Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

če mal špekuliram za par let nazaj: AU ima logične omejitve, v primerjavi s Slo, ki je zmešana, se pravi vsakih 100m je druga in drugačna omejitev (večjih birokratov od SLO ni v EU), v primerjavi s Cro, ki ma 50 pri vsakem pasjem dreku in 40km/h pred vsakim ovinkom in Črnogoro, kjer majo sam en znak, k so lenuhi in to je 50km/h, četudi izven naselja, kjer je 90 logična izbira.

Jaz sem z lahkoto vozil v AU po števcu cca 10km/h hitreje od omejitve (realno je to cca 5km, pa še toleranco dodaj) in lahko trdim, zadeve so dokaj normalne, logične in naravne. Takih omejitev bi si želel na balkanu.

tule sem to izjavil:

(in ja nisem bil na ADV, ampak na Ninđi)

O tem sem govoril....samo ne tako obširno. Nekateri pač rabijo širšo razlago.

Ampak ja...kot pravi Dami...tudi 10km/h nad omejitvijo ni problem. Balkanska cestna kultura tam pač ne špila. Ostalo je vse jasno. In btw...isto razdaljo v AU prevoziš bistveeeno hitreje kot pri nas....seveda, ča Balkanski mozak daš na switch-off.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 2 minutami, BIF pravi:

O tem sem govoril....samo ne tako obširno. Nekateri pač rabijo širšo razlago.

Ampak ja...kot pravi Dami...tudi 10km/h nad omejitvijo ni problem. Balkanska cestna kultura tam pač ne špila. Ostalo je vse jasno. In btw...isto razdaljo v AU prevoziš bistveeeno hitreje kot pri nas....seveda, ča Balkanski mozak daš na switch-off.

Se morva razumet, jaz tudi z balkanskim mozgom zlahka peljem po AU v okviru omejitev, po balkanu pa še vedno težko :P

aja, sampovem bmk za omejitve, samplačvatnočem

Objavljeno

vglavnem jaz sem vceraj naredil 813km do hallstadta in nazaj. napisal sem svoje vtise.

ni treba zdaj filozofirat o balkanski kulturi ipd. ce je vam vsec vozit po avstriji super.

pa se to bi omenil. BIF ti imas navigacijo tako mocno zapeceno v mozgane, da ti je samoumevna, ceprav so znaki bili veckrat omenjeni v mojem komentarju.

Objavljeno
pred 43 minutami, Ragezor pravi:

vglavnem jaz sem vceraj naredil 813km do hallstadta in nazaj. napisal sem svoje vtise.

ni treba zdaj filozofirat o balkanski kulturi ipd. ce je vam vsec vozit po avstriji super.

pa se to bi omenil. BIF ti imas navigacijo tako mocno zapeceno v mozgane, da ti je samoumevna, ceprav so znaki bili veckrat omenjeni v mojem komentarju.

To je kar močna kilometraža za en dan v teh toplih razmerah, maš zadaj danes oteklo? :)

Vinjeta ni slaba zadeva, se izogneš gužvi v mestih itd., prihraniš na času in materialu.

Zadnjič sem se po Gradcu vozil z avtom, posran z radarji (skoraj vsako križišče), gneča, zguba časa brez primere. Si se pač nekaj novega naučil in drugič ne bo teh težav.

Tunel pa je dodaten plen z jodlarske avtoceste, se jih pa da vključit v vinjeto, so tam neki paketi, a se nisem poglabljal. Za en dan nima nekega smisla.

V Avstriji sem plačal 3x :) 1x avto tunel, 1x moto tunel, 1x uriniranje ob cesti.

• Haha 4
Objavljeno

v grazu smo se zbrali z enimi kolegi tako da sem moral not. kot pravim, mudilo se mi je in sem moral na AC. tudi na poti domov mi je AC prav prisla ker me je lovila ze pozna ura. oni so v Trieben zavili se proti zeltwegu jaz pa na AC proti Grazu in v Ljubljano. na poti je bil pac ta tunel za placat jebiga v avstriji ni nic zastojn.

lahko bi se pisal o avstriji ampak se mi ne da. skratka jaz se tam pocutim utesnjeno. vcasih se mi zdi, da niti prdnit ni dovoljeno. ampak okej, se da stisnit zobe, edina resna zamera mi je bila tale scam spletna stran za vinjeto.

Objavljeno
11 minutes ago, Ragezor said:

v grazu smo se zbrali z enimi kolegi tako da sem moral not. kot pravim, mudilo se mi je in sem moral na AC. tudi na poti domov mi je AC prav prisla ker me je lovila ze pozna ura. oni so v Trieben zavili se proti zeltwegu jaz pa na AC proti Grazu in v Ljubljano. na poti je bil pac ta tunel za placat jebiga v avstriji ni nic zastojn.

lahko bi se pisal o avstriji ampak se mi ne da. skratka jaz se tam pocutim utesnjeno. vcasih se mi zdi, da niti prdnit ni dovoljeno. ampak okej, se da stisnit zobe, edina resna zamera mi je bila tale scam spletna stran za vinjeto.

Kako je pa fura do hallstadta? Je kej za se peljat? Meni je fajn v A, nimam filinga da sem komu v napoto, omejitve na regionalkah se mi zdijo smiselne, ceste ok. Vse kazni, tudi v Italiji, sem fasal pod 120km/h na avtocestah. 🤯

IMG_6394.jpeg.c331b274336e30175734346031c92564.jpegIMG_6395.jpeg.d174b524f7a09340d5490f7e1ca3f1d0.jpeg

no, bom videl cez kak mesec, morda sem tudi letos kaj “ujagal”. Tole je furkajoch. (47.2665750, 9.8329129) Zarad preteklih izkusenj sem po AC vozil z navigacijo Sygic. Zelo lepo in pravocasno opozori na radarje. 

• Všeč mi je 5
Objavljeno
pred 1 uro, Ragezor pravi:

Katerih znakov ne razumeš na tej cesti?

IMG_4546.jpeg

IMG_4547.jpeg

IMG_4548.jpeg

IMG_4549.jpeg

• Všeč mi je 1
Objavljeno

ceste so precej ravne in hitre. ker se v bistvu peljes po dolini. podobno kot pri nas ko gres v kranjsko goro naprimer. ko naletis na ovinke naletis tudi na promet. turisticna sezona in skorajda nonstop vasi ob cesti naredijo svoje. je pa na teh ravninah zelo enostavno prehitevat. je blo okej.

baje sem najboljse ceste zamudil, ker nisem sel do zeltwega

Objavljeno

problem je ce kje zgresis, potem ni glih znakov, da bi te vrnilo na pravo pot.

ce pa ze gledamo te znake zakaj mora biti graz na rumeni tabli? pomoje sem zgresil glih pri prvi sliki ker sem prebral pac belo tablo in ignoriral rumeno. namrec rumene table se uporabljajo tudi za druge napise (vidno tudi na tvoji sliki) in jih zna mozgan vcasih sfiltrirat ven

Objavljeno
pred 17 minutami, Ragezor pravi:

ceste so precej ravne in hitre. ker se v bistvu peljes po dolini. podobno kot pri nas ko gres v kranjsko goro naprimer. ko naletis na ovinke naletis tudi na promet. turisticna sezona in skorajda nonstop vasi ob cesti naredijo svoje. je pa na teh ravninah zelo enostavno prehitevat. je blo okej.

baje sem najboljse ceste zamudil, ker nisem sel do zeltwega

ja, čez Gaberl se pelje do Zeltwega, lušen prelaz...

Objavljeno

Edino, kar je včeraj pustilo vtis: 

Na Predilu skupina Nemcev z dokumenti,  postrojenih pred Provido. 😁

• Všeč mi je 1
  • Haha 4
  • Žalosten 1
  • Šokiran 1
Objavljeno
On 7/5/2025 at 8:46 PM, pupa said:

Ja ja, točno po ruti. Samo sem potegnila do Jajca 😁 

:huh::hmm:

• Haha 5
Objavljeno

Pa še to. Od Foče do meje je nov asfalt, skoraj celo traso. Lukenj ni sploh 😁 je pa na enih delih še vedno slaba cesta.

• Všeč mi je 3
  • Hvala 2
Objavljeno
pred 24 minutami, pupa pravi:

Pa še to. Od Foče do meje je nov asfalt, skoraj celo traso. Lukenj ni sploh 😁 je pa na enih delih še vedno slaba cesta.

Bil je skrajni čas....

pred 36 minutami, pupa pravi:

Jbg, če nekaj delaš, delaj konkretno ali nič 🤷‍♀️

🤣🤣

Evo, dosegla Durmitor.... Moja skrajna točka potovanja.

IMG20250707125044.jpg

IMG20250707113811.jpg

IMG20250707104443.jpg

IMG20250707113704.jpg

IMG20250707104434.jpg

IMG20250707111732.jpg

Lepo. Veter-klasika. Sicer pa je vreme za furo idealno.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred eno uro, BIF pravi:

Bil je skrajni čas....

to je pa edina cesta za ktero vem, da je bila v izgradnji dlje časa, kot pa rabi dars da preplasti kak odsek na naši AC :P

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Objavljeno
pred 2 urami, BIF pravi:

Bil je skrajni čas....

Lepo. Veter-klasika. Sicer pa je vreme za furo idealno.

Jutri bo jeba, ker bo deževalo. Ampak mamo mi to....

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 39 minutami, pupa pravi:

Se ti ne mudi...

Objavljeno
4 hours ago, pupa said:

raje izberem 2h zmerenega dezja, kot 2uri 32 in dve uri na 35°C…

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno
pred 11 urami, Kugelschreiber pravi:

raje izberem 2h zmerenega dezja, kot 2uri 32 in dve uri na 35°C…

se bojim, da ne obstaja več "zmeren dež" kot ne "zmerne temperature" :P

dans moja ob 6.00uri ni mogla v službo, je blo 10cm toče po cesti :(

• Zmeden 1
Objavljeno (popravljeno)
13 minutes ago, MiNa said:

Nasvidenje Azija...

IMG_20250708_085253.jpg.392492f254a30532b7dc7c96fb0b3425.jpg

Dober dan Evropa....

IMG_20250708_143430.jpg.02fa47d82865924a6b29a40a2b9f1d5c.jpg

Kar se vročine tiče...

Fajn žge!

Si pa divjak.  Do turcije se odpravis ko jez do pakle, samo bol pogosto gres...

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
  • Haha 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• boris1970
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!