Skoči na vsebino

MotoGP 2022

Shillien

Priporočene objave

1 hour ago, Shillien said:

Sem že ne dolgo nazaj napisal pa se bom ponovil..,. rumena zastava je totalna bedarija..

ne, ni. 

• Hvala 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 22 minutami, Kugelschreiber pravi:

ne, ni. 

sej to vsi razumemo, da je za "varnost", ampak da se briše čas, pa čeprav vsi takrat gonijo, ni bogvekaj pripomoglo k varnosti.

Najmanj je čas, da pravilo izboljšajo.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

18 minutes ago, ducar said:

Rumena zastava/semafor, veš da bo tvoj čas brisan, a vseeno goniš na polno. Zanimivi ljudje.

Zakaj? To so dirkaci. Ki pac hocejo premagati vse druge. Cas je sicer brisan, pozabljen pa ne. Sam dirkac lahko vidi da je hiter, in drugi tudi vidijo, da je nekdo bil hiter. Cas je dosezen, samo velja ne. In ker so to pac dirkaci, ki hocejo biti najboljsi, je  pac povsem razumljivo, zakaj  vseeno tiscijo.

2 hours ago, Kugelschreiber said:

ne, ni. 

Na kavcu je!

Popravljeno . Popravil jvalant
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pametno bi bilo, da z sorazneren cas ko imas rumeno zstavo, se podaljsajo kvalifikacije za enak cas..

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

18 minutes ago, ukica said:

Pametno bi bilo, da z sorazneren cas ko imas rumeno zstavo, se podaljsajo kvalifikacije za enak cas..

Ja, da bi se vsaj tistim ki se jim brišejo čas dodal dotaten krog na koncu kvalifikacij... ali kaj v tem stilu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 minutes ago, Shillien said:

Ja, da bi se vsaj tistim ki se jim brišejo čas dodal dotaten krog na koncu kvalifikacij... ali kaj v tem stilu.

21 minutes ago, ukica said:

Pol bi kvalifikacije lahk trajale do nedelje popoldan. Vsake tolk kdo najebe. Dis is rejsis. Ce se je ne dolgo tega lahk “zmenil” cel grid na enkat, bi se morali znat zment tud zdaj, ko jih je na pisti 12. Da imajo v poprecju 3 poskuse jim bi pa ze moralo bit jasno. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

12 minutes ago, Kugelschreiber said:

Pol bi kvalifikacije lahk trajale do nedelje popoldan. Vsake tolk kdo najebe. Dis is rejsis. Ce se je ne dolgo tega lahk “zmenil” cel grid na enkat, bi se morali znat zment tud zdaj, ko jih je na pisti 12. Da imajo v poprecju 3 poskuse jim bi pa ze moralo bit jasno. 

ja zaradi nekoga ki bi v najslabšem primeru da bi imel smolo dobil 2 dodatna kroga bi se pa vse skup res zavleklo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, Kugelschreiber said:

Eh sej se strinjam.. ampak ce imas 3-4 padce, se to zavkece za mogoce 2-3min.. se pa strinjam dis is rejs ja. Mi gre pa na ziuce k tm po pisti jadrajo pa iscejo nekoga da jih naprej vlece

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

9 hours ago, Shillien said:

ja zaradi nekoga ki bi v najslabšem primeru da bi imel smolo dobil 2 dodatna kroga bi se pa vse skup res zavleklo...

In gume? Ce jim das extra krog, morasdat tud extra gume? Brez novih je brez veze. 

8 hours ago, ukica said:

Eh sej se strinjam.. ampak ce imas 3-4 padce, se to zavkece za mogoce 2-3min.. se pa strinjam dis is rejs ja. Mi gre pa na ziuce k tm po pisti jadrajo pa iscejo nekoga da jih naprej vlece

To bimorali pa kaznovatkot tukanje krilc v F1, brez milosti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

10 hours ago, ukica said:

In pol jokajo, da jih je tazadn krog rumena zajebala... prej so se dva kroga igrali kdo lovi in delali oviro na pisti....  naj postavijo minimalni cas za krog ko zapeljes na pisto na neko resno vrednost in kaznujejo ce se kdo svaljka...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, po pejšnji dirki nisem našel časa napisat svoje strokovne ocene, pa dejmo sedaj na kratko.

Bastianini je res izjemen. Sej je mel vmes dve povprečni dirki, ampak, kako jih je nascal, to je neki. Tip je stopničko višje od ostalih trenutno.

Kako sta Suzukija, predvsem Rins, prehitevala, to je bilo neki za videt. Bravo. Austin je najbolj bedna pista v koledarju, to gre sam na moč in je čist brezveze.

Tovarniški Ducati je še vedno razočaranje. Enako Fabio. Razlika je samo v tem, da Fabio čaka Evropo od Jereza naprej, da par dirk dobi, medtem, ko bo za ducati tam verjetno težje kot prve 4. dirke.

Glede Marquzea. Čist nepotrebna drama. To je proga, kjer je vsako leto DALEČ pred vsemi. To, da bi verjetno zmagal, če bi štartal normalno ni skrivnost. Dvomim, da bi ga Bastianini lahko ugnal, ostali tako niso imeli šans. To vračanje od zadaj iz tega pogleda ni nič posebnega. Seveda je faca, kako prehiti brez priprave in ni nobenemu nič jasno, ampak da pa poslušam celo dirko (dobesedno celo dirko) Gabrovo prihajanje na MM, je pa patetično. Katastrofa.

V Moto2 so se fajn hecali. Stopničkarji so lepo izkoristili situacijo, prvenstvo bo sedaj precej bolj zanimivo. Vietti je sedaj že zapadel v manjšo krizo, medtem, ko je Canet iz tega pobral več in pričakujem, da bo sedaj začel napad na naslov. Oguri manjka nekaj malega, tako kot v Moto3. Sej je hiter, sam ni pa še to to. Naslednje leto ga pričakujem v MotoGP, sem zihr da bo boljši od Nakagamija.

Kaj se dogaja z Ribičem Pepetom? Čist pogorel? Naslednje leto samo še navzdol, potem pa konec kariere? Že zelo doglo nismo govorili o muhah enodnevnicah. Evo kandidata. Fernandez pa tudi ne opravičuje vloge, ki mu je bila zaupana. 

Petruči je spet zmagal prvo dirko AMA SBK al kako se že temu reče. Potem, ko sta se končno udarila s št. 1, je le ta po vodstvu razbil svojo Yamaho in Petrux je uspel zaržat vodsvo pred Scholtzom do konca dirke. Jake bo imel kar težave do konca sezone, če se ne bo spravil k sebi.

Glede včerajšnje rumene zastave pa... To da rumena zastava je, to je nujno. Nikakor pa ne razumem, kako jo lahko nekdo, ki tišči na polno mimo te rumene zastave odnese brez kazni?! Rumena zastava torej ne služi popolnoma ničemur. Če bi se MM skegljal (ali pa kdo drug) v zadnjem ovinku (glede na to, da je šel na polno, sploh pa v takih pogojih, je to mogoče), bi motor lahko nabil Pola in bi ga odnesli v krsti. Sicer tudi totalno neumno z njegove strani, da je toliko časa ostal na tleh in se tam tolkel po glavi.

Prav tako bi se mi zdelo smiselno (to ponavljam že odkar je pravilo dveh rumenih zastav zmanjšano na eno), da bi tisti, ki pade in povzroči rumeno zastavo v kvalifikacijah (lahko tudi samo v zadnjih 5 minutah recimo) dobi kazen nekaj štartnih mest ali pa LLP. Vam povem, da bi bilo teh padcev hitro precej manj. Sploh ker so to vedno eni in isti (prednjači pa seveda P. Espargaro).

So bile pa zanimive kvalifikacije, malo so pomešani med sabo in zanimivo bo videti, kako se bo dirka odvijala. Mir je zame prvi favorit za zmago. Sploh, ker so ostali favoriti nekoliko bolj zadaj in jim lahko hitro ubeži.

Kar pa dela tovarniški Ducati to sezono je pa res smešno. Bagnaia je čisto popustil pod pritiskom in dela eno bedarijo za drugo. Breme prvega favorita (večina je bila takega mnenja zaradi superiornega Ducatija) je bilo preveč. Ducati je zasral z motorjem, potem so nekaj reševali z izbiro letošnje-lanskega hibrida, sedaj so tam kjer so. Bagnaia dela bedarije, Miller ima težave. Mogoče se je lani zdelo, da imajo sanjsko ekipo, danes bi samo sebno kar zamenjal oba voznika že med sezono :D.
Kolikor jih poznamo, sem prepričan, da se bodo naslednjo sezono odločili popolnoma napačno :D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo se potikamo po It in vceraj zvecer pogledal povzetek kvalifikacij, ter seveda komentarje in pogovore z dirkaci. Malo drugac k beda od POP TV....pa pustimo to, presenetilo me je kako dobro fantje govorijo It, MM in AEsp  perfektno, ce nebi vedel, da sta iz Es bi mislil, da sta makaronarja....ne morem ravno ocenjevat gramatike, ker imam samo zacetni tecaj It😎 samo presenecen prijetno.....se bolj me je pa presenetil Zarco, vemo kaka je njegova Ang 😨😜  It pa zelo dobro, da sem moral dobro pogledat, da ni slucajno sinhronizirano v It, pa je govoril sam 😉👍  ocitno vsem disi rdeca barva 😊

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

43 minutes ago, Luka66 said:

Malo se potikamo po It in vceraj zvecer pogledal povzetek kvalifikacij, ter seveda komentarje in pogovore z dirkaci. Malo drugac k beda od POP TV....pa pustimo to, presenetilo me je kako dobro fantje govorijo It, MM in AEsp  perfektno, ce nebi vedel, da sta iz Es bi mislil, da sta makaronarja....ne morem ravno ocenjevat gramatike, ker imam samo zacetni tecaj It😎 samo presenecen prijetno.....se bolj me je pa presenetil Zarco, vemo kaka je njegova Ang 😨😜  It pa zelo dobro, da sem moral dobro pogledat, da ni slucajno sinhronizirano v It, pa je govoril sam 😉👍  ocitno vsem disi rdeca barva 😊

Španski in italijanski jezik se v osnovi zelo ujemata, mislim da v 4/5, torej sta si bol podobna kot slo in cro. Katalonski jezik govorijo v italiji in v španiji in sta enaka. Tako da niti ne preseneča. Tudi zarco je doma zelo blizu italijanske meje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni je res žal, da je Yamaha tako zelo nekonkurenčna, da je Fabio uspel zmagat samo za borih 6 sekund. Nadaljevanje sezone bo zanj izredno težko, saj bo težko zmagoval za več kot 10 sekund... Yamaha nujno rabi narest nekaj na njihovem motociklu, če želijo zmagat za cel krog, ker sedaj so povsem nekonkurenčni... Moje mnenje je, da bi Fabio moral še 10x bolj jamrat in izsiljevat za denar, samo tako bi se kaj takega lahko zgodilo. Drugače pa dobro odpeljano. Za naslednjih nekaj dirk, se bo tega treba kar navadit. 

Zarco se je dobro držal in zaslužena dvojna francoska zmaga. Je rešil Ducatijevo čast, ki so jo to dirko vsi zatajili.

Espargaro je izkoristil ponujeno. 

Rins je bil na koncu zelo vesel. No napredek je bil izjemen. 

Incident med Millerjem in Mirom je bilo merjenje tiča na bremzanju in oba se lahko počutita krivega za svoj odstop. Miller, ker je pač padel, Mir pa zato, ker je bil tudi tako pozen na zaviranju, da je kot prvo v to pripravil še Millerja in zato, ker če bi zaviral pravočasno, bi Miller padel precej pred njim in bi se mogoče lahko izognil... 

Bastianini je s padcem zapravil vodstvo v prvenstvu, na koncu bi bil verjetno med 8, saj je bil osip kar konkreten. 

MM ni imel pravega odgovora. Danes ni bilo prebijanja naprej.

Ne vem kako ni bilo dežja med dirko, ampak kar ok, da ni bilo spet kake drame zadnjih par krogov. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bodo pa tole štartal še 1x, potem bo to spet velika črna pika na MotoGP in se lahko Dorna kar neha hvalisat s svojimi 500GPji..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vesolc se je danes v Rinsa preselil zgleda. Za MM je blo verjetno spet prehitro vse skupaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

37 minutes ago, TakeALookAround said:

Vesolc se je danes v Rinsa preselil zgleda. Za MM je blo verjetno spet prehitro vse skupaj.

Verjetno? A ni več kot očitno glede na to da ne bil 6. ne 1.

51 minutes ago, KennyJR said:

Če bodo pa tole štartal še 1x, potem bo to spet velika črna pika na MotoGP in se lahko Dorna kar neha hvalisat s svojimi 500GPji..

Kaj in zakaj bi še enkrat štartali? 😮 sem moral it takoj po gpju in nevem o čem so govorili

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

4 minutes ago, TakeALookAround said:

Treba pocakat, da pove.... Ne mors kr trdit, tko k ti :)

Bravo. Verjamem da je problem ko imaš tako zameglen um da še solidno razmišljati negre več

• Ni mi všeč 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 minutami, Shillien pravi:

Bravo. Verjamem da je problem ko imaš tako zameglen um da še solidno razmišljati negre več

lej, mal se potrudi, če gre brez žalitev.

MM nej gre v penzijo, a ni tko? :P

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam ta Mark Marquez je pa se dalec od Rossija... Neki se je ustavlo, a ma kaksn problem? Decko bil nek up a Vale se kar rula, ta pa non-stop neki okol zdravnikov, kak to? Neki ne znese, je mogoce karma?

Popravljeno . Popravil Biker96
  • Haha 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

9 minutes ago, DAMI34 said:

lej, mal se potrudi, če gre brez žalitev.

MM nej gre v penzijo, a ni tko? :P

Kakor kaže trenutno verjetno ni več daleč od tega. Bomo videli kako/če bo napredoval to sezono

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, Shillien pravi:

Kakor kaže trenutno verjetno ni več daleč od tega. Bomo videli kako/če bo napredoval to sezono

jaz ne vidim, da bi kaj grozno izgubljal, vidim pa izenačen grid, hudo izenačen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!