Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 24, 2022 Popularna objava Deli Objavljeno April 24, 2022 ITALIJA,FRANCIJA, ŠPANIJA, ANDORA, MONACO, VATIKAN Fajn...... 😁 sohen, maus, Satao in 19 others 20 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 25, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 25, 2022 23. 4.2022 Kočevje (Slovenije) - Sant Feliu de Guixols, Giroma (Španija) Pa greva končno na en krajši izletek. Štart v Kočevju ob 8h zjutraj. Poberem lepšo in pametnejšo polovičko in gas proti vetru. Vreme kislo a drži, pri Genovi naju začne prat, kot v pralnem stroju in tako vse globoko v Francijo cca 500km👌 plus sunki burje res TOP😁 Tako presušena se ustaviva v lokalni domači restavraciji, da si privoščiva avtohtono kulinariko.... Karmen je Cheese burger jaz pa Bigmac😂 Morem pohvalit, mojo drago, tudi pisnila ni za mano. Ko sva tako stala na bencinski vsa premočena me pogleda in stisne: " A bova do Španije potegnila? 😳" Ženski ne ugovarjejte, ko vas nekaj vpraša, ona že v naprej ve odgovor😁 Te pa sva šla. Mal pa AC mal po magistrali. Nekateri odseki so nori, cestnina na 5km. Ves moker, premražen plačuj in razlagaj tistemu bumbarju v mikrofon da je listek moker in ne deluje😂 Ob 2h zjutraj po cca 1500km in 18h v sedlu parkirava na cilju, pred mano pa moj frend s katerim sva rasla skupaj, v roki z domačim jegrčkom.... ❤️ Še vedno leživa v postelji, ura je 10h zjutraj in študirava kaj ušpičit..... 🤪 Definitivno nekaj off motorja😇 Zajtrk z res fantastičnim razgledom in seveda domačim Kočevskim jegrom👌 Potem se vsedem ves utrujen na sobni bicikl. Karmen gleda in sprašuje kaj delam? Ja treniram..... Pa če ne vrtiš pedal, pravi. Seveda da ne, če se pa navzdol peljem😂 Ja tud psihijater, ki se je poglobil v moj primer mu je sedaj težje kot meni😂 Popoldne pa lahkih nog naokrog, plaža, pijačke, kopanje najpogumnejših😉in hraaanaaaa mmmnn Na spodnji sliki pa naš legendarni fiča. Slika visi v enem od lokalov na plaži👌 Nasvet dneva: "Če vas boli križ vsako jutro, ko vstanete." Vstajajte popoldne🤪 LpKmet Jutr pa naprej😇 izibajker, JoeFZ, ligenjček in 30 others 32 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 25, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 25, 2022 VID_20220425_160023.mp4 25.4.2022 Sant Feliu de Guixols, Giroma (Španija) - Barcelona, Tibidabo... Zjutraj obredno sranje, zajtrk kot Kralj in Kraljica. Hitri pregled motorje, mazanje verige, dolivanje olja itd... Ja tudi v Hondo treba nalivat ne samo v Bmfe😁 Vmes malo spremljam politično dogajanje na našem parketu. Volitve so končane. V mojih časih, ko sem bil še kratkonog je na panojih pod kriminalcih pisalo: "IŠČE SE" Danes pa piše: "GLASUJTE ZA" 🤔 Spoštovani politični vrh MILIČINSKI je butalce napisal kot prispodobo in ne, kot priročnik😁 Pa pustimo politiko stat! Je pa cesta Girona - Lloret de Mar boljša, kot Jadranka, veliko boljša boljša😁👌 Karmen in Tamara sta obe pred diplomo, pa jih z Davidom peljeva direkt na absolventa v Lloret de Mar🤪 V Barceloni šibnemo na najvišji vrh Tibidao, kjer je prelepa cerkev Sagrat Cor. Iz tega vrha pa se vidi komplet Barco😎 Za vse ostale podrobnosti pa je Google🤪 VID_20220425_160023.mp4 Ker smo pr naš hiš izredno verni🤪 skočimo v Center Barce do znane rak rane gradbeništva. Katedralo gradijo odkar so jo začeli graditi. Ja zdej že veste da gre za Sagrada de Familia. Buh ve če ni imel prste zraven Zidar SCT😁 Iz ene strani nova obnovljena iz druge stara v gradnji. Sem mislil, da je samo Ljubljana, kot malo olimpijsko mesto, pa je tudi Barcelona😳 Večina jih je v trenirki in govori tuj jezik😂 Gremo v ulice peš, da začutimo ta multikulti utrip. Iščem magnetke za na hladilnik za mamo.... Niiii.... Potem pa zagledeam trgovino s papagaji. Moja mama obožuje papagaje🤔 Vprašam koliko pa stane ta lepotička v katero se zagledava z Karmen. Pravi 500 evrov😳 Ehh dejte mi raje goloba in flomastre😂 Gneča grrrr gremo ven iz mesta💪 Vmes najdeva še kako peš pot v hrib za kako fotko in nazaj v apartma, kjer parkiramo po slabih turističnih cca 300km. Doma se malo sprostimo in popijemo dve buteljki. Ko odpirava tretjo naju ženke pogledajo, kot.... A treba.... 🤔 Seveda treba, POŽIVITVENI odmerek😂 Prespat, jutri je nov dan. Kaj gre čas tu hitro, še sex ali dva in evo spet Novo leto😔 Nasvet dneva: Ko se zapletete s poročeno žensko in se sprašujete, kako si jo izbit iz glave... Ni blema, samo povejte njenemu možu in on vam jo bo izbil iz piskra😇 LpKmet Kaldu, gift, kaizer in 25 others 26 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 26, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 26, 2022 26.4.2022 Giroma(Španija) - Andora Vstan, dan se ne bo zjebal sam😁 Obredno sranje in ob 7h štart. Sveže še vedno brrrr, čeprav smo na morju. Ena zanimivost. Ko si naprimer na AC, hitra cesta, se ti vsi umikajo na vozni pas. Pri nas pa.... Lahko gre balkanec iz balkana, ne more pa balkan iz balkanca😂 Po poti takšna megla da so tud golobi peš hodili... Andora žepna državica, skrita kot slepo črevo med Španijo in Francijo nama je danes namenila lepo vreme. Dan za nami in dnevi pred pa sam dež😁 Občutek, kot, da sem v Iranu, angleščina jim je španska vas. Še dobro, da znam risat in pantomimo😂 So pa zelo prijazni in ustrežljivi. Prometna kultura pa je, daleč pred nami, žal. Res je mrzlo, ko grem scat ga primem in nič ne čutim, kot, da ni moj😂 Cestnin za motorje in tudi za pločevinaste kante ni. Plačaš sem ter tja tunele gorskih cest. 500m pred mejo Španija-Andora pa naju prometna potegne na stran. Nekaj krili z rokami, po špansko razlaga midva pa sam izbuljene oke😳 No po parih minutah sem skužil, da sem ušpičil za 200€ prekrškov, ker je za mano vozil civilni avto s policaji aaaaa Jbg nisem svetnik,pa ravno hotel sem napisat kako so policaji tu cool, nikjer jih ne vidiš, ko pa jih je auuuuč😂 Ne marajo se fotografirat, kmalu mi je še foun vzel😂 Nisem zamerljiv, samo stvari si za vedno zapomnim😁 Ko se smejim, se smejim iz srca. Ko se jokam, se jokam iz dna duše. Ko pa pošljem koga v PM to naredim iz srca in duše. Sem pa tako prijazen, da povprašam, če je ok prišel tja in tako sem v slovenščini tudi naredil z nasmehom... Ni lepo, pa kaj čem, takšen sem,ko mi gre kdo na qrac. Andora je prelepa, na prvi pogled, kot Trenta pri nas. Prvi prelaz odelava na 2037m (La Rabassa) Nazaj dol in čez glavno mesto Andore(La Vella)... na prelaz Port d'Envalira 2408m, ki je tudi najvišji prelaz v Andori ter še kup hribov in gor, ki se končajo s slepo cesto.... O teh sploh ne bom pisal, preklel sem vse🤪 Andoro sva trikrat prevozil gor in dol z vključno vsemi radarji in policaji, ki stojijo povsod😳 Sam so kitajci ti Andorci, angleščina ko v Španiji, vsak te pošilja v svojo smer. Država velika ko žep, pa še za ti dve cesti, ko jih vprašaš ne vejo al te pa pošlje v pm..... Aaaaa Tako hitro sem iz ihte vozil, da mi je garmin na motorju govoril: "Ustavi se, jebo te, ne vem kje smo😂 Voziva na pamet in po tablah, saj garminu se meša. 🥱 Nikoli se nisva razumela. Po vklopu podatkov pa takoj 45 evrov😳😠 Ko več ne veste kaj narediti, vprašajte tiste, ki v življenju niso naredili nič. ONI VSE VEJO🥱 Po 13 urah, 650km parkirava nazaj v Gironi, kjer naju David in Tamara odpeljeta na res fensi večerjo v Palamos... polži, škampi itd mmmmm res sem vesel, da imam take prijatelje, hvala vama🥰 Andora naju je oba pustila hladno, več sem pričakoval. LpKmet Erik99, Erikcslo, GregorM in 30 others 31 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno April 27, 2022 Deli Objavljeno April 27, 2022 Ta sistem je dobr, da ti vozis, tvoja pa placuje 😁💪😋 Kugelschreiber, Kawasaki_rider, C eagle in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno April 27, 2022 Avtor Deli Objavljeno April 27, 2022 pred 28 minutami, TakeALookAround pravi: Ta sistem je dobr, da ti vozis, tvoja pa placuje 😁💪😋 Vsak naj dela tisto kar zna🤪 kaizer, TakeALookAround, GregorM in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 28, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 28, 2022 27.4.2022 Giroma-Montserrat Spal sem 5h,a sem ok. Inteligentni ljudje ostajajo dolgo pokonci in imajo manjšo potrebo za spanjem. Par let sem mislil, da me muči nespečnost, ko pride kot strela iz jasnega.. . Inteligenca😂 Ob 9h zjutraj za nama že 100km. Kavica, rogljiček👌 V Montserrat prideva cca 10h in začneva raziskovat vsako potko kjer se da s kljusetom😁 Kjer pa se nisem sam zapičil mi zapove draga....a nebi šla še tukaj😂 Ljudi odganjam od sebe ona pa je dovolj nora, da se me še vedno drži😳❤️ Cesta nora, tista, ki se svetlika v soncu(kremen) 👌 A gumo papa ko opica banane😂 Upam da ti krampi zdržijo do doma🤔 Ja, bolje je cestno pnevmatiko a kaj ko me vleče vedno s ceste v težave😁 Ko vidim znak prepovedano je isto, kot dobrodošli😂 Montserrat obrnem vsak kotiček, zapeljem do Manresa in spet nazaj po nori cesti, ko mali otrok😈 Karmen pa se samo nasmiha in snema😁 Greva še na Sant Joan z vzpenjačo. Karta 28€ in obvezne maske😳 Čakamo v gneči gondolo ni panike. Ko gremo pa v gondolo pa obvezne maske😎 Ni važno kako se trudim biti prijazen, nekdo vedno najde moj "fuck off" gumb😉 Greva počasi nazaj v Girono jutri pa v Francijo. V Sant Feliu de Guixols se ustaviva nekaj pojest. Seveda jaz in karmen sva mesna človeka, pa me zanima ali se vegani isto oblizujejo pred cvetličarno, tako kot jaz pred čevapčičarno🤔😁 S staro damo prisopihamo v apartma po dobrih 300 turističnih kilometrov. Mal se nama že nabira utrujenost, zato zjutraj pakirava za France v Marsielle, kjer bova špilala turiste 2dni, da se mal odpočijeva od hudega😁 received_1149924235823470.mp4 Aha, še nasvet dneva🤪 oz. nauk😏 7 RESNIC TEGA SVETA 1. Oči slabo prenašajo milnico. 2.Svojih las ne morete prešteti. 3.Če držite jezik iz ust, ne morete dihati skozi nos. 4.Poizkusili ste resnico številka 3. 5.Ugotovili ste, da lahko dihate, ampak izgledate kot pes. 6.Zdaj se smejete, ker sem vas nategnil. 7.Deli tekst s prijatelji in jih nategni še ti😁 LpKmet Erik99, Satao, JoeFZ in 28 others 29 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 28, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 28, 2022 received_919723845469077.mp4 Še mal filmčka😁 received_279508827728046.mp4 Tedybear, notranc, n_majk in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 28, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 28, 2022 28.4.2022 Giroma(Španija) - Marsielle(Francija) Zjutraj kot ponavadi 7 jajc, nobeni kuri se več ne upam pogledat v oči😂 edino pesu, je najin zvesti spremljevalec pri zajtrkih v Gironi. En kapljico Španije sva okusila in še se bova vrnila👌 Francijo bova kanček več raziskovala, ampak bolj turistično, kot motoristično😉 Se pa ne zavedamo kako srečo imamo, da lahko pijemo vodo iz pipe. Veliko ljudi tega privilegija v svetu nima, a tega ne znamo cenit, žal... 😔 Omejitve hitrosti so v Španiji postavljene tako, da se vidi, da jih je postavljal prometni strokovnjak. 👍 Tudi na odcepih, priključkih je 70-80km na uro. Govorim o magistralah in ne urbanih naseljih. Pri nas pa jih postavljajo kot da jim padajo iz kamiona. Na 500m 7 znakov, od 30 do 90🤮 Pri nas ni važno kdo si in kaj znaš, samo, da si njihov, pa ni važno al levi al desni. Še ena znamenitos v Španiji, provinca Giroma. Znani so po izdelavi plutovinastih zamaškov. Zdaj pa sva že v la France😁 Ko prideva v Marseille se stacionirava za 60€ na noč. To je poceni za to mesto. Karmen se počuti, kot doma, saj je bila večkrat tu. Jaz pa se počutim, kot v Afriki, vse črno, dvakrat zapečeno in zavito v rjuhe😳 Hitro sva obrnila današnjo etapo, zato skočiva še v svetovno znano Basilique Notre-Dame de la Garde. Ja zelo verna sva. Moliva tudi do 3x na dan. Oče naš, kruh je naš. Bolj ga jemo bolj je naš. Amen😂 Zanimivost.... vsakih 10m plačuješ cestnine a vstopnina v znan objekt.... Đaba.... 👌 Za 6km od nastanitve do bazilike sva porabila 45min, takle je na cesti v centru mesta😵 Tu vsi gladko šprehajo angleško edino jaz google varianto......jaz zdaj lačen takoj, umru drugače😂 Greva v tajsko mmmmm Motor skozi na okih. Mesto je znano po uličnih hitroprstnežih in to je velik problem tu😔 čelade takoj zavežem, pa tudi če grem samo odtočit. Nazaj v apartma, kjer popravljajo vodovod in sva brez vode do noči😂 Ja če bi imel cel žakelj lulik in en lulek, bi potegnil ven ravno luleka😂 No ko smo ravno pri luleku... vsi vemo kaj je ruska ruleta... Revolver, 6 metkov. Veste kaj je afriška ruleta? 6 črnk, vse super fafajo. Ena je kanibal🤪 Mal spremljam tudi ostale motoriste. Rad prebiram poste iz potovanj a poznam kar nekaj motoristov, ki na MS niso. Oni so najbolj sumljivi! Nimaš pojma kaj jedo, kje so in kaj delajo😁 Še misel dneva: V življenju je pomembno RAVNOTEŽJE... Bolj ti je RAVNO manj ti je TEŽJE😇 LPKmet P. S. Še par fotk... ligenjček, n_majk, skalaprava in 30 others 30 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno April 29, 2022 Avtor Deli Objavljeno April 29, 2022 received_1041451073147717.mp4 RobiRoberto, Erikcslo, IF7 in 2 others 2 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 29, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2022 29.4.2022 Marsielle lahkih nog naokrog Jutro v Franciji, študiram o francoskem rogljičku🤪in kavici a vstat se nama ne da.... Moja še kot polhek v hibernaciji men pa možgani 100 na uro😁 Dogajanje v Sloveniji....a smo že svobodni😂 So "ljudje" ki živijo od smeti. In so "smeti", ki živijo od ljudi... To si mislim o politikih... over& o out Grem v trgovino po zajtrk, vse naberem a masla ne najdem. Tud pantomima mi ni pomagala, pomagal mi je google prevajalnik👌 Sem bil pa priča kraji kolesa😳pred trgovino. Pride in odpelje, dec pa prleti iz trgovine in za njim kriči ter teče... Jbg zdej vem kdo je izumil triatlon. Od boga pobarvani😁 Grejo teč do morja. Tam odplavajo. Nazaj pa na naključni bicikl in gasa😂 Zajahava staro damo, saj je edina dobra opcija, ima povsem svoje mesto pod kamero ... hitro, poceni in zanesljivo jo mahneva v staro pristanišče Vieux Port,ki ga varuje stoletja stara utrdba Saint - Jean. Začutiš utrip mesta. Polno je nočnih klubov tako, da je živahno tudi, ko sonce zaide😉 Vmes vsak služi svoj kruh kakor se znajde. Kar sredi metroja skupina plesalcev hip hopa... stojnice z kič robo, plesalci borbenega plesa capoeira👌 Vsi izredno prijazni, ustrežljivi, promet kaos, en čez drugega, skuterjev in motorjev en milion, po sredini, po kolesarski poti, levo, desno, pa noben ne trobi, ne pizdi, vse gre, tudi čez rdečo😳 Hitro sem osvojil osnove moto prometa v mestu in sem celo garmina zaj... prišel sem prej, kot je on napisal prihod😁 2 kavice in 2 cocacole 18€😂... Pa kaj mislijo, da vozim GS - a😂 Jaz sem bolj hajvan, moja kulturnik, zgodovinar... Me pelje na ogled muzeja Mucem, ki obsega mediteranske kulture od prazgodovine do danes. 👌 Jaaa pa še na mestni vlakec ker peš ravno nisem dolgoprogaš😁 Nekaj pojeva in kjerkoli sva šla jest motor parkiran pred mizo kjer jeva, nekaj normalnega je to pri njih. Kar na pločniku itd Pri nas bi bilo premalo policajev, da bi lahko vse te prekrške popisali😂 Sam čakam te tadrage selfije, ki pridejo z oznako AR🤪 s časovnim zamikom. Zdej pa greva na hrbet, jutri pa naprej. Nasvet dneva: Ne kupujte padala, če skočite iz aviona. Kupite ga če skočite 2x😇 Star Kočevski 🤪pregovor pravi: "Kdor se zadnji smeje, ni takoj dojel" LpKmet a79, Luka66, Satao in 18 others 20 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 1, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 1, 2022 30.4.2022 Marsielle-nacionalni park Des Calanques-Toulon - Cannes-Nica Baje eden zadnjih lepih dni na tem koncu🤔 Jbg pol pa v dežju naprej, sej znamo in nismo iz sladkorja. Zajtrk all encluzive v postelji kar v apartmanu za samo 30€ na osebo😁 Spakirava in se posloviva. Lepo mesto , je za pogledat👌 Zdej pa ob ti opevani azurni obali😋 Prvi postanek je bil pred vhodom v nacionalni park Des Calanques in to je to😂 Ko nama je rekel, da je do prvih razgledov 45min hoje sem začel govoriti sam s seboj. Pa to niti ni tako hudo, ko pa sebe prosiš da ponoviš, ker nisi dobro slišal, ti pa ni pomoči😂 Pri meni je normalno, da se pogovarjam sam s seboj. Včasih potrebujem mnenje strokovnjaka😁 V Tuolon greva v center, kjer si privoščiva kavico na mestnem trgu. Od tu pa na najvišjo goro nad mestom Téléphérique du mont faron, kjer se vidi cel Toulon in to z gondolo😎 Na tej gori je spomenik posvečen izkrcavanju zaveznikov leta 44 in njegovo osvoboditev. Sva se pa fajn ujela z Karmen, ona mi lifra podatke o zgodovini, kulturi jaz pa pišem neumnosti😂 Tudi tu iste neumnosti, ko greš v gondolo obvezne maske aaaaaa😵 Bog je vsem dal pamet, ampak izgleda, da ni vsem dal navodila za uporabo. Še par fotk mesta Toulon in v Cannes. V mestu znanem po filmskem festivalu srečava na rdeči preprogi dva znana🤪 Pa na plažo in v bar. Nič posebnega, še eno mesto ob morju. Lepa je Azurna obala. Sva hotela nekaj pojest ob plaži pa me je lakota minila ob pogledu na cene v menuju😳 Greva naprej v Nico.. Najcenejše spanje za dva in da je motor na okih je 125€. Pa ne glejte Booking, ker tam je že za 60 evrov naprej ampak NJET bi rekel Rus😂 Ker sva hitra še ogled Nice. Na najvišjo točko nad mestom Castle hill kjer je park, slap itd in čudovit pogled na azurno obalo. Povsod brivci a imam občutek, da so bolj dalmatinci, kot Nicani. Vse prazno pa pravijo, da se bi moral naročiti vsaj 10dni prej😳 Vsedeva se poleg na kavici in opazujeva.... 15min nobenega, ta čas bi me že obril a sem v tem obdobju življenja prišel do te faze, da se držim stran od nepotrebnih razprav, pa tudi če mi rečete, da je 1+1=5...absolutno imate prav👍😁 Jutri je nov dan in midva v njem😇 LpKmet. n_majk, Satao, GregorM in 19 others 21 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 1, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 1, 2022 1.5.2022 Nica Kljub zasoljeni ceni sva zelo zadovoljna z nastavitvijo. Tipičen francoski hotelčič v starem francoskem obmorskem mestu. Vse okrog strjeno mestno središče in ta mali raj s svojim dvoriščem v zelenju. Prelep ambient, vohaš morje, sva samo 500m od znane Nicine promenade s svojo restavraciji in kar je meni najpombnejše samopostrežni zajtrk,.. jajčka, slanina, rogljički in svež hrustljav francoski kruhek😋 Danes izvedel, da je to najstarejši hotel v Nici obeležen s spominsko ploščo. Tud slepa kura najde zrno😂 Včeraj sva samo parkirala in se je ulilo. Me pa Karmen pomiri z besedami, saj veš kako napovedujejo vreme, kot jasnovidci prihodnost😁 Namreč za naprej je napovedan sam dež. Vstaneva pa v jasno jutro brez oblačka, pijeva kavo na vrtu in uživava brez besed👌 Ženske imajo dve življenske misije: -Da moške umirijo, ko smo nervozni. -In da nas naredijo nervozne, ko smo mirni.😂 V Monaku greva v Monte Carlo do igralnice Cazino-Monte Carlo kjer so snemali Golden Eye, Ocean's Twelve in mnoge druge filmske uspešnice. Poleg prelep park in ko vidiš vso to smetano pozabiš, da si v drugi državi in podatkovni promet enormno prazni račun🤪 Zalegneva še na najbolj znani šikani Monte Carla(Monaco)... Fairmont Hairpin👌 In se postaviva na startno mesto F1 Grand Prix Monaco... ... in jo pičiva v mestece Menton, ki velja za najlepše na Azurni obali💪 Vmes pa naju že žegna dež.... Pojeva avtohtono kulinarično🤪 In nazaj v najin raj. Vmes iščem tobaco shop. Ko vprašam za tobak, noben ne kadi. Ko vprašam za alkohol, noben ne pije. Pa dobro ljudje, komaj se zadržujem, da ne vprašam če kaj jebejo😂 1 maj je a tukaj dela vse, od brivca naprej,trgovine,restavracije... V trgovini si nabaviva "antifriz' beri Jameson. Veliko cenejši je, kot pri nas in ne samo alko... Naprimer padel mi je v oči WC papir. Pa dvoslojni, pa troslojni, pa ta dišava, pa ona... 😳 Ko bi se ljudje tako sekirali za karakter, kot za svojo rit, bi nam bilo vsem lažje. Bil pri brivcu, luda dva arabca, face... Pogovarjata se o koncu sveta in kaj bi delala danes, če bi bi konec jutri🤔 Oba pravita da bi pojebala vse kar se premika. Pogledata mene in vprašata, kaj bi delal jaz.... NE BI SE PREMIKAL!!! 😂 Dost imava Francije, rogljičkov in azurne obale. Jutri premik v Italijo. Smo na vezi. Ni današnjega nasveta niti nauka, ker je 1.maj in moj procesor ne dela😂 LpKmet n_majk, MiNa, a79 in 24 others 25 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 4, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2022 2.5.2022-3.5.2022 Nica(Francija) - Rim(Italija) Novo jutro nov dan😎 Ker je dež se odpraviva na en bz tranzit po AC do Rima. Uživam v svobodi, ki mi jo daje motor. Zjutraj pijeva kavico v Nici, zvečer večerja v 750km odaljenem Rimu. Se pa vidi, da smo spet skoraj na Balkanu. Prehitevalni pas zasedajo sanjači. Nimam kaj pisat ta dan. Dolgočasno svalkanje po dežju. V Rim prideva mokra kot miša👌 Srečo imam pri iskanju prenočišč. Spet najdeva skoraj v središču najcenejši in najbolj kjut hotelček. Motor na dvorišču pod najinim oknom sobe👍 Najcenejše pomeni 170€ za dve noči brez zajtrka. Je pa v bližini vse(Hotel Filipo), trgovine, restavracije in 100m stran metro,amfiteater itd. Pogoj, da je motor lahko na dvorišču, je da se z njim ne premikava. Kitajci jbg. Do zdaj sva se premikala po ogledih z motorjem. Najhitrejše in najcenejše. AC 62€😔 Ko grem v trgovino še zmerom naliva, sproti pa ulični prodajalec, ki mi ponudi dve mali lepi mareli, taman za v kovček za 10€👌 Prespiva in že se zbudiva v nov dan brez oblačka. Plan kaj videt in kot prvo nama pade na pamet- Vatikan no go😎 Dosti imava fresk, cerkvenih relikvij in z cerkvijo povezanih zadev. Nisem po standardih in po stereotipih, nisem popoln, ampak prihajam iz Kočevja in to je skoraj ista stvar😁 Ja, lažje me je sovražit, kot tepst🤪 Za nama 9dni potovanja in cca 4000km in ker sva sveža golobčka v ljubezni res uživava in koristiva kar nama življenje nudi. Pravijo, da sex krepi imunski sistem. Počasi bom odporen na metke😂 Sva samo 500m od središča mesta zato jo mahava peš do amfiteatra Kolosej, ki je največji na svetu. Vmes mojo olupijo od selfi stic-a naprej😁 zdej je prava turistka... Vse nujno rabimo👍 Še začela nisva pa sva opremljena kot prava angleža z vso potrebno navlako za pravega turista😂 Sem slišal da gorenci gledajo porniče v "rikverc". Baje je najbolj orgazmičen prizor, ko prostitutka vrača denar😂 Ko pridem domov si vse zavrtim rikverc... Navajen sem držav s končnico "stan", Balkana, Azije. Tam bi za do zdaj porabljene evre bil do novega leta🤪 Eh komu se da hodit, kupiva karte in na kabrio avtobus na ogled Rima😎 Ogled starodavnega stadiona, kjer so lahko prvič tekmovale tudi ženske. Prav tako pa so tu opravljali javne usmrtitve. Pogledava Teatro Argentini kjer je bil usmrčen Julij Cezar. V Vatikanu naše veleposlaništvo zastraženo, da nam Goloba ne ukradejo😂(pa sem šel vseno pogledat) 🤪 Vatikan je najmanjša država na svetu. Meri le 44 hektarjev. VID_20220503_133630.mp4 V tem letnem času je še ok ogled Rima in znamenitosti. V sezoni pa je gneče, da prej ujameš kitajca v objektiv, kot kaj drugega😁 Pa znosne teperature👍 Me moja vpraša, če vem katera reka teče čez Rim. Izy bizy..... Rimljanščica anede🤔 Tako sem dobil domačo nalogo, da napišem esej o Rimu... ravno ga berete😂 Je še kup stvari za omenit a vsega ne moreš napisat, moraš doživet. Sva v svetem mestu, laž in pregrehe niso dovoljene a je tega ogromno tu. Sploh previdnost pri uličnih žeparjih... Če bi laž res imela kratke noge, bi imeli politiki žulje na jajcih😁 Nekateri ljudje nimajo roka uporabe, rojeni so pokvarjeni! Pojeva večerjo z lastnim varovanjem in muziko🤪 VID_20220503_155642.mp4 To je od naju za ta dva dni, jutri pa naprej ali nazaj, kakor kdo gleda😏 P. S. Minuto tišine prosim za vse tiste, ki ste morali danes v službo😇 Nasvet dneva: Ko vas nekdo užali ali poškoduje, ne mu zamerit... Samo ga močno objemite in stisnite kolikor se da. In ko preneha dihat, ga izpustite😏 LpKmet Še par fotk... RobiRoberto, mladench, Joker in 18 others 20 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 4, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2022 4.5.2022 Rim-Benetke Obredno sranje, zajtrk na dvorišču ter hitri pregled motorja, mazanje verige, preverjanje olja itd Karmen še spi, jaz pa na kavico. V postelji dobi rogljiček😋 in ko odpre oke vsa nasmejana, vrjetno je vesela rogljička... Jok brate, sanjala je, da si je kupila hudo torbico za 500€. Fajn jaz bi šel nazaj spat in sanjat nekaj cenejšega😂 In start goooo 50km iz Rima, huda prometna.... 10km zastoj....🤔 Naredil vse možne prekrške in po odstavnem nazaj do prvega odseka in po vaških cestah obvoz nazaj na magistralo. Je pa moja postala že mal razvajena. Rečem, danes je etapa cca600km in mi prbije... eh to bova pa hitro😳😁 V Benetke prideva spet mokra. Spet top nastanitev,motor v varovanem območju pod najino sobo. Italija je en drug svet. Povsod nosijo maske, pa po večini niso obvezne. Kaj ljudem naredi TV😵 Danes je umrl Tito, sem ta letnik, da sem še malo okusil ta režim. Meni osebno je zdaj bolje. Ob 15h me začne Karmen sredi ceste žokat po rebra, naj ustavim... ok, ok kaj je zdaj🤔 Minuta molka za našega Tita😂 Ko sem bil pokovc, smo bili bolj revni, kot ne, pa smo vseno šli vsako leto na morje v prikolico. Tud lačen nisem bil. Nisem imel pa nič, obleke, tudi kake copate sem dobil od starejšega brata. Bicikl sem najdel na odpadu in ga prebarval s penzlom, zaflikal gume in sem bil srečen. Ja drugačni časi so bili. Pa pustimo stat. Ne berem horoskopov. Bog vedi, kaj vse lepega se mi je še zgodilo v tem času, jaz pa pojma nimam. Jutri greva v Benetke špilat turista in v petek proti domu. Bi še kaj krožil pa je guma plešasta, kot moja denarnica😂 Nauk dneva, ki pritiče bivšemu in današnjemu političnemu režimu😇 Ne boj se sovražnika, ki te napade. Boj se neiskrenega prijatelja, ki te objame! LpKmet P. S. Tečaj varne vožnje 7.5.2022 ki ga organiziramo Beli Angeli odpade zaradi slabe vremenske napovedi so mi sporočili iz DARS-a. Nadomestnega datuma ni. Hvala za razumevanje. zundapp, RobiRoberto, Wakasaki in 14 others 16 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno Maj 4, 2022 Deli Objavljeno Maj 4, 2022 Lepo in doživeto opisano. Si/sta si kar vzela čas za pisanje. Ps: nauk dneva v tvojem stilu: Boj se tistega, ki nima facebook profila: o nje ne veš ničesar - ne kje je bil, ne kam gre na dopust, kaj je jedel in pil itd ... RobiRoberto, C eagle in Kmet2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wakasaki Objavljeno Maj 7, 2022 Deli Objavljeno Maj 7, 2022 prav fino pisano, hvala Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 9, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 9, 2022 5.5.2022 Benetke-lahkih nog naokrog-moja lepa doma😁 Prenočujeva 10km iz centra Benetk. Do vrat Benetk naju odpelje moja stara dama👌 Naprej pa z umetnimi koleni. 😂 Karmen bi vse prehodila, sam pa bi se zapeljal še na wc, če bi se dalo. Skozi gunđam, da me ma že poln kufer a tista, ki dvigne roko nad moškega, je za vedno ubila žensko v sebi😂 Ker nisem maratonec si privoščiva gondolo po znižani ceni. 60€ za 30 min. Smrdi k tajfl🤪 Če niste vedeli je veliko Benetk zgrajenih s slovenskim lesom. V bistvu stojijo na kraških hrastih in cedrih. Vir: moja draga😁 Iz leta 60,ko je bilo 260000 residentov Benetk, je danes samo še 38000 nama pove šofer gondole. Predvsem zaradi služb. Pelje nas na Grand kanal in vmes razlaga o zgodovini👌 49 let že vozi gondolo. Turistov je malo, kar mi je zelo všeč👌 Pelje nas pod mostom na katerem so se v starih časih zbirale prostitutke. Vrjetno se še danes kaka najde na tem mostičku. Rečejo jim Carampane😁 10m čoln manevrira res profi med temi ozkimi kanali. Pravi da jih je za 50km. Na koncu ugotoviva, da je najin šofer slaven tu, saj je vozil kitarista Qeen-ov(Brian May) Spet peš do najstarejšega mostu od 4 mostov ki segajo čez kanal Grande. Povezuje okrožji San Marco in San Polo. Vodnega prometa kot v Ljubljani v prometni konici😳 Kosilava, kot dva bogataša ob Grand kanalu in tem najstarejšem mostu. Sej poznate tisti rek: "Ima se, može se. Nema se, glumi se😂" Še oskarja bom dobil😂 Nazadnje pogledava trg San Marca, za katerega je že napileon rekel, da je najlepši. Je pa najnižja točka Benetk, kar pomeni dostikrat obvezne gumjaste škornje🤪 VID_20220505_123850.mp4 Dosti mam, hoje, motorja in sebe😁 Ko imam kakšen problem v življenju se spomnim dedkovih modrih besed. "Popij sine rakijo,, 🤪' Pa je nisem, nazaj v hotel, spakirava in domov💪 Statistika je qrba😁 Parkirava po 5200km 13 dni 3 dni off motorja Prevozila 6 držav: Italija Vatikan Francija Monaco Španija Andora Zdej bo pa spet mir na netu od mene, anede Darko Hudjek😂 LpKmet Še par fotografij... Igi Pop, Tedybear, ligenjček in 17 others 17 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaldu Objavljeno Maj 9, 2022 Deli Objavljeno Maj 9, 2022 Spet zabavno in informativno čtivo. Bravo za pot in vsa čast sopotnici za potrpežljivost. Glede pilotov za Benetke; ne samo naš Kras in primorje; vsi jadranski otoki so goli zaradi Benetk. Ogromna ekološka katastrofa je to bila, ampak o tem testeninarji modro molčijo...... Hvala Kmet in še kdaj..... Kawasaki_rider in Kmet2 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Satao Objavljeno Maj 9, 2022 Deli Objavljeno Maj 9, 2022 @Kmet2…bravo..👏👏👏 a to tist Darko k ma GS-a..pa paštete v kufrih voz..🤔…😆 Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 10, 2022 Avtor Deli Objavljeno Maj 10, 2022 pred 12 urami, Satao pravi: @Kmet2…bravo..👏👏👏 a to tist Darko k ma GS-a..pa paštete v kufrih voz..🤔…😆 Ta ja😁 Bmflar in Satao 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Maj 10, 2022 Deli Objavljeno Maj 10, 2022 Dec, ni mi čist jasno. Zakaj vse tole, v dvoje, pičiš z africo? Sej je kul, ampak…ne štekam. Pa Španija, francija in italija? Centri mest? Nobene vukojebine! A ratuješ softić al kaj? drgač pa fura kot se zagre. Zelo kul. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 10, 2022 Avtor Deli Objavljeno Maj 10, 2022 pred 2 minutami, Kugelschreiber pravi: Dec, ni mi čist jasno. Zakaj vse tole, v dvoje, pičiš z africo? Sej je kul, ampak…ne štekam. Pa Španija, francija in italija? Centri mest? Nobene vukojebine! A ratuješ softić al kaj? drgač pa fura kot se zagre. Zelo kul. Motor imam 2meseca. Sem malo stestiral, da mi kaj ne rikne v vukojebinah. Ktm pa počiva, spreman za Paklo, baje, da so hudi stroji sam do Paga, Pakle😂 Kawasaki_rider, MiNa in Bmflar 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Satao Objavljeno Maj 10, 2022 Deli Objavljeno Maj 10, 2022 1 hour ago, Kmet2 said: Motor imam 2meseca. Sem malo stestiral, da mi kaj ne rikne v vukojebinah. Ktm pa počiva, spreman za Paklo, baje, da so hudi stroji sam do Paga, Pakle😂 haha😆😉…ti se kr zgovarjaj…bi rekel da je imela boljša polovica prste na google maps..…🤷🏼♂️ ja ko pa prideš do Knina dobiš pa bedž..Raketa..🚀..vsaj jaz ga mam😎 Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Junij 12, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 12, 2022 Ukrajina 2022 11-12.6.2022 Kočevje(SLO) - Kijev(UA) Cca 2000km Zadnjič sem pogledal na račun in je bilo ravno za rahel sprehod okrog bajte😂se še spomnite? V četrtek pade regres in po tehtnem premisleku sem imel za en izzy izletek. Mogel bi iti že v petek pa sem gospodin videl in čutil par dežnih kapelj. Pomehkužen čist ,vem ja😂 Petek preležim ni lepšega, dopust in si pojem : "ajme kako volim ovaj režim, plata ide a ja ležim😂 Končno se v soboto dvignem, pa še to je zvonil alarm, ko sem sanjal, da ležim na morju, če nebi zvonilo, bi še kak dan ostal🤪dvignem se, ura že 11h. Čist počasi se vsedem na motor in v Bohinjsko Bistrico, ker danes si vzamem vse čist na izzy😇 Pri Viliju poberem donacijo, ki sem jo uredil za Zavod BA, vzamem še nekaj naših rekvizitov in Vili me nahrani, kot vedno❤️ Mal poklepetam z Bojan Oblak(TC) in gas proti mejam, katerim še ne vem, saj mi na eni strani govori angelček ne seri in na drugi hudiček, pejt tam k noben ne gre😂 Ja sej se vidi ne kdo je spet zmagal. Ni teh vrat kjer piše "potegni", da jaz nisem porival😂 Še preden pridem do prve meje že naklepam 450km,pa sem še vedno v Sloveniji😂 Sej sem rekel, čist na izzy sem si vzel. Pred Budimpešto pojem avtohtono Mađarsko pizzo😁 Jedeš peče, sereš peče😂 Kupim še vinjeto in skupaj z gorivom me ostrižejo za 60€😳 Sem šel na garmina gledat, da nisem v Monaku😂 pr men je vse možno. 5km naprej pa kontrola vinjet, a mam srečo🤪 In gas naprej, samo naprej dokler bo šlo... Ja hudiček ni dal mira in znajdem se 200km pred UA mejo. Natankam, 45l, 110€ ja takle mamo če nimaš forintov, barabe😊 Na UA mejo pridem ob 2h ponoči. Oboji me obrnejo od glave do pete, vse kovčke itd.. V tej nervozi se pozabim odpet, ko sestopim iz motorja poči, cariniki se takoj primejo za pištolo jaz pa samo belo gledam in kažem na air bag😂 Vsi se nasmejimo. So prijazni in me opozorijo da do Kijeva ni goriva in da tudi tam lahko po dva dni čakam na bencinski. Čez mejo sem šel kot tanker, 23l v keslu in 22 litrov v kantah😂 Do Kijeva bo, tam se bom pa že znašel🤪 Na cesti sem sam, ni žive duše samo jaz in moja stara dama👍 Cesta na začetku kot Kinder jajček, nikol ne veš kaj dobiš😂 in ponoči je sploh zanimivo... V bistvu UA je ena sama AC😂 Upam, da me vsi droni in ostrostrelci zgrešijo. Je mal grenak priokus vojne oz vojne operacije🤪 Pa da nebi kdo slučajno povedal mojim tastarim kje sem, ker jih boste spravl v grob😂 Dokaj hitro se začne kazat vojno stanje. Provizori bunkerji, vse je na cesti od vej, živali in bencinske brez bencina... Taman razmišljam, ko se vozim mimo tega sranja, da bi bilo dobro, če bi Adam in Eva bila kitajca, saj bi še vedno živeli v raju, ker bi pojedla kačo namesto jabolka😁 Cesta pa res kap na začetku, po parih 100km pa solidna👍 Sem že mal pozabil, ker če štejem še špedicijo sem bil tu zdaj že 5-ič. V Krpate vstopim cca ob 3:30 zjutraj po našem času. Tu pa sem že v drugem pasovnem času in sem uro pred vami🤪 Mrzlo ko pes cca 5 do 8 stopinj in že vlečem zimsko podobleko na sebe. Je blo pa super preko Krpatov, ko sem se ustavil na pavzi so me popikali vsi insekti, ki obstajajo, edino metulj se mi je vsedel na glavo in posral😂 Počasi se dani jaz pa še čist na adrenalinu uuuauu😂 V glavi kup vprašanj, kot ali bom prišel do Kijeva, ali bom tam dobil gorivo, ali bo pokalo ravno ko bom dol itd Ma bz si rečem gremo naprej😁 500km pred Kijevom se pokaže sonce in pšenične planjave. Paše mi, saj je blo v Krpatih zelo mrzlo brr S soncem so tudi jajčka večja😂 Blokade in bunkerji pa vsakih par 10km. Ne pustijo fotografirat, alergija na bliskavico😂 Zadnjih 400km mi je res muka, vsak km se mi vleče kot 100km🤮 A zdej ne grem spat ob 11-ih dopoldne ker nisem nič naredil🤪 Evo mene v Kijevu, ratalo je💪 Veliko bojnih blokad, vse nas preverjajo vsake 10 do 20km.. Kap🤮 Bencina ni, kjer je je pa kilometrska kolona in 2.8€ liter👌 Še mal pa bom pod motorjem spal, da bom imel za gorivo😂 Res sem zjeban. V soboto sem krenil na izzy do Bohinjske Bistrice pol sem se pa po naključju po 2000km in 33 urah na izzy znajdu v Kijevu😂 In ko že misliš da si zmagal iščeš faking sobo, da ima varovan motor... Misija nemogoče za normalen denar v bližini centra, oz mogoče sam podstrešje ni več optimalno funkcioniralo. Po 4h se mi je utrgal in zavijem v Radissonblu in odkartam jebenih 500€ do srede... no tak sem imel že puni qrac vsega. Takoj ko pridem v sobo grem v kopalnico ter takoj pokličem recepcijo, saj da iz pipe teče voda🤔 Ja kaj ste pa pričakovali? Po računu sodeč vsaj pir🤪 Glava po skoraj dveh dneh brez spanca in na adrenalinu nea dela več. 😔 Ko se ob 19h končno zaprem v sobo pa me čaka še vse ostalo. Na kratko... , perem, šišam, brijam, zube vadim😂 Zatem pa še 2uri zlagam dan v besedo in fotografijo. Jutri je nov dan, motor bo v garaži točno tako, kot sem ga parkiral danes😊niti milimetra se ne bo premaknil. Kante za benz pa so z mano v sobi za vsak slučaj, previdnost je mati modrost. Samo naj me kdo grdo pogleda, če se upa, bodo mislili, da je Rus napalm vrgu na hotel😂 Zdej si pa nalijem polno kad vode in uživancija, pride še božiček🤪 Nalijem si še slovenskega Jack Danielsa a ne preveč, da me slučajno ne zbije parkiran avto😇 Grem spat, se oglasim enkrat jutri ko oke odlimam narazen😇 LpKmet "I'm not crazy. My reality is just different from yours." hajamoto, mladench, maus in 26 others 28 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se