Popularna objava Joker Objavljeno pred 9 urami Popularna objava Objavljeno pred 9 urami (popravljeno) Obetal se je lep dan pa sem se odločil, da nočno izmeno malo podaljšam... Ker ni bilo nekega plana razen tega, da bi bili hribi boljša izbira, se zapeljeva do Kranjske Gore, kjer ob kavi in rogljičku za zajtrk žrebava med skokom do Dolomitov, Nockalmstrasse in Grossglocknerjem. Pa se odločiva, da greva do Lienza pogledat gorečo nesnago in se tam odločiti kam naprej. Na jug ali na sever... Čim sva se na severni strani Karavank usmerila proti zahodu, se je že videl dim, ki se je vil iz Lienza, kmalu pa tudi zavohal. Precej več kot 50km od požara. Malo pred Lienzem zaslišim nek neznan zvočni signal in ustavim. Poslušam in poslušam od kje prihaja pa ne ugotovim. Moja trdi, da je iz njenega motorja, jaz da iz mojega. Na koncu ugotoviva, da prihaja kar iz obeh mobitelov. Poziv avstrijskih oblasti, naj zapremo okna in da naj se ne zadržujemo na širšem območju Lienza, če to ni nujno potrebno. No, ker sva se malo prej odločila za Grossglockner pa tudi oken nisva mogla zapreti, je to pač bilo nujno potrebno. Bova pa malo manj dihala... In ker nama je že malo zmanjkovalo sape, nisva ustavljala za fotografiranje. Je bilo pa takoj za puklom bolje. Od tu naprej je bilo vse po starem, razen cestnine. Se mi zdi... Na vrhu sva najprej razmišljala, da bi se zapeljala do severne mitnice in se nato vrnila na jug, da izkoristiva plačano do konca. A je šla ura že proti poldnevu in so se s severa valile kolone. Pa tudi tista svinjarija okrog Lienza nama ni preveč dišala. zato sva se odločila, da greva čez in proti vzhodu. Pa sva šla v Bischofshofen na zadnjo tekmo novoletne turneje pa niso nič skakali. Najbrž zato, ker je novo leto že zdavnaj mimo. Pa sva si rekla, da sva šla čez Obertauern že dovoljkrat in sva podaljšala do Schladminga na nočni slalom pa niso nič smučali. Najbrž zato, ker je bil še dan. Pa sva zavila na Solkpass, ker se tam pa res nekako še nisva peljala. In je lepo. In precej mirno. Potem pa je bila ura že takšna, da je bilo treba proti domu. Pa jo pičiva med polji do Celovca, pa čez Ljubelj nazaj v ljubo nam Slovenijo. In ker sta bili obe gostilni iz nabora zaprti se odločiva, da bo do doma kar avtocesta. Ampak sem jo imel pri Domžalah že poln k...c, zato sva jo v Krtini zapustila in naredila še par ovinkov čez Moravče. Ura je bila skoraj točno 6 popoldne, ko sem parkiral. Dan je bil dolg, kilometrov precej, ampak ob sprotnih odločitvah je večkrat tako. Vseeno pa lepo preživet dan, brez incidentov in posebne utrujenosti, kardana pa tudi nista odpadla. Sva pa zvečer nekaj modrovala, če bi malo seštela, koliko takšen enodnevni izlet sploh stane. Pa sem se v imenu obeh odločil, da raje ne... Popravljeno pred 9 urami. Popravil Joker 10 2 1
pik1 Objavljeno pred 7 urami Objavljeno pred 7 urami pred 10 urami, Kugelschreiber pravi: Petek je bil dan za klepetanje, samo kratek a sladek krogec. Prva svetla tocka dneva je bil prelaz Riedberg. Balderschwang-Obersdorf. Waw. Samo waw lahko recem. Pred tem smo spili pijaco v Lindavu. Pac cist turisticno obmorsko mesto, s tlakovanimi ulicami, nepopisnim vrvezem, stojnicami s plastiko, sladoledarnami in trajektno luko. Le da ni na morju, ampak na Bodenskem jezeru. Druga nadstandardna cesta pa je Furkajoch. To ni svicarski prelaz Furka, ampak hrib v Predarlski regiji (Voralberg) v Avstriji. Ne vem ce sem 10x u zivljenju ustavil za narest fotko. takale kraca, od oka. Cca 220je navrglo. Vceraj pa po liniji najmanjsega odpora domov. Reschenpass, Careza, san Pellegrino, passo Valles, ker je bil ravno na poti, Agordo in v Bellunu na AC do doma. Od spusta proti meranu je zacelo palit, žgat. vrocina je trajala do doma. Okrog palmanove je pokazalo 36°C, od med cca 13:00 do 17:00 ko sva parkirala, se je vrtelo med 33 in 35°C. Danes vec al manj regeneriram na kavcu. 4 dnevi, 1600km, aprilči, stara dama, je obrnila 109000. Se mi zdi da gre za kak mesec v garazo. Taka vrocina je men prehuda. Ni uzitka. Ps: v petek so zaradi podora zaprli Stelvio. . ... to se prav, da bom tud jest še naprej pustil krače v garaži ... ne bom probaval "toplote" na lastni koži ... ti verjamem na besedo 1
Kugelschreiber Objavljeno pred 4 urami Objavljeno pred 4 urami 2 hours ago, pik1 said: . ... to se prav, da bom tud jest še naprej pustil krače v garaži ... ne bom probaval "toplote" na lastni koži ... ti verjamem na besedo Dec, pogosto tud sam sebi ne zaupam, tako de, prosim, ustvari si svoje mnenje 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se