Satao Objavljeno Maj 9, 2023 Deli Objavljeno Maj 9, 2023 41 minutes ago, Kmet2 said: Vsak dan😂 nisi slikov, nisi fukov…🤪😆🤪 Kmet2 in Najots 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARE 65 Objavljeno Maj 9, 2023 Deli Objavljeno Maj 9, 2023 pred 5 urami, Kmet2 pravi: Vsak dan😂 Da ni to ona varijanta, fukam skoraj v ponedeljek, skoraj v torek...sredo, četrtek, petek, soboto, nedeljo...pa jaz fukam skoraj vsaki dan Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 13, 2023 Deli Objavljeno Maj 13, 2023 Bravo "Serđo", mislim da sem te pri poročilih ob 13.00 videl na TV na "nekem moto zboru", tako da verjetno ni več dolgo časa do tega, ko bo v osrednjem TV dnevniku, ker se boš sigurno "spustil" tudi v politiko ... Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 23, 2023 Avtor Deli Objavljeno Maj 23, 2023 Ob 13. 5. 2023 ob 14:48, RobiRoberto pravi: Bravo "Serđo", mislim da sem te pri poročilih ob 13.00 videl na TV na "nekem moto zboru", tako da verjetno ni več dolgo časa do tega, ko bo v osrednjem TV dnevniku, ker se boš sigurno "spustil" tudi v politiko ... Ni bil moto zbor. V Zavodu Beli Angeli smo odpeljali Iron But (1000 milj v 24h) in zbirali sredstva za invalidne motoriste. V politiki me ne boš videl. V to sem prepričan😁 RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 14, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 14, 2023 (popravljeno) Anglija Part l Part l Kočevje(SLO)- Lymington(UK) Cca 1900km s trajektom vred 25h. Pozdravljeni😇 Dobim klic. Živijo tu Matjaž, a imaš mogoče še kakšno knjigo? Seveda, pravim. A bi mi jo poslal po pošti. Seveda. Pa pravi Matjaž, v Anglijo. 🤔 Takoj smo mi števci začeli delat😁 Pa pravim, saj ti jo lahk pripeljem z motorjem, 24ur pa sem pri tebi😇. Včasih se vprašam, kaj ni v redu z mano? In potem skontam, da je bolje da ne odpiram teh vrat😅. IN TAKO SE JE VSE ZAČELO... Že kakšen mesec je minilo od tega pogovora in točno 1 mesec me jebe stara " nepokvarljiva" Afrika😡. Ne najdemo kaj jo muči, zamenjali pa vse od reglerja, bencinske pumpe, cinšpule, svečk, preverili pikap senzor, konektorje pumpe, reglerja skratka aaaaaa...še zmerom mi kaže " 👉👌"🤣. A če bo kdo to popravil bo to eden od dveh mehanikov, ki jih imam in edinima zaupam. Pripravljata mi motorje za tripe👌 Igor Vengust , kdor ga pozna ve da je stručko. Aha, mal sem zašel🤣. No ostala mi je še možnost mojega oranžnega krampa. Ni bil v uporabi od 2019 ko sem se vrnil iz tripa po Aziji. 2 dni nazaj sem ga dal na sonce, kresne s prve, motor je bil konzerviran😁 in na vzdrževalcu. Ko sem ga ugasnil in naslednjič poizkusil vžgat....temaaa in men tema na oke. Po moje sem eno 15min preklinjal🤣 Mama je bila ravno takrat zunaj, pri meni na obisku in mi pravi naj se lepše obnašam. Sem ji svetoval, naj se za reklamacije obrne na proizvajalca.🤣 No pa pokličem še tistega drugega mehanika Miha Jamnik . Nihče drug se tega KTM ni dotikal. Sem prvi lastnik in ta KTM 1190 je bil prvi v SLO ki je bil prodan meni😁. Skratka, bile so še neke druge napake, a da ne dolgovezim po 1900km in 40h brez spanca😁 Miha je to expresno porihtal in seveda interventno, vsaka čast za odzivnost in tudi, ko sem potoval mi je bil na razpolago 24h v primeru težav, na vseh daljših tripih od 10kkm naprej. No za vse tiste debile, ki ste zdaj mislili, da imam kaj od tega, ko pohvalim ta dva mehanika pa 👉👌🤣 Saj sami veste kako je s temi servisi v sezoni, dostikrat moraš počakat par dni da prideš do storitve. Olje in filtre že zamenjaš, če je nuja, v drobovje elektronike se pa ne spuščam, ker potem pa res več nikol nebi delalo🤣 Zaradi tega sem jih pohvalil in vse pošteno plačam in z veseljem takim mehanikom👌 Skratka Krampa smo uštimal, kot vidite... V četrtek sva še oba delala, zvečer pa sva osedlala in odpeketala proti kralju Karlu🤣. Itak v kosu odelava tranzit do Calaisa(Francija) kjer kupiva karte za trajekt za Dover (Anglija). Ti moji extremni tranziti so povezani z primankljajem dopusta in ne dokazovanjem. Da jih zdržim sem vam posnel dva videa, ki jih ne znam zlimat skupaj, saj sem generacija čunga lunge in bazooke🤣. Današnji generaciji pa pravim TikTok🤣. Obvladajo tehnologijo, ne znajo pa zakurit ognja in odprt pira, tudi če jim vžigalnik daš🤣 received_290582603559166.mp4 received_887254919673109.mp4 Toliko nakladam da... Pijem neka zdravila in če vam začnem pisat, da vas imam vse rad, ter da ste res super in lepi... Ne se sekirat, bo minilo🤣 Štart je bil ob 20h zvečer v četrtek. Ob 23.20 sva že v Nemčiji... ...in ob 15:30 naslednji dan na trajektu za Dover juhuhu🤪. Terminal kjer sva uredila nakup kart za trajekt. Povratna karta z odprtim datumom in uro je 10£ dražja od regularne kjer si vezan na uro in datum. Sovražim trajekte, čeprav so ti tukaj res nobel in tudi biokracija,carina itd je bila expresno zaključena👌. 20230811_154259.mp4 Pot do trajekta brez posebnosti, edino ponoči se je skoz nekaj bliskalo za mano in pred mano🤔🤣 Na trajektu mal gledava pod kožo to urco pa pol, sva oba kar dobro zdelana... Orao pao🤣 Ko pristanemo pri Karlu se moram prvo resetirat za promet, saj imam integrirano levo stran, ampak sem že vajen iz turškega Cipra po desni. Greš s tokom prometa, ko zaviješ na stran poti pa kažeš fakiča in preklinjaš tistega edinega reveža,ki ga srečaš v prometu , saj vozi po "tvoji" strani🤣 Dokler mi Tačka ne pove, da sem jaz na njegovi🤣. Značilno za Anglijo, ko pristanemo, megla in skoraj dež. Do Lymingtona pa še 3h in pol... Promet res težak. Pri izkrcavanju pa srečam in to z motorjem novomeščana v majici Zavoda Beli Angeli❤️. Bilo kuda Beli Angeli svuda🤣. In končno Englaaand😁 Na poti do Matjaža se ustaviva v prelepem mestecu Lyndhurst, kjer si privoščiva pizzo in dve Coli za 40 funtov😳. 20230811_202324.mp4 Bencin je po 2€ in več... 1dcl vina 9€... Ma popizdili so s cenami in to v taki čist navadni restavraciji. Vse je postalo zelo drago😔. Ko sem bil mali sem se bal teme. Ko danes pogledam račun za elektriko se bojim svetlobe🤔. Pa še ni konec norosti, sem iz elektro foha in elektrika se bo tako podražila,da bo policija namesto elektro-šokerjev uporabljala koprive🤣. Za nameček naju je pa še policaj zamoril, ko sem manevriral po pločniku, da sem parkiral v enosmerni tipično angleški ozki ulici... Res imam srečo v nesreči že cel lajf. Če bi me zadela še strela bi me zadela po poceni tarifi🤣. In končno se pripeljem pred hišo Matjaža, ki stoji na prelepem podeželju, predvsem mirnem,urejenem👌 Predava mu knjigo in s tem je mission completed😂. Mal sem drugačen, moja 🐾 pravi "specialen"🤣 Kaj si pa drugi mislijo o meni me prav malo briga. Če bi imeli kaj v piskru bi mislili o sebi ne o meni🤣. Teh par dni v UK bova imela bazo kar pri Matjažu in mal kruzala po okolici. Zdaj pa spat. Ko pišem ta post je pri vas ura že polnoč, tu pa ura manj, Tačka že spi spokojno, zaslužila je, kapo dol. Zdaj je bila z mano že na treh tranzitih 1300km, 1500km in 1900km...moj najdaljši tranzit je 2700km v kosu, več bi bilo pa že nevarno po mojem zdravju😁a pustim odprte možnosti😉. Jutri je nov dan in kaj bom spet vse zajebal s to mojo srečo v nesreči boste lahko prebrali v besedi in fotografiji😁 "V življenju je vse težko, edino zajebeš se lahko!" Lp 👨🌾&🐾 Še malo računalniške statistike KTM... 20230811_202324.mp4 Popravljeno Avgust 14, 2023. Popravil Kmet2 mladench, Satao, maus in 12 others 13 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 14, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 14, 2023 (popravljeno) Anglija Part ll Lymington - Salisbury Cathedral-Stonehenge - Durdle door. Cca 250km Good morning people😇 Spiva do 9h, še zmerom nisem čisto v delovni fazi😅 Vsaka čast tistemu, ki se je izmislil uro. Tistemu, ki je v to isto uro vgradil alarm, njemu pa 3.14čka materina🤣 Jutranji sex odpade, leta so tu🤣 Matjaž in žena nama pripravita zajtrk👌 Pojedla sva jim vsa jajca... Najina baza z garažo vred... Najemnina za tako hiško 2000£ in če jo želiš kupit 450 000£ ...norooo😳 Naredim plan za danes, naložim mape iz google zemljevidi in že sva na Krampu. Radarji so na cesti samo fixni in še ti rumeni in dobro označeni. Policaji so pasivni, kar se tiče merjenje hitrosti, tega tu ni. So pa alergični na neumnosti, kot je vožnja po napačni strani in kontra v enosmerni ulici... Tipičen jaz včeraj😅 Zdaj sem se že asimiliral. Promet je tudi v najmanjših mestih obupen, a danes mi je bilo lažje, saj sem bil brez stranskih kovčkov👍. Ko zavijeva na stranske poti podeželja pa milina. Gozd, srne, domači prašički in krave na cesti so tu običaj. 20230812_133104.mp4 received_1749564122197848.mp4 Angleži so zelo kulturni vozniki, zelo. Mene je povsod, na levi,desni po sredini a nisem zaznal, da bi bil kdo nervozen, trobil, mahal itd V Italiji, Španiji so nervozni že, ko jim rečeš dober dan🤣. Enkrat sem se trudil biti normalen motorist. To so bile najhujše 2 minute v mojem življenju🤣 Natankam in kupim cigarete. Nenormalno visok račun, ko ga podrobno pogledam, cigareti 15,6 £ 😳...faak... Ko vidim, da ne morem vrniti cigaretov in popraviti stvar, jo zajebem do konca. Kupil sem še viski🤪 Motoristov bolj malo, pozdrav pa skomig s čelado v desno ali "tilt" tu pravijo, saj ne moreš med vožnjo spuščat ročke za plin, ja to je leva stran prometa😁 Prva točka današnje etape je znana Cathedrala v Salisbury. Nisem ravno cerkven a je top za pogledat. Vrt v notranjosti cerkve... Hodniki... Salisbury je tipično angleško mesto z ozkimi nabito polnimi ulicami in uličnimi artisti👌 20230812_141621.mp4 Seveda ne manjka tudi tržnica... Javne govorilnice dejansko delujejo, kot v filmih iz 60-ih... Stolnica v Salisburyju, uradno znana kot Stolna cerkev Marijinega vnebovzetja je anglikanska sotolnica v Salisbury in eden vodilnih primerov zgodnje angleška arhitekture. Glavni del stolnice je bil končan v samo 38 letih, med letom 1220-1258. Stolnica ima najvišji zvonik v Združenem kraljestvu. Super za vernike, nič nimam proti njim, sam pa vere ne maram. Za mene so samo dve vere...si človek ali pa nisi, ker pa je Tačka bolj kulturno usmerjena in razgledana naredim izjemo a se vedno skregam s samim seboj... Čeprav roko na srce, jaz sem začel prvi😅. Vera pravi odpusti sovražniku itd... Vi lahko odpustite sovražniku? Jaz ne morem, bog oprošča, na meni pa je, da jim uredim sestanek🤣. Od tu naju pot zanese pogledat svetovno znano zanimivost Stonehenge... Gneča kot povsod pri Karlu nepopisna, samo, da sva prišla do vstopnic sva 1h čakala v vrsti. Sem pa človek tipa, "zdaj- takoj" pa je še vedno prepozno🤣. Cena vstopnic 60 £... Vam povem, ti angleži so fuknjeni🤑 Pa nebi rekel da ima raja plače tega visokega standarda, niti slučajno. Delajo cele dneve, plača 2000 £, res ne vem a raja spi, kdaj bomo stopili skupaj in zrušili te svetovne globalistične kapitalistične svinje🤑 Jaz sem budala, katera nikoli ne misli kaj piše... Temveč piše kaj misli😉 No nazaj na trip... Stonehenge so zgradili pred več kot 2000 leti v bronasti dobi. Kar prikazuje kreativnost tedanjega ljudstva, saj so uporabljali samo primitivna preprosta orodja. Kot me že poznate tisti, ki me berete...več na google😁 Tako so takrat živeli... Kamen so pripeljali od spomenika do vhoda, ker se je nevarno nagnil... So pa tudi za hece😁 Da prideš do spomenika pa oboliš, 25min hitre hoje aaaaa v moto opremi🤑 čez polja in doline... Vreme pa skoz na meji za vesoljni potop, čez 10 min pa sonce in jasno. Kot ženska s PMS...🤣 Pa še malo fotoshooting in selfijev😁 Imajo milijon obiskovalcev na leto krat 30£ po glavi, zdaj pa računajte😎 Na poti do zadnje načrtovane točke pa mimo vojaške baze.Povsod znaki prepovedano fotografiranje itd🤪 Za zaključek etape pa še ogled Durdle Door na obali. Nikjer se ne da do obale z motorjem ali pa mal po makedamu. Vse to je privat in ograjeno😪 A najdem kako luknjo vseeno🤪 Durdle Door je naravni apnenčast lok na jurski obali blizu Lulwworth v Dorsetu. Je v zasebni lasti družine Weld, ki ima posestvo Lulworth, vendar je odprt tudi za javnost. Ja bogati imajo vse, toda ko se rodimo s seboj ne prinesemo nič. Ko umremo s seboj ne odnesemo nič. Vmes pa se prepiramo, kot da nekaj imamo😇 Da prideš do teh vrat spet hodiš in hodiš... ...mimo prelepih klifov in obale😎 20230812_190544.mp4 In končnoooo...😅 Do vrat pa bi moral premagat še več kot 100mnv...nooo go...danes sem prehodil več kot v celem letu🤣 Podeželske cestice so super, ni gneče na cesti zato ga tiščim ko bik v maline in čakam kaj bo priletelo na cesto😅 Fixne radarje sem začel opažati šele proti koncu, ko mi je popustila koncentracija in sem temu primerno prilagodil hitrost🤔 upam, da ne pošiljajo v SLO tiste drage fotografije... V bazo se vrneva ob 22h. Pirček pa viski z Matjažem in debata v noč😁 Bolje je biti moker znotraj od dobrega alkohola, kot zunaj od slabe prostate🤣 Jutri pa naprej... Lp 👨🌾&🐾 Popravljeno Avgust 14, 2023. Popravil Kmet2 Akito, milan11, gift in 17 others 18 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 14, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 14, 2023 Anglija Part lll Studland and Godlingston Heath National Nature Reserve - Old Harry Rocks - Corfe Castle - Osmington - Waymounth - Portland. Cca 220km Morning😇 Spat sem šel ob 1:30h, bujenje ob 8h🙄 Ja če zgodaj vstaneš lahko tudi zgodaj kaj zaj...🤣 Matjaž in Anita sta nama pripravila zajtrk, ko v hotelu👌 Danes gresta z nama. Vreme Angleško, v pol ure je vse , sonce, dež, piha ne piha😁 Ko pridem na petrol, sedim na motorju, ponavadi Tačka hodi na blagajno. Ne odpre mi pumpe in nekaj bluzi po zvočniku... Tačka pride ven in pravi, ne bom mogel tankat dokler ne grem dol z motorja🙄. Ja da ne pobegnem🤣. Mahhh...dno ostane dno pa ni važno kako obrnete kozarec. E, tako je tudi z ljudmi😠. Štart iz baze ob obali... Pot nas vodi v Studland and Godlingston Heath National Nature Reserve, na katerega pridemo s posebnim trajektom na verigo. 1£ stane trajekt in vstop v NP je za motorje for free👌. Vsaj nekaj je poceni in zastonj v ti Angliji😁. 20230813_113342.mp4 Pristanek... received_1499627220860789.mp4 Na otoku prelepe plaže😮 Pogledamo turistično točko Old Harry Rocks, prelepi klifi, narava in spet hodi, hodi auuu😅... Med hojo krasne točke za fotoshooting😎 To so tri kredne tvorbe, ki se nahajajo v Handfast Pointu v Dorsetu v Južni Angliji. Označujejo najbolj vzhodno točko Jurske obale, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Po tej ozki potki ti kar stisne mal ritko, na vsako stran globoki prepadi, naroben korak in vidimo se v peklu😈 20230813_124122.mp4 received_6437537319662839.mp4 Pa še lahkih nog naokrog tega znanega klifa...😎 Kaj si bom ogledal se odločam po svojem okusu. Imam pa zelo preprost okus... Vedno sem zadovoljen z najboljšim😜. Lepa je Anglija a me frustrira, ker iz ceste ne moreš nikamor z motorjem, nikamor. Vseeno bi šel,🤪 a je vse zagrajeno...😒 Peljeme se mimo Corfe Castle je eden najbolj znan in osupljiv grad, ki je preživel državljansko vojno, leta 1646l so ga porušili parlamentarci. Današnja etapa je panoramska vožnja, vodi nas mimo Osmingtona kjer je v hrib vklesan ogromen konj z jahačem... Beli konj je figura na hribu vrezana v apnenec hriba iz l 1808. Na sliki je kralj George, ki jaha na konju in jo je mogoče videti kilometre naokoli. Naprej gremo čez Waymounth in plaža je polna...folk se dobesedno kopa😳 jz pa 🐾 v kombinezonih pa je ravno prav🤣. No ja, živi in pusti živeti... No ja, razen odojku...🤣 Na poti na zadnjo točko današnje etape pa spet fantastična cesta in super razgledi ter mali pobegi iz načrtovane poti😁 Za konec pa Portland Bill Lighthouse(svetilnik) do katerega se pripelješ ne boste vrjeli z motorjem, faak ti angleži so polni presenečenj🤣. Je delujoči svetilnik na otoku Portland. ...mal okrog svetilnika... Prvi del poti nazaj najdem luknjo v ograji do plaže in se že veselim ... No veselje se je hitro končalo🤣 20230813_171002.mp4 Potem treba pa na rikverc😅 received_659181326273329.mp4 Če sem prišel do klifov pa še mal fotografij... Dost za danes, proti bazi po hitri cesti, saj smo vse obiskali po podeželskih cesticah z veliko živali ob in na cesti😁. Vsaka etapa ima svoj konec, samo drek ima dva konca🤣 Hitre ceste je hitro konec😁 in spet prelepo podeželje...😎 Pri Matjažu in Aniti smo si naročili kitajski živež. Po večerji pa pir in viski ter debata v noč😁. Ko sem bil mali so mi govorili, da bom močen če bom pil mleko🤔 Mam svojo teorijo, ki sem jo z leti razvil do popolnosti in gre tak: Popijte 5 kozarcev mleka in poizkusite premakniti zid! Ne gre anede😁? Zdaj pa popijte 5 kozarcev viskija! Zid se bo premaknil sam🤣🤣🤣 Lahko noč od 👨🌾&🐾...😘🤗 maus, Luka66, hribuc in 19 others 21 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 15, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 15, 2023 (popravljeno) Anglija Part IV Lymington - Beaulieu - Holbury Cca 50 km Good afternoon😇 Zjutraj je bil načrtovan odhod ob 3:30h iz baze proti Londonu. Nič od tega se ni zgodilo, saj je lilo kot iz škafa. Prvi dan najinega England tripa je dež...😔 Se ne sekiram, če imam slabo dopoldne oz. smolo. Smreke so še na slabšem, one imajo smolo celo življenje🤪 20230814_082450.mp4 Dan se začne ležerno z kavico in poležavanjem🥱 Ob 14h popoldne je dokaj zrelo za kulturo😜 Pač bo London počakal. Pot spet po podeželskih cestah z domačimi in divjimi živežem😉 Peljemo se mimo dobesedno step posejanih z grmičevjem. To je bil včasih vse gozd a so ga v začetku industrijske revolucije posekali zaradi oglja. Takšni goloseki so povsod po Angliji.😪 John Montagu building- National motor Museum (Beaulieu) je backup plan 😁 saj v Angliji nikoli ne veš kaj bo čez 5min, kaj šele naslednji dan. Zaupat vremenoslovcem ne gre.😁 Zaupam samo še tistim z revmo.🤣 Preden parkirava pred muzejem si na hitro ogledava jezerce v mestu Beaulieu👌in mesto oz. mestece. Parkiram kar pred vhodom, čeprav je lepo označeno kje je parkirišče. Upam, da mi Krampa ne odpeljejo a ostajam pozitiven... Vseeno pa nas fizika uči, če si pozitiven, boš nase pritegnil vse kar je negativnega😅 Vhod v glavno dvorano in dve afne😁 Muzej je res top shit za pogledat. Niso samo angleški brandti temveč iz celega sveta zbrana mašinerija. Od formul, motorjev do avtomobilov. Veliko je vozil, ki so jih vozili znani ljudje, kot Alan Prost (formula) itd. Odelek za exhibition avtorjev posta🤣 Moj najljubši odelek motoriiii😁 20230814_152757.mp4 Odelek starodobniki... Vsak dan imajo ob 14h tudi parado starodobnikov...sva jo zamudila. Vseeno pa se sem in tja pripelje kakšen😇 20230814_153418.mp4 ...legendarni Spaček(Citroen) in Golf GTI (VW)... Prototipi... Odelek formule, dirkalniki, ki so podirali svetovne hitrostne rekorde... Odelek najnovejših zverin...😎 Odelek delovna vozila, gospodarska... Ujameva dvonadstropni starodobni bus, ki ga vidite zgoraj na fotografiji in okrog po preostalem muzejskem zemljišču. ...nič ne smeš v tej Angliji🤪 20230814_160121.mp4 20230814_153434.mp4 20230814_160705.mp4 Karte vključujejo vse to z vlakcom vred. Odločila sva se za bus. Vreme drži, zaenkrat😁 Iz busa izstopiva na odelku Top Gear, kjer so skoraj vsa vozila s katerimi so izvajali vragolije in poleg opisi ter fotografije. Taprave budale v pozitivnem smislu🤣 In res je kar pravijo, niso vse budale iste, nekatere so diplomirane👌 20230814_162215.mp4 In odelek znanih filmskih mašin🤣 20230814_161020.mp4 Vse kar ste zgoraj prebrali, pogledali je samo kapljica v morju.Vsega pač ne gre spravit v en post, žal.😎 Na vsakem odelku je tega še ohoho... Toplo priporočam👌 Ne greva še v bazo, saj sva našla odlično restavracijo z avtohtono angleško hrano v Holburyu... KFC je zakon tudi cenovno, čeprav ameriški🤣 Doma imam res disciplino pri prehrani in treningu. Na teh tripih po EU in bližnjih državah se običajno zredim. Veste kaj sem ugotovil? Če stvar segreješ se razširi. Se pravi sem jaz samo vroč tu v Angliji🤔🤪 Kot zanimivost v prometu je, da oni nakažejo smer pred krožnim križiščem in ne v izstopu iz njega. Ravno obratno, kot mi. V bazo se vrneva ob 18h in prevoženih enormnih cca 50km😁 Jutri upam da bo ugodno vreme, sem se pogovarjal z enim človekom, ki ima revmo🤣 Lp 👨🌾&🐾 P.S. Ponedeljek je, dolg je bil, saj sva ga pol preležala, ko je padal dež. Še Einstein z relativno teorijo časa in prostora ni znal izračunati, kako za vraga vikend mine hitreje kot ponedeljek🤔😂 Lp 👨🌾&🐾 Se nadaljuje... Popravljeno Avgust 15, 2023. Popravil Kmet2 jure97, markII, MiNa in 18 others 19 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 21, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 21, 2023 (popravljeno) Anglija Part V Pennington - London - West Wickham - Pennington 420 km Good Moring people😇 Ob 3:30 je auf😁 Nikakor se ne morem naspat, ali so noči prekratke ali pa prehitro spim🤣? Jutro je popolnoma jasno, taman za London. Spijeva kavico, navlečeva vso opremo nase in gasa v prestolnico Anglije. Sveže je brrr...10 stopinj🥶 20230815_042115.mp4 Pred Buckingham Palace sva se parkirala cca ob 7h zjutraj. Ognila sva se hudih prometnih zastojev, zato sva tudi krenila tako zgodaj. Kraljevih stražarjev ni na vidiku. Baje pridejo na plano ob 9h zjutraj. Od takrat naprej je očitno Kralj v nevarnosti🤣, prej ne... Buckinghamska palača je uradno domovanje kraljeve družine, jo pa uporabljajo tudi za sprejeme in zabave. Nekateri deli so odprti za javnost, ampak midva sva bila prezgodnja. "Kralj Korel je še spal."🤣 Ima 775 soban in 300 zaposlenih. Posestvo je veliko 20 nogometnih igrišč. Preživela je obe svetovni vojni in kup monarhov. Top je ker ob tej uri ni bilo nikogar, samo jaz in 🐾🥰 20230815_062433.mp4 Iz prve sem trofil palačo, brez kiksa😁. Če ti nikoli nič ne uspe iz prve, potem padalstvo raje izpustite🤣. In bližnja okolica... Nadaljujeva do Big Bena, ki ga ravno ob najinem prihodu obsije sonce😎 Sam stolp Westministrske palače se v bistvu imenuje Elizabeth Tower, veliki zvon pa se imenuje Big Ben in tehta 13700 kg . Sam stolp je rahlo nagnjen, tudi če ga gledaš trezen🤣 Če nad njim gori zelena luč, pomeni, da takrat parlament zaseda. Je višji od Kipa svobode in do zvonika ima 334 stopnic - kar je 333 preveč za moja kolena in kilograme🤣 Ne obremenjujem se, če imam kakšno kilo viška. Saj bom imel celo večnost, ko umrem, da bom sama kost.💀🤪 Pofotkava. 20230815_065950.mp4 ... in do London Eye. Hotela sva se zapeljati en krog, pa je zabukiran do četrtka🙄 Karta za dva bi bila 101£...še dobro, da je zaseden.😅 Je še ena atrakcija mesta, odprta leta 2000 v sklopu praznovanja novega tisočletja. Visok je 136m, omogoča panoramski pogled na mesto in okolico.😎 Če padeš dol iz njega lahko porobaš leteti, izgubiti nimaš kaj🤣. Zadnja najina Londonska točka je znameniti London Tower Bridge.😇 20230815_083655.mp4 Ta ikonični dvižni most čez reko Temzo je znan po vsem svetu. Odprt za obiskovalce, ki lahko raziščejo stolpe, le te pa povezuje konzola s steklenimi tlemi, 42m nad reko. V bistvu je 3 v 1, saj se dvigne le sredinski del, za prost prehod plovil, ostali dve cesti pa držijo viseče jeklenice. Starinske svetilke so narejene iz pretopljenih Napoleonovih topov, stolpe pa krasijo pozlačeni grbi. No tukaj sem se kar vrtel po tistih ulicah, zato sem bil bolj v skrbeh, da ne ostanem brez povezave z internetom, kot da bi ostal brez povezave z možgani😅 Samo na teh štirih svetovno znanih turističnih točkam sem naredil 125 prometnih prekrškov🤪 in povsod so naju odgnali varnostniki.🤣 Nikjer se nebi smel ustavit ali vozit kjer sem se... Celo življenje se učim na svojih napakah in zdaj sem že tak profi, da delam napake brez napak🤣. V centru Londona se ustaviva na wrap, da pojeva zajtrk. Če vzameš za seboj je cenejši, kot da ga poješ kjer si ga kupil😳 Noro res. V tem snack baru pa šmrkovcev takih da...🙄 Ko to vidim danes...hvala tastarim, da so me tolkli dokler je še bil čas🤪 ...mal po mestnih ulicah...😎v Londonu je potrebno preko neta plačat ekološko takso. Kako naj bi to vedel.🤔, baje, da bom na dom dobil pozdrave tudi za to, ker ko vstopaš v center te posnamejo kamere in po tablici te najdejo.🙄 20230815_082401.mp4 Nazaj proti bazi v Penningtonu se ustaviva v Weatvichamu pri Aleksander Radiću, ki naju je povabil na kosilo👌 Slovencev je samo 2 miliona a smo dobro razporejeni🤣 Lepo smo podebatirali, izmenjali kontakte in v kratkem se spet snidemo. Zjutraj sva bila kljub kratki noči še vesela in razigrana, trenutno, ko vam to pišem pa sva oba na rezervi.😵 tako, da vam lahko dam nasvet dneva: " Če se počutite dobro, ne skrbite , minilo bo..."🤪 Lp 👨🌾&🐾 Se nadaljuje... Popravljeno Avgust 21, 2023. Popravil Kmet2 markII, maus, Luka66 in 13 others 14 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 22, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2023 Anglija Part VI Anglija (Pennington - Land's End - Cornwall - Porthtowan - Hell's Mouth - Pennington) Cca 900km Moorning poeple😁 Spet sem prehitro spal😅. Danes napadam najbolj vzhodo točko Anglije Land's End ali po Kekčevo Konec dežele☺️ In to sam brez 🐾. Je utrujena od teh mojih čudnih načinov potovanja🤪. Povsem razumljivo, dolgo je zdržala💪🫶👍 Štart je ob 5:00... Sveže, kot včeraj 10 stopinj a meni je ok. Moja današnja etapa se vije spet po lepih podeželskih cestah kjer je dobro ponoči in v megli imeti oči na pecljih...🐕🦌🐎🐄... 20230816_050849.mp4 Štartal sem brez zajtrka zato si na lepem polju privoščim obilen zajtrk, kot je razvidno iz fotografij.😊 Ni lepšega kot obedovat v naravi ob vzhajajočem soncu.👌 Intermezzo: -Tovornjaki morajo tu na na pregledni servis vsake 6 tednov, tudi čisto popolnoma novi. Odvisno od tovornjaka in dela, ki ga opravlja.(tranzit tovora, gasilni, z dvigalom...)lahko tudi na 3 ali pa 10 tednov. Če tega ne naredi ga policist izloči iz prometa in firma globoko seže v žep. -Tu kjer živita (Pennington) Matjaž in Anita je mala hiška cca 100m/2 cirka 450.000£😳 -V Londonu cona 6 pa taka ista hiška košta cca 900.000£... Koliko bi bila šele v coni 1🤔 Ko zvem take stvari se sprašujem ali ta svet vodijo zelo pametni ljudje, ki nas zajebavajo ali kup kretenov, ki mislijo resno.🤔 -Globalni vtis ljudi...zelo prijazni. 😇 -Fotografije, tiste tadrage dobiš na dom...😁 Po 370km drugi obrok...💪😁 Protein šejk in naprej, še 20km in sem na cilju današnje etape juhuhu😅 In končno Land's End ali po Kekčevo "konec dežele", je uradno najbolj zahodna točka Anglije. Za domačine je to konec Britanije, saj se prebivalci Cornwalla, tako kot na Škotskem in Wales, nimajo za angleže. Granitne pečine, ki segajo do 60m v višino so odporne na hude vremenske razmere. To območje je bilo znano po brodolomih, zato so na enem otočku blizu obale zgradili svetilnik. Ribiči so se pogosto vzpenjali na krov razbitin in iskali zaklada - več o tem v muzeju brodolomcev v Charlestownu. Tudi tihotapstvo je bilo tu zelo razširjeno, saj so poti v EU s tega dela lahko dostopne. Po celi obali se nahajajo teleskopi za opazovanje ptic. Srkam CocaColo iz avtomata za 6£ v prvi restavraciji na zahodu Anglije ali pa zadnji, kakor vzamete.😉 Mal fotografiram in nazaj proti bazi in če bom pri močeh zavijem še v Cornwal in pofotkam... Jbg, če sem že tukaj...🤪 20230816_120542.mp4 20230816_120542.mp4 20230816_114847.mp4 Na poti do Cornwal najdem celo makedamsko bližnjico med asvaltiranimi cestami juhuhu Sam je jeba z cestnimi pnevmatikami, a kam gre b'k, naj gre še štrk🤣, saj je življenje kot 3 fazni tok : L1 - otroštvo L2 - mladost L3 - zrela leta Penzija je nula - N Sledi ozemljitev - PE ...ker sem že L3 hočem videt vse kar se da😁. Res da nisem do kolen enim hudim endurašem tu na MS, ki ne marajo tranzitev. Če pa že tranzitirajo do trajekta v Genovi za Sardinijo to naredijo kar po off roadu 🤣 Ni za njih ceste, sam blato zadaj za bajto...🤣🤣🤣 Vseeno sem na lepem ravnem makedamu celo povozil lužo...🤣🤣 ...res sem Car...😉 20230816_133918.mp4 Ko pridem v Cornwall ni ne duha ne sluha o kliffih, prelepi obali itd, samo velikanska cerkev😅 Cornwall je kraj poln mitologije. Poznane so zgodbe o kralju Arturju, o velikanih, ki so ustvarili obalo in o vilah, ki živijo v rudnikih. Tu kroži legenda o izgubljeni deželi Lyonrsse, delu Arturjeve kraljevine, katero so bogovi potopili v eni sami viharni noči. Ribiči naj bi videli zvonike in slišali zvonove potopljene pod vodo. Z mojo google angleščino pridem do zaključka, da sem za 20km falil... Nisem našel s prve, tudi zame ni padalstvo🤣 Falil sem, ker so mi vsi govorili, da so v Cornwallu prelepi klifi. So, samo je Cornwal kompletno območje, kot bi pri nas rekli Kočevsko z mestom Kočevje, jbg nisem se rodil pameten kot nekateri.🤪 Mal zgooglam in pridem v Porthtowan(območje Cornwall) po ozki vaški cesti...ki je bila zaprta z oviro in prometnimi znaki, mah ko j... vse skup. Obvozim oviro, ne da se mi iskat obvoznice, cesta prevozna😁. Ko prispem samo plaža in na vsako stran skale...jaooo 😅 20230816_143619.mp4 Porthtowan je najbolj priljubljen med deskarji in industrijskimi arheologi; posejan z nekdanjimi rudniškimi dimniki in strojnicami. Nič, poizkusim še do Hell's mouth😁 Če ne, pa nazaj v bazo... Ja danes sem pravi Columbo🤣 Ustavim se na čik, odprem zadnji kovček.😳 takoj zadiši po redbullu🤣 in takoj sem vedel, da me je makedamska bljižnica koštala, saj imam napol prazen kovček in je to lepo šejkalo zadaj...🤪 20230816_144632.mp4 5 min preklinjam, mal pobrišem s puloverjem in gremo naprej...faaaaak🖕🖕🤛🤛 Ta drugi Red Bull bom še krvavo potreboval, zato sem ga zaprl v bidon za proteine, pa zdej poči prasec...😡 Ves sem limast z motorjem vred.🤑 Kakorkoli se obrnem imam rit zadaj🤪 Napake so za začetnike, mi izkušeni zaserjemo do konca😜 Spet po 20km pridem do Hell's Mouth in seveda kot je v Angliji navada, pot pod noge🤑 Ni bilo hudo daleč, dokaj blizu. Lepo za pogledat ne vem pa če je bilo vredno truda😅 Pravijo mladost - norost🤔 Kot kaže bo pri meni tudi starost🤣 Ura je tu 17h pri vas 18h jaz pa še 330km od baze.🙄 Hell's Mouth - pravokotne pečine segajo do 92m visoko. Zaliv, ki je znan po brutalnih turbulencah in valovih. Je priljubljeno domovanje tjulnov. Jame pod pečinami pa so nekoč uporabljali tihotapci. Ime je obala dobila zaradi peklenskih razmer z malo zavetja. 20230816_160937.mp4 Celo etapo sem ubiral podeželske ceste da užijem ta angleški ambient😋 poln k... imam teh ozkih podeželskih cest, ko te jebe podeželje... Nikoli mi ni bilo čisto jasno ali je "KO TE JEBE" kletvica ali človeška radovednost🤔 Vstavim se še na angleški večerji, danes na menuju Mc'Donald.🤣 Moja logika je tu zelo preprosta. Več kot pojem in popijem, manj bom imel za pospravit iz mize.🤣 Po slabih 900 km in 17h se parkiram v garažo, izjeban, ko maček, ki se goni😅Nabira se utrujenost in moj skriti talent je, da sem utrujen že brez, da bi karkoli delal. Tudi premalo spim! Naprimer zdaj po vsej tej vožnji pišem post namesto, da bi šel spat.🙄 Pravijo, da prespimo 1/3 življenja, meni je smešno, saj če se malo potrudim bi po vsem tem lahko to številko brez problema spravil na 1/2.🤣 Po temi sem šel, po temi prišel... 🐾 je zelo vesela, da ni šla z menoj, ko je videla kaj sem ušpičil🤣 Doma me je v bazi čakala večerja, masaža in....no, vsega ne smem povedat😅 Ja imel sem še toliko moči.😈 Se nadaljuje... Lp, 👨🌾😁 PRPY, GregorM, kaizer in 12 others 13 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 23, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 23, 2023 Anglija Part VII Pennington - Portsmouth (Spinnaker Tower) Cca 200km Good morning people😇 Spat sem šel ob 1:30h, vstala pa sva ob 8:30h...jaz sem kar dobro razštelan, vsak ventil dela za sebe.😅 Ni problem, ker se mi ponoči ne spi. Problem je, ker se mi zjutraj ne budi.😁 🐾 se je odpočila, včeraj je imela športni dan z Anito, najino gostiteljico. Sta pohajali po plaži, sladoledali skratka ženska posla, ko sem jaz garal😂 Sem videl fotke...😛 Nekoč si lahko z ženskimi kopalkami obrisal celi avto, danes ne moreš obrisat še očal.🤣 🐾 mi naredi zajtrk 🥰 točno tak kot ga obožujem.👌 Pa še zmerom nisem zaverglal, zjutraj sem kot star dizel golf ll, ko je temperatura -15 stopinj😅 Dosti imam narave, kliffov in dolgih etap. Moram se rehabilitirat za pot nazaj med Kekce in Mojce.😁 Danes bova po Tačkino; se pravi kultura, zgodovina, kot da sem spet v osnovni šoli🤣. Najina prva in zadnja točka današnje etape je Spinnaker Tower je 170m visok opazovalni stolp v Portsmouthu in je osrednji del pristanišča. Njegova gradnja je bila podprta z donacijo nacionalne loterije. Tu pri towerju vsi tak nakupujejo, da se počutim, kot kriminalec, ker nič ne kupim.🤪 V towerju varnostna procedura🙄 Karte 15£ po glavi. Lepo za pogledat.👌 ...in stara jadrača... ...priprave na 3WW...🤔 ...čas za oglase...😁 20230817_124805.mp4 ...in trajekt, ki nas bo odpeljal nazaj v našo prelepo kuro...😁 20230817_125459.mp4 Vmes skočiva spet na angleško avtohtono kosilo Burger king🤪 Sem pa videl človeka v Burger Kingu brez telefona, tablice ali kompa v roki.😳 Samo sedel je, jedel in potem sproščeno pil svojo CocaColo. Vam povem tip je sigurno psihopat...🤣🤣 Ob obedovanju pa so nama polepšali ambient leteči galebi, angleži jim rečejo angleške podgane, saj pojejo vse kar se pojesti da.😁 Portsmouth je pristaniško mesto z bogato zgodovino, ki se nahaja na otoku Portsea, kar pomeni, da je edino angleško mesto, ki ni pretežno na celini. To mesto evropejci poznamo predvsem zaradi "Dneva - D" , ki je pomenil prelomni obrat v WW2. Ko prideva v bazo pregled motorja, preverim glavne vijake, scootoiler, natankam in vse spakirava, da jutri zgodaj zjutraj sam kresnem in piči miki v našo kuro. Po UK sva prekruzala 2300km v 6 dneh in kar nekaj videla.🕵♂️😊 Bazo sva imela v Penningtonu pri Matjažu in Anita s katerima se prej sploh nismo poznali. Nesebično sta nama odstopila del svojega domovanja z garažo vred in to samo zato, ker sem Matjažu dostavil knjigo in mu jo izročil osebno v roke...😇 Res sta topla nesebična človeka, dobrega srca.❤️ Ob drugi priložnosti se s 🐾 odolživa😇 Hvala jima iz ❤️ Hvala tudi Aleksander Aleksandar, ki naju je počastil s kosilom, tudi njega prej nisva poznala. Top dec in ostanemo na vezi.👌 Je pa Anglija res draga in radarje še dobim po pošti tak, da bom nekaj časa reven, ker bom imel preveč mesecev na koncu denarja.😁 Saj veste kak pravijo, revež ne more propasti, več mu jemlješ, večji postaja.🤪 Pri meni denar, ki ga vzamem za vsak slučaj, tudi izpuhti v vsakem slučaju.🤣 A ostajam pozitivno naravnan, mogoče pa kakšen radar ni deloval.😁 Preveč je negativnih ljudi in nekateri so celo tak, da če bi jim dal 10 milijonov evrov, bi rekli, da je torba pretežka.😜 Lp 👨🌾&🐾 Se nadaljuje... mladench, ftp, Kawasaki_rider in 11 others 12 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 24, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 24, 2023 Anglija Part VIII Pennington(UK) - Kočevje(SLO) Cca 1900km Good morning people.😁 Petek 18.8.2023 Dan D, zapuščava Anglijo. "Off roada" na celem tripu je bilo zelo malo. Ko spremlam te naše tahude enduraše sem res pravi papak.😇 Enkrat sem na lepem ravnem makedamu celo povozil eno lužo... Res sem car.🤣 Vstaneva ob 3h zjutraj.😩 Ob 4h sva že na motorju. 300 kilometrska pot do pristanišča brez posebnosti. V pristanišču nepopisna kolona.🥺 Stojiva v vrst cca 2h za check out. Še dobro, da ne nabija sonce in je kot običajno ...Anglija...😁 Registrsko tablico uredim v prvotno stanje pred kontrolo dokumentov in vstop na trajekt. Zadnje tri dni, ko sem izvedel, da bom dobil vse pozdrave, ki sem jih ušpičil v prometu na dom, sem bil ...😉... Za izstop iz Anglije sva porabila mnogo več časa, kot za vstop... 20230818_082000.mp4 Ko prideva na trajekt se stacionirava v salonu, kjer je kar nekaj ljudi. Dostikrat nočem prdnit, ko sem med ljudmi. Ne bom se več zadrževal, ker potem prdec potuje po telesu do piskra in potem dobim usrane ideje in tak je tudi zdaj😅 Imam neko idejo da bi bil v soboto zjutraj doma...🤔 Nisem pa ravno svež, če me razumete, ne gre se za mene, moram čuvat svojo ljubezen🥰, da ne naredim kakšne neumnosti... Vedite, ljubezen je kot igra šaha. Če ne paziš na svojo kraljico odide z enim Kmetom.🤣 Uro in pol šetam po trajektu, mal fotografiram, v bistvu preganjam dolgčas...😎 Ko zapeljeva na EU celino se takoj začuti tudi EU klima.😓 Čez Francijo nas spremlja 30 stopinj. Moram priznat, da mi je zdaj desna stran povzročala težave in to resno prvih par 10km... Ker sem štromar bi se moral priklopit na štrom, da se mi povrnejo tovarniške nastavitve.🤣 V Belgiji narediva prvi Pit Stop in pojeva, ne hitro ampak normalno kuhano in pečeno hrano, saj sem po tisti "Fast food" hrani ko balon.😒 Saj ko se uležem mi je trebuh še vedno raven.👌 Zdaj se bom moral naučiti hoditi leže.🤣 Pred vsakim velikim mesto stoječe kilometrske kolone.😒 20230819_011952.mp4 Najino navdušenje, da bi bila doma v soboto zjutraj se je z naraščanjem kilometrov drastično nižalo.🤪 Kar je razvidno iz fotografij... Na vsem tripu nas ni zadela niti kapljica dežja, nevrjetno, sploh za Anglijo.😁 Ko končno prideva po 25 urah na Karavanke je tu res mraz, še na bankomatu ( Hrušica ) mi je minus kazalo.🤣 20230819_051803.mp4 Veliko je žalosti na svetu. Ravno zdaj ko to berete 700 milijonov ljudi sexa. Jaz pa na Krampu čist zjeban🤣 Ko prideva domov moram takoj vse razpakirat, dati prati, zložiti.. Jbg, imam OKM🙄 Vsakič iz tripov pripeljem nazaj stvari, ki sem jih vzel že doma. Te nepotrebne stvari vozim s seboj in jih pazljivo čuvam. Dal sem jim ime " mogoče jih bom potreboval. "😁 Uspelo nama je, če prav sem dvomil, ker sem bil že pošteno načet in tudi 🐾,glava še zmeraj ok, telo sesuto, najbolj pa tazadnja.🤣 Domov se pripeljeva po 26h in slabih 1900km. Po Angliji sva prevozila 2300km in skupna bera tripa je slabih 6000km v dobrih 7 dneh...😇 Danes je bilo težko biti normalen, bom poizkusil jutri. Lp 👨🌾&🐾 P.S. V Bruslju sem se zaj... s tistimi križišči za tja in nazaj, vsakič za eno 50km.🙄😁 IF7, Dadi, Bmflar in 16 others 16 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gift Objavljeno September 1, 2023 Deli Objavljeno September 1, 2023 ..koji si ti lik RobiRoberto in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Junij 22 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 22 Letos ni moje leto, do danes sem bil na 4 operacijah in še vedno sem v bolniškem staležu.😟 Me je pa razveselila in razvedrila ena stvar, če že ne morem na motor.. Evo, počasi nastaja moja druga knjiga. Po 8 mesecih sem končno zložil vse skupaj s pomočjo moje drage 🐾. Knjiga ima 380 strani in preko 1000 fotografij. Da je datoteka obsežna pove pdf fail z 8GB...😁 Ko dobim prvi izvod gre knjiga v prodajo. Več pa v nadaljevanju.😇 Vesel kot radio.😁 Je pa bil to velik finančni vložek in upam ter želim, da vam bo knjiga všeč. Saj ko me sedaj vprašajo kje čuvam svoj denar, jim povem, da samo še v spominu.😅... Na fotografiji je samo "formproof" za vsebinsko korekturo, če ga potrdim gre v tisk. Juhuhu.. Knjiga bo dosegljiva v vseh prodajalnah knjig, knjižnicah in preko mene osebno ter moje spletne strani, če pa jih naročite več, vam jih osebno dostavim. Seveda me boste morali potem še nahraniti, ne priporočam.🤣 Poleg pa imam še par izvodov Kmet na dveh kolesih: "Po Iranu."🙂 Če si boste omislili obe bo skonto.😉 Več v naslednjem tednu, ko bom v roki držal svojo drugo knjigo.😇 Mama mi je rekla...kdo bi si mislil, da bo moj problematičen sin pisal knjige, prej bi mislila, da te bom nekega dne obiskovala v zaporu.🤣 Smer v katero gre sedaj moje življenje me je pripeljalo do tega, da so moje materialne želje povsem na minimumu. Sedaj vse kar si želim se z denarjem ne more kupiti.😇 Pa lep vikend vam želim.❤️ Pišite mi na kmetnadvehkolesih@gmail.com za naročanje, dokler ne bo urejen nakup preko spletne strani. Hvala vsem že v naprej. Lp👨🌾 Kawasaki_rider, TakeALookAround, RobiRoberto in 15 others 16 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se