Skoči na vsebino

Primerjalni testi, debate in čvek o dvoživkah srednjega razreda

Priporočene objave

Objavljeno

Vsekakor trenutno najbolj popularen razred (700-1000ccm) dovolj naloudani, dovolj zmoglivi, z dokaj dobrimi ofroad performansami, torej best buy for money....

Ducati desertX

Husqvarna Norden 901

KTM 890 ADV in R

Triumph Tiger 900

Honda Africa Twin

Yamaha T700

Bmw F850 gs

Aprilia Tuareg 660

še kaj pozabil?

delajo primerjalni test

289988022_1901788223342398_6401690466211656178_n.jpg

290563999_1901788253342395_1342479856205100169_n.jpg

290934907_1901788030009084_2202214202367277380_n.jpg

Objavljeno
Ob 27. 6. 2022 ob 13:16, DAMI34 pravi:

delajo primerjalni test

289988022_1901788223342398_6401690466211656178_n.jpg

290563999_1901788253342395_1342479856205100169_n.jpg

290934907_1901788030009084_2202214202367277380_n.jpg

Ducati tudi zgleda hud.... Oba z nordenom sta malo retro... Sploh ducatijev zadnji del

Objavljeno
pred eno uro, IBA pravi:

Ducati tudi zgleda hud.... Oba z nordenom sta malo retro... Sploh ducatijev zadnji del

Meni pri dučetu samo zadnji del ni všeč. Je pa retro in je res lepa zadeva. Sicer pa tut husa ni od muh 🤣

20220701_154553.jpg

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Ni ravno test Nordena je pa dovolj blizu (pa še nekaj jih je zraven), in verjamem da večina ali vsaj 90% ne bo odšla niti na tak teren na katerem so delali primerjavo :)

Objavljeno
pred 22 urami, skuterist pravi:

Ni ravno test Nordena je pa dovolj blizu (pa še nekaj jih je zraven), in verjamem da večina ali vsaj 90% ne bo odšla niti na tak teren na katerem so delali primerjavo :)

Sori, ampak sem mislil, da bo nekaj iz tega testa in je "bla bla bla". Nobenih pametnih primerjav. Da ne govorim o ofroad sposobnostih, ker to vozim sedaj ko je moped za k "maši in ob nedeljah" :P pa sploh nisem nek zagrižen "terenc".

S pol slabšim vzmetenjem od huse (ktm790S), sem v soboto splezal na Porezen. Kar zajebana in strma trasa, Priznam, da je bila suha, ker na mokri bi se usrau. Ampak ker imam oba in se vozim z obema in vedno bolj nordena gonim v brezpotja, kjub mojemu 100% prepričanju v stilu, škoda ga je, nisem še zrihtal zaščite, dodatnih zračnih filtrov itd...je samo prednost na vzmetenju (+2 cm in nastavljivo) tako očitna, da mi prav sede nažigat šoder.

Kakorkoli, primerjava na dotičnem videoposnetku me razočara. Da so pozabili na T7 me tudi razočara.

Verjetno bi bilo bolje, da naredijo cestno in hard core primerjavo samo dveh modelov. Več informacij bi lahko uporabnik potegnil. Ampak to je samo moje mišlenje, ki ga nikakor nočem vsiljevati drugim. Pa tudi že vnaprej se opravičujem vsem lastnikom GSov in vsem svetovnim popotnikom, ter skromno dodajam, kaj pa člouk loh napiše, če se goni po hribčkih ukul svoje bajte :P

Objavljeno
pred 5 urami, DAMI34 pravi:

Sori, ampak sem mislil, da bo nekaj iz tega testa in je "bla bla bla". Nobenih pametnih primerjav. Da ne govorim o ofroad sposobnostih, ker to vozim sedaj ko je moped za k "maši in ob nedeljah" :P pa sploh nisem nek zagrižen "terenc".

S pol slabšim vzmetenjem od huse (ktm790S), sem v soboto splezal na Porezen. Kar zajebana in strma trasa, Priznam, da je bila suha, ker na mokri bi se usrau. Ampak ker imam oba in se vozim z obema in vedno bolj nordena gonim v brezpotja, kjub mojemu 100% prepričanju v stilu, škoda ga je, nisem še zrihtal zaščite, dodatnih zračnih filtrov itd...je samo prednost na vzmetenju (+2 cm in nastavljivo) tako očitna, da mi prav sede nažigat šoder.

Kakorkoli, primerjava na dotičnem videoposnetku me razočara.

Verjetno bi bilo bolje, da naredijo cestno in hard core primerjavo samo dveh modelov. Več informacij bi lahko uporabnik potegnil. Ampak to je samo moje mišlenje, ki ga nikakor nočem vsiljevati drugim. Pa tudi že vnaprej se opravičujem vsem lastnikom GSov in vsem svetovnim popotnikom, ter skromno dodajam, kaj pa člouk loh napiše, če se goni po hribčkih ukul svoje bajte :P

Nisem hotel komentirati testa, samo prilepil sem ga in napisal svoje mnenje kje se (vsa jaz :) ) večina vozi.
Vsem ki greste "dlje" kapo dol ... 

In nimam GS-a 

Objavljeno
pred 16 urami, skuterist pravi:

Nisem hotel komentirati testa, samo prilepil sem ga in napisal svoje mnenje kje se (vsa jaz :) ) večina vozi.
Vsem ki greste "dlje" kapo dol ... 

In nimam GS-a 

nisem čist nič nate mislil. Uvodnik sem že jaz prilepil (sicer od actumoto) in upam,da bo nekaj več od testa/primerjave kot je v dotičnem posnetku.

Objavljeno

V aktualnem motociclismu je pravi primerjalni test. Vse mozne meritve + ocenjevanje s tockami. Zmagovalec je ......

Objavljeno
pred 27 minutami, greg570 pravi:

V aktualnem motociclismu je pravi primerjalni test. Vse mozne meritve + ocenjevanje s tockami. Zmagovalec je ......

Ne razumem nic ITA 🤔, glede na konec filma (test motociclisima na YT) bi rekel da Desert X ??

Ceprav je tole tema o Norden-u. 

Objavljeno

Bolj kot, kateri je zmagovalec, bolj so mi pomembni vtisi voznikov na teh testih. Da vidiš osebke kako peljejo različne motorje, na različnih podlagah, pa potem povedo svoje mnenje.

Dejstvo pa je, da vseh pet "testirancev" mora biti dobro tako za cesto in potovanja, kot sposobno se voziti na ofroadu. Ni nujno da je to trial, kros ali hard enduro, ampak nekaj že morajo biti sposobni, saj so za ta namen narejeni in tako tudi oblikovani.

Vseh pet na posnetku bi lahko imelo svojo primerjalno temo, ker nekako spadajo v rang "veliko za vložen denar". Vsi so prekleto sposobni tako na terenu in čisto dovolj na cesti za daljša potovanja...mogoče celo novo temo iz tega naredim, kjer se bomo lahko malo nabijali okrog posameznih modelov.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!