Popularna objava Luka66 Objavljeno Februar 20, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Februar 20, 2023 (popravljeno) pred 5 urami, Ragezor pravi: Se bi imel vprasanja, ce smem Je za Gruzijo potrebno imeti kak poseben dokument za motor? Kako bi si priskrbel vizo za Rusijo (ko sem sel turisticno z letalom so zahtevali potrdilo o nastanitvi v hotelu) in ali se rabijo se kaki papirji za motor? Pa koliko dodatno stane viza, ce jo dobis tkole po "vezah"? Letos nekaj sanjam, da bi sel do Dagestana pogledat Ekranoplan Lun, ce je se vedno na obali v Derbentu. Zdravo. Za Gruzijo ne rabiš nobenih dodatnih dokumentov za motor, na meji plačaš le neko zavarovanje za motor...zakaj, ne vem, ker naj bi EU zavarovanje veljalo tudi pri njih, ki se imajo radi za Evropejce.....zavarovanje za vozila tujcev velja časovno mislim da po tednih, tako, da premisli, koliko časa boš v Ru in kdaj se vrneš, mi smo potovali dalj čas kot smo planirali, tako, da smo morali nazaj grede še enkrat zavarovati bajke, ker je le to poteklo in niti ni tko poceni, nekaj deset €, odvisno od vrednosti in moči motorja. Glede turistične vize za solo vstop v Rusiji bi znal bit problem.....mi smo jih dobili komaj dva tedna pred načrtovanim odhodom preko agencije, na kateri so mi prvo povedali, da to verjetno ne bo mogoče, sploh pa ne turistična viza za dvakratni vstop, ker solo turističnih viz menda niso pridobili od pričetka pandemije korone, kar smo želeli, ker nismo vedeli točno kako in kje se bomo vračali zaradi nestabilnih razmer in tedenskega zapiranja-odpiranja mej v tistih koncih, Rusija je bila že kao v vojni, vendar je potem odobritev gladko šla v eni uri 😜 in jih dobili v parih dneh....z "diplomatsko pomočjo" in mojo dodatno pisno vlogo s podpisi vseh, na katero sem napisal vse naše podatke (kje in kaj kdo dela, mini CV vsakega.....) kje naj bi se peljali (potem v reali vozili povsem drugje, na druge mejne prehode brez problemov) in na koncu dopisa z eno veliko zahvalo bratskemu Ruskemu narodu za razumevanje Cena vize s konzularno taxo je bila okrog 40€ in posredovanje agencij okrog 50€, vse skupaj malenkost pod 100€ na glavo. Dobro je, da si urediš mednarodno vozniško dovoljenje, nam ga sicer niso gledali, načeloma naj bi ga, preverjali le pasporte, nekje prometno, obvezno pa deklaracijo od motorjev. Za vstop v Rusijo je potrebno na meji urediti carinsko deklaracijo za motor, za vstop v Azijsko gospodarsko unijo, ta deklaracija velja potem na vseh mejnih prehodih in je od tam naprej najbolj pomemben dokument za bajk, tako, da ga je potrebno čuvat (slikat za vsak slučaj), če ga izgubiš je sranje na meji, se pa da načeloma s pomočjo amerov urediti, ker so uradniki na mejah dojemljivi za njih, vzame pa urejanje takega izziva dodaten čas. Ta deklaracija nam je vzela precej ur čakanja stoje v vrsti na meji, gužva in kaos vrsta, prej pa kolona tovornjakov cca. 160km od Tbilisija do mejnega prehoda, ker se večino cestnega tovornega prometa vali v Rusijo preko tega mejnega prehoda na Gr-Ru meji, verjetno bo tako tudi letos, kar pomeni, da bi ti vzel cel dan časa. Pogumno in akcija....ko si star, ti je menda žal za to kar v lajfu nisi naredil, ne za to kar si 👍 meni je že žal za eno na študentski žurki ..... 😜 SREČNO Popravljeno Februar 20, 2023. Popravil Luka66 mladench, Mavti, Erik99 in 7 others 9 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Marec 25, 2023 Avtor Deli Objavljeno Marec 25, 2023 (popravljeno) Turki se hvalijo, da so uspeli nafutrat tudi hudo lačne SLO bajkerje, ki so jedli ribice pri njih 😋 https://www.instagram.com/p/CgKDkAhju7b/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D Res so bile ene boljših, kar sem jih jedel v življenju, tudi nazaj proti domu smo jih našli 👍 Popravljeno Marec 25, 2023. Popravil Luka66 Quest, MiNa, DAMI34 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Luka66 Objavljeno Marec 25, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Marec 25, 2023 Fajn smo se imeli na potovanju.... tudi kaj dobrega pojedli, popili... veliko dobre volje in zafrkancije.....NEPOZABNO milan11, Mavti, MARE 65 in 11 others 13 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno Maj 14, 2023 Avtor Deli Objavljeno Maj 14, 2023 Dež in dolgčas za bajkerje 😬 dvomim, da bom pred penzijo uredil posnet material iz Azije, še pregledal jih nisem niti pol....bom pripel nekaj "surovih", da se pogrejejo naša bajkerska srca Tadžikistan...... prijetno toplo je bilo....nekaj čez 40C 😉 TAD1.LRV TAD2.LRV DAMI34, mladench in raza 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se