franc Objavljeno petek ob 09:52 Objavljeno petek ob 09:52 Realno je tole na kitajskem "na tovarniškem dvorišču" 400-500 USD (pa sem verjetno dal visoko ceno) . Je pa to potem potrebno spraviti do evrope. lp 2
kp-kp Objavljeno petek ob 10:12 Avtor Objavljeno petek ob 10:12 pred 19 minutami, franc pravi: Realno je tole na kitajskem "na tovarniškem dvorišču" 400-500 USD (pa sem verjetno dal visoko ceno) . Je pa to potem potrebno spraviti do evrope. lp Itak, kot vsa kitajska roba... 😁
MiNa Objavljeno petek ob 13:06 Objavljeno petek ob 13:06 (popravljeno) pred 3 urami, franc pravi: Realno je tole na kitajskem "na tovarniškem dvorišču" 400-500 USD (pa sem verjetno dal visoko ceno) . Je pa to potem potrebno spraviti do evrope. lp A znaš povedat, kolk so kej cene premium €uro znamk na njihovih dvoriščih?? Pred trideset + leti je kolega bil na daljnem vzhodu kot nadobudni podjetnik. Že takrat je razlagal, če te zanima kolk je kaj vredno daj na vago... Za koliko se prodaja, je pa druga pesemmm.... Popravljeno petek ob 13:07. Popravil MiNa 1
franc Objavljeno petek ob 21:54 Objavljeno petek ob 21:54 @MiNa sem vedel za avtomobile. Vw golf je bil 6k dem prodajal se je za nekaj čez 20k. Verjetno tudi sedaj ni bistveno drugače. Pred leti je znanec kupoval 4 kolesnike na kitajskem in dejansko so jih prodajali na kilo, model, barva, kubatura... Ni imelo nobene vloge.
BIF Objavljeno soboto ob 06:43 Objavljeno soboto ob 06:43 pred 8 urami, franc pravi: @MiNa sem vedel za avtomobile. Vw golf je bil 6k dem prodajal se je za nekaj čez 20k. Verjetno tudi sedaj ni bistveno drugače. Pred leti je znanec kupoval 4 kolesnike na kitajskem in dejansko so jih prodajali na kilo, model, barva, kubatura... Ni imelo nobene vloge. Jaz sem sam kupil 4kolesnik na Kitajskem...ga uvozil, homologiral in registriral....zato iz prve roke...NI več tako poceni kot mislite. Kitajci ne delajo več za pest riža. Plače delavca v CF-u je 1.000 eur. 4
vandrovec Objavljeno soboto ob 06:46 Objavljeno soboto ob 06:46 (popravljeno) pred 16 urami, BRANE pravi: A se dobi kj na temu? Na Alibabi so motorji...🙂 https://www.alibaba.com/trade/search?spm=a2700.galleryofferlist.the-new-header_fy23_pc_search_bar.searchButton&tab=all&SearchText=300+ccm+4+takt&has4Tab=true Popravljeno soboto ob 06:51. Popravil vandrovec
franc Objavljeno soboto ob 15:11 Objavljeno soboto ob 15:11 pred 8 urami, BIF pravi: Jaz sem sam kupil 4kolesnik na Kitajskem...ga uvozil, homologiral in registriral....zato iz prve roke...NI več tako poceni kot mislite. Kitajci ne delajo več za pest riža. Plače delavca v CF-u je 1.000 eur. Odvisno od količine. 1 kom ima precej drugačno ceno kot 50 ali 100. Definitivno pa ni danes tako kot je bilo pred 20 leti. Pa plače so hudo majhen delež cene (razen za demagogijo) .
vandrovec Objavljeno nedeljo ob 09:23 Objavljeno nedeljo ob 09:23 Pojavljajo se predlogi o uvedbi 100% carine na uvoz iz Kitajske. Verjetno bi bili potem kitajski motorji že dražji od evropskih? Kaj bi to pomenilo za sestavljalce kot je Rieju ali za tiste kitajske firme, ki bi proizvodnjo preselili v EU...bi bili še lahko konkurenčni s cenami?
kp-kp Objavljeno nedeljo ob 14:13 Avtor Objavljeno nedeljo ob 14:13 Bodo že našli način. Afrika je že kitajska. Bo pa uvoz iz Konga...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se