Skoči na vsebino

Anketa o varnosti in prometnih nesrečah voznikov enoslednih motornih vozil v urbanem in ruralnem okolju

Priporočene objave

Objavljeno

Spoštovani!

Sem študent prometnega inženirstva na Univerzi v Mariboru in vas vabim k sodelovanju v anonimni anketi, ki je del diplomske naloge z naslovom »Primerjalna analiza prometnih nesreč voznikov enoslednih motornih vozil v urbanem in ruralnem okolju«. Namen raziskave je pridobiti vpogled v dejanske izkušnje, navade in mnenja motoristov glede varnosti v prometu ter jih primerjati z uradnimi statističnimi podatki.

Primer: vožnja po mestni ulici ali skozi naselje spada v urbano okolje; vožnja po glavni ali regionalni cesti izven naselja pa v ruralno.  

Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo približno 3 minute. Vprašalnik je anonimen, podatki bodo uporabljeni izključno za raziskovalne namene.

Hvala za vaš čas in sodelovanje!

https://forms.gle/4AwDGmBo3MKGEzVv7

Objavljeno

Komentiral bi le anketo, da so nekatera vprašanja so nejasna ali pa slabo definirana primer Ste že kdaj zavestno izpustili zaščitno opremo zaradi vročine ali neprijetnosti? 

Tukaj mislim da bi bila sedaj velika razlika ali recimo nismo dali moto hlač, in smo vseeno imeli čelado in jakno... je odgovor na to vprašanje ševedno ja. 

Ampak kot je zastavljeno vprašanje ni ločeno, katera  oprema, mislim da bi bilo potrebno razlikovati ali nekdo ni dal čelade ne glavo drugi pa ni dal škornjev. Oba sta izpustila delopreme, ampak eden je v prekršku drugi pa ne.

• Všeč mi je 4
Objavljeno

Hvala za opaženo. Point tega vprašanja je bolj mentaliteta motoristov kot pa kaj drugega, npr. jaz nikoli nebi izpustil dela opreme, ker mi je pač vroče. Na prvem mestu je vedno varnost in ne udobje. Če pa kdo izpusti čelado pa mislim, da ni zrel za motor ;) Takšni pa so do sedaj rezultati.image.png.eed4284fe90380092919472cb507852e.png

Objavljeno

Filtriraj rezultate še glede na vrsto motorja pa bodo verjetno precej drugačni. Jaz bi anketo še malo razširil, da bi lahko vpisovali odgovore glede na vrsto motorja, ker večina vozi več kategorij, izpolni pa eno anketo. Glede na zastavljena vprašanja težko realno odgovarjamo, večini pa se res ne da izpolnjevati večkrat.

Samo za primer, nekdo na 50ccm skuterju uporablja samo čelado, na večjem skuterju (za krajše relacije) običajno komplet opremo od pasu navzgor, na "resnem" motorju pa v 99% polno zaščitno opremo. To je res bolj na grobo napisano, ker zavisi tudi od relacij. Dobil boš pa verjetno samo približen odgovor, ki bo vezan na eno kategorijo, po možnosti napačno, ker jih več ni možno izbrati. Pa ne gre samo za način oblačenja, tudi pri ostalih vprašanjih so velike razlike...  

Objavljeno

Meni je nejasno tole vprasanje 

Kolikokrat letno prevozite več kot 1000 km z motorjem? (upoštevajte vse vožnje skupaj v enem letu)*

a je to kolk fur 1000+ nardimo na sezono? In ce je fura 4 dni, naj stejemo kot eno furo? 

Objavljeno

če so v anketi vprašanja:

ali ste kdaj od blizu spoznali teto z očali, potem raje ne bom odgovarjal :P

Objavljeno

Tole popraviScreenshot_20250820_121955_Brave.jpg.af0c26f7b1be2d19d7ef2b69c1297110.jpg

Objavljeno
pred 15 urami, umitarita pravi:

jaz nikoli nebi izpustil dela opreme, ker mi je pač vroče. Na prvem mestu je vedno varnost in ne udobje

Pri daljši vožnji pri zelo visokih temperaturah, je popolna oprema lahko tudi nevarna, ker voznik ni zbran, se hitreje utrudi, slabosti zaradi vročine, ...

... vse je en sam kompromis.

Če bi bila taka varnost res na prvem mestu kot govoriš, si navleči najdebelejšo jakno z airbag-om, škornje, čelado itak inttegralno,... pa na 40+ in 500km poti. Če te nesreča ne pobere, te bo vročinska kap.

• Všeč mi je 4
  • Haha 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!