Popularna objava Ovbl Objavljeno April 28, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno April 28, 2021 Sem se odločil, da objavim nekaj slik iz mojega potovanja po Indiji. V Indijo sem šel prvotno vozit turiste z raftom in kajakom za eno sezono. Tri mesece sem živel v Rishikeshu na severu Indije, mesec in pol pa potoval okoli z motorjem. Road trip sprva sploh ni bil v planu, je bil bolj na vrat na nos. Rafting sezona na Gangesu je bila zanimiva, sploh zato, ker Indijci po večini ne znajo plavati in je bilo kar pestro ko je šlo kaj narobe na reki... Driska je bila vključena v potovanje, sploh na začetku ko se telo privaja na druge higienske standarde. Kasneje jo fašeš sem pa tja kdaj, odvisno kje ješ... No, pa začnimo... Šef firme v kateri sem delal je imel Royal Enfield Bulleta, 350 kubičnega, luštna prdulja s karakterjem. Včasih sem si ga sposodil za kam skočit na hitro. Pa sem ga enkrat vprašal, če bi mi ga posodil, da bi šel malo po Indiji. Mi je računal 300eur in vozi miško. Pa so se začele priprave na potovanje, kupil sem nekaj poceni orodja (v Indiji je itak vse poceni) in naredil servis. Hm, od motoristične opreme nisem imel prav nič, šel sem kar v navadnih oblekah in s kajakaško čelado (ne me preveč sekirat zaradi tega:)). Kovčkov tudi ni bilo, sem zvezal dva ruzaka in armaflex z gurtno pa je bilo v redu. Recimo en mesec sem spal kar ob cestah ali pa sem kje ob cesti kaj pojedel v postojanki, vprašal, če lahko tam prespim in so mi ponavadi dovolili. Treba je bilo edino počakati, da so zaprli. Nekje dva tedna sem pa spal po hostlih ali hotelih. V Indiji se ti kuhati ne splača, je tako poceni hrana. Prva noč je bila še najbolj strašljiva, ker nisem vedel kaj pričakovati pa tudi nekaj opitih, radovednih Indijcev je bilo okoli. Vsi bi se radi slikali s tabo, samo zato, ker si bel. Varanasi: Zanimivo je, da kobre ne migajo z glavo zaradi glasbe ampak gledajo konico piščali s katero možakar maha levo desno. Pouk na prostem, sem imel priložnost iti v šolo pogledat kako se učijo tam. Vsakdanji higienski standard v Indiji, jug je sicer bolj urejen kot sever. Guma mi je počila trikrat, enkrat mi jo je poflikal tale pobič, izkušenih šest let je imel, svaka mu čast... Orodja za flikanje gum nisem imel s sabo, ne vem, nisem ga kupil. Vulkanizerjev je pa itak dosti okoli. Tam dol je malo več prahu ko se voziš, no ja, tudi s tuširanjem nisem ravno pretiraval. Sem srečal dva francoza, ki sta potovala s kolesi. Vauuu, jest bi tut meu takega. Spustil semering na amortizerju. Zanimiv oljni filter, nisem še videl takega, kovinski tulec z luknjami in filc. Jaaa, sej vem, nimam opreme... Se popolnoma strinjam z znakom. Nasadi čaja Mi je dal prijazen domačin šop banan pa so jih itak opice pokradle večino ko sem šel odtočit v grmovje. Tale norc je pa s kolesom iz Nemčije v Indijo pršu, sem že pozabu kako mu je ime. Naredil sem okoli 7000km v mesecu in pol. Tam dol ne vozijo po levi strani ampak po levi, desni, naprej, nazaj, skratka ni pravil na cesti. Če hočeš vse srečno zvozit moraš imeti ogromno sreče, izkušnje pa itak. Jaz jih nisem imel kaj dosti takrat na začetku potovanja. To je zaenkrat to, večinoma je motor na slikah, mogoče se bo komu preveč dolgočasno zdelo... Mam še veliko slik ampak nočem predolgo narest. Če bo pa interes pa še kakšno objavim. Uživajte:) raza, sebenc, skalaprava in 32 others 20 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno April 29, 2021 Deli Objavljeno April 29, 2021 Le objavi šekaj. Tole je prava poživitev Scarabeo 500, RobiRoberto, 3nity in 3 others 4 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARE 65 Objavljeno April 29, 2021 Deli Objavljeno April 29, 2021 pred 2 urami, Tedybear pravi: Le objavi šekaj. Tole je prava poživitev Se strinjam...jebeš čelado samo, da te ni kobra... Tedybear, DAMI34 in Ovbl 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 30, 2021 Deli Objavljeno April 30, 2021 še objavi še in hvala za že objavljeno. Ovbl 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se