RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 5, 2016 (popravljeno) Včerajšnjo, z velikim užitkom porabljeno energijo, danes "počasi" pridobivam nazaj ... V Moto2 navijam za Nagaskija, ker nama je obema všeč enaka barvna kombinacija (rdeča , bela, črna) ... Rozzzi "ITAK" ... Od srede naprej je zopet napovedano lepše in stabilno vreme in ker je OMV servis "takoj za ovinkom ITAK" ... Popravljeno Junij 5, 2016. Popravil RobiRoberto vuk76, notranc, builder in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Junij 5, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 5, 2016 (popravljeno) Danes sem imel tudi namen vožnje s kolsom v Idrijsko Belo in še dobro, da tega nisem izvedel, ker skozi okno vidim, da zunaj dežuje ... Popravljeno Junij 5, 2016. Popravil RobiRoberto Joker, robot in notranc 3
RobiRoberto Objavljeno Junij 6, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 6, 2016 Jutri ??? Če je bilo pred mojo nesrečo nedeljsko kosilo bol zgodaj sem se najprej odpeljal v Miren in če je bilo malo kasneje, sem bil najprej v Vipavi. Pred mojo nesrečo me nikoli ni bilo strah odpovedi moje yamahe, sedaj se pa najbolj bojim ravno tega, da bi mi "kitajc" zopet odpovedal med vožnjo ... Bmflar, notranc, robot in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Junij 6, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 6, 2016 (popravljeno) Že kar nekaj časa v "kovčku" na moji osi vozim s sabo dežni kombinezon, istega ki sem ga vozil s sabo tudi z yamaho, ter nekajkrat tudi uporabil in pravkar sem ga šel pogledat kakšen sploh je (spomin ), pomeriti mi ga pa ni bilo treba, ker imam sedaj prej kakšen kg manj kot več, kakor pred mojo nesrečo. Popravljeno Junij 6, 2016. Popravil RobiRoberto Bmflar, notranc, builder in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Junij 6, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 6, 2016 (popravljeno) Ker sem dopoldne preveč premišljal o uporabi dežnega kombinezona, sem bil takoj po kosilu kaznovan tako, da sem najprej moral v garaži vedriti 10 minut in se potem do Podrateje (5 km) peljati z oblečeno dežno vetrovko, katero sem takoj za Podratejo moral sleči, ker bi se drugače v njej skuhal = lokalni pljusak bez grmljavina. Ali ima moj Canona tudi samosprožilec = najbrž, ker drugače ne bi bil Canon = navodila = 10 sekund = do mojega cilja jih še nisem pozabil = vse tri slike so iz istega mesta na "tleh" , prva brez avtosprožilca in ostali dve z njim. Glave si nisem "odrezal" namerno, ampak se je tako izšlo, ker si je že brez tega mimo vozeči kolesar najbrž mislil marsikaj, ko je pred sabo zagledal na trebuhu ležečega Robertota, "ki bulji kar v nekaj" ... Popravljeno Junij 6, 2016. Popravil RobiRoberto robot, Kmet2, notranc in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Junij 6, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 6, 2016 (popravljeno) Pravkar sem hotel slikati strelo, vendar mi to v 32 fotografijah ni uspelo, ker pač nisem hitrejši od nje ... Popravljeno Junij 6, 2016. Popravil RobiRoberto robot 1
RobiRoberto Objavljeno Junij 8, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 8, 2016 Sicer ni SYM SYMPLY 50, ampak je kar maketa originalne Vespe 125 in ker moja draga nima nič proti temu (24 €) jo bom danes ali juti tudi kar naročil ... Seveda ni že gotova kakor je bila maketa Yamahe fazer 1.000, vendar je tudi sestavljanje maket še vedno moj velik užitek, seveda če se vmes kaj popeljem tudi s kolesom ali mojo oso. Danes se počutim zelooo slabo in seveda upam, da je temu vzrok jutrišnji dež ... Bmflar in robot 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 8, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 8, 2016 (popravljeno) V včerajšnjih vtisih sem pozabil napisati svoj vtis Če si želite vožnje po zelooo solidnem asfaltu, skoraj brez ostalega prometa, brez veliko betona in zidakov ob cesti in večino časa med pomirjujočim zelenjem, je vožnja od Vipave do Razdrtega: TO JE TO !!! Size 20 cm ... Popravljeno Junij 8, 2016. Popravil RobiRoberto robot in blazzarss 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 8, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 8, 2016 (popravljeno) Zakaj bi zapravljal denar brez potrebe, če ga zaradi moje invalidske pokojnine seveda nikoooli ni preveč, in se da kakšni stvari s salotejpom še podaljšati njen rok uporabe. Ali bom avtokarto Slovenije še kdaj uporbljal je odvisno tudi od tega, če mi bo danes popoldne moja psihiatrinja še dovolila vrnitev nazaj domov. "Mahokrilec on line" na steklu balkonskih vrat, v sosednjem maminem stanovanju, takoj po kosilu. Popravljeno Junij 8, 2016. Popravil RobiRoberto notranc in Bmflar 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 8, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 8, 2016 (popravljeno) Če se bo vse izteklo kakor si želim (naročilo by someone), mi za malo nižjo ceno od Italerijeve cene, ne bo treba niti sestavljati, niti lepiti in tudi barvati ne = ebuy.de ... Moj "naročnik" me je opozoril tudi na ceno poštnine, zato sem poiskal bolj ugodno !!! ... in tudi v bolj ugodnem (manjšem, namesto 1:9 / 1:18) merilu, da ne bo izstopala med mojimi drugimi tremi maketami mopedov. Popravljeno Junij 8, 2016. Popravil RobiRoberto builder, robot in notranc 3
RobiRoberto Objavljeno Junij 9, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 9, 2016 (popravljeno) Včeraj popoldne mi je moja psihaitrinja zavrnil sprejem v idrijsko PB, ker potem ona ne bi imela več nikogar, ki bi ji še kdaj polepšal kak dan s svojimi lepimi slikami v sprejetih mailih. Popravljeno Junij 9, 2016. Popravil RobiRoberto notranc, Bmflar in builder 3
RobiRoberto Objavljeno Junij 9, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 9, 2016 (popravljeno) Včeraj sem se počutil tudi "res za umret" in psihiatrinjo sem najprej prosil naj me poizkusi prepričati, da je za to krivo samo vreme in povedala mi je, da je prev pred kratkim imela seminar o vplivu nizkega zračnega tlaka na ljudi, kjer je slišala, da so in smo ljudje s "težavami v glavi", na nizek zračni tlak še bolj občutljivi kakor ostali, seveda v negativni smeri ... Popravljeno Junij 9, 2016. Popravil RobiRoberto notranc, builder in Bmflar 3
RobiRoberto Objavljeno Junij 9, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 9, 2016 (popravljeno) Najava dnevne vožnje, kadar bo vreme primerno za to ! Vzrok za "moje današnje igranje" z Google Maps, je bil predvsem v ponedeljek viden smerokaz v smeri Sežana in ker še vedno obožujem ceste po Krasu, sem se spomnil tudi, da sem se po Krasu večkrat peljal tudi skozi Miren in Trst, kar pa sedaj ne bo več mogoče, oziroma edino le v primeru, če bi moja osa nekoč dobila registrsko tablico z vsemi potrebnimi zavarovanji in zanjo tudi v Italiji, tako kakor zaenkrat tudi še pri nas, vozniški izpit ne bo potreben. Popravljeno Junij 9, 2016. Popravil RobiRoberto builder, dondule, robot in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Junij 10, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 10, 2016 Zveza delovnih invalidov Slovenije ima v Termah Čatež tri "hiške" in moja draga bo danes dopoldne odpotovala tja brez mene, za kar mi je v sredo psihiatrinja potrdila, da sem se "zaradi prisotnosti ostalih" pravilno odločil in tudi za mojo letošnjo neprisotnost v kampu Čikat na Malem Loinju, je bila po njenem mnenju moja odločitev pravilna ... robot, notranc, builder in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Junij 10, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 10, 2016 Še zaradi nečesa je bolje, da se sedaj NE vozim proti Termam Čatež = vremenska napoved = "v hiši" sem lahko tudi doma, kjer imam več možnosti kaj početi. Še mojo izkušnjo s parkirišča pred Postojnsko jamo sem pozabil opisati. Parkirišče je takooo velikooo, da če ne bi moje majhne ose namensko parkiral zraven dveh kamperjev, ki sta mi bila kasneje za orientacijo, je najbrž ne bi našel, oziroma vsaj, v zame sprejemljivem času, ne. builder, ciciban in notranc 3
RobiRoberto Objavljeno Junij 10, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 10, 2016 Ker je v današnji vremenski napovedi za naslednje tri dni "zapovedana obvezna uporaba odprtega dežnika", sem se tudi danes takoj po kosilu odpeljal v Idrijsko Belo, kjer sem združil teorijo (Canonova navodila za samosprožilc) in prakso (pravilna oddaljenost fotoaparata od slikanega objekta), tako da mi je danes končno le uspelo narediti "selfič", kakšnega sem želel. Obvestilo iz Četeža by moja draga! Kje bi Roberto spal, ker je na voljo spalnica z zakonsko in še eno posteljo in kavč v dnevni sobi. Moja draga bo sicer spalaa na kavču v dnevni sobi, jaz pa sigurno ne bi sodil na posteljo v spalnici, "ker nismo iz iste družine". dondule, Matej207, robot in 5 others 8
RobiRoberto Objavljeno Junij 11, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 11, 2016 Tudi med današnjim zajtrkom sva z mamo zopet imela "obisk na drugi strani zidu" in po njenem mnenju ter mojem "googlanju" bi bil to lahko "gensko spremenjen" vrabček = plavček. Hvala vremenarjem za njihovo zmoto v včerajšnji vremenski napoved za danes, ker oni do tega trenutka "še vedno živijo v svoji zmoti", kar sem takoj po zajtrku tudi izkoristil in zopet prevezil "Maraton Idrijske Bjeline by Roberto" ... + + + ciciban, notranc, robot in 3 others 6
RobiRoberto Objavljeno Junij 12, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 12, 2016 (popravljeno) Od kar se je Živnorc pomladil in iz kolesa presedlal na moped, tudi maraton Franja ni več to, kar je bil ... Lepo "prdalco" imam, edino barva mi "ne štima" najbolje ... Popravljeno Junij 12, 2016. Popravil RobiRoberto Kmet2 in Bmflar 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 12, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 12, 2016 (popravljeno) Kdor ne riskira ne profitira = če se po današnjem kosilu ne bi odpeljal proti Idrijski Beli, se nazaj ne bi mogel vrniti brez kaplje dežja na sebi ... Tokrat kolesa nisem spravil v "garažo", ampak v delavnico, ker se mi je to dogajalo že med včerajšnjo vožnjo in bom najprej poizkusil ugotoviti sam, zakaj se mi na sprednjem menjalniku noče prestaviti iz največjega na kakšen manjši zobnik in šele po tem, če mi tega ne bo uspelo ugotoviti, se bom z njim odpeljal do Kolesarskega centra Bonča ... Popravljeno Junij 12, 2016. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno Junij 12, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 12, 2016 Obstajaj izmišljeni strahovi, ki ti lahko zagotovijo polni penzion v PB idrija in realni strahovi, katere je treba med vožnjo s kolesom proti Idrijski Beli prepoditi iz svoje glave: Medved pogrizel ŠkodoIdrija, 10. junija – V noči iz 7. na 8. junij je medved na obrobju Idrije poškodoval osebno vozilo znamke Škoda tujih registrskih številk. Policisti so potrdili, da je medved vozilo poškodoval z grizenjem, lomljenjem in praskanjem po prednjem pokrovu, prednjem levem in desnem blatniku, prednjem odbijaču in prednji maski osebnega avtomobila. Policisti so oškodovancu, državljanu BiH, zaradi poškodovanja vozila izdali ustrezno potrdilo. V zvezi s pojavom velike zveri so obvestili tudi pristojne področne skupine v intervencijski skupini za velike zveri pri Zavodu za gozdove Slovenije.
RobiRoberto Objavljeno Junij 13, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 13, 2016 V petek, soboto in včeraj je kar precej "ropotalo" na cesti mimo naša hiše, v smeri proti Žirem in zopet sem se s pomočjo googla prepričal, da je bilo to to Sairach builder in Bmflar 2
RobiRoberto Objavljeno Junij 13, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 13, 2016 Roberto & tehnika = groza = vendar najbrž ne po njegovi krivdi, ker mi danes dopoldne, ko sem hotel dopolniti rezervar in "rezervo zopet ni hotela vžgati vsaj 10 minut , tako da emse resno bal, da bom izpraznil akumulator in ko mi je končno le vžgala in sem se z njo odpelajl na OMV in napolnil vse potrebno, je vžgala pri prvem pritisku gumba zaganjača ... Roberto & vreme = "groza" = čakam da bo prenehalo deževati in se bom s kolesom lahko odpeljal do Kolesarskega centra Bonča = upam, da bo v eni minuti odkril težavo tristopenjskega menjalnika in jo v drugi minuti tudi že odpravil ... builder, Bmflar in notranc 3
RobiRoberto Objavljeno Junij 13, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 13, 2016 Hvala današnjemu serviserju v Kolesarskem centru Bonča, ki je moje kolo "preko vrste" takoj "dal na štant" in takoj tudi ugotovil, zakaj "sprednji" menjalnik ne deluje, kar je v manj kakor desetih minutah rešil z izvijačem, s katerim je odstranil zemljo in pesek in vse skupaj še naoljil z WD 40 in oljem,tako da sedaj menjalnik zopet deluje kakor mora. K njemu sem se odpeljal kar v trenerki in s sabo vzel tudi vse potrebno za peš vrnitev domov, tako da sem se s servisa pripeljal nazaj domov, se preoblekel v kolesarsko oblačilo in se pred dežjem umaknil v dež, kar tudi ni tako katastrofalno, ker tokrat vsaj dežne vetrovke nisem vozil s sabo zaman ... Ker me je danes dež že dovolj oprhal, se danes ne bom več prhal spljoh ... Bmflar, Kmet2, robot in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Junij 14, 2016 Avtor Opozori Objavljeno Junij 14, 2016 Danes dopoldne sem bil zaradi "ledenih nog" in bolečih "podkolenskih" mišic pri svoji osebni zdravnici in ko me je res "ornh" pretipala od kolen do prstov na obeh nogah mi je povedala, da z mojo prekrvavitvijo in toploto obeh mojih nog ni prav nič narobe in da ima tak občutek hladnih nog in prstov na rokah vsaj 75 % ljudi. Če bi se bolečine mojih nožnih mišic slučajno stopnjevale, "se pa vidiva zopet" ... Bmflar 1
Priporočene objave