kawamoto Objavljeno September 10 Objavljeno September 10 pred 2 urami, Snečer pravi: Kitajci zaenkrat, kolikor vidim samo "sestavljajo" že znane komponente Kupujejo jih pa na Temu, Aliju pa še kje.. gume pa na Mimovrste......
Snečer Objavljeno September 10 Objavljeno September 10 pred 2 urami, kawamoto pravi: Kupujejo jih pa na Temu, Aliju pa še kje.. gume pa na Mimovrste...... Kupujejo jih na japonskem KYB, Showa, Italija Brembo, Bosch, ali pa sami rebrandajo ali po licenci. Postajajo samooskrbni glede tega. Poglej en tak motor kakšna sestavljanka je (tudi drugi so, vedno so bili ...) So torej uspešni sestavljalci, ne pa načrtovalci, razvijalci itd... 1
vandrovec Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 Ob 10. 9. 2025 ob 13:18, Snečer pravi: So torej uspešni sestavljalci, ne pa načrtovalci, razvijalci itd... Tako je sedaj na začetku, ko so vstopili na globalni trg s svojimi motorji. Rabijo nekaj časa, da začetno znanje nadgradijo, vložijo več v lasten razvoj, vzpostavijo po svetu dovolj servisne podpore...je za pričakovati, da bo tu šel razvoj naprej, medtem ko se je v EU in na Japonskem skoraj ustavil. Vseeno pa sedaj na začetku niso še dovolj preverjeni izdelovalci, je še za počakat, kaj bo čas pokazal. OK, te kopije kot je agregat od KLXa in Loncinovo sodelovanje z BMW ima neko preverjeno podlago...se mi pa zdi, da sem nekje videl skoraj identične motorje kot je ta Rieju 300 pod kitajsko blagovno znamko, mogoče bodo še cenejši, če pridejo v EU 😏
MiNa Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 pred eno uro, vandrovec pravi: mogoče bodo še cenejši, če pridejo v EU 😏 Pozabi! Evropa čedalje manj proizvaja, kot Trump nabija uvozne dajatve, da lahko "elita" ostane v coni udobja. Tako, da še bolj poceni robo težko dočakamo... 2
DAMI34 Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 vedno se je potrebno vprašati, ali poceni "roba" sploh zadovoljuje naše standarde. Pri meni osebno: nisem tok bogat, dab poceni kupoval, pa čeprav sem nabavil ktm390advR 1
vandrovec Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 Ta motor se je oglaševal, da bo v prodaji s ceno pod 5000€ v EU, sedaj je že 5500 v predprodaji, ko bo naprodaj zna biti 6000. Dobro, da je Honda nek konkurent preko katere bodo težko šli ali pa tudi. Če je Voge lahko toliko cenejši ... bodo pa šle cene le navzgor pri vseh, to je jasno.
miran985 Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 pred 3 urami, vandrovec pravi: Tako je sedaj na začetku, ko so vstopili na globalni trg s svojimi motorji. Rabijo nekaj časa, da začetno znanje nadgradijo, vložijo več v lasten razvoj, vzpostavijo po svetu dovolj servisne podpore...je za pričakovati, da bo tu šel razvoj naprej, medtem ko se je v EU in na Japonskem skoraj ustavil. Vseeno pa sedaj na začetku niso še dovolj preverjeni izdelovalci, je še za počakat, kaj bo čas pokazal. OK, te kopije kot je agregat od KLXa in Loncinovo sodelovanje z BMW ima neko preverjeno podlago...se mi pa zdi, da sem nekje videl skoraj identične motorje kot je ta Rieju 300 pod kitajsko blagovno znamko, mogoče bodo še cenejši, če pridejo v EU 😏 Sem že zgoraj napisal original ime fabrke na Kitajskem ki proizvaja tocno te motorje na katere potem rijeu lima svoje grafike. 2
kp-kp Objavljeno September 11 Avtor Objavljeno September 11 Ob 9. 9. 2025 ob 19:27, miran985 pravi: Naj vam malo opišem rijeu. Proizvajalec je HJ dahidao. Loncin agregat. Španci delajo rebrand. Nabavna cena pa..... Very low 😅👍 Si falil. Vrtina, hod in ccm so različni. In 8 konjev manj ima kitajec, ker je oljno zračno hlajenje. Zato je poceni. Rieju je vsekakor boljša izbira.
miran985 Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 pred 10 minutami, kp-kp pravi: Si falil. Vrtina, hod in ccm so različni. In 8 konjev manj ima kitajec, ker je oljno zračno hlajenje. Zato je poceni. Rieju je vsekakor boljša izbira. Ali si ti falil?? Poglej znamko ki sem jo napisal. HJ dahidao ni to kar ti kažeš.
smasher Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 ma za 3 jurje bi bil tut kitajc ok, tudi čeima samo 27 konjev 1
kp-kp Objavljeno September 11 Avtor Objavljeno September 11 pred 21 minutami, miran985 pravi: Ali si ti falil?? Poglej znamko ki sem jo napisal. HJ dahidao ni to kar ti kažeš. No pa prilepi podatke od tega tvojega kitajca. To kar sem objavil zgoraj je instant z različnimi grafikami, kar si zamenjal za Rieju. Nič hudega. Tega bo vedno več. Tako kot 99% motoristov misli, da je Kove 800 in CF Moto 800 isti agregat. pred 5 minutami, smasher pravi: ma za 3 jurje bi bil tut kitajc ok, tudi čeima samo 27 konjev Tudi za 2.800 eur 😁, če jih kupiš najmanj 100😇 1
miran985 Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 pred 2 minutami, kp-kp pravi: No pa prilepi podatke od tega tvojega kitajca. To kar sem objavil zgoraj je instant z različnimi grafikami, kar si zamenjal za Rieju. Nič hudega. Tega bo vedno več. Tako kot 99% motoristov misli, da je Kove 800 in CF Moto 800 isti agregat. Najprej se sprijazni da je rieju rebrand. Kot je macbor....sem videl podjetje HJ in QJ moto na eicmi pa potem rieju....to je že vse jasno. Kdor tukaj misli da je rijeu zase čist svoj produkt potem Ave Marija..
krucymucy Objavljeno September 11 Objavljeno September 11 13 minutes ago, kp-kp said: Tako kot 99% motoristov misli, da je Kove 800 in CF Moto 800 isti agregat. A ni? Zivim v zmoti? Kaj je drugace? Kaj se dogaja?
kp-kp Objavljeno September 12 Avtor Objavljeno September 12 pred 11 urami, krucymucy pravi: A ni? Zivim v zmoti? Kaj je drugace? Kaj se dogaja? Ti bo miran985 razložil. Baje sta dve podložki drugačni....
kp-kp Objavljeno September 12 Avtor Objavljeno September 12 pred 12 urami, miran985 pravi: Najprej se sprijazni da je rieju rebrand. Kot je macbor....sem videl podjetje HJ in QJ moto na eicmi pa potem rieju....to je že vse jasno. Kdor tukaj misli da je rijeu zase čist svoj produkt potem Ave Marija.. Niti BMW ni zase čist svoj produkt. Jasno in že napisano je, da je agregat Rieju 307 vodno hlajen proizvajalca Loncin. Kitajski instant produkt z različnimi imeni kar ti omenjaš pa je oljno/zračno hlajeni 300 ccm agregat. Kot dan in noč. Kaj ti je tako težko razumeti? Prilepi par fotk, saj se takoj vidijo rebra na cilindru. Rieju ima kar uspešno tradicijo in rezultate v enduru. Verjemi, da zelo dobro vedo kaj proizvajajo in kaj preprodajajo. Oglej si malo njihovo 300 kubično dvotaktno petardo 😉 1
vandrovec Objavljeno September 12 Objavljeno September 12 (google translate).... Chris Walker Je lep mali tekmovalec za CRF 300 Rally. Cena je neverjetna. Vendar je treba upoštevati, da je kolo razvito za voznika velikosti do 1,75m. Inženir R&R (ki se je vozil s kolesom na Hellas Rally 2025) je malo višji in bi osebno kolo zgradil malo večje. Razvil pa se je za Španijo in južnoevropski trg in sprejeli so odločitev, da ga zgradijo takole. Ima res majhno medosno razdaljo 1420 mm. (CRF 300 Rally ima 1455 mm). Tudi dolžina je le 2120 mm v primerjavi z 2210 mm, če je CRF 300. Če imate več kot 180cm in se vam zdi, da je CRF300 Rally malce premajhen za vaše všeč, Rieju ne bo vaše naslednje kolo. Kakšna škoda..... Okvir NI enak kot na Rallyju VOGE 300. Lažji je in drugače grajen. Tudi motor ni enak kot na VOGE 300 Rally. Gre za isti proizvajalec (Loncin), vendar ima tudi drugo številko dela v Loncinu. Cilinderska glava in kamere se razlikujejo, povečujejo konjske moči na ~33ks. Ravnokar homologirajo kolo (kar je dolg proces) , tako da lahko pričakujete dostavo oktobra / novembra 2025 (če je šlo vse po sreči) Kolo se bo v okviru razvojnega procesa vozilo tudi na drugih dogodkih Rally. Takšen razvoj in testiranje mi je zelo všeč, da dokažem zanesljivost koles, AMPAK bo zame premajhen..... Kakšna škoda. Lepo bi bilo, če bi zgradili 400-450 Avanturo , suho težo 140kg z malo večjimi deleži (WB 1470-1480mm) pri okoli 6000-7000€/$/GBP. Optika enaka kot 307 (kar je 296ccc). 1
vandrovec Objavljeno September 12 Objavljeno September 12 https://www.facebook.com/HJmotorcycles/posts/s3-rally-300/973464081446992/ 1
miran985 Objavljeno September 12 Objavljeno September 12 @kp-kp samo zate.... Tistega oljno hlajenega dobiš sedaj ja, tale nov pa bo na voljo drugo leto direkt od njih. Trenutno ga delajo direkt samo za Rieju. Imaš na sliki lep dokaz. Bo dovolj? Sem v zmoti? Ne, ker pišem takrat ko nekaj zagotovo vem.
kp-kp Objavljeno September 12 Avtor Objavljeno September 12 pred 51 minutami, miran985 pravi: @kp-kp samo zate.... Tistega oljno hlajenega dobiš sedaj ja, tale nov pa bo na voljo drugo leto direkt od njih. Trenutno ga delajo direkt samo za Rieju. Imaš na sliki lep dokaz. Bo dovolj? Sem v zmoti? Ne, ker pišem takrat ko nekaj zagotovo vem. Si v veliki zmoti. V svojih zapisih trdiš, da kitajci proizvajajo v osnovi enak motocikel kot je Rieju 307 tudi za ostale znamke, v zadnjem zapisu se pa vlečeš ven, da bo to komaj drugo leto. Odloči se že enkrat. 1
miran985 Objavljeno September 12 Objavljeno September 12 pred 7 minutami, kp-kp pravi: Si v veliki zmoti. V svojih zapisih trdiš, da kitajci proizvajajo v osnovi enak motocikel kot je Rieju 307 tudi za ostale znamke, v zadnjem zapisu se pa vlečeš ven, da bo to komaj drugo leto. Odloči se že enkrat. Mogoče se kje ne ujememo očitno ali nočeš razumet. Rekel sem da ta firma ki je omenjena proizvaja motorje za Rijeu med drugim. Ne enak ampak točno ta, rebrand naredi Rieju. Jasno sem prilimal iz klepeta dokaz iz tovarne pri njih o razvoju tega motorja ki bo predstavljen na eicmi. Najprej je na vrsti rieju. Potem bo lansiran še za druge. Tudi za nas lahko če želiš. Recimo.... Kp-kp 307 rally če želiš. Skratka na kratko, jasno je (ne samo iz mojih ust) kdo dela za rijeu komplet motor. Imam jih osebno v navezi ker sem sam hotel povprašat kaj mi lahko ponudijo za uvoz. Tist oljno hlajen je 1600$ recimo.
kp-kp Objavljeno September 12 Avtor Objavljeno September 12 pred 3 minutami, miran985 pravi: Mogoče se kje ne ujememo očitno ali nočeš razumet. Rekel sem da ta firma ki je omenjena proizvaja motorje za Rijeu med drugim. Ne enak ampak točno ta, rebrand naredi Rieju. Jasno sem prilimal iz klepeta dokaz iz tovarne pri njih o razvoju tega motorja ki bo predstavljen na eicmi. Najprej je na vrsti rieju. Potem bo lansiran še za druge. Tudi za nas lahko če želiš. Recimo.... Kp-kp 307 rally če želiš. Skratka na kratko, jasno je (ne samo iz mojih ust) kdo dela za rijeu komplet motor. Imam jih osebno v navezi ker sem sam hotel povprašat kaj mi lahko ponudijo za uvoz. Tist oljno hlajen je 1600$ recimo. Pol nam forumašem lahko zrihtaš identičen (ne podoben!!!) motocikel z drugo nalepko recimo za 3000 eur, da še tebi nekaj ostane? Če je tisti oljno hlajen 1600 USD, koliko je Kove Rally 450? Verjetno manj kot duplo, cca 2800 USD?
miran985 Objavljeno September 12 Objavljeno September 12 (popravljeno) pred 9 minutami, kp-kp pravi: Pol nam forumašem lahko zrihtaš identičen (ne podoben!!!) motocikel z drugo nalepko recimo za 3000 eur, da še tebi nekaj ostane? Če je tisti oljno hlajen 1600 USD, koliko je Kove Rally 450? Verjetno manj kot duplo, cca 2800 USD? Trenutno bi lahko (če bi sklenil posel) nabavili oljno hlajenega. Po eicmi pa počasi se tistega..... Vidim da nimas občutka koliko stanejo stroški uvoza. Kove 450 rally 2800? Oooooo zrihtaj, jih 50 vzamem za ta denar. Sanjaj če misliš da je tako. Nekateri imajo brutalne marže, Kove jih garant nima pri nas,zato pa so take cene. Recimo poglej v italiji cene Kove...pa ga dobijo za isti denar kot mi. Kako imajo navite cene. 1K+ več za isti model. Kove je nabavna cena zal ni nizka. Je razlog za to. Kako je narejen, e česa in kakšne komponente ima. Ampak sprva moraš poznati Kove da razumeš. Pa primerjati ga z drugimi kitajci. Poglej, prodajam MALAGUTI pa Motron ki ga ima avstrijski KSR. Vsem povem ko pridejo do mene (ali po telefonu) da je narejen na kitajskem. Jaz tega ne skrivam. Popravljeno September 12. Popravil miran985
Snečer Objavljeno September 12 Objavljeno September 12 pred 2 urami, vandrovec pravi: https://www.facebook.com/HJmotorcycles/posts/s3-rally-300/973464081446992/ Kove killer? 1
BIF Objavljeno September 12 Objavljeno September 12 pred 11 minutami, Snečer pravi: Kove killer? Prej CF killer... 1
kp-kp Objavljeno September 12 Avtor Objavljeno September 12 pred 18 urami, vandrovec pravi: Ta motor se je oglaševal, da bo v prodaji s ceno pod 5000€ v EU, sedaj je že 5500 v predprodaji, ko bo naprodaj zna biti 6000. Dobro, da je Honda nek konkurent preko katere bodo težko šli ali pa tudi. Če je Voge lahko toliko cenejši ... bodo pa šle cene le navzgor pri vseh, to je jasno. V EU je pod 5.000 Eur. Italija npr. 4.710 Eur. Podobno v D. Naš uvoznik iz Vrhnike pa bo po vsem prebranem na Motosvetu še kaj spustil, pa bomo pod 5.000 😃 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se