje - Arhiv

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Med včerajšnjo vožnjo s 3 HP (horse power) pod sabo me je precej močan zahodni veter bolj upočasnjeval, kakor današnji veter s samo 1 DP (donkey power) v svojih nogah ... :OK:

IMG_5008.JPG

:eek:

IMG_5006.JPG

:grupni:

IMG_5009.JPG

IMG_5010.JPG

IMG_5011.JPG

:wub:

IMG_5012.JPG

IMG_5018.JPG

:OK:

IMG_5017.JPG

:hmm:

IMG_5019.JPG

IMG_5008.JPG

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Objavljeno (popravljeno)

V  ponedeljek med vračanjem iz Strmce me je na "zakleti cesti" med Kalcami in Hotedršico dohitel "šlepar" Avtoprevoza Tolmin in ker me na preeecej ovinkasti cesti ni mogel prehiteti, začel trobiti "100/h", dokler mu nekako le ni uspelo zvoziti mimo mene ... :blush:

Objavljeno

Ker je iz mojega soft diska očitno brez mojega nadzora zginil tudi pomen beede počivati :blush:, bom svojo naslednjo kolesarsko vožnjo opravil s preceeecej bolj čistim kolesom ... :OK:

IMG_5020.JPG

IMG_5021.JPG

IMG_5022.JPG

IMG_5023.JPG

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

OBETI

V soboto bo sončno, več oblačnosti bo občasno na severozahodu države. V nedeljo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Oba dneva bo pihal okrepljen jugozahodni veter.

:blush:

Objavljeno

Če bi bil kdo, ki bi mi to naredil za darilo, potem bi bilo moje kolo take barve!

IMG_5023.JPG

IMG_50233.JPG

• Všeč mi je 2
Objavljeno

"Napovedujem", z MMV, enkrat  v prihodnosti ...

Nanos2.jpg

Objavljeno

Ker je bila v današnji vremenski napovedi tudi možnost ploh v hribovitem delu zahodne Slovenije, sem imel v hrbtnem žepu zgornjega dela kolesarskega oblačila tudi dežno vetrovko, vendar je nisem rabil ...   :worship:
Uspelo mi je izgubiti tudi etui za moj fotoaparat, v katerem je tudi rezervni akumulator :blush: , vendar zaradi moje vztrajnosti (?), samo za 10 ali 15 minut ... :grupni:

IMG_5027.JPG

IMG_5026.JPG

IMG_5028.JPG

IMG_5029.JPG

IMG_5030.JPG

IMG_5031.JPG

IMG_5032.JPG

IMG_5033.JPG

IMG_5034.JPG

IMG_5035.JPG

IMG_5036.JPG

IMG_5037.JPG

IMG_5038.JPG

IMG_5039.JPG

IMG_5041.JPG

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Moj današnji namen obiska Nanosa z MMV  =   dragi ne danes, rajši kdaj drugič ... :blush:

Objavljeno

Zakaj bi ugibal, raziskoval po netu in "mučil samega sebe", ker je veliko lažje to vprašati tiste, ki to že vedo. Kakšna je cesta  od Podnanosa do TV pretvornika na Nanosu, oziroma koliko je aasfalta (MMV) in koliko makadama, ter če je potrebno hoditi tudi kaj peš (pohodne palice)? Pri pretvorniku na Nasu sem že bil, kmalu po "osvoboditvi" Slovenije, ko smo nekje nad Podnanosom "stražili" vojaški objekt "nekdanje" JLA in smo si seveda vzeli tudi čas za obisk pretvornika na Nanosu, kar z mojim avtom ... :worship:

Objavljeno
pred 17 minutami, RobiRoberto pravi:

Zakaj bi ugibal, raziskoval po netu in "mučil samega sebe", ker je veliko lažje to vprašati tiste, ki to že vedo. Kakšna je cesta  od Podnanosa do TV pretvornika na Nanosu, oziroma koliko je aasfalta (MMV) in koliko makadama, ter če je potrebno hoditi tudi kaj peš (pohodne palice)? Pri pretvorniku na Nasu sem že bil, kmalu po "osvoboditvi" Slovenije, ko smo nekje nad Podnanosom "stražili" vojaški objekt "nekdanje" JLA in smo si seveda vzeli tudi čas za obisk pretvornika na Nanosu, kar z mojim avtom ... :worship:

Večinoma asvalt ,proti vrhu mal makedama 3-5km in do antene lohk prideš tud z tistim čmrljem ,no vsaj mislim . Je pa od koče do antene ene 100m . Vse km in m sem ti pisal pavšalno  ....gore dole...

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 urami, Kmet2 pravi:

Večinoma asvalt ,proti vrhu mal makedama 3-5km in do antene lohk prideš tud z tistim čmrljem ,no vsaj mislim . Je pa od koče do antene ene 100m . Vse km in m sem ti pisal pavšalno  ....gore dole...

Bo kr držalo, če sem jaz z SXom prilezel gor, bo tut SYM.

1491339_589630597773163_1783093060_o.jpg

1500818_589629994439890_1517473072_o.jpg

1396856_589630184439871_852877529_o.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Torej, ko "se bo veter malo polegel" ... :OK:

Kljub zelooo močnem današnjem jugozahodniku, sem z današnjo povprečno hitrostjo, takoj po kosilu, zelooo zadooovoljen. :worship:

IMG_5050.JPG

IMG_5051.JPG

IMG_5052.JPG

Slikanje "vprašanja" ali je v regratovi solati več železa ali betona :OK: , me je privedlo do prvega kontakta s policisti po moji nesreči, ker sta se ravno takrat pripeljala mimo v policijskem avtomobilu. Kolo sem imel na nasprotni strani ceste naslonjeno na obcestno ograjo, zato me je eden od njiju najprej vprašala, če je kaj narobe in ko sem mu odgovoril, da ni in da samo fotografiram, mi je on odgovoril, da se tako ne dela = nepregleden ovinek !!! :blush:

IMG_5054.JPG

IMG_5055.JPG

• Všeč mi je 2
Objavljeno

V sredo Nanos1 ali Nanos2. Razlika je približno 20 km.

OBETI
V torek zjutraj bo občasen dež večinoma ponehal. Sprva bo še precej oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Še bo pihala burja.
V sredo bo pretežno jasno. Pihal bo šibak vzhodni veter.

Nanos1.jpg

Nanos2.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Še vedno iščem "malarja dobrotnika", ki bi mi pomalal moj bycykl v še bolj zapleteni barvni kobinaciji ... :OK:

bycykl2.JPG

Objavljeno

Z včerajšnjim vetrom sem se "spopadel in ga tudi premagal", danšnjega pa ne bom poizkusil "niti izzvati" !!!

Objavljeno

Če zunaj preveč piha za vožnjo s kolesom  =  Google + vožnja s kolesom na Nanos  =  se že  veeeseeelim srede ... :OK:

Objavljeno

?

Asfaltirana cesta nas pripelje mimo lovske koče in kmalu po tem jo zamenja grob makadam. Sicer so posamezni ovinki in strmejši vzponi betonski in kakšen del je tudi pred kratkim asfaltiran, ampak grobo kamenje na makadamu povzroča kar nekaj problemov pri kolesarjenju v taki strmini. Na srečo ni bilo nobenega avtomobila, ki bi dvigal prah in lahko sem užival v svežem zraku.

nanos.jpg

? = to sem našel na netu in e zanima, če je makadamski del res takšen.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Zakaj bi obremenjeval sebe in MMV z vožnjo do pretvornika na Nanosu, ker je do nekdanjega idrijskega hotela Nanos samo kakšna 2,5 km ravnine in asfalta ... :OK:

Nanos_-_oddajnik.jpg

HotelNanos2 (2).jpg

Objavljeno

Ker nisem prepričan, da bo MMV zmogla vzpon proti oddajniku na Nanosu, sem ji samo za to vožnjo, že danes odstranil blokado 25 km/h ... :OK:

"Oglasi"

Če kdo rabi za yamaho FZS 1000 FAZER avzpuh LEOVINCE SKB, jaz ga že 7 let ne uporabljam več ... :blush:

2016-04-18 12.46.39.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Če pogledam uvodno stran Motosveta samo z levim očesom, pri katerem mi je odstopila mrežnica (?), vidim prebrati samo Motosvet in Kategorije.   :blush:

Objavljeno

Za slabši vid mojega levega očesa sem kriv popolnoma sam !!!   :blush:

V "mojem spletnem dnevniku", kateri je prav ta tema :worship: , sem pravkar prebral, da sem opazil, da z mojim levim očesom ne vidim več dobro že 15.03.2015, operiran sem bil pa šele 23.03.2015, ker nisem takoj šel do svoje osebne ali urgentne zdravnice, ki bi mi tudi takoj napisala napotnico za Očesno kliniko, ampak sem raje čakal na "očesno zdravnico", ki prihajo v idrijsko optiko enkrat tedensko, ali celo enkrat na 14 dni ... :blush:

Ker je Leovince "firma kot se šika", se pri njih res dobi tudi dimnik za MMV ... :grupni:

Objavljeno (popravljeno)

Dobra hrana + politika + šport + = tema Moje izkušnje ... :OK:

Vedno kadar je moja draga prinesla domov bučno olje, sem bil zelooo vesel in zadovoljen, ker sem ga imel rad zaradi okusa in zdravja :worship: , sedaj ga imam rad samo še zaradi zdravja ... :blush:

IMG_5063.JPG

Nikoli se nisem ukvarjal s politiko več kakor s spremljanjem tekočih dogodkov v dnevnih poročilih, vsaj toliko, da me je tisto kar mi ni bilo všeč, večkrat precej razjezilo... Vir podatkov: včerajšnji osrednji dnevnik na TV SLO 1. Novinarka: "kar ena". Snemalec in fotograf: Roberto pred približno 1/2 ure ... Ali bo morala ministrica za kulturo res odstopiti zaradi idrijskega rudnika živega srebra v zapiranju?

Na sliki je Jožefov jašek, kar sem moral najprej poiskati na netu ... :blush:

IMG_5064.JPG

IMG_5065.JPG

IMG_5067.JPG

IMG_5069.JPG

Ker je do Idrije in nazaj domov približno 5 km, se mi seveda ni ljubilo oblačiti kolesarskega oblačila, zato sem si pomagal s kombinacijo Zavarovalnica Triglav + moja draga ... :OK:

IMG_5070.JPG

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Zakaj sem včeraj pred vožjo na Nanos "pojedel" en Naklofen. Prvega sem "pojedel" že prejšnji večer, ker mi je najbrž bolečina iz vratu "sevala" v območje leve lopatice in tudi danes me še vedno boli, tudi vrat ... :blush:

naklofen.JPG

Hrbtenica 1.jpg

Včerajšnje slike z Nanosa sem poslal tudi moji psihologinji z ocenjevanja mojih delavnih sposobnosti na Soči in odgovoria mi je poobno kakor moja psihiatrinja, tako da sedaj res ne vem, če se splača psihično in fizično trpeti, če ni prav nič sigurno, da bojo rezultati dobri ... :blush:

Želim vam, da dobro opravite pregled.
Odločitve glede posega v stegnenico so pa, verjamem, težke.
Če le ni nujno, čim manj poseganja v tkiva, ker so vsakič kakšne posledice.......pa tudi zapleti.
Tako mi povejo pacienti..

• Všeč mi je 2
Objavljeno

V mapi kolo/vespa na prenosniku sem imel samo še eno neprevoženo traso, ki sem jo danes malo skrajšal, ker sem se spomnil, da sem daljšo različico že prevozil, krajše pa še ne, edino to me skrbi, če bi "po hribih in dolinah" slučajno preluknjal zračnica, kako ali kdo bi mi lahko pomagal, ker sem Louisov "set za popravilo izpraznjene zračnice" nekomu podaril ... :blush::worship:

123.jpg

456.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Pravkar sem v internetnem Loisovem katalogu :worship: preveril, če imajo v svoji ponudbi še vedno komplet za popravilo preluknjane zračnice in ugotovil, da ga imajo  :worship:, vendar je sedaj malo drugačen kakršnega sem imel jaz ...

Louis2.jpg

• Všeč mi je 2
Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!