Skoči na vsebino

Enduro za doma - namesto skuterja, mopeda-čvek

Priporočene objave

Objavljeno
pred 10 urami, Zivnorc pravi:

20241126_204723.jpg.aea9ec36ac5d7d4950d875e20e3b709e.jpg:D

Verjetno je dražji od Zongshena? Za kitajca se dobijo deli za drobiž na Temu in Aliexpresu. Drugače pa fajn moped ja za okrog hiše, tudi lepo poštiman... 👍

• Hvala 2
Objavljeno
Ob 26. 11. 2024 ob 9:30, DAMI34 pravi:

Tata, js sm laaaaačen, je reku. Sem ga vprašal kaj bi?

Za lakoto potešit je dost kos kruha.

Eeee vidiš, vsega smo se prenažrli, zato je je kot je...

Objavljeno
pred eno uro, MiNa pravi:

Za lakoto potešit je dost kos kruha.

Eeee vidiš, vsega smo se prenažrli, zato je je kot je...

ja in ne. Se strinjam, da gredo zadeve v ponudbi motorjev na vedno več in več in več. To pa še ne pomeni, da mam veselje it s Fičkotom v Paklenico poleti pri 35C :P , pozimi bi pa znalo biti nadvse zanimivo.

S predpostavko, da ne pade polosovina v prvem ovinku ven, da se ne zažgejo platine, da ne strže jermenov itd.. :D

ujebemti, tale model bi bil pa zame, gre tudi pod vodo :D

https://www.facebook.com/reel/597580149470901

Objavljeno

Počakajmo, da se ugotovi, če ima ta Zongshen homologacijo. Nagledanega imam še enega, bolj primernega za starejše ljudi 🙂

Kakšen agregat ima Tomos ATX, od APN ali še manj...včasih sem vedel? ...taki motorji so za okrog hiše, APN je bil vedno pri hiši ne glede, kaj sem imel še zraven. 

Objavljeno

Za okol hiše bi bil primeren tudi Tomos Senior, katerrega takrat ni bilo mogoče registrirati.

Tomos-1978-Cross-50-Senior.jpg.d65ec18e874cdbcc2e5a0fdd60bc5bea.jpg

Objavljeno

@RobiRoberto , Junior ni bil nič posebnega, Senior je imel malo boljše vzmetenje in če si hotel, da je Junior vsaj malo uporaben, si moral zamenjati vzmetenje, prednjo (kovinsko) strehico in upati, da ne padeš in odtrgaš zadnje "strehice" z lučjo, ker je imela obliko lopate in je zagrabila v tla in odletela (senior je verjetno zaradi tega sploh nima). Problematični so bili še izpuh in uplinjač, pa verjetno še kaj kar se ne spomnim več. A, pa "poliestrski" rezervoar je rad puščal. V glavnem, kakor je že bil korak v pravo smer, izvedba ni bila ravno briljantna, razvoj pa je tudi obtičal.

lp

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 3 urami, franc pravi:

Pa imajo homologacijo?

Dobro vprašanje, lahko samo ugibam, da za takšno ceno ne?

Ni mi pa jasno, zakaj bi imeli blinkerje in ostalo opremo za cesto (štop luč) + nosilec tablice?

Ker prodajajo tudi verzijo brez "dodatkov", hard enduro, samo s sprednjo lučjo.

Za taki denar bi bil to "pravi" kitajec za okoli hiše.

Agregat je "kopija" Honde.

pred 14 urami, Zivnorc pravi:

20241126_204723.jpg.aea9ec36ac5d7d4950d875e20e3b709e.jpg:D

To pa ne bo 50ccm :) lepo popimpan, edina pripomba, kje je sprednja maska z mrežico? pa zaščita za roke

• Všeč mi je 2
Objavljeno

A lohk nehate s Juniorji in Seniorji, ker stanejo več kot nova Tenerejka !

To daš sredi dnevne sobe in občuduješ.

Za okol bajte: XT250,  CRF250 L, KLX 250.

Objavljeno
pred 31 minutami, Buschi pravi:

A lohk nehate s Juniorji in Seniorji, ker stanejo več kot nova Tenerejka !

To daš sredi dnevne sobe in občuduješ.

.... počak mal, da zrihtam do konca E90 ...   :lol1: 

Objavljeno
pred 20 minutami, VS800 pravi:

Za ukol bajte mam jest kosilnco ponavad......

"Sit-on" ?

• Haha 2
Objavljeno
pred 17 minutami, franc pravi:

"Sit-on" ?

Ko bom velik....:P

Objavljeno
On 11/26/2024 at 6:04 PM, vandrovec said:

Takega sem vozil in še enega z agregatom od Minarellija v tistih časih 🙂

sem našel zaenkrat kar sem iskal

Ashampoo_Snap_2024_11.26_17h58m12s_001_.png.09d31c1709f3bbd7af4c4151f53cafa2.png

Tega sem prilepil kot primer, kakšnega iščem in začuda se dobijo tudi pri nas, 1900€ nov. Za kar bom rabil nimam kaj drugega iskat. Še enega primernega sem opazil v oglasih...bomo videl kdaj in kako. V glavnem, sem razčistil 🙂

Niti december še ni, pa smo že brez teme za čez zimo. Grozn si. :D 

Objavljeno

Tema ni še zaprta...saj verjetno še koga zanima nek podoben motor. V teh dnevih sem si malo razširil obzorje, spoznal neke mopede, za katere nisem vedel. Npr., Hyosung z agregatom od Suzukija, Peugeot z Yamahinim, ...včeraj prva izbira med oglasi je bila danes prodana. Zanimiv motor na oglasih s pravo ceno gre v "sekundi". V glavnem, manj je več,...🙂

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 11 urami, vandrovec pravi:

Zanimiv motor na oglasih s pravo ceno gre v "sekundi". V glavnem, manj je več,...🙂

Verjetno se bo kmalu "pojavil" z novo ceno.

lp

Objavljeno

.... jaz sem hotel pred časom nabaviti nekaj takega:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20256323&display=Tomos 125 SM

...ampak so bile kar precej nižje cene takrat...

... daš gor kake dual gume... pa je čist luštn moped za okol bajte...

...samo je treba preveriti, ker imajo nekateri letniki neke težave z vilicami, če se prav spomnim....

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 8 minutami, Zivnorc pravi:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20256323&display=Tomos 125 SM

...ampak so bile kar precej nižje cene takrat...

... daš gor kake dual gume... pa je čist luštn moped za okol bajte...

...samo je treba preveriti, ker imajo nekateri letniki neke težave z vilicami, če se prav spomnim....

Kakor se jaz spomnim, je ceneje poiskat primerljivo yamaho (motor je yamaha, okvir in vzmetenje pa odvisno od izvedbe (kakor se spomnim, me pa ni nikoli resno zanimal)) .

LP

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, franc pravi:

Kakor se jaz spomnim, je ceneje poiskat primerljivo yamaho (motor je yamaha, okvir in vzmetenje pa odvisno od izvedbe (kakor se spomnim, me pa ni nikoli resno zanimal)) .

LP

... res je... saj pravim, da je bila par let nazaj pol ceneje tale zadeva. ... ko pa so uvedli tisto 125 klaso na B izpit, so pa cene enormno poskočile...

...aja, pa SACHS X Road sem tudi gledal, sem hotel kupiti.... isto 125 SM moped... lahek in prijeten na pogled, samo trenutno ni nobenega na a-netu, da bi ga pripel gor...

Objavljeno
pred 17 minutami, Zivnorc pravi:

Tudi, jaz bi ga dobil s popustom takrat novega. Nekaj sem že vozil in sem odlašal pa mislil, saj jih bodo še prodajali, lahko še kaj boljšega. Kdo je mislil, da bo tako hitro konec prodaje. Tudi z terenskimi gumami in obroči so bili, vsaj zdi se mi in od Yamahe motor. Včeraj sem gledal po ita. oglasih in za ceno 125/250 se dobi tudi Yamaho wr 450, lepo ohranjeno, samo to ne bi rabil. 125, max 250 ccm in bolj soft izvedba...

Objavljeno (popravljeno)

Če ti uspe dobit eno lepo Yamaho WR 250 R je to top izbira. V Slo rabljenih ni. Če se pojavi, takoj gre. Ker sem jo imel priložnost vozit, je res dober motor. Dobijo se v tujini.

Edit: Sm preveril. V DE so se podražile noro. Se ne splača več. Nov kitajc pač...

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno
pred 24 minutami, skalar36 pravi:

Če ti uspe dobit eno lepo Yamaho WR 250 R je to top

Je bila tudi med oglasi za sprejemljivo ceno pa se mi zdi preveč hard zadeva. Se kar dobi po Ita...do spomladi bo nekaj. Če bom pop. še kaj gledal pripnem kakšne zanimive...

Objavljeno (popravljeno)

Vandrovec še enkrat bom zasmetil tvojo temo z odgovorom kateri se ne nanaša na tvoje vprašanje, ampak na moj "daljnoročni" spomin, kateri izgleda da bo zaradi moje poškodovane glave kar "dolgoročna pridobitev" zaradi moje prometne nesreča z mopedom leta 2009.
V Idriji sta bili vsaj dve "čežetki", ena 175 in druga 250, in 250-ko sem sigurno malo peljal tudi jaz ("osemdesetih let") prejšnjega tisočletja.
Pripeti fotografiji mislim da sta iz "malih oglasov".

175.jpg.52e2c54b18f86e902c29e56a62aaa430.jpg

250.jpeg.77990726a7bcc52373d87eea30a60cde.jpeg

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Objavljeno (popravljeno)
pred 48 minutami, vandrovec pravi:

Je bila tudi med oglasi za sprejemljivo ceno pa se mi zdi preveč hard zadeva. Se kar dobi po Ita...do spomladi bo nekaj. Če bom pop. še kaj gledal pripnem kakšne zanimive...

Če se lahko spomneš, kolikšna je bila cena, ter če je res bila WR250R, da ni bila F, ker je med njima velika razlika. Ker sam res pogosto spremljam oglase, je že dolgo nisem zasledil. Se je prodajala nekaj let nazaj ena res vrhunska za 3200, pa jo je enka kolegica kupila, pa mi je noče prodat. Redke so v slo, zelo redke. Pa ni tok hard kot misliš. Čist super motor za kamorkoli.

En znanec ima KLXa  230. Pa je tud fajn motor za tvoj namen. On ima 80k kilometrov, pa dela kot prvi dan. So pogledal ventile pred kratkim, vse BP. Drugih problemov ni imel. Vozi se v službo z njim in po izletih.

Izbire maš dost, sam skoz bolj se strinjam z Damijem, al pa Elvisom  Preslyem: "A little less conversation, a little more action, please" :D

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno

Akcija bo spomladi razen, če se ne ponudi prej res top ponudba. Se najde stalno nekaj, kot sedaj gledam. Škoda je potovalnega gs-a po tem prahu in luknjah, sedaj je začelo nekaj ropotat na njem odkar sem ga gonil po teh rebrih. Za to mora biti motor da ga ni škoda ne pokvarit me umazat. Nič, taki dnevi so sedaj da mi paše to iskanje verjetno pa res preveč utrujam z objavami. 

Se bom potrudil manj pisat 🙂

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   2 članov

• Najots
    • nejc74
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!