Popularna objava MiNa Objavljeno Junij 28 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 28 Sobota 22.6. Prišel je čas, da se zoped odpraviva proti jugu. Tokrat brez voznega reda. Kamor prideva pač prideva... Kratek postanek v senci zelenja... Tam nekje daleč je cilj... Znamo mestece, ki služi kot kulisa v nadajevanki "Botri"... Zaradi zapore nadaljujeva po levem bregu jezera Peruča. Še malo pa bova na ciju. Skoraj na cilju... ftp, Akito, Tedybear in 21 others 23 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Junij 28 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 28 Nedelja 23.6. Za dnevni cilj sva si zastavila Kopaonik. Ampak... Zjutraj start proti MNE v lepem sončnem vremenu... Serpentine proti Šavnik-u Slikovita cesta Šavnik - Kolašin... Malo naprej od mesta Rožaje pa naju zaustavi močan naliv in toča. Zato se odločiva, da nadaljujeva jutri... ftp, ligenjček, mladench in 21 others 22 1 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Junij 29 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 29 VID_20240623_165101.mp4 Najprej toča na suho... VID_20240623_170117.mp4 Ravno pravi čas sva prišla do tele gostilne ob poti. Motorja lepo v garaži mi2 pa na suhem. Tudi dežjaki so ostali na suhem... nato pa še naliv na polno. Kaldu, markII, kaizer in 13 others 15 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Junij 29 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 29 Ponedeljek 24.6. Prva sprememba najinega načrta. Kopaonik ostane v načrtu, Ohrid pa kot dnevni cilj. Kar lep čas naju spremljano jutranje meglice. Na poti iz Raške proti vrhu Kopaonika pa se povsem zjasni... Strnjeno naselje "gigantskih" hotelov. Srbski bogatuni so uspešno zje..l še en naravni biser. Cesta sicer ok... od zadnjaga obiska celo nekaj novega asfalta... Še ena preden se spustiva v dolino. Tudi tukaj raste nov hotel... Spodaj pa mitnica (že na vrhu je bila ena). Hoče možakar 300 din ekološke takse. Bova mi2 plačala kasneje. Vendar do danes še nisva v sistemu...mogoče pa prišparava za kak . Del od Leskovca do meje z S.Makedonijo jo ubereva kar po AC in tudi do Gostivarja nadaljujeva po AC. Na prelaz Straža začuda brez prometa. Pravi užitek. Pogled na drugo stran pa precej manj. Črni oblaki niso pomenili nič dobrega. V Kraju Zajec vedriva na pumpi skoraj eno uro. Na koncu navlečeva dežjake in naprej. V ciljni "ravnini" zadnjih 5k pred Ohridem pa spet malo pranja... Tako motorja parkirana... cape se sušijo mi2 pa v mesto na potep. Od tam sva prišla... in tja greva... MARE 65, IF7, Marko P. in 20 others 22 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 1 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 1 GR na vidiku, še prej pa čez majhen delček ALB... Morje, pardon jezero na desni... Kar se cest tiče albanci niso več daleč za nami. nekje sredi grških hribov... GR je pa zelo podobno ALB. Tudi v Grčiji je podobno kot pri sosedih... Kratek postanek za osvežitev... Dolge sence kažejo na to, da sva blizu današnjega cilja. Preko vode... Do današnje destinacije. Vasiliki na jugu Lefkade. Mopija parkirana... Mi2 pa na večerni potep po mestu... Hude gužve ravno ni je pa v mestu vzdušje pravo... VID_20240625_221255.mp4 Jutri bo nov dan... Grut, Marko P., mladench in 19 others 21 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 1 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 1 Sreda 26.6. Nekako nama ni ustrezalo, da sta motorja na pločniku sredi mesta, zato se odločiva za premik... Pogled nazaj na mestece Vasiliki. Tu sva se prvič potepala, ko je @SuNa začela svojo samostojno moto-pot... Takrat na YBR250. Ostajava na Lefkadi, vendar zaradi časovne razlike med odjavo in prijavo na novi lokaciji, vmes obiščeva eno večnjih lagun na tem območju... sama voda... Morje na levi in desni... Le ozek pas kopnega na katerem je cesta, ki vodi do otočka sredi lagune. Mopija v senci mi2 pa tudi... Po osvežitvi se vrneva nazaj na otok skozi podmorski tunel, pri mestu Preveza. Tule bova pa malo "turiste" špilala... Slash13, raza, dolenc100 in 22 others 24 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 3 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 3 Četrtek 27.6. Dan za lenarjenje. @SuNa se odloči, da se je treba malo popražiti na bližnji plaži. Tudi sam sem najprej malo "zaglisiral" , nato pa se odpravil v bližnje hribe. Seveda ne peš... Počasi se začnejo odpirat lepi razgledi... Cesta pa postane precej pozabljena... Pridem do opuščene letalske radarske baze... VID_20240627_131749.mp4 Oho, takoj kontrola iz zraka Zgoraj antene, nalo nižje pa namestitev za operaterje in vojsko... Od tam vidim še en radar, vendar sem že tule naletel na opozorila o prepovedanem približevanju in prepoved slikanja... Kaj čem obrnem. Nič grem pa na drug hrib, kjer je cerkvica. Menda bo dovoljeno. Uspel. Pogled na ožino in "most", ki loči otok od kopnega. Od tu je tudi lep pogled nazaj na radarske antene. In še na en vrh z veliko radarsko anteno... seveda sem odpujsal še do tam... Od tu se pa odpre pogled na jug otoka z zalivom Vasiliki... Pot nazaj v "dolino" pa slikovita... zato se je potrebno zaustavit in ovekovečit. JBG spomini bledijo. Na srečo digitalne slike NE. po ozkih poteh proti "domu"... kako lep moped imam... Tako, da ne pozabim kje sem bil... DAMI34, Scarabeo 500, tourer in 28 others 28 2 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 5 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 5 (popravljeno) Petek 28.6. No, da se ne bova preveč zaležala spet "rahel" premik proti jugu... Ob obali, tako, da je morje na desni... Razen tehle domačih ljubljenčkov bolj malo prometa... Krave zavzele skoraj celo cesto... Je bilo treba kar pazit, da ni prišlo do kakega srečanja... Kratek postanek, tu še ni bilo prevroče. 🍻 bi se bolj prileglo, apak imava še kar nekaj kilometrov... Še malo pa bova preko... Tako si najhitreje na drugi strani. Opcija je trajekt... Samo še pedikura in sem za v mesto... Tako, tule bova tudi malo lenarila... Popravljeno Julij 5. Popravil MiNa Scarabeo 500, Joker, tourer in 15 others 17 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 6 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6 Sobota 29.6. Lenarjenje na polno... Le kje so vsi kopalci??? MARE 65, Joker, DAMI34 in 14 others 16 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 6 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6 Nedelja 30.6. Nič. Po dnevu lenarjenja in lovljenja "rjave barve" sva se premaknila še dobrih 200+ km prozi jugu... Turizem v polnem razmahu... Skozi oljčne nasade... Mala mesteca Proti današnjemu cilju... Še malo pa bova tam... Tako mopeka parkirana... Mi2 pa v vasico na enega lokalnega (NEMA) al pa 2... Mobilna pisarna odptra, da boste obveščeni... Zvečer pa malo u "life"... Grut, skalar36, kaizer in 18 others 20 1
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 6 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6 Ponedeljek 1.7. Da ne bova sam lenarla... Dobrih 40km južneje od najine nastanitve je neka znamenitost. Pa ni neko starodavno kamenje iz grške zgodovine ampak zanimiva kraška jama, napol zalita z vodo. Pogled nazaj proti najinem trenutnem "domu"... tam nekje na drugi strani... je pa vhod v kraško jamo... še tehle par stopnic premagamo... I se nabašemo v čolne... No Photo, je bil hud "gondoljer" vendar za nas ne velja... VID_20240701_111422.mp4 Dobrih 1,2km dolga mokra pot, je ponekod zares tesna. Komaj smo se prerinili do izhoda, kjer se žačne pešpot. Lepa in zanimiva kraška jama malo nad gladino morja... Lepo urejena... Končno na svetlem ... zares čisto morje... 300 +1... Stiskalnica "preša" po naše za oljke... Seveda tudi mlin ni manjkal... in kuhinja kjer pečejo dobrote... mi2 se odločiva za kavico in nekaj sladkega... Tudi pravi lokalni ne sme manjkati... Degustacija se lahko prične... po degustaciji je še sončni zahod lepši... Utonilo bo sonce! MARE 65, ftp, RobiRoberto in 19 others 20 2
pik1 Objavljeno Julij 6 Opozori Objavljeno Julij 6 pred 15 minutami, MiNa pravi: Ponedeljek 1.7. Da ne bova sam lenarla... Dobrih 40km južneje od najine nastanitve je neka znamenitost. Pa ni neko starodavno kamenje iz grške zgodovine ampak zanimiva kraška jama, napol zalita z vodo. Pogled nazaj proti najinem trenutnem "domu"... tam nekje na drugi strani... je pa vhod v kraško jamo... še tehle par stopnic premagamo... I se nabašemo v čolne... No Photo, je bil hud "gondoljer" vendar za nas ne velja... VID_20240701_111422.mp4 42.8 MB · 0 downloads Dobrih 1,2km dolga mokra pot, je ponekod zares tesna. Komaj smo se prerinili do izhoda, kjer se žačne pešpot. Lepa in zanimiva kraška jama malo nad gladino morja... Lepo urejena... Končno na svetlem ... zares čisto morje... 300 +1... Stiskalnica "preša" po naše za oljke... Seveda tudi mlin ni manjkal... in kuhinja kjer pečejo dobrote... mi2 se odločiva za kavico in nekaj sladkega... Tudi pravi lokalni ne sme manjkati... Degustacija se lahko prične... po degustaciji je še sončni zahod lepši... Utonilo bo sonce! . ... lep "dopust" Tedybear, MiNa, Kugelschreiber in 2 others 4 1
DAMI34 Objavljeno Julij 6 Opozori Objavljeno Julij 6 pred 1 uro, MiNa pravi: Ponedeljek 1.7. 300 +1... This is SPARTAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! 😛 Akito, MiNa in Kugelschreiber 2 1
MiNa Objavljeno Julij 6 Avtor Opozori Objavljeno Julij 6 pred 54 minutami, DAMI34 pravi: This is SPARTAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! 😛 Jebela, sem zdele opazu, tale majca je že 14 let stara... Akito, DAMI34, Kawasaki_rider in 2 others 5
vandrovec Objavljeno Julij 6 Opozori Objavljeno Julij 6 Vsaka čast, da se ti pri teh letih še toliko vozi ...jaz sem malo mlajši pa se za dopust nekam odpeljem in tam od jutra do večera jedača in pijača. Prejšnji teden je en nemec v kampu rekel, da se mu zdi, da je že star za motor, pa je imel šele 50 let, drugače pa dva 70 letna švicarja na 6 tedenski poti z motorjema. Če bi sam imel podobno mislečo sopotnico ali sopotnika bi se tudi več vozil, tako pa žal ne gre...malo zavidam tem objavam 🙂 MiNa in RobiRoberto 1 1
MiNa Objavljeno Julij 6 Avtor Opozori Objavljeno Julij 6 (popravljeno) Jedača in pijača!? Ja vidim, da je to večini vse kar jim je še ostalo v preostanku življenja. Me je strah samo tistega, kot je rekel stari deda "SRCE hoče KU..C" noče... Pokojni kolega mojega očeta je pred leti izjavil "Pri hiši sem še samo za TROTA". Popravljeno Julij 6. Popravil MiNa kaizer, vandrovec, DAMI34 in 4 others 3 4
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 6 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6 kjer je volja je tudi pot... RobiRoberto, markII, DAMI34 in 9 others 8 2 2
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 7 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7 (popravljeno) Torek 2.7. Še en premik na novo lokacijo na Peleponezu... Vreme kot narisano, vendar za pozno popoldan napoved NEVIHTE!? Iščeva nalo sence, ki jo nudijo palme... Na sipinah pod nama nasedla ladja, ki jo je zob časa že precej načel... Ena za spomin... Kmali prideva do nasadov pomaranč... Prepovedan sadež "kot Adam in Eva v raju".... Vse struge rek so povsem suhe. Ja, res je suša... Že malo oguljeno, morje na desni... Še vedno, čudno, čeprav sva obrnila proti severu... Najin dnevni cilj Monemvasia. Tako sedaj pa na zasluženo 🍺... Popravljeno Julij 7. Popravil MiNa ftp, RobiRoberto, Mavti in 16 others 17 2
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 7 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7 Sreda 3.7. Pisana zgodovina mesteca na polotoku Monevasia. Tukaj ostaneva dan več kot sva planirala... Ta štirinožec se je pridružil pohajkovanju po polotoku... Ostanki starre naselbine... Zgodovina... Brez tega pač ne gre.. Turiste je treba olupit, da se ima doma na čem nabirat prah. Ozke uličice v mestecu... nekaj starega in novega... Na koncu pa še malo v slano vodo... ligenjček, mladench, Mavti in 19 others 21 1
Virtuoz Objavljeno Julij 7 Opozori Objavljeno Julij 7 Zelo lepa vasica, ja! Smo se ustavili v njej, ko smo se vračali s kampiranja z otoka Elafonisos, ki je čisto na koncu Peloponeza.
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 8 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 8 Četrtek 4.7. Vsega lepega je enkrat konec, premik na novo lokacijo... Pot naju vodi proti severu... Cesta za gume radirat... Pravijo, da če se hočeš kleti naučit, moraš koze imet... Ovinki ja, kje pa je morje? Aha tam daleč se pa vidi... Ti ga na... Prazne plaže? Aaaa. Evo najine vasice. Precej umirjeno , prav po najini meri... nekaj se pripravlja... Ne dolgo potem se je začelo... pik1, ftp, Kugelschreiber in 16 others 17 2
DAMI34 Objavljeno Julij 9 Opozori Objavljeno Julij 9 Dej povej mal tut celzijuse zravn, da bom reku, sej mojih 34C je kr znosnih napram tebi Ps. pa srečno do konca. Hvala za slikce. Uživajta Kugelschreiber in MiNa 2
MiNa Objavljeno Julij 10 Avtor Opozori Objavljeno Julij 10 Honda nima termometra tako, da ne veva če nama je vroče . V glavnem znosno... Scarabeo 500, Mavti, kaizer in 4 others 7
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 10 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 10 Petek 5.7. "rahel" premik dobrih 350km na sever... Jutro pokaže povsem drugaćen obraz... pripravljena na odhod... Znana slika... pa še ena... Modro nebo in še bolj modro morje... V borovih gozdovih nad modrim zalivom... Na današnji destinaciji naju je tale kuža kar za svoja vzel.. Jutri.... ftp, RobiRoberto, kaizer in 14 others 15 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se