Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 16, 2021 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 16, 2021 Kreto sva prvič obiska leta 2019. Sva se že takrat spraševala zakaj tako pozno? Ostalo je še nekaj prostih dni, zato sva se odločila, da letos ponoviva. Izlet poteka (kot vedno) v organizaciji @SuNa tours . Predelala bova še vzhodni del prelepega otoka, ki nama je ostal od prejšnjič. Tole je sled od prejšnjič. Vzhodnega dela sva se le dotaknila. Spoznala sva, da Kreta ni tako mala in da se bo potrebno še kdaj vrniti. Pozno jeseni je najboljša opcija letalo in najem motorjev. Dobri 2 uri in jekleni ptič te ponese iz Dunaja na otok sredi sredozemskega morja. Glej, glej tule spodaj sva bila pred dobrim mesecem in pol... Pristanek. Zgleda, da je ravnokar deževalo. Upam, da bo od sedaj naprej suho. Tako sem naročil pri svoji potovalni agenciji , Ooooo madonca, doma se sesalca na daleč izogibam, tule me pa kar dva pričakata . Izgleda, da sem zadel "LoW Budget" potovanje . Pritožba že vložena... V sili hudič še muhe žre, smo paž vzeli kar so dali.... Je pa tale zadeva kar priročna, z prtljago ni problemov... Tudi tu se že pozna kratek dan. Sence so že zelo dolge. V veselem pričakovanju jutrišnjega dne... ps, halo agencija, a dobimo taprave motorje? Joker, raza, Quest in 21 others 20 4
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 17, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 17, 2021 Nov dan novi podvigi... Priprave pred startom. Malo je še "fajhtno" od nočnega rosenja. Spominsko obeležje WWII Votlina St John Cave Hibiskus, lahko tudi v čaju, meni je bolj všeč na grmu. Dajva še malo po makadamu probat tele sesalce Gre ker je lep makadam... Sva videla oznako pa sva šla pogledat... pomaranče za malico... Olje bo... Cena bencina... tako, še zadnji kilometri in sva doma... Novi dom za danes... Dvojčka parkirana, 180km, ni slabo. oho, bazen. Samo sonce je že skoraj zašlo. Jutri, mogoče. mladench, IF7, markII in 21 others 22 1 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 18, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 18, 2021 (popravljeno) Novo jutro. Sonce in modro nebo... Z nasmehom na obrazu novim kilometrom naproti... Glavna cesta, ki povezuje otok vzhod, zahod PRAZNA. Zelo malo prometa. Ugotavljava, da je morda vzrok precej zasoljena cena bencina??? Pa kaj?Ja, zgubila sva se . Neeee, sva že našla pravo pot... Soteska Kotsifou. Zanimiva soteska v katero je vklesana cesta. Serpentinasta cesta proti planinskem osrčju otoka. Malo olajšan za lažji vzpon po ovinkasti in strmi cesti. Pusi me, da se v miru pogrejem na asfaltu... Nekaj kapljic na objektivu, bo deževalo? Pred dežjem pobegneva na južno stran otoka. Lepe serpentine in suho... Desna... pa leva... Kar nekaj jih je do morja... Nič, sva morala nazaj proti severu... Rain mode Še kar dež. Takole zvečer pa še malo sprehoda po plaži, tudi tu je rahlo deževalo, se vidi na pesku. V mešanem vremenu prevozila prijetnih 240 kilometrov. Popravljeno Oktober 18, 2021. Popravil MiNa SAR-Solo Adventure rider, aders, Mavti in 19 others 19 3
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 19, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 19, 2021 So se le omehčali... Quest, RobiRoberto, FACO in 18 others 17 2 2
Snečer Objavljeno Oktober 19, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2021 pred 4 minutami, MiNa pravi: So se le omehčali... to so pa že resni motorji FACO in markII 2
SuNa Objavljeno Oktober 19, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2021 42 minutes ago, Snečer said: to so pa že resni motorji To pa sune! ??? Akito, markII, DAMI34 in 4 others 1 6
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 19, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 19, 2021 Prelepo je bilo, da bi trajalo... Polna pričakovanj se odpraviva na dogovorjeno mesto, kjer bova "sesalce" zamenjala za "prave" motorje... Na dogovorjenem mestu nas preseneti malo vode iz neba. Osedlana in pripravljena, za nove podvige... Kratko nevihto pod streho na AP zkoristim za montažo GPS-a... MacGyver, ena gumica in dve vezici in voila... GPS nama že kaže pravo pot... Vse OK Ryanair že ve kakšnih mer mora biti kovček mestni utrip... utrip na plaži, ni neke gužve Neskončni nasadi oljk... Eto ti ga na KAWASAKIJA Na zelenčku so se uscale vile na obeh krakih... Tudi na disku so oljni madeži, tako da ima zavorno pot kot tanker. Zadeva v reševanju, Jutri bo menda nadomestni motor. V pričakovanju novega dne.... Scarabeo 500, markII, Akito in 16 others 14 1 2 2
Snečer Objavljeno Oktober 19, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2021 to vozijo vsi ko gske, pa uničijo MiNa 1
raza Objavljeno Oktober 19, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 19, 2021 (popravljeno) To vozijo po sistemu "ko ga je..be, saj ni moj", pa punim gasom po brezpotju. Popravljeno Oktober 19, 2021. Popravil raza MiNa, RobiRoberto, DAMI34 in 1 other 1 1 2
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 20, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 20, 2021 Glede na probleme zelenčka, sva danes bolj kot ne božala lokalne cestice... 10 kraki mlin na veter. Kraki so narejeni kot jambori, na njih pa napeta jadra. Malo na plažo... pa malo v oljke... ... Kamne nisva šla pogledat še na drugo stran hriba... Pa spet v oljke (tule v maline ne moreš ) Letina obeta... potem pa nazaj proti obali. Nič, sedaj pa čakava na zamenjavo mopeka... izibajker, Mavti, tourer in 21 others 22 2
Slay Objavljeno Oktober 21, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 Ob 19. 10. 2021 ob 9:37, Snečer pravi: to so pa že resni motorji Ah no...vespe...bvz...nikoli in nikdar?
DAMI34 Objavljeno Oktober 21, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 pred 2 urami, Slay pravi: Ah no...vespe...bvz...nikoli in nikdar? nisi nikol probal. Iz 174 konjev 1301ccm, 144nm, sem se usedel na 49ccm skuter in kmal ubou Ne podcenjuj. Z 250ccm se pa že čudeže dela po cesti. Pa še ful placa ma pod sedežem, če bo @MiNakako olivo narabutal Kawasaki_rider, SuNa in MiNa 3
MiNa Objavljeno Oktober 21, 2021 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 (popravljeno) pred 5 urami, Slay pravi: Ah no...vespe...bvz...nikoli in nikdar? Boljše z biciklom v kurba..ijo, kot z Mercedezom na "šiht" Zarečenega kruha se največ poje!!! Sem bil prijetno presenečen nad "sesalcem" 300ccm Pelje mirno udobno, tako da sem imel nasmeh do ušes. Več kasneje... Popravljeno Oktober 21, 2021. Popravil MiNa DAMI34, Mavti, Joker in 4 others 7
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 21, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 21, 2021 Ob 20. 10. 2021 ob 20:17, MiNa pravi: Nič, sedaj pa čakava na zamenjavo mopeka... Po prijavi napake na zelenku so nama včeraj zvečer dostavili nadomestni motor. BMW G310GS. Takole naju čakata konjička pod olivo pred hotelom. Vprašanje, kdo ga bo prvi preizkusil? Najprej si ga priborim jaz ... Po kratkem postanku, moram zapisati, da me je tale indijski bavarec kar malo razočaral, sem ga prepustil še nežni roki moje , da poda svoje mnenje... nekaj je krilila z rokami... Po postanku je dejala "kar ti vozi tole kosilnico" pa sem jo a ne za dolgo. Sva si ga podajala kot vroč kostanj. Nekako sva ugotovila, da ima samo sedež za odtenek bolj udoben kot KWAK. V vsem ostalem pa KWAK zmaga. Glede najinega potepanja pa takole. Tudi tokrat sva izbirala manj obremenjene ceste, skozi zaspane vasice na vzhodu otoka. oljke, oljke, oljke... veter in sonce izkoriščajo v polni meri... Takole je to, še ovce in koze tukaj komaj najdejo kaj zase. Serpentine nazaj proti morju... Na znamenito plažo pod palmami Vai Potem pa še skok do skrajnega severovzhodnega rta Pri tej tabli sva raje obrnila, ker je področje pod nadzorom vojske. Njihovega potrpljenja pa raje nisva preizkušala Nazaj pa čim več po "old road"... ozka ovinkasta in prazna stara cesta vzhod - zahod. Zadnji kilometri proti "domu" že povsem v temi. 350 kilometrov sva danes "navrtela". Loba, Akito, Endlich in 23 others 21 5
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 22, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 22, 2021 Nov dan, nove poti... Jutro kot iz škatlice... Potem pa serpentine, pa še serpentine... Potem malo kopanja... pa malo makadama, pa še malo makadama... Bilo ga je samo cca 8km Potem pa spet seeeerpentineeee... ... ko jih je zmanjkalo pa palme, Evkaliptusi... celo grozdje sva našla čisto ob cesti. Sredi male vasice pa tale tuki, tuki, tuki, tuki. Z njim so švabska letala klatli med WW2, ko so jih napadali. Nato pa še samo nazaj proti najinemu "domu"... Tule spodaj je, malo od krožnega naprej za vodo. Danes sva jih pa 234 navozila. markII, Loba, Mavti in 21 others 22 2
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 23, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 Danes je najin zadnji dan v kraju Stalida, jutri se seliva nazaj na zahod... Danes sva naredila krog po okolici, zapeljala sva se na planoto Lashithi. Planota je na nadmosrski višini cca 800mnm z vseh strani obkrožena z hribi. Do tam vodijo zanimive ovikaste ceste iz dveh smeri... Severna iz Malia, Krasi od tu sva prišla midva in nato planoto zapustila proti vzhodu... v smeri Agios Nikolaos kjer sva se spustila nazaj proti morju... Kratkih a sladkih 188km markII, DAMI34, Endlich in 13 others 16
Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 (popravljeno) Uživajta še naprej, pa ketno malo špricni - zgleda boga. Mi bomo pa spremljali vajino potepanje. Daj se pozanimaj, kaj pomenijo tiste male hiške? V Grčiji jih je bilo polno. Slika, ko si na topu in na tvoji levi je maketa hiške - pravoslavne. Popravljeno Oktober 23, 2021. Popravil Scarabeo 500 SuNa in MiNa 2
MiNa Objavljeno Oktober 23, 2021 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 pred 14 minutami, Scarabeo 500 pravi: maketa hiške Tudi tukaj na Kreti jih je polno. Mislim, da imajo podobno funkcijo kot naše kapelice... Scarabeo 500 1
Kawasaki_rider Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 Meni je na Kreti 2007 (absolventski izlet ??) domačin razlagal, da tiste ki so ob cesti - pomeni da je nekdo tam izgubil življenje in se tako znamenje postavi v spomin. MiNa in Scarabeo 500 1 1
Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 23, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 pred 5 minutami, MiNa pravi: Tudi tukaj na Kreti jih je polno. Mislim, da imajo podobno funkcijo kot naše kapelice... Ko sem to prvič videl sem pomisli, da je tu mogoče nekdo umrl. Pa je tega bilo preveč. Potem sem videl (glej sliko), da se kaj prodaja... Nisem vedel ali lahko vzamem in letim, noter je bil tudi denar. MiNa in Kawasaki_rider 2
MiNa Objavljeno Oktober 23, 2021 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 23, 2021 (popravljeno) samo valjčki se pa svetijo Mazal že 2x pa nič ne pomaga...Naravna rjava barva!? Popravljeno Oktober 23, 2021. Popravil MiNa DAMI34, Joker, Scarabeo 500 in 2 others 5
Slay Objavljeno Oktober 24, 2021 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2021 pred 12 urami, MiNa pravi: Tudi tukaj na Kreti jih je polno. Mislim, da imajo podobno funkcijo kot naše kapelice... Ja lepo se imata.....kar fauš smo vama.....samo motorje mata bolj za en k...?
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 24, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 24, 2021 motorje mata bolj za en k...? Povsem dovolj za normalno vožnjo! Nisva prišla kolenčkat (divjat) ampak uživat! DAMI34, Akito, raza in 7 others 9 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 24, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 24, 2021 Madonca, je hitro minilo... Jutranji start iz Stalide proti Chanii, do Herakliona sva jo kar po AC mahnila... Nato pa proti južnem delu otoka, ker so tam ceste bolj zavite. V mestecih in vasicah ni prometa, le domačini uživajo v lokalnih bifejih ob dopoldanski kavici... Se pozna nedelja, vse prazno... ozke ulice nekaterih vasic na južni strani otoka. Sva že prevozila, pa dajva še enkrat, saj Jadranke se tudi ne naveličamo Težko najdeš cesto, ki ne pelje skozi nasade oljk... Kavico sva popila, sedaj pa "juriš" na tele serpentine... Ob cesti nekaj ostankov WW2. Ker smo že ugotavljal kaj pomenijo te male "kapelice"? Tale je v gostilni???? Se je mogoče kdo prenajedel? Bilo je res dobro. Tule prenočiva, jutri vrneva konjičke. Kot bi rekel @DAMI34 jutri pa DOMOL! Quest, SAR-Solo Adventure rider, RobiRoberto in 18 others 19 1 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Oktober 26, 2021 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 26, 2021 (popravljeno) Kot sem zapisal v prejšnjem postu, vse kar je lepo prehitro mine... Zadnji dan, včeraj, sva bolj bežala pred dežjem, kot se pa vozila in uživala. Vseeno sva prevozila 80km in si ogledala še nekaj zanimivih lokacij... Jutranji start, nič kaj obetajoče. Oblačno samo čakava, da se "uščije" Plaže prazne, razumljivo. Piha, temperatura pa okoli 18 stopinj. Nič greva pogledat še eno zanimivost... Plaža Seitan. Najdeva še nekaj serpentin. Nazaj proti Manastirju Agia Triada Malo sva se sprehodila po njihovem sadovnjaku... potem še na bližnjo plažo na kavico (nekaj se je silil dež ). Bolje pod streho in uživat v kofeinu , kot vozit po dežju. Pa ni bilo sile. Le nekaj kapljic, da naju malo prestraši. Tako motorja vrnjena midva pa proti letališču... Dobri dve in pol uri kasneje pa že v oblake in proti domu.... Popravljeno Oktober 26, 2021. Popravil MiNa Erik99, Kawasaki_rider, SuNa in 11 others 10 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se