DAMI34 Objavljeno Julij 23, 2023 Deli Objavljeno Julij 23, 2023 pred 11 minutami, kawamoto pravi: Čist sam. 30 dni? Sam samo 1 teden. Pol pa z bejbo 😎 Dr. SPEED 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava raza Objavljeno Julij 23, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 23, 2023 So vremenarji dejali, da bo danes brez padavin...pa da ne bo pretirano toplo. Nisem jih prav resno jemal, vendar pogled na termometer zjutraj ob 7h je res kazal samo 14°C. Ups, en dolgi rokav več, ne bo odveč. Gornjesavska dolina hladna, da se je vizir rosil, v Beljaški kotlini pa še megla...Proti Špitalu visoka oblačnost, displej Tigra kaže 17 stopinj, prvi sončni žarki vlivajo nasmešek na obraz. Prvi cilj Schwaigerhütte. Preseneti plačilo cestnine. Za 5 km sicer urejenega makadama kasirajo 8€!!! Žav odpirajo šele ob 11h, tako da tudi kave ni bilo za dobit.... Gremo dalje, nazaj v dolino, ker za naprej je neka čudna tabla ob cesti... Naslednji cilj Maltatall Tu v planinski koči so še lani stregli odlične jedi, letos samo še par instant zadev iz mikrovele. Tudi kava je z gostinskega avtomata... No, vsaj pogledi na okoliške vršace so ostali isti.. Še fotkanje pri slapu in adijo Malta Nadaljujemo proti Kačbergu, čez Lungau na Ture in preko na Hochrindlalm. Že pošteno sestradani si tam privoščimo kosilo. Ko je bilo treba poravnati račun so se malo zatresle roke... V domači oštariji bi z lahkoto obedovali 2X! Je pa nora lokacija in tudi sam objekt je fensi... Lepa kelnerca v "ta kratkih jerhovcah" pa tud stane..... Popoldan gre h koncu, pred nami pa še dve uri vožnje čez Feldkirchen in mimo Osojskega jezera in Beljaka na Korenjsko sedlo in domov. Mavti, dolenc100, pik1 in 27 others 28 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MnM96 Objavljeno Julij 24, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 24, 2023 (popravljeno) Midva s Kabijem sva pa šla dans raziskovat, kje poteka meja z Avstrijo. Maribor-Gaj nad Mariborom-Veliki Boč-Sveti Duh na Ostrem Vrhu-Gradišče na Kozjaku-Kapla na Kozjaku-Radelca-Št. Janež pri Radljah in Radeljski prelaz Do Radeljskega prelaza sem se večinoma vozil po makedamskih in gozdnih poteh, vmes se tudi kje nebi smel😅 Morda me je ravno zato karma nagradila s prvim pobiranjem in zlomljeno ročko sklopke😢 Nič hujšega, pobral in šel dalje. Do prelaza sem rabil 3h40min. Prvo sem mislil nazaj, vendar desnica ni popustila gasa in sem krenil proti Ebiswaldu, mimo Sobotha na Dravograd in nazaj v Maribor. Vse skupaj na motorju s postanki dobrih 6ur in prevoženih 180km( s tem da sem po hribih delal krožno panoramo, saj sem se 2x znašel na isti lokaciji😅). Lep pozdrav Popravljeno Julij 24, 2023. Popravil MnM96 DAMI34, MiNa, pik1 in 17 others 18 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hribuc Objavljeno Julij 26, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 26, 2023 Mal smo šli most pogledat,fensi GregorM, Akito, dolenc100 in 15 others 17 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava kaizer Objavljeno Julij 28, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 28, 2023 N'mal se pa tud vozmo, pa če tudi k nedeljski maši na Koroško (Sveče) Grut, pik1, MARE 65 in 10 others 12 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava kaizer Objavljeno Julij 28, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 28, 2023 takole nekako se pa dan začne, no ja mal pozno pogled na Studenna Bassa tik nad gozdno mejo panoramica delle vette nekaj "našpičenih" endurc zadaj, pa so samo po asfaltu svaljkal da povzamem:cesta od Ravascleto do Tualis-a je kao zaprta, "ko če balkancu zabranit" prevozno cesto, ok, pol pa navzgor; mile bože, cesta itak ozka šleparji pa dol in gor, v glavnem dol vozijo les. Vmes pa električarji s kolesi, tako da skoraj gužva. razgledna cesta pa fantastična droben makadam avtocesta. razgledi pa itak hribovski. Itinerar: Pontebba(Tablja), Studena Bassa, Paularo, Paluzza, Ravascletto, Tualis,Panoramica Delle Vette, Ravascletto, Comeglians, Pesaris, Sauris-jezero, Amprezzo, Tolmezzo, domol. n_majk, Quest, RobiRoberto in 23 others 25 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava snela Objavljeno Julij 28, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 28, 2023 Lepa nedelja je bila 440km, 20-25 stopinj.... 7h ovinkarjenja po raznih "ridah": Posavske ride, Kozjanske ride, Medvedje ride, Čabarske ride in Radensko-poljske ride. Skoraj šel v Maline. Cesta do Strme reber obnovljena od Kočevske reke do vrha! RobiRoberto, Grut, kaizer in 17 others 19 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava HyperJack Objavljeno Julij 28, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 28, 2023 Po šihtu sm šel provat, če moped še zalaufa. Akito, markII, Kmet2 in 24 others 26 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Julij 28, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 28, 2023 Popoldanski relax 😁 dolenc100, Dark, mladench in 15 others 17 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Julij 28, 2023 Deli Objavljeno Julij 28, 2023 2 hours ago, DAMI34 said: Popoldanski relax 😁 Okrog 16:30 si bil v Hrusevju? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava HyperJack Objavljeno Julij 28, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 28, 2023 En manjši remont žleba na vikendu. 😅 MARE 65, Kugelschreiber, n_majk in 11 others 13 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 29, 2023 Deli Objavljeno Julij 29, 2023 pred 12 urami, Kugelschreiber pravi: Okrog 16:30 si bil v Hrusevju? ja, sem kar obrnil ,ko sem videl gnečo skos Postojno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 30, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 30, 2023 (popravljeno) V petek pa še malo "študentskega" preluftat... Našel dvojčka... mal na Grobnik pogledat... Preko Plominke... Nato pa po bljižnici... Iz Lupoglava nazaj v SLO... V Hrastniku pa v soju poznopopoldvevnih sončnih žarkov tankanje in nato domov. Čez petsto se jih je nabralo. Popravljeno Julij 30, 2023. Popravil MiNa Kugelschreiber, hondazok, maus in 18 others 20 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 30, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 30, 2023 Včeraj pa malo do slane vode... Preko hribov do Jurja... Nazaj pa zaradi gužve v Senju pri pumpi v hribe... Na koncu pa še malo kolegov "leteči fotel" preizkusil... Spet okoli 500 uživaških. Luka66, mladench, Joker in 22 others 24 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
knedl Objavljeno Julij 30, 2023 Deli Objavljeno Julij 30, 2023 Ob 6 uri odhod iz Maribora, smer Celje, Ljubljana in naprej proti Dolomitom. Do Italijanske meje lepo sončno vreme ter idealni pogoji za vožnjo, ampak samo do Italjansko Avstriske meje. No tukaj se je proti najinem cilju pričelo, vse kar je na nebu se je zlilo na naju. 24.7 dež kot bi vplival iz škafa. Prespiva po 510 kilometrih vožnje z mislijo saj bo jutri bolje. Zbudila sva se v oblačno jutro, pojedla zajtrk in glej ga zlomka, ko prideva iz prenočišča vliva kot iz škafa. Pa saj je vseeno počastila sva spomin na prijatelja, ki ga je pred 13 leti vzela pot cca 1 kilometer iz Arabe. Skoraj 1000 km prevoženih v dveh dneh, lep dogodek zame in mojo ženo. Dark, pik1, DAMI34 in 6 others 6 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno Julij 31, 2023 Deli Objavljeno Julij 31, 2023 Včeraj ob štirih iz Monakovega (v bistvu Oberschleisheim) po 471 in 304 do Solnograda, Bad Ischla, Liezna, Visokih Tur proti Mariboru. V soncu sem se oblekel in ko sem sedel na motor je začelo škropiti. Do črpalke (5 km) sem zdržal, natankal pa sem spet v soncu. Potem pa ves čas sonce, cesta pa mokra kot, da lije. Moker do kolen sem končno navlekel dežno opremo, na avstrijski pumpi pa še plastične rokavice pod letnimi. Ves čas je bilo suho, cesta pa mokra do St. Gilgena pri Wolfgansee. Potem suha do Liezna in spet mokra do vrha Visokih Tur, na južni strani se je končno posušila in je bilo jasno s polno luno do doma ob 23:55 (skoraj osem ur). Google me vodil po dolini Labotnice in nato na Packsattel in Hebalm mimo Lonča proti Gleinstetnu in Arnežu ter mimo Lučan in Jurija do Maribora. Google me je peljal po nekih čudnih ovinkih skozi naselja z omejitvijo 30 (zavij levo in desno in spet levo ...), verjetno najkrajša ali najhitrejša pot. Jaz grem običajno do Volšperka in čez Labot in Dravograd, kar je po Guglu 13 km n 13 minut dlje. Presenetilo me je, ko sem se spuščal iz Hebalm (1400 m), kar ni hotelo biti konca klancu navzdol. Sem že mislim, da bom prišel pod morsko gladino. Prestrašil sem nekaj zajcev, na srečo pa srn in svinj ni bilo (sicer bi spraševal Snečerja koga tožit). DAMI34, Frenk 67, Akito in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Akito Objavljeno Avgust 1, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 ...malo po belokranjskih koncih .... VS800, MiNa, GregorM in 12 others 14 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava pik1 Objavljeno Avgust 11, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 11, 2023 . ... TET ... čez Koperstan ... v Umagstan ... prevoženih ogromno kilometrov ... ful tranzita ... nebroj kav ... in kar nekaj redbulov ... do cilja Akito, MiNa, Dark in 11 others 11 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 13, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 13, 2023 Mal Angleških vtisov, več ko se vrnem... maus, Kawasaki_rider, Joker in 20 others 22 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Avgust 13, 2023 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 13, 2023 Včeraj... Trije študentski in še dva... Pogled na veliko modrino... Razgledna točka Mahavica. Čudovita panorama. Ogled "tahitrih"... Kratka osvežitev. Nabralo se je 491kilometrov. Loba, Kugelschreiber, Joker in 19 others 20 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Snečer Objavljeno Avgust 13, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 13, 2023 pred 5 urami, MiNa pravi: Včeraj... Trije študentski in še dva... Pogled na veliko modrino... Razgledna točka Mahavica. Čudovita panorama. Ogled "tahitrih"... Kratka osvežitev. Nabralo se je 491kilometrov. versys vedno bolj popularen pa lih danes sem mel čas danes rahla prevetritev na tromejo... kar slaba izbira... ceste polne, ko da se po McDonaldsu voziš, na Mangartu vlada pohlep, hocejo 10 eur za motor... 489km maus, GregorM, DAMI34 in 7 others 9 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Avgust 14, 2023 Deli Objavljeno Avgust 14, 2023 pred 12 urami, Snečer pravi: , na Mangartu vlada pohlep, hocejo 10 eur za motor... Saj v Avstriji za vsak kucelj računajo toliko... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 14, 2023 Deli Objavljeno Avgust 14, 2023 pred 1 minuto, vandrovec pravi: Saj v Avstriji za vsak kucelj računajo toliko... samo to je v sloveniji RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 14, 2023 Deli Objavljeno Avgust 14, 2023 pred 3 urami, Snečer pravi: samo to je v sloveniji a 5 bi bilo sprejemljivo? MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 14, 2023 Deli Objavljeno Avgust 14, 2023 pred 15 minutami, DAMI34 pravi: a 5 bi bilo sprejemljivo? gre za neko ekološko takso, nateg ne za uporabo ceste... ce se ne motim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se