Skoči na vsebino

MotoGP 2024

Rossi

Priporočene objave

Martin rutinirano do zmage. Viñalesu je malo manjkalo, pa bi lahko bilo zanimivo. Mogoče ravno problem a tlakom v gumah in je moral voziti nekaj desetink zadaj, ali pa je res odigralo ključno vlogo to, da je na začetku malo izgubil stik. Na koncu še velika smola, očitno se je zataknilo v 5. prestavi? 😁 Nekaj je celo zagorelo na hitro. 

Bastianini je presenečenje letos, zelo hiter že oba vikenda, očitno zna bit kar konstanten tekom sezone. 

Bagnaia je ponovno upravičil pričakovanja... Ene 5 takih na leto je že kar norma pri njem... 

Acosta sicer malo po sreči na stopničkah, ampak si je absolutno zaslužil, glede na to kako suvereno je opravil z Bagnaio. 

Tudi MM je bil praktično enako hiter kot Bagnaia in to na stari mašini. Mislim, da se počasi kaže, kdo kam sodi... 

Mi je šlo pa na bruhanje, ko so prvi trije prišli čez cilj, vseh sploh pokazalo ni, potem pa je pol kroga kazalo Marqueza, kako končuje dirko na 16. mestu. Kaj ma to veze? Prenosi moto dirk (tudi wsbk) je že od nekdaj res na slabem nivoju in vsako dirko to dokažejo. Brezveze... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, KennyJR pravi:

Martin rutinirano do zmage. Viñalesu je malo manjkalo, pa bi lahko bilo zanimivo. Mogoče ravno problem a tlakom v gumah in je moral voziti nekaj desetink zadaj, ali pa je res odigralo ključno vlogo to, da je na začetku malo izgubil stik. Na koncu še velika smola, očitno se je zataknilo v 5. prestavi? 😁 Nekaj je celo zagorelo na hitro. 

Bastianini je presenečenje letos, zelo hiter že oba vikenda, očitno zna bit kar konstanten tekom sezone. 

Bagnaia je ponovno upravičil pričakovanja... Ene 5 takih na leto je že kar norma pri njem... 

Acosta sicer malo po sreči na stopničkah, ampak si je absolutno zaslužil, glede na to kako suvereno je opravil z Bagnaio. 

Tudi MM je bil praktično enako hiter kot Bagnaia in to na stari mašini. Mislim, da se počasi kaže, kdo kam sodi... 

Mi je šlo pa na bruhanje, ko so prvi trije prišli čez cilj, vseh sploh pokazalo ni, potem pa je pol kroga kazalo Marqueza, kako končuje dirko na 16. mestu. Kaj ma to veze? Prenosi moto dirk (tudi wsbk) je že od nekdaj res na slabem nivoju in vsako dirko to dokažejo. Brezveze... 

včasih so samo Rossija kazali, ko že tonil...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 23 urami, Kugelschreiber pravi:

Tole moram se enkat pogledat. Vinales prvi v prvi ovinek…

imaš mogoče kak link kjer bi se dalo celo dirko pogledat?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakšna je bila odločitev stewardov glede incidenta med Bagnaio in Marquezom?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

MM je ze vceraj drekobezil brez posledic,danes spet. Zmer je on zravn,cudn ane.😂 Pacient prve klase. Acosta ga je suvereno posolal in se mu je stemnilo pred ocmi,Pecco je imel zgleda tezave in se takrat ne more suvereno mimo.

Vinales pa skoda,si je zasluzil stopnicke.

• Všeč mi je 2
  • Zmeden 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 25 minutami, TakeALookAround pravi:

MM je ze vceraj drekobezil brez posledic,danes spet. Zmer je on zravn,cudn ane.😂 Pacient prve klase. Acosta ga je suvereno posolal in se mu je stemnilo pred ocmi,Pecco je imel zgleda tezave in se takrat ne more suvereno mimo.

Vinales pa skoda,si je zasluzil stopnicke.

Pol si mel lepo popoldne praviš? :) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

44 minutes ago, Darko3g said:

Kakšna je bila odločitev stewardov glede incidenta med Bagnaio in Marquezom?

Rejsing incident. Nihce kriv, nobene kazni…

32 minutes ago, TakeALookAround said:

Z drugimi besedami, si nism mislil da me bo ugriznil nazaj. 🤣

res me zanima kaj bo v ZDA. Ce bo tam palamudil na petem mestu je  pravlice nepreklicno konec. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, TakeALookAround pravi:

Mislim, če ti ni povsem jasno, da ga je Bagnaia torpediral, potem raje nehaj gledat, ker nimaš pojma... 

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Kugelschreiber pravi:

res me zanima kaj bo v ZDA. Ce bo tam palamudil na petem mestu je  pravlice nepreklicno konec. 

Ti si tudi zašel v ena čudna pota s svojimi nebulozami. Če bo na 3. dirki z Ducatijem samo 5. je konec? Nekako je DiGianantonio rabil skor 2 leti, da je poštekal nekaj, kar ga je iz 10+ pozicij v parih dirkah postavilo na prvo mesto. Ti pa uporabljaš besedo nepreklicno pri nekom, ki je že na drugem vikendu z Ducatijem na sprintu končal 2. in kot najboljši Ducati. Ja, verjetno je malo težje dobit dolgo dirko, kjer veliko vlogo odigra obraba gum, ampak z dirke v dirko si bo bolj na jasnem in če letos eno zmaga s tem Ducatijem, bo dokazal, da je boljši od vseh tovarniških.... Sploh ker je letos razlika med tovarniško in pol tovarniško mašino še toliko večja kot lani. Če ne verjameš, vprašaj rumene... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Marcus je grobo in očitno spremenil linijo vožnje kljub temu da je utemeljeno pričakoval da se bo zaletel in je kriv za padec.

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

31 minutes ago, zundapp said:

Marcus je grobo in očitno spremenil linijo vožnje kljub temu da je utemeljeno pričakoval da se bo zaletel in je kriv za padec.

https://www.motogp.com/en/videos/2024/3/24/bagnaia-and-marc-marquez-portimao-crash-from-all-angles/493236

Sploh iz zadnjega kota se lepo vido kako je "grobo in ocitno spremenil linijo voznje". 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, Kugelschreiber pravi:

jaz sem tudi zadevo videl kot rejsing incident

ne en ne drugi ni namerno drugega torpediral, ne en ne drugi nista mela šanse rešit problem, ne en ne drugi se ni hotel valat v pesku.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.... sem že pisal DORNi, da naj na motorje namontirajo vzvratna ogledala in dolge luči za poblendat... in ko ti un oduzad poblenda, se moraš umaknit.... da ni to tko, kot pri nas na avtocestah, ko moraš unga pred sabo po desni prehitet...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

16 minutes ago, DAMI34 said:

jaz sem tudi zadevo videl kot rejsing incident

ne en ne drugi ni namerno drugega torpediral, ne en ne drugi nista mela šanse rešit problem, ne en ne drugi se ni hotel valat v pesku.

IMO sta oba racunala da bo un drugi popustil. Predvsem MM ni racunal na tak odpor. S pajserjem mimo Martina se je izslo, je pametnejsi odnehal, Bagnaia je reku ne. 

Ne vem, meni je zanimivo. Mal vec sm pricakoval od Rinsa. Pa vesel sm de se ni noben zlomu, ta pista jih je precej razfukala. Letos ni blo nič narobe. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 28 minutami, Zivnorc pravi:

.... sem že pisal DORNi, da naj na motorje namontirajo vzvratna ogledala in dolge luči za poblendat... in ko ti un oduzad poblenda, se moraš umaknit.... da ni to tko, kot pri nas na avtocestah, ko moraš unga pred sabo po desni prehitet...

če diujaš se to slej ko prej to zgodi ... povem iz lastnih izkušenj :P 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, Kugelschreiber pravi:

IMO sta oba racunala da bo un drugi popustil. Predvsem MM ni racunal na tak odpor. S pajserjem mimo Martina se je izslo, je pametnejsi odnehal, Bagnaia je reku ne. 

Ne vem, meni je zanimivo. Mal vec sm pricakoval od Rinsa. Pa vesel sm de se ni noben zlomu, ta pista jih je precej razfukala. Letos ni blo nič narobe. 

men se je zdelo, da je Bagnaia vidu plac in slabo sklakuliral MMjevo linijo, ki se je bolj zaprla kot je računal. MM pa itak ni mel nobene šanse rešit zadevo, ko je 1x zadnji konec oddrsel, pa še spredaj je bil.

Drgač je bila dirka lepa, škoda mi je Vinjalesa, ker je res odlično vozil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Zivnorc pravi:

Ti jim raje napiši in daj kontakt od te teme.

Če bodo kdaj v dvomih bodo naši strokovnjaki na MS rešili dilemo.🙂

• Hvala 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni se je zdelo, da je MM precej ostro zavil v levo (ostro za trenutno situacijo), FB pa bolj ravno in sta trčila. Po drugi strani, pa bi ga lahko FB peljal na rob steze, če bi se MM umikal, kot se je nekaj krat že zgodilo.

Ker pa nimam pojma, pa me zanima le, ali verjeti sodnikom ali Motosvetu in kateri opciji Motosveta.

Kar se pa tiče Vinalesa, pa sem vedno mislil, da skuterji nimajo prestav :) .  Škoda za lepo uvrstitev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Darko3g pravi:

Meni se je zdelo, da je MM precej ostro zavil v levo (ostro za trenutno situacijo), FB pa bolj ravno in sta trčila. Po drugi strani, pa bi ga lahko FB peljal na rob steze, če bi se MM umikal, kot se je nekaj krat že zgodilo.

Ker pa nimam pojma, pa me zanima le, ali verjeti sodnikom ali Motosvetu in kateri opciji Motosveta.

Kar se pa tiče Vinalesa, pa sem vedno mislil, da skuterji nimajo prestav :) .  Škoda za lepo uvrstitev.

lej, vedno verjameš MSju...Dorna in sodniki so podkupljeni. :P

Aja kateri opciji MSja: po mojem je najbolje da natančno preštudiraš:

1. nebuloze in čvekanje opcije hejterjev tipa (rossi je za v penzijo, mm je za v penzijo, vsak ki ni najmanj drugi je pussi in za v penzijo), ter

2. opcija, ki se vsaj trudi mal pojasnit svoj pogled , pa neglede za koga navija, namreč tudi taki lahko (in ) imajo različna mnenja

3. predlagam mešanje končnega rezultata v stilu 1:2 aka 20:80% nekje

ps. tole ni finančni nasvet :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Marqueza nisem nikoli prav posebej maral. Ampak v tem primeru pa težko rečem, da je naredil kaj posebej narobe. Pri takšnem prehitevanju, ob taki izenačenosti je logično, da boš šel malo bolj na široko. In če prehitevani (Peco) misli v taki situaciji biti pameten in prehiteti nazaj po notranji, mora biti to sposoben narediti po notranji liniji, ob robniku. Peco pa temu ni bil niti blizu... Škoda... Za oba... Meni je pa itak prav vseeno. :jezik:

Jim pa vsem Acosta že 2 dirki dmonstrira, kako se prehiteva (prvake, vesoljce itd) brez, da koga spraviš v težave, kaj šele skegljaš... Če dobro pomislim, malo žalostno... za prvake, vesoljce...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 25. 3. 2024 ob 19:12, Joker pravi:

Jim pa vsem Acosta že 2 dirki dmonstrira, kako se prehiteva (prvake, vesoljce itd) brez, da koga spraviš v težave, kaj šele skegljaš... Če dobro pomislim, malo žalostno... za prvake, vesoljce...

Se spomnite, kaj je delal MM v prvi sezoni GP

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!