Popularna objava Joker Objavljeno Junij 30 Popularna objava Objavljeno Junij 30 (popravljeno) Obetal se je lep dan pa sem se odločil, da nočno izmeno malo podaljšam... Ker ni bilo nekega plana razen tega, da bi bili hribi boljša izbira, se zapeljeva do Kranjske Gore, kjer ob kavi in rogljičku za zajtrk žrebava med skokom do Dolomitov, Nockalmstrasse in Grossglocknerjem. Pa se odločiva, da greva do Lienza pogledat gorečo nesnago in se tam odločiti kam naprej. Na jug ali na sever... Čim sva se na severni strani Karavank usmerila proti zahodu, se je že videl dim, ki se je vil iz Lienza, kmalu pa tudi zavohal. Precej več kot 50km od požara. Malo pred Lienzem zaslišim nek neznan zvočni signal in ustavim. Poslušam in poslušam od kje prihaja pa ne ugotovim. Moja trdi, da je iz njenega motorja, jaz da iz mojega. Na koncu ugotoviva, da prihaja kar iz obeh mobitelov. Poziv avstrijskih oblasti, naj zapremo okna in da naj se ne zadržujemo na širšem območju Lienza, če to ni nujno potrebno. No, ker sva se malo prej odločila za Grossglockner pa tudi oken nisva mogla zapreti, je to pač bilo nujno potrebno. Bova pa malo manj dihala... In ker nama je že malo zmanjkovalo sape, nisva ustavljala za fotografiranje. Je bilo pa takoj za puklom bolje. Od tu naprej je bilo vse po starem, razen cestnine. Se mi zdi... Na vrhu sva najprej razmišljala, da bi se zapeljala do severne mitnice in se nato vrnila na jug, da izkoristiva plačano do konca. A je šla ura že proti poldnevu in so se s severa valile kolone. Pa tudi tista svinjarija okrog Lienza nama ni preveč dišala. zato sva se odločila, da greva čez in proti vzhodu. Pa sva šla v Bischofshofen na zadnjo tekmo novoletne turneje pa niso nič skakali. Najbrž zato, ker je novo leto že zdavnaj mimo. Pa sva si rekla, da sva šla čez Obertauern že dovoljkrat in sva podaljšala do Schladminga na nočni slalom pa niso nič smučali. Najbrž zato, ker je bil še dan. Pa sva zavila na Solkpass, ker se tam pa res nekako še nisva peljala. In je lepo. In precej mirno. Potem pa je bila ura že takšna, da je bilo treba proti domu. Pa jo pičiva med polji do Celovca, pa čez Ljubelj nazaj v ljubo nam Slovenijo. In ker sta bili obe gostilni iz nabora zaprti se odločiva, da bo do doma kar avtocesta. Ampak sem jo imel pri Domžalah že poln k...c, zato sva jo v Krtini zapustila in naredila še par ovinkov čez Moravče. Ura je bila skoraj točno 6 popoldne, ko sem parkiral. Dan je bil dolg, kilometrov precej, ampak ob sprotnih odločitvah je večkrat tako. Vseeno pa lepo preživet dan, brez incidentov in posebne utrujenosti, kardana pa tudi nista odpadla. Sva pa zvečer nekaj modrovala, če bi malo seštela, koliko takšen enodnevni izlet sploh stane. Pa sem se v imenu obeh odločil, da raje ne... Popravljeno Junij 30. Popravil Joker 21 2 1
pik1 Objavljeno Junij 30 Objavljeno Junij 30 pred 10 urami, Kugelschreiber pravi: Petek je bil dan za klepetanje, samo kratek a sladek krogec. Prva svetla tocka dneva je bil prelaz Riedberg. Balderschwang-Obersdorf. Waw. Samo waw lahko recem. Pred tem smo spili pijaco v Lindavu. Pac cist turisticno obmorsko mesto, s tlakovanimi ulicami, nepopisnim vrvezem, stojnicami s plastiko, sladoledarnami in trajektno luko. Le da ni na morju, ampak na Bodenskem jezeru. Druga nadstandardna cesta pa je Furkajoch. To ni svicarski prelaz Furka, ampak hrib v Predarlski regiji (Voralberg) v Avstriji. Ne vem ce sem 10x u zivljenju ustavil za narest fotko. takale kraca, od oka. Cca 220je navrglo. Vceraj pa po liniji najmanjsega odpora domov. Reschenpass, Careza, san Pellegrino, passo Valles, ker je bil ravno na poti, Agordo in v Bellunu na AC do doma. Od spusta proti meranu je zacelo palit, žgat. vrocina je trajala do doma. Okrog palmanove je pokazalo 36°C, od med cca 13:00 do 17:00 ko sva parkirala, se je vrtelo med 33 in 35°C. Danes vec al manj regeneriram na kavcu. 4 dnevi, 1600km, aprilči, stara dama, je obrnila 109000. Se mi zdi da gre za kak mesec v garazo. Taka vrocina je men prehuda. Ni uzitka. Ps: v petek so zaradi podora zaprli Stelvio. . ... to se prav, da bom tud jest še naprej pustil krače v garaži ... ne bom probaval "toplote" na lastni koži ... ti verjamem na besedo 1
Kugelschreiber Objavljeno Junij 30 Objavljeno Junij 30 2 hours ago, pik1 said: . ... to se prav, da bom tud jest še naprej pustil krače v garaži ... ne bom probaval "toplote" na lastni koži ... ti verjamem na besedo Dec, pogosto tud sam sebi ne zaupam, tako de, prosim, ustvari si svoje mnenje 3
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 1 Avtor Popularna objava Objavljeno Julij 1 En tak lep vtis... 12 3
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 1 Avtor Popularna objava Objavljeno Julij 1 (popravljeno) Današnji vtis pa ne tako lep... Bemti šrauf... črvek in kompresorček za 5€ je zadevo uspešno rešil. Še ene 3kkm pa bomo doma, če bo vse OK. Popravljeno Julij 1. Popravil MiNa 9 1 1
Popularna objava Tedybear Objavljeno Julij 4 Popularna objava Objavljeno Julij 4 Kako narediš 340 km, pa ne greš daleč. Opravek v Ljubljani. Ko končam, se odločim, da se grem namočit v Nadižo. ( Kopalke in brisača sta mi že par dni dodatna oprema). Torej Logatec, Hrušica, Col, Predmeja, Lokve. Iz Lokev direkt na Čepovan se NE DA. Zapora ceste do septembra. Proti N.Gorici, pa Grgar, Čepovan in kosilo v Mostu na Soči. Motor v senci, pa je vseeno šlo na 37 stopinj C. Po osvežitvi v Nadiži čez Predil domov. Očitno vročina dela svoje. Tako malo motoristov na vsej poti ne pomnim. 12 1
Popularna objava gift Objavljeno Julij 4 Popularna objava Objavljeno Julij 4 Malo Bih-a, malo Crnogorcev in Hrvatov.. 20 1
Kugelschreiber Objavljeno Julij 4 Objavljeno Julij 4 On 7/1/2025 at 9:02 PM, MiNa said: Današnji vtis pa ne tako lep... Bemti šrauf... črvek in kompresorček za 5€ je zadevo uspešno rešil. Še ene 3kkm pa bomo doma, če bo vse OK. Prenove gume. Stara, 3/4 znucana, cveka ali sraufa ne pobere.
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 4 Avtor Popularna objava Objavljeno Julij 4 Po 750 km tudi na +40 še kar drži... Morje na levi... 11 1
BIF Objavljeno Julij 5 Objavljeno Julij 5 pred 2 urami, pupa pravi: Maribor - Jajce... 404 km praznih cest. ...mimo Zagreba?....
pupa Objavljeno Julij 5 Objavljeno Julij 5 pred 12 minutami, BIF pravi: ...mimo Zagreba?.... Ja ja, točno po ruti. Samo sem potegnila do Jajca 😁 Je bilo pa super. Mejni prehod prazen, ceste prazne. AC nabita, od izvoza proti Sisku kot da si na zapuščenem planetu. Tak je ta AC zapuščena, da še kasirajo ne cestnine 🤣🤣🤣 Jutri pa napadem Bjelašnico 😁 sem dobila pa od lastnice apartmaja predlog, da potegnem gor do vasi Lukomir, češ da je res lepo tam 😉😉 5 2
Ragezor Objavljeno Julij 5 Objavljeno Julij 5 nimam slik ampak moram se razpizditi nad avstrijci ob osmih sem bil na sentiljski meji in sem mislil, da mam dovolj cajta da grem po navadnih cestah do graza, kjer se zberemo ob devetih. napaka. v leibnitzu sem nekje zalutal, ker itak ni nobenih znakov nikjer (razen za avtocesto). v mestu miljon kroznih, ceste pa vse ozke, nimas pojma kera je "taglavna" cesta. (bi moral pogledat stevilko ceste in iskat znake za stevilko ceste). vglavnem moral sem iti na avtocesto, ker sem zamujal. na mobitelu hitro poguglam za vinjeto in jo kupim. potem pa pridem na zbirno mesto in kaj ugotovim. kupil sem vinjeto na scam strani, kjer so mi zaracunali 6 eur prevec za vinjeto. kot bonus majo pa se tko stran narejeno, da PO PLACILU moras kao potrdit registrsko. jaz seveda nisem potrdil ker se mi je mudilo in se je tablica avtomatsko potrdila ko sem jaz bil ze na cilju dol iz avtoceste. zakaj avstricji dopuscajo obstoj te scam spletne strani? zakaj ko kupis vinjeto moras dodatno placat 11 eurov za usiv 8 kilometrski tunel? da ne omenjam, da nimajo oznacenih radarjev s tablami. se dodatno jih skrivajo za lesenimi ograjami, da te lazje v hrbet slikajo. 2
Kugelschreiber Objavljeno Julij 5 Objavljeno Julij 5 3 hours ago, pupa said: potegnem gor do vasi Lukomir, češ da je res lepo tam Ja, gor je res lepo, ampak razmisli kje gres gor/dol. Tole mi je poslal sobodajalec, in je zelo drzalo. Takratka, po priporocilu googlemaps!, je bila meni hudo hudo nerodna. If you are coming from Konjic take this route: Konjic-Eko selo Bjelimici-Lukomir, or if you are coming from Sarajevo take this route: Sarajevo-Kramari-Lukomir. If you have off road vehicle then take the closest route. Regards,Nermin. 2 2
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 6 Avtor Popularna objava Objavljeno Julij 6 Ni Jadranka, je pa Sredozemka... 15 1
pupa Objavljeno Julij 6 Objavljeno Julij 6 pred 6 urami, Kugelschreiber pravi: Ja, gor je res lepo, ampak razmisli kje gres gor/dol. Tole mi je poslal sobodajalec, in je zelo drzalo. Takratka, po priporocilu googlemaps!, je bila meni hudo hudo nerodna. If you are coming from Konjic take this route: Konjic-Eko selo Bjelimici-Lukomir, or if you are coming from Sarajevo take this route: Sarajevo-Kramari-Lukomir. If you have off road vehicle then take the closest route. Regards,Nermin. Bom šla kar po drugem priporočilu - Sarajevo-Kramari-Lukomir in se po isti poti tudi vračam. Hvala za opozorilo. 1 1
Popularna objava BIF Objavljeno Julij 6 Popularna objava Objavljeno Julij 6 pred 8 urami, Ragezor pravi: nimam slik ampak moram se razpizditi nad avstrijci ob osmih sem bil na sentiljski meji in sem mislil, da mam dovolj cajta da grem po navadnih cestah do graza, kjer se zberemo ob devetih. napaka. v leibnitzu sem nekje zalutal, ker itak ni nobenih znakov nikjer (razen za avtocesto). v mestu miljon kroznih, ceste pa vse ozke, nimas pojma kera je "taglavna" cesta. (bi moral pogledat stevilko ceste in iskat znake za stevilko ceste). vglavnem moral sem iti na avtocesto, ker sem zamujal. na mobitelu hitro poguglam za vinjeto in jo kupim. potem pa pridem na zbirno mesto in kaj ugotovim. kupil sem vinjeto na scam strani, kjer so mi zaracunali 6 eur prevec za vinjeto. kot bonus majo pa se tko stran narejeno, da PO PLACILU moras kao potrdit registrsko. jaz seveda nisem potrdil ker se mi je mudilo in se je tablica avtomatsko potrdila ko sem jaz bil ze na cilju dol iz avtoceste. zakaj avstricji dopuscajo obstoj te scam spletne strani? zakaj ko kupis vinjeto moras dodatno placat 11 eurov za usiv 8 kilometrski tunel? da ne omenjam, da nimajo oznacenih radarjev s tablami. se dodatno jih skrivajo za lesenimi ograjami, da te lazje v hrbet slikajo. Brez zamere...glede na to, da sem iz Maribora in nisem redko v Graz-u (po "stari cesti")...z motorjem...Mogoče razmisli, če si sploh za na cesto. Ta cesta je tako označena, da jo ne zgrešijo niti tisti, ki berejo Braillovo pisavo in vozijo brez zvočne navigacije. Če si imel navigacijo in ne znaš izklopit izogibanja avtocest...potuj z vlakom ali avtobusom. Za posladek pa še vinjeta iz fejk strani. V tako kratkem času in tako preprosti "operaciji", kot je priti v Graz, pa gre toliko narobe....v dobro sebe in ostalih....vlak, bus...nič drugega. Da o pritoževanju ne govorim. Če je kje kristalno jasno kako, kje in koliko vozit...je to Avstrija. Če imaš tam težave s tem...do Banja Luke boš ostal brez denarja, gat, motorja, konec dneva pa boš dočakal na kakem odpadu v Italijanskem Arezzu.... 1 1 8
pupa Objavljeno Julij 6 Objavljeno Julij 6 pred 2 urami, BIF pravi: Brez zamere...glede na to, da sem iz Maribora in nisem redko v Graz-u (po "stari cesti")...z motorjem...Mogoče razmisli, če si sploh za na cesto. Ta cesta je tako označena, da jo ne zgrešijo niti tisti, ki berejo Braillovo pisavo in vozijo brez zvočne navigacije. Če si imel navigacijo in ne znaš izklopit izogibanja avtocest...potuj z vlakom ali avtobusom. Za posladek pa še vinjeta iz fejk strani. V tako kratkem času in tako preprosti "operaciji", kot je priti v Graz, pa gre toliko narobe....v dobro sebe in ostalih....vlak, bus...nič drugega. Da o pritoževanju ne govorim. Če je kje kristalno jasno kako, kje in koliko vozit...je to Avstrija. Če imaš tam težave s tem...do Banja Luke boš ostal brez denarja, gat, motorja, konec dneva pa boš dočakal na kakem odpadu v Italijanskem Arezzu.... In če pomislim, da je ta tip meni nekaj solil pamet, pa do Graza ne zna priti 🤣🤣🤣 1
Kugelschreiber Objavljeno Julij 6 Objavljeno Julij 6 3 hours ago, BIF said: Če je kje kristalno jasno kako, kje in koliko vozit...je to Avstrija. Če imaš tam težave s tem...do Banja Luke boš ostal brez denarja, gat, motorja, konec dneva pa boš dočakal na kakem odpadu v Italijanskem Arezzu.... A dej ne seri. Austrijaki so me colali veckrat kot vsi ostali skupaj. Nekih 6:3 je trenutno. S tem da sem v italiji vsaj 2x na mesec, v avstriji pa max 5x na leto. V zadnjih 10ih letih 1 kazen SLO, 2 kazi I, CRO, CH, D in E nobene. Avstrijci so profiji za radarje na vinjetnih cestah. Sploh tunele in dela na cesti tako zelo radi zavarujejo in zabelijo. glavna razlika, ti si pogosto tam, in ti je domace. Poznas ustroj. Ragezor ga verjetno ne, in v nekem trenutku je fasal kolaps sistema. JebiGa. Se zgodi. Izkusej ne nadomesti nobena navigacija, in nobena predpriprava. Ps, Ponosno povem, da sem uspesno vrnil tudi iz obeh omenjenih destinacij, po cesti, z gatami, denarnico in motorjem. Hehe
DAMI34 Objavljeno Julij 6 Objavljeno Julij 6 če mal špekuliram za par let nazaj: AU ima logične omejitve, v primerjavi s Slo, ki je zmešana, se pravi vsakih 100m je druga in drugačna omejitev (večjih birokratov od SLO ni v EU), v primerjavi s Cro, ki ma 50 pri vsakem pasjem dreku in 40km/h pred vsakim ovinkom in Črnogoro, kjer majo sam en znak, k so lenuhi in to je 50km/h, četudi izven naselja, kjer je 90 logična izbira. Jaz sem z lahkoto vozil v AU po števcu cca 10km/h hitreje od omejitve (realno je to cca 5km, pa še toleranco dodaj) in lahko trdim, zadeve so dokaj normalne, logične in naravne. Takih omejitev bi si želel na balkanu. tule sem to izjavil: (in ja nisem bil na ADV, ampak na Ninđi)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se