Griffin Objavljeno pred 4 urami Objavljeno pred 4 urami Živjo, začenjam tole temo, saj se stari člani ekipe lotevamo obnove dirkalnika razreda Formula študent- Griffina. Ima motor od Triumpha Daytone 675. Temo odpiram za dokumentiranje obnove, upam pa tudi, da dobim od bolj izkušenih članov foruma kak dober nasvet ali napotek Koncept tekmovanja Formula Student je, da se skonstruira in izdela dirkalnik, ki ustreza pravilniku (medosna razdalja, širina, motor…) Ideja je tudi, da člani ekipe čim več postružijo, zvarijo, izdelajo sami- tako si se prisiljen umakniti iz samo teoretičnih vod, si umažeš roke in se naučiš ročnih spretnosti. Griffin ima: Triumph Daytona 675 motor, Drexler LSD diferencial z nastavljivo mehansko zaporo, Slick dirkalne pnevmatike 18x7,5 - 10, Zelo “agresiven” aero paket, efektiven že pri nizkih hitrostih, Karbonske feltne lastne izdelave z aluminijasto sredico, Spodaj pripenjam nekaj slik, avto bomo kmalu pripeljali iz skladišča v delavnico. Imam tudi nekaj vprašanj glede motorja- trenutno manjka štarter, rabili bomo zamenjati tudi sklopko. Probali smo kitajski štarter, pa smo se opekli. Zatem sem šel do Jermana v Depalo vas in mi je iz prve roke povedal, da more bit štarter original, čeprav so dragi. Svetoval mi je, da naj kupim rabljen štarter preko Ebaya, kar bom naredil v naslednjih dneh. Če ima kdo tukaj slučajno kak rabljen štarter za Daytono se priporočam Zaenkrat priložim še nekaj slik, ko se projekt premakne naprej pa napišem kak update. 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se